Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ Η ΡΩΣΙΑ / RUSSIA BLΕΕDING

Η Ρωσία γεύεται τις συνέπειες της αλόγιστης συμπεριφοράς του κ.Πούτιν κατρακυλώντας σε μία πολιτική απομόνωση που σταδιακά εξελίσσεται σε οικονομική και κοινωνική. Ο Ρώσος Πρόεδρος είναι φανερό ότι αναπολεί και ζει ταυτόχρονα τα νιάτα του σε μία άλλη εποχή όταν η Ρωσία είχε τη δύναμη να καθορίζει το παγκόσμιο γίγνεσθαι. 
 
Μία σιδηρά δύναμη βασιζόμενη στο κομμουνιστικό σύστημα της καταπίεσης των ανθρώπων και της δημιουργίας στην οποία οι πιο μεγάλοι ήρωες της ήταν αυτοί που δραπέτευαν στη Δύση ή εξορίζονταν στη Σιβηρία. Η ψευδαίσθηση ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναγεννηθεί τόσο εύκολα και γρήγορα διαλύεται με πόνο. Η άρχουσα τάξη της Ρωσίας πίστεψε ότι μπορεί να προσποιηθεί απλά τη δημοκρατία και την ελεύθερη οικονομία με μία στυγνή ολιγαρχία που αντικατέστησε την κομμουνιστική νομενκλατούρα.
Με 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια ρωσικό χρήμα εκτός Ρωσίας, δομικές ανωμαλίες στην οικονομία της, γραφειοκρατία και διαφθορά θυμίζει πολύ το ελληνικό πρόβλημα, σε μία πολύ μεγαλύτερη φυσικά κλίμακα. Το κοινό χαρακτηριστικό των αυτοκτονικών επιλογών του κ.Πούτιν με τις εξίσου αυτοκτονικές προθέσεις του κ.Τσίπρα στην Ελλάδα είναι η επιλογή για δυστυχία στους λαούς τους εις όφελος της ολιγαρχίας των ιδεολογιών τους. 

Οι ιδέες της χρήσης των αποθεματικών της Ρωσίας με τη ρευστοποίηση 80 δις δολαρίων και της εντυπωσιακής αύξησης των επιτοκίων σε μία ημέρα δεν απέδωσαν παρά άδεια ράφια και πρωτοφανή φαινόμενα διάλυσης. Χαρακτηριστική περίπτωση η Audi που πλέον πουλάει αγαθά, τα αξιόπιστα αυτοκίνητα της, χωρίς να καθορίζει τιμή σε ρούβλια λόγω αδυναμίας πρόβλεψης της επόμενης ημέρας. Επίσης σηπτικό για την οικονομία το φαινόμενο της αύξησης των τιμών των αυτοκινήτων PORSCHE κατά 55% σε ένα μήνα που πλέον αποτελούν επενδυτικό και όχι καταναλωτικό αγαθό για τους Ρώσους ολιγάρχες.
Με 50% των εσόδων της Ρωσίας να προκύπτει από το πετρέλαιο και το αέριο και τη γιγαντιαία πτώση στην τιμή του πετρελαίου από τα 110 σε 60 δολάρια το βαρέλι  η ζωή του ρωσικού λαού συρρικνώνεται ανάλογα και βίαια. Τα οικονομικά μέτρα των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας δείχνουν πολύ πιο αποτελεσματικά από τα ρώσικα στρατεύματα που το Φεβρουάριο του 2014 εισέβαλαν αφελώς στη Κριμαία για να επιδείξουν τη δύναμή τους με έναν τρόπο παντελώς αναχρονιστικό. 

Η πρόβλεψη για μεγαλύτερη ένταση των μέτρων καθώς και η απροθυμία των χωρών του ΟΠΕΚ να συνδράμουν στη Ρωσία διαμορφώνουν μία απελπιστική κατάσταση για το κ.Πούτιν, πολιτικά και κοινωνικά. Η προσφυγή στην υποστήριξη της Κίνας και η δορυφοροποίηση της Ρωσίας αποτελεί την πιο ντροπιαστική εκδοχή των επιλογών Πούτιν.
Ο κ.Πούτιν αρνείται να αποδεχθεί το νέο κόσμο που γεννήθηκε το 1990 και ενηλικιώθηκε στις μέρες μας με τις αποφάσεις της φύσης που αντέδρασε στην αφύσικη καθυπόταξη των λαών στις αγορές στο τέλος της δεκαετίας του 2000. Η επιπόλαιη αντίδραση του κ.Πούτιν στην υπόθεση της Ουκρανίας αποδεικνύει πως ηγέτες χωρίς κατανόηση των σημείων των καιρών μπορούν να παρασύρουν το λαό τους στη δυστυχία. Οι Ρώσοι κινδυνεύουν μέσα στο 2015 να ξαναπέσουν στην ανέχεια που βρέθηκαν το 1990, μέχρι να επιλέξουν έναν ηγέτη από την νεώτερη γενιά που θα προσαρμόσει τη Ρωσία στις δυνατότητες και στις παγκόσμιες αρχές του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελεύθερης οικονομίας της δημιουργίας αρχικά και στο δημοκρατικό πολίτευμα μετέπειτα.
Μέχρι τότε οι νύχτες στη Ρωσία θα είναι μακριές, ιδίως μέσα στο 2015 εκτός αν η ΕΕ με μία καταδρομική προσβολή από τα νώτα της με τον κ.Τσίπρα και την οικοθελή διάλυση της Ελλάδας καταφέρει να τραυματιστεί και δώσει ταυτόχρονα ανάσες στην ψυχορραγούσα Ρωσία.
Οι στρατοί πλέον είναι ανίσχυροι στο να διαμορφώνουν σύνορα που η θέληση των λαών τους δεν αποδέχεται και αντίστροφα οι λαοί μπορούν να διαλύσουν τα υπάρχοντα σύνορά τους με τις αφελείς και ματαιόδοξες επιλογές των ηγετών τους. Τα σύνορα των κρατών για ένα μικρό ακόμα διάστημα θα είναι ιδεολογικά και όλοι οι λαοί θα κάνουν τις επιλογές τους, μέχρι να καταργηθούν πλήρως κάποτε, πιστοποιώντας την εξέλιξη του ανθρώπου προς το καλό ή το κακό...
 
thedayaftergr.blogspot.gr