Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ντερμπι κορυφής στη Β Κορινθίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTbOSegZLHMgnrC2V-ksyTuX4jZ74BgFdrk3DB-wi1rihGHQi2inOrrSEm5XfhwdNlLqO_owNFIOQMOtInOYvKtrs_eQHYlJZhYi41rW6tlX2CAxozUwBS0FbB01QNg20GGdkNs1QGJIAZ/s1600/lykstim+kor+orizontew.png
Με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται την Κυριακή το πρωτάθλημα των ομίλων της Β κατηγορίας Κορινθίας , στα πλαίσια της 10ης Εθνικής.
Στη Β1 ξεχωρίζουν τα ντέρμπι Σοφικό ΄05 - Κλένιας , Αστέρα Κορίνθου - Αγίου Γεωργίου και Ποσειδώνα Κυραβρύσης -- Αγιάννη.
Στη Β2 ξεχωρίζουν τα ντέρμπι Άρη  Βοχαϊκού - Κουταλά , Νέων Στιμάγκας - Λυκοποριας και Παμφενεατικού - Απέσσα Χαλκίου

Β1 Κατηγορία
10η αγωνιστική
 ΑΟ ΡΟΜΑ -ΑΟ ΜΑΨΟΥ
 ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡ.ΒΡ. - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
 ΣΟΦΙΚΟ '05 -ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ


Β2 Κατηγορία
10η αγωνιστική
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ -ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ -ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ
 ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ -ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
Ν.ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ -ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ

Η 11η αγωνιστική στην Α2 Κορινθίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAhv86HkqbcCp0vSULUdlPiZ38dbtUBZ4uQTtppli6IKUZ-HpvbiBmE9Kfrdg9QOfcpDWwJ5WTxjd9iunY1_Pg7KaVaOj2hGrqe6w4dJb78n86S-6mDRPs4iz3fMo226uuzQLxT1-7FRA/s1600/%CE%99%CE%A3%CE%98%CE%9C%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3+2009-2010.jpg
Ο Ισθμιακός επίκράτησε στο "Γιάννης Στέφας" του Πανσολυγειακού με 3 - 2  και τον προσπέρασε στο βαθμολογικό πίνακα της Α2 Κατηγορίας Κορινθίας, σε αγώναμε τό οπόιο άνοιξε η αυλαία της
11ης αγωνιστικής .

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής
20.12.14
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ -ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ  3 - 2
 21.12.14
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. -ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ -ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
 ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 

Με 5άρα στην κορυφή ΚΑΛΛΟΝΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 5


Με πρωταγωνιστή τον Μπενίτες (2 γκολ, μία ασίστ, ένα δοκάρι, ένα κερδισμένο πέναλτι) ο Ολυμπιακός συνέτριψε 5-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη, για την 16η αγωνιστική και πέρασε στην πρώτη θέση με 33 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον ΠΑΟΚ ο οποίος την Κυριακή (21/12) φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό.
Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος έπαιξε βασικός και (έχοντας γίνει και οι τρεις αλλαγές) αποχώρησε στο 90'+1' προκειμένου να γνωρίσει την αποθέωση τόσο από τους συμπαίκτες του (στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο) αλλά και από τους φιλάθλους. Μια γιορτή για τον σπουδαίο Γάλλο που συνεχίστηκε και μετά το τέλος της αναμέτρησης.
Οσο για την Καλλονή; Ηταν ανταγωνιστική στο πρώτο ημίχρονο (0-1 το σκορ), αλλά μετά το 0-2 στο 63' και το γρήγορο 0-3 (65') κατέρρευσε και γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα της. Επιπλέον, δέχθηκε και τα πρώτα γκολ στο «Ταρλάς».

Συγκίνηση και αποθέωση στο "αντίο" του Αμπιντάλ

Συγκίνηση και αποθέωση στο `αντίο` του Αμπιντάλ
Gentlemen your hats... Μόνο αυτό δεν ακούστηκε στο μεγάλο “αντίο” του Ερικ Αμπιντάλ! Μόνο καπέλα δεν ζητήθηκε να βγουν για τον μεγάλο άσο που σήμερα στη Μυτιλήνη έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, με την φανέλα του Ολυμπιακού.
Ολο το γήπεδο, τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι “ερυθρόλευκοι” χειροκρότησαν όρθιοι τον Γάλλο άσο κατά την έξοδό του από το γήπεδο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Γάλλος έκανε ένα πολύ καλό ματς στην Καλλονή κι έφυγε με πρόβλημα τραυματισμού από τον αγωνιστικό χώρο κι έπειτα χαιρέτησε έναν έναν τους συμπαίκτες του. Ύστερα οι “ερυθρόλευκοι” παίκτες τον πετούσαν ψηλά στον αέρα για αρκετά λεπτά. Ο ίδιος ήταν χαμογελαστός με όλους και χειροκρότησε τους οπαδούς που τον αποθέωναν τραγουδώντας το όνομά τους.

Μάλιστα, μέσω της κάμερας της NOVA ζήτησε από τους φιλάθλους να μη σταματήσουν να έχουν το ίδιο πάθος για την ομάδα τους κι έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα λέγοντας: “Vamos Olympiacos!” 


newsit.gr

Αστέρας Δερβενίου & Ελλάδα Βέλου νικησαν με 3 - 0 σε Ξυλόκαστρο και Κιάτο . Θρίαμβος του Παννεμεατικού μεσα στην Κόρινθο


Με νίκες, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας, πρωχώρησαν  οι δύο πρωτοπόρες ομάδες της κατηγορίας , Α.Ο. Ζευγολατιού και Κόρινθος ΄06.  Η ομάδα του Ζευγολατιού επικράτησε εντός έδρας με 1 - 0 επί του  Πανκαμαριακού , ενώ η Κόρινθος ΄06 , στο Συνοικισμό νίκησε με 2 - 0 τον Τενεάτη Αθικίων.  
Την ίδια ώρα στα γειτονικά ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο και στο Κιάτο, οι φιλοξενούμενοι Αστέρας Δερβενίου και Ελλάδα Βέλου επικρτούσαν με το ίδιο σκορ 0 - 3 επί των Ηρακλή Ξυλοκάστρου και Πέλοπα  Κιάτου , αντίστοιχα.
Στο Πετρί η τοπική Θύελλα νίκησε με 2 - 0 τον Κύψελο Κορίνθου , ενώ ο Παννεμεατικός με το ίδιο σκορ  0 - 2 επικράτεισε  εκτός έδρας επί της Κορίνθου και πέρασε πανώ από την επικινδυνη ζώνη. 
Την ίδια ώρα ο ΑΟ Σπαθοβουνίου έχανε 1 - 2 από  τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ ο Ατρόμητος νίκησε με 2 - 0 τους Αγίους Θεοδώρους.

Η 12η αγωνιστική
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ  2 - 0
 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ -ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 2 - 0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 2
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 1 - 0
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ -ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 0 - 3
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ-  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 0 - 3
 ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0 - 2
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 -ΤΕΝΕΑΤΗΣ AΘΙΚΙΩΝ 2 - 0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 12 αγώνες)



Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
19-
3
27
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
23-
11
27
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
19-
7
24
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
21-
15
24
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
25-
12
21
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
21-
12
20
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
14-
15
17
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
13-
18
17
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
17-
15
15
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
14-
24
15
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
11-
19
14
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
10-
20
14
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
14-
26
13
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
18-
26
11
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
14-
19
10
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
14-
35
5

Αποκάλυψη μεγατόνων από την ΕΛΑΣ που αλλάζει τα δεδομένα της καταγγελίας Χαϊκάλη περί χρηματισμού - Μονταρισμένο το υλικό που στάλθηκε στον εισαγγελέα

Μονταρισμένο το υλικό που στάλθηκε στον εισαγγελέα - Αποκάλυψη μεγατόνων από την ΕΛΑΣ που αλλάζει τα δεδομένα της καταγγελίας Χαϊκάλη περί χρηματισμούΟλοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Ασφάλειας η επεξεργασία των ηχητικών και οπτικών αποσπασμάτων που καταγράφηκαν από τους ΑΝΕΛ και στάλθηκαν στις δικαστικές αρχές και την ΕΛΑΣ, κάτι που είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο και τον βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το οπτικό και ηχητικό υλικό έχει υποστεί μοντάζ με σύνθεση εικόνας και ήχου.

Αυτό σημαίνει πως από άλλο μέσο καταγράφηκε η εικόνα και από διαφορετικό μέσο ο ήχος. Στη συνέχεια έγινε τεχνική επεηεργασία για να "ενωθούν", ωστόσο αυτό που μένει να απαντηθεί είναι το εάν υπήρξε οποιαδήποτε αλλοίωση του αρχικού, αυθεντικού υλικού που καταγράφηκε.

Αυτό που βέβαια αναφέρουν ασυνομικές είναι πως υπάρχει και το αμοντάριστο υλικό, από το οποίο και θα φανεί εάν έχει γίνει περαιτέρω επεξεργασία.


Ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου βρίσκεται ήδη ο καταγγελόμενος Γιώργος Αποστολόπουλος, από τον βουλευτή Π.Χαϊκάλη,  για απόπειρα δωροδοκίας του, αφού έφτασε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.
 Ο κ. Αποστολόπουλος έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργήματος που αφορά δωροδοκία βουλευτή, ενώ συνοδεύεται από τον δικηγόρο του, Παύλο Σαράκη (ο οποίος για ένα διάστημα υπήρξε συνήγορος και του Ηλία Κασιδιάρη).

newsit.gr

Δημοσκόπησεις καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου

Τροπολογία με την οποία αίρεται η δεκαπενθήμερη απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων κατά τις βουλευτικές εκλογές κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος και Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.
Η τροπολογία συνυπογράφεται και από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, καθώς κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ιερώνυμος: Ζούμε σε ένα κόσμο χωρίς ειλικρινή επικοινωνία

Archiepiskopos-Ieronimos
Στην ανάγκη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με πίστη, ενότητα και αγάπη προς τον συνάνθρωπο αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος επισκεπτόμενος το Παίδων Πεντέλης και το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
«Ζούμε σε μια πολύ δύσκολη για τη χώρα περίοδο, σε κόσμο χωρίς ειλικρινή επικοινωνία, πού απωθεί το θείο και το ιερό, πού εξομοιώνει και ομογενοποιεί τους ανθρώπους.
Νοιώθουμε ξένοι μεταξύ μας, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται λόγοι στο κενό και τα ζητήματα να μην επιλύονται. Απογοητευόμαστε ακόμη και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Αποτυγχάνουμε να σηκώσουμε ο καθένας τον σταυρό του.
Λείπει η πίστη, και τα λόγια μοιάζουν χωρίς περιεχόμενο. Γιατί πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη στον Θεό και αγάπη προς τούς ανθρώπους. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται αδελφοί, όταν σέβεται και τιμά ο ένας τον άλλον, εξαφανίζονται οι διαφορές, αναπτύσσονται χαρίσματα. Ο άλλος, ο άνθρωπος δίπλα μας, είναι αδελφός μας. Δεν είναι ούτε εχθρός μας ούτε αντικείμενο εκμετάλλευσης, είναι εικόνα του Θεού-είμαστε εμείς».

ysterografa,gr

Μαρκογιαννάκης: "Εκκαθάριση της υπόθεσης άμεσα" Η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν είδε το dvd Χαϊκάλη.

Xristos-MarkogiannakisΣτην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προκειμένου να ζητήσει από την Ευτέρπη Γκουτζαμάνη την τάχιστη διερεύνηση της υπόθεσης Χαϊκάλη.
Εισερχόμενος στο δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε:

«Σήμερα το πρωί εκτάκτως συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας εξαιτίας της καταγγελίας που έχει κάνει ο βουλευτής Χαϊκάλης για απόπειρα δωροδοκίας του και του κλίματος που έχει δημιουργηθεί. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε και εξουσιοδοτήθηκα γι αυτό να επισκεφτώ την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της ζητήσω εκ μέρους της Επιτροπής την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκκαθάριση της υπόθεσης-βεβαίως να ερευνηθεί σε βάθος αλλά και με ταχύτητα- προκειμένου το κλίμα που δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία και εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς να σταματήσει».

Νωρίτερα, τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής είχαν αποφασίσει κατά πλειοψηφία να μην δουν το υλικό από το dvd, ενώ αποφασίστηκε να κληθούν τη Δευτέρα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις οι βουλευτές Βουδούρης και Παραστρατίδης, για τις αιχμές που άφησαν κατά όσων ανεξάρτητων βουλευτών ψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής τον Σταύρο Δήμα, οι βουλευτές Βουδούρης και Παραστρατίδης.
Επιπροσθέτως, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της για “φαινόμενα που πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους ‘Ελληνες βουλευτές να σεβαστούν το Κοινοβούλιο και τους συναδέλφούς του και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους σεβασμό”.

"Βόμβα" από την Γιαταγάνα: Ίσως είναι στημένη η υπόθεση Αποστολόπουλου – Παραμένει συνεργάτης του Καμμένου

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-óõæÞôçóç  ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ Ìáêåäïíßáò êáé ÈñÜêçò.(EUROKINISSI-ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)Σε δήλωση – βόμβα προχώρησε η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, μιλώντας με δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι ίσως είναι στημένη η υπόθεση δωροδοκίας του Χαϊκάλη ανάμεσα σε Αποστολόπουλο και Καμμένο.

Η κα Γιαταγάνα δήλωσε πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος είναι ακόμη μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  συνεργάτης του Πάνου Καμμένου και τον περασμένο Οκτώβριο την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε να γυρίσει στους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Αυτή η δήλωση είχε ως αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση από την πλευρά του κόμματος των ΑΝΕΛ, αφού όπως ανακοινώθηκε θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον της ανεξάρτητης, πλέον, βουλευτού (η οποία πριν ανεξαρτητοποιηθεί ήταν βουλευτής των ΑΝΕΛ).


 

Ντόρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ παθαίνει πανικό

Dora-Bakoyanni-1
Τις δραματικές, απαξιωτικές συνέπειες που έχει για τον πολιτικό κόσμο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, με… κερασάκι στην τούρτα τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού, επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς μίλησε στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο” με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
“- Οι δημόσιες πολιτικές πρωτοβουλίες δεν είναι φαυλότητα
- Ο ΣΥΡΙΖΑ παθαίνει πανικό στην προσπάθεια εξασφάλισης πολιτικής σταθερότητας
- Δεν θεωρώ ότι το πρόσωπο είναι το θέμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα είναι να βρεθεί το πολιτικό πλαίσιο.
- Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε η συζήτηση για του “κουμπαράδες”.
- Να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας κ να συμφωνήσουμε σε ημερομηνία εκλογών”.

ysterografa.gr

Ο Σαμαράς… απαντά με μήνυση στις καταγγελίες Χαϊκάλη!

samaras

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου η απάντηση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στις καταγγελίες Χαϊκάλη θα έρθει μέσω της Δικαιοσύνης.
Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για την υπόθεση, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από δηλώσεις του κ. Χαϊκάλη στο Mega αναφορικά με την απόπειρα δωροδόκησής  του, όπως ο ίδιος καταγγέλλει. Ο κ. Χαϊκάλης μεταξύ άλλων είπε ότι ο άνθρωπος που τον προσέγγισε του ανέφερε ότι ενεργούσε εκ μέρους του Πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη.
Μέσω του ΑΝΤ1 αυτή τη φορά ο Παύλος Χαϊκάλης σχολίασε την απόφαση του Πρωθυπουργού να του κάνει μήνυση: «Παρ’ ότι ο μεσάζων εμπλέκει το όνομα του πρωθυπουργού,εγώ δεν τον κατηγορώ», δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρόσθεσε:
«Δεν ξέρω αν ενέχεται ο πρωθυπουργός. Είναι βλάβη για τον πρωθυπουργό, για το τραπεζικό σύστημα, για τη χώρα. Εγώ τι έπρεπε να κάνω; Να μην κατονομάσω τα στοιχεία στον εισαγγελέα;»
Πρόσθεσε ότι τον ίδιο δεν τον φοβίζει η μήνυση από τον πρωθυπουργό και κατέληξε: «Κοιμάμαι ήσυχος με τη συνείδηση μου».
Θυμίζουμε πως ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε να παραλάβει το επίμαχο DVD και το έστειλε άμεσα στον εισαγγελέα ως παράνομο προϊόν.

υστερογραφα

Καφετζόπουλος για Χαϊκάλη: Δεν είναι σοβαρό άτομο, ποτέ δεν ήταν..


KAFETZOPOULOS
«Ο κ. Χαϊκάλης δεν είναι σοβαρό άτομο. Ποτέ δεν υπήρξε, σε κανένα τομέα της δραστηριότητας του. Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου της Τεχνοπολης, Αντώνη Καφετζόπουλου όταν στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνέντευξης στον Αθήνα 98,4 ρωτήθηκε για τις καταγγελίες του συναδέλφου και βουλευτών των ΑΝΕΛ, περί χρηματισμού βουλευτών.

Συγκεκριμένα σχολίασε: «Ο κ. Χαϊκάλης δεν είναι σοβαρό άτομο. Ποτέ δεν υπήρξε, σε κανένα τομέα της δραστηριότητας του. Είναι καλός ηθοποιός, αυτά. Δεν θέλω να μπω στη λεπτομέρεια. Ας αναλάβει η εισαγγελία – στην οποία έχουν πάει τα στοιχεία- να μας διαφωτίσει. Αυτή είναι η δουλειά της Δικαιοσύνης. Αν η καταγγελία ενός ανθρώπου – ακόμη και του κ. Χαϊκάλη- είναι σοβαρή, ας μας το πει ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση. Αν δεν είναι, ας τεκμηριώσει ένα από τα δύο».
huffingtonpost.gr

Πολιτικά σκουλήκια ή επαίτες ..ή μήπως γενίτσαροι; Το διαβατήριο για το ΣΥΡΙΖΑ

voudouris-parastatidisΑπό χτες οι φράσεις «Πολιτικά σκουλήκια» και «επαίτες-γενίτσαροι» αναφέρονται στους δύο ανεξάρτητους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρο Παραστατίδη.

Τους απέδωσαν αυτούς τους χαρακτηρισμούς οι επίσης ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης και Χρήστος Αηδόνης αντίστοιχα.

Ο λόγος ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κ.κ. Βουδούρης και Παραστατίδης, υπονοώντας πως κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές «ίσως»  χρηματίστηκαν  για να ψηφίσουν υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Χωρίς στοιχεία με μόνη αφορμή την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη.

Οι κ.κ. Βουδούρης και Παραστατίδης φαίνεται πως ακόμη δίνουν εξετάσεις για να ενσωματωθούν στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Για να απορροφηθούν από ένα πολιτικό φορέα που έχει πολύ «Λαφαζάνη», πολύ «συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ» και αρκετή δόση «pseudo-glamour».
Οι περιπτώσεις Βουδούρη και Παραστατίδη είναι κλασικές αυτών που ανδρώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ, και στη συνέχεια πήδηξαν από το καράβι, όταν το ένστικτό τους για πολιτική επιβίωση τους έδειξε το δρόμο της «καλλιτεχνικής» κυβίστησης.

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει ένα κόμμα, δια βίου, αν και εφόσον αυτό δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του.

Όταν όμως για να υποστηρίξει τη πολιτική του στάση του επιλέγει ως τρόπο κίνησης αυτόν του «έρπειν».. τότε υπάρχει πρόβλημα.


Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Το ειδικό έντυπο αίτησης & τα δικαιολογητικά υποψηφίων για διορισμό στο Δημόσιο (ΦΕΚ)

Με απόφασή του που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, το Υπουργείο Εργασίας προχωράει στον καθορισμό των δικαιολογητικών και του ειδικού εντύπου της αίτησης − υπεύθυνης δήλωσης που καταθέτουν οι προστατευόμενοι του ν. 2643/1998 (Α΄ 220) στην Επιτροπή του άρθρου 9 του ίδιου νόμου, εφόσον υποβάλλουν υποψηφιότητα για διορισμό σε θέσεις εργασίας δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., οι οποίες προκηρύσσονται από την οικεία υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ. Ο τύπος της έντυπης αίτησης − υπεύθυνης δήλωσης περιέχεται στο προσαρτώμενο στην παρούσα Απόφαση Παράρτημα Β.
Δείτε ΕΔΩ 
aftodioikisi.gr

Βουδούρης και Παραστατίδης κατηγορούν 4 βουλευτές για χρηματισμό - Εξαγριωμένοι Λυκούδης Ψαριαανος Νταβρής με τους δύο βουλευτές: "Είναι πολιτικά σκουλήκια"


Και νέες βόμβες για χρηματισμό - Βουδούρης και Παραστατίδης δείχνουν 4 βουλευτέςΕξαγριωμένος ο Λυκούδης για τους δύο βουλευτές: Είναι πολιτικά σκουλήκια
Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, δύο ανεξάρτητοι βουλευτές οι Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδη, σε ανακοίνωσή τους αφήνουν σοβαρότατες υπόνοιες για χρηματισμό των βουλευτών, Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή, προκειμένου να ψηφίσουν θετικά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η ανακοίνωση των δύο βουλευτών έχει προκαλέσει άγριες κόντρες.

ΣΕΙΣΜΟΣ 4,1 R ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε τη Θεσσαλία σαράντα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα με  επίκεντρο το Βελεστίνο, 28 χλμ. δυτικά του Βόλου. Το εστιακό βάθος της δόνησης  καταγράφεται στα 5 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Θεσσαλία και σε ακτίνα ακόμα και 300-350 περίπου χιλιομέτρων, κάνοντας τον αισθητό σε περιοχές της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης.
Πολλοί ήταν αυτοί που πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους σε Βόλο και  Λάρισα ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν  με προσοχή το φαινόμενο.

Πρόταση για καθιέρωση της 24ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας


Τον Ιανουάριο τα αποτελέσματα για το ταφικό μνημείο στην ΑμφίποληΠρόταση για καθιέρωση της 24ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας κατέθεσαν  σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα «Ελληνισμός και Φιλελληνισμός της Ιταλίας – Κοινές Δράσεις για την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού», ο Marco Galdi, δήμαρχος της Cava de΄ Tirreni και πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, ο Γιάννης Κορίνθιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και εκ μέρους του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Καφαντάρης.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Ιταλία και υιοθετήθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης στη Ρώμη .
Εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Σάββας Αθανασιάδης, αποδεχόμενος την πρόταση, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία για την προώθηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας.
Ο Marco Galdi, δήμαρχος της Cava de΄ Tirreni και πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας τόνισε ότι στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης αποτελεί υποχρέωση της Δύσης να μεταλαμπαδεύσει ιδίως στους νέους, το πνεύμα και τις αξίες του αρχαίου κλασσικού πολιτισμού.
Πρότεινε δε να καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας την 24η Οκτωβρίου. Επίσης πρότεινε τη δημιουργία κοινής διαδικτυακής πλατφόρμας για την προβολή της Ελλάδας και τη στήριξη του Ελληνικού τουρισμού, σημειώνοντας ότι ήδη έχει δρομολογηθεί για το θέμα συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη
Ο Γιάννης Κορίνθιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) επισήμανε το γενικό φαινόμενο της πτώχευσης της κλασσικής παιδείας και υπογράμμισε ότι ως επένδυση για τη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού είναι το άνοιγμα και η λειτουργία των παροικιακών σχολείων, το οποίο θα πρέπει να διασφαλιστεί  και θεσμικά.

ellaspost.com