Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Χανίων και Υπουργού, Μανώλη Σκουλάκη.
Ο κ. Τασούλας δήλωσε:
«Η είδηση του θανάτου του Μανώλη Σκουλάκη προκάλεσε θλίψη στη Βουλή των Ελλήνων, στην οποία εθήτευσε επί τριάντα περίπου χρόνια. Ως Πρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και προσωπικώς, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του».
Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε στη μνήμη του εκλιπόντος ενός λεπτού σιγή. Ο προεδρεύων Α΄ Αντιπρόεδρος του Σώματος, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, εξέφρασε εκ μέρους όλων των βουλευτών συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

 https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/07/seismos-kriti-2.jpg
Ισχυρή σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης και συγκεκριμένα στις 07:39 στην Κρήτη προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού.
Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 31χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος,υπολογίζεται στα 170χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Κρήτη και το νότιο Αιγαίο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές ή θύματα από τη δόνηση.

Ολυμπιακός-Βικτόρια Πλζεν 4-0: Λυσσασμένος για τα αστέρια

 https://www.fosonline.gr/media/news/2019/07/30/60800/main/masouras_guilherme.jpg
Εμφατική πρόκριση πήρε ο Ολυμπιακός που νίκησε με 4-0 τη Βικτόρια Πλζεν στο "Γ. Καραϊσκάκης" και πέρασε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League εκεί που τον περιμένει η Μπασακσεχίρ την ερχόμενη εβδομάδα. Η ομάδα του Πειραιά με την πρόκριση αυτή έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League και συνεχίζει την προσπάθεια της για την επιστροφή στο Champions League. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος της Βικτόρια Πλζεν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια και εύκολα στην πανηγυρική πρόκριση. Ας δούμε αναλυτικά όλα όσα έγιναν στο "Γ. Καραϊσκάκης"…
Όπως αναμενόταν ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε εκπλήξεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και η μοναδική του αλλαγή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στην Τσεχία ήταν ο Μεριά αντί του Αβραάμ. Οι Πειραιώτες μπήκαν στο παιχνίδι πολύ δυνατά και ήθελαν να αρπάξουν από το λαιμό τη Βικτόρια Πλζεν και παράλληλα να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της έδρας. Ο Ολυμπιακός έβγαλε πράγματι τρομερή επιθετικότητα από το ξεκίνημα του αγώνα και στο 2' είχε δοκάρι μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά όταν η μπάλα κόντραρε στον Γκιγιέρμε. Οι Πειραιώτες πίεζαν και στο 5' είχαν νέα ευκαιρία με τον Σεμέδο να μην προλαβαίνει να πάρει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μασούρα.
Στο ίδιο μοτίβο συνέχιζε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που έψαχνε με λύσσα το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Ευκαιρίες είχε κι άλλες στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ από το 15' και μετά η Βικτόρια έδειξε να κοντρολάρει κάπως το ματς. Οι ποδοσφαιριστές του Βρμπα, ωστόσο δεν είχαν μεγάλη διάθεση να βγουν στην επίθεση. Οι Τσέχοι είχαν μείνει πίσω από τη σέντρα και με μοναδικό σκοπό να προστατέψουν την άμυνα τους. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κυριαρχούσε στο γήπεδο και εκδήλωνε κατά κύριο λόγο τις επιθέσεις του από τη δεξιά πλευρά. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα, διότι από ένα σημείο και μετά οι Τσέχοι κατάλαβαν τις προθέσεις του Ολυμπιακού. Έτσι και ο Μαρτίνς άλλαξε πλευρά τον Ποντένσε και έφερε κοντά του και τον Βαλμπουενά στα αριστερά.
Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε ταμπούρι στην άμυνα της. Η ομάδα του Μαρτίνς ήταν πράγματι πολύ καλή και οργανωμένη στο γήπεδο γνωρίζοντας τι ζητούσε. Το μοναδικό της θέμα ήταν ότι δυσκολευόταν να δημιουργήσει από οργανωμένες προσπάθειες. Είχε ένα πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα και αυτό φαινόταν στο γήπεδο απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Χρούσκα, ο οποίος πάντως είχε πολύ καλή παρουσία.
Εξίσου δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός και το δεύτερο ημίχρονο. Όπως στα πρώτα 45 λεπτά έτσι και στην επανάληψη η ομάδα του Πειραιά μπήκε στο γήπεδο φουριόζα ψάχνοντας το γκολ. Το βρήκε αυτό στο 52' από ένα καλοχτυπημένο κόρνερ του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Γκιγιέρμε. Ο Ολυμπιακός έβαλε το πολυπόθητο γκολ με το ξεκίνημα της επανάληψης και έκανε τη ζωή του πιο εύκολη στη συνέχεια.
Η Βικτόρια προσπάθησε να αντιδράσει και βγήκε στην επίθεση και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Δεν απείλησε τον Ολυμπιακό η ομάδα του Πάβελ Βρμπα και στο 66' ο Μαρτίνς έβαλε τον Καμαρά αντί του Βαλμπουενά που είχε αρχίσει να μένει από δυνάμεις. Η ίδια αλλαγή δηλαδή με αυτή που είχε κάνει και στο Πλζεν πριν μία εβδομάδα. "Έδεσε" ακόμα περισσότερο το κέντρο του και τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται πιο εύκολα. Στο 70' βρήκε χώρο ο Γκερέρο, μπήκε στην περιοχή της Βικτόρια και έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Κάπου εκεί κατέρρευσε η Πλζεν και πριν καταλάβει τι είχε συμβεί δέχτηκε και τρίτο γκολ. Στο 72' ο Μασούρας εκτέλεσε αριστουργηματικά το κόρνερ, ο Γκιγιέρμε έκανε την κεφαλιά η μπάλα κόντραρε στον Ρέζνικ και κατέληξε στα δίχτυα του Χρούσκα για το 3-0, με το τέρμα να χρεώνεται στον Bραζιλιάνο χαφ του Ολυμπιακού. Κάπου εκεί τελείωσαν τα πάντα στο ματς, αλλά στο 84' ο Σεμέδο έκανε το 4-0 για τους Πειραιώτες με κοντινό σουτ. Η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί με τον Ολυμπιακό να περνάει στον τρίτο προκριματικό με εμφατικό τρόπο και να ετοιμάζεται πλέον για τα ματς με τη Μπασακσεχίρ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Σα - Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας - Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε - Μασούρας, Βαλμπουενά (66' Καμαρά), Ποντένσε (85' Ραντζέλοβιτς) - Γκερέρο (80' Ελ Αραμπί).
ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (4-2-3-1): Χρούσκα - Ρέζνικ, Πέρνιτσα, Μπράμπετς, Χλούσεκ - Κάλβαχ (79' Γιάνοσεκ), Χροσόβσκι - Καγιάμπα (56' Κόβαρικ), Μίχαλικ (74' Τσορί), Κόπιτς - Κρμέντσικ.