Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Αφιέρωμα του TRAVEL CUIDE, με τον Θάνο Παπαδημητρίου και το OPEN TV στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

  Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού

Η εκπομπή TRAVEL GUIDE, με τον Θάνο Παπαδημητρίου και το OPEN TV, επισκέφτηκε το Δήμο μας, κάνοντας ένα τριήμερο αφιέρωμα στα ορεινά μας, αλλά και στα παράλια μας, Ανατολικά και Δυτικά του Δήμου μας, για προβολή του τόπου μας.
 
Αν και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε μια off zone εποχή, προβλήθηκαν αξιόλογα σημεία του τόπου μας, ιστορικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά και όχι μόνο.
(Η επιλογή της θεματολογίας της εκπομπής και η απόφαση των επισκέψιμων σημείων για αυτήν, ήταν των υπευθύνων της).
Σύντομα θα προβληθεί στο συγκεκριμένο κανάλι.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος θα βραβεύσει τον επί χρόνια αρχηγό του Βασίλη Φίλη / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ 25/09 ΜΕ ΙΣΘΜΙΑΚΟ

 pas-isthmia-

Αγαπητοί φίλοι, 

Την Κυριακή 25/𝟗 , στις 𝟏𝟔:𝟑𝟎  ο ΠΑΣ Κόρινθος αντιμετωπίζει τον Ισθμιακό για την 1η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος . 

https://apopsi24.gr/wp-content/uploads/2019/06/DSCN3312-770x847.jpg  

O Πρόεδρος του ΠΑΣ, Αλέξης Κούγιας, θα βραβεύσει τον πρώην ποδοσφαιριστή
και επί χρόνια αρχηγό της Κορίνθου, Βασίλη Φίλη,για την προσφορά του στον Σύλλογο αλλά και στο Κορινθιακό Ποδόσφαιρο.

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1963 – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο!

Με εκτίμηση, 

ΠΑΣ Κόρινθος

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1963

«Μεγάλη έξοδος» των Ρώσων μετά την ανακοίνωση επιστράτευσης - Ξεπουλάνε τα εισιτήρια χωρίς επιστροφή

 Διάγγελμα Πούτιν: «Μεγάλη έξοδος» των Ρώσων μετά την ανακοίνωση επιστράτευσης  Ξεπουλάνε τα εισιτήρια χωρίς επιστροφή 

Χάος επικρατεί στην Μόσχα έπειτα από την ανακοίνωση του Πούτιν για μερική επιστράτευση, στα πλαίσια του διαγγέλματος που απηύθυνε στον ρωσικό λαό το πρωί της Τετάρτης (21/9).

Σύμφωνα με το Reuters, μετα την ανακοίνωση, οι πτήσεις χωρίς επιστροφή από τη Ρωσία έχουν γίνει ανάρπαστες τις τελευταίες ώρες.

Αν και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού εξήγησε σε συνέντευξή του ότι η επιστράτευση αφορά μόνον όσους έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για την αγορά εισιτηρίων για πτήσεις «φυγής» παρουσιάζει τεράστια άνοδο τις τελευταίες ώρες.

Αγορά κατοικίας έως 150.000 ευρώ από ζευγάρια – Ο «χάρτης» των διαθέσιμων ακινήτων στην Αττική

 Αγορά κατοικίας έως 150.000 ευρώ από ζευγάρια – Ο «χάρτης» των διαθέσιμων ακινήτων στην Αττική 

Στις περιοχές των Βορείων, Νοτίων και Ανατολικών προαστίων της Αττικής, τα ζευγάρια που θα ενδιαφερθούν για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που απευθύνεται σε νέους έως 39 ετών, θα δυσκολευτούν πολύ να βρουν το κατάλληλο σπίτι. Συγκριτικά καλύτερη είναι η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας, τα Δυτικά προάστια και τον Πειραιά, ωστόσο και εκεί η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη.

Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ επίσημα στον ερυθρόλευκο πάγκο / Welcome back coach!

 Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ επίσημα στον ερυθρόλευκο πάγκο 

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επιστροφή του Μίτσελ, μετά από επτά χρόνια για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.


 

H ανακοίνωση των πρωταθλητών Ελλάδας για τον Μίτσελ: 

Γ. Ψυχογιός: Νέα παρέμβαση στη Βουλή για τα παιδιά που μένουν εκτός σταθμών και ΚΔΑΠ και στην Κορινθία

 Γιώργος Ψυχογιός: H τραγική κατάσταση στη Μόρια “επισφραγίστηκε” με τους  θανάτους των τελευταίων ημερών - Free Sunday

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/9/2022

Με πρωτοβουλία των αρμόδιων τομεαρχών και 55 βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταξύ των οποίων και ο Γ. Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση στους Υπουργούς Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων το παραπάνω θέμα.

Άνοια. 12 μυστικά για να την προλάβετε. Ποιες οι συνηθέστερες μορφές της;

 πρόληψη της άνοιας

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ (Alzheimer). 21 Σεπτεμβρίου

Άνοια. 12 μυστικά για να την προλάβετε. Ποιες οι συνηθέστερες μορφές της; Άνοια (#dementia) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα συμπτώματα μιας μεγάλης ομάδας ασθενειών που προκαλούν σταδιακή παρακμή στη λειτουργία ενός ατόμου. Είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την απώλεια της μνήμης, διανοητικότητας, λογικότητα, κοινωνικότητας και αυτών που θεωρούνται φυσιολογικές συναισθηματικές αντιδράσεις.

Ποια είναι τα κλινικά συμπτώματα της άνοιας ; Ένας ασθενής με άνοια μπορεί : .................

read more

Η Μεσσήνη υποδέχθηκε με λαμπρότητα την Παναγία τη Βουλκανιώτισσα

   

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών η πόλη της Μεσσήνης υποδέχθηκε χθες το πρωί την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας που κατέβηκε εν πομπή καθ΄όλη τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας από τη Μονή Βουλκάνου στο όρος Ιθώμη.

Της υποδοχής και της λιτανείας προέστησαν οι Μητροπολίτες Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής Μελέτιος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Η Ιερά Εικόνα με λιτανευτική πομπή περιήλθε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και άνθη καταλήγοντας στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα. 

Θανάσιμος τραυματισμός 15χρονου ποδηλάτη σε σύγκρουση με άλλο ποδήλατο στην Κανδήλα Αρκαδίας.

  

Σε τραγωδία κατέληξε η βόλτα με τα ποδήλατα μιας παρέας παιδιών στην Κανδήλα Αρκαδίας, όταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ένας 15χρονος έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με προπορευόμενο ποδήλατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία το ποδήλατο που οδηγούσε ο 15χρονος με κατεύθυνση από Νεμέα προς Λεβίδι, συγκρούστηκε το απόγευμα της Τρίτης με προπορευόμενο ποδήλατο, που οδηγούσε 13χρονος, με αποτέλεσμα την πτώση του 15χρονου  και τον θανάσιμο τραυματισμό του στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,  ο 15χρονος τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε λίγη μετά τις 10 το βράδυ, στα τραύματά του.

Προανάκριση για τα αίτια της σύγκρουσης των δύο ποδηλάτων διενεργεί το τμήμα Τροχαίας της Τρίπολης.

Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΕΒΕΑ: «Η κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχαλου θα είναι η έμπνευσή μας...».

 Σοφία ΚουνενάκηΕφραίμογλου: Τι λέει στον ΕΤ η πρώτη γυναίκα  πρόεδρος του ΕΒΕΑ 

Νέα πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) αναδείχθηκε η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ΕΒΕΑ που εκλέγεται σ’ αυτή τη θέση.  

Σημειώνεται πως η κ. Κουνενάκη Εφραίμογλου είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ από το 2006. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 διατελούσε α’ αντιπρόεδρος, με κύριες αρμοδιότητες θέματα νεοφυών επιχειρήσεων και γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία - «Δεν μπλοφάρω για τα πυρηνικά»

 Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία  «Δεν μπλοφάρω για τα πυρηνικά» 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την Τετάρτη μερική επιστράτευση στη Ρωσία, επικαλούμενος απειλές εκ μέρους του ΝΑΤΟ

Στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του από τη ρωσική τηλεόραση, ο Ρώσος ηγεμόνας ισχυρίστηκε ότι η Ουάσιγκτον πιέζει το Κίεβο να μεταφέρει τις εχθροπραξίες στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιήθηκε πυρηνικός εκβιασμός, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

«Θα συζητήσουμε για τα βήματα που

Ενισχύεται ο Αστέρας Δερβενίου

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κοντά ρούχα

 Η διοίκηση του Αστέρα Δερβενίου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη του ποδοσφαιριστή Άρη Πράττου στο έμψυχο δυναμικό της. 

Καλωσορίζουμε και τον Άρη στους κόλπους του σωματείου μας, του ευχόμαστε υγεία και δύναμη. Το ΔΣ του Αστέρα Δερβενίου συνεχίζει τις διαδικασίες για την ενδυνάμωση του ανδρικού τμήματος ποδοσφαίρου. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Τιμήθηκαν οι Ακαδημίες του Πέλοπα Κιάτου για τις πανελλήνιες επιτυχίες τους

  

Σημαντικός φιλικός αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο του Κιάτου μεταξύ των ακαδημιών του Πέλοπα Κιάτου και του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ο αγώνας που διοργανώθηκε από τον δήμο Σικυωνίων και το ΝΠΔΔ «Μηκώνη» έγινε για τιμηθούν τα παιδιά των Ακαδημιών του Πέλοπα που είχαν μια λαμπρή πορεία και κατάφεραν να διακριθούν σε πανελλήνιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, τα νεαρά φυντάνια του Πέλοπα συμμετείχαν με τις Μικτές Ομάδες Κορινθίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων και κατέλαβαν την δεύτερη θέση. Η σπουδαία αυτή επιτυχία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει την σημαντική και πολύπλευρη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Πέλοπα και η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αναδεικνύονται ξεχωριστά ταλέντα του τόπου μας, που σίγουρα αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τρεις συλλήψεις σε Κόρινθο και Βραχάτι για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης

  

Τρείς συλλήψεις ημεδαπών έγιναν στην Κορινθία, με εντάλματα που εκκρεμούσαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα συνελήφθη στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου ενας 26χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Επίσης στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 24 και 28 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν Εντάλματα Συλλήψεως του ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Όλα έτοιμα για τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2022”

  

Στο Λουτράκι, από τις 3 έως και τις 8 Οκτωβρίου 2022, θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2022”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Τους αγώνες στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Την Τελετή Έναρξης, θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου, στις 7 το απόγευμα.

Η Τελετή Λήξης, θα διεξαχθεί στο Ανοιχτό Θέατρο SportCamp, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, επίσης.

Ρεύμα-ΔΕΗ: Μειώσεις 25% στα τιμολόγια του Οκτωβρίου - Δείτε αναλυτικά τα νέα τιμολόγια των προμηθευτών

 ΡεύμαΔΕΗ: Μειώσεις 25% στα τιμολόγια του Οκτωβρίου  Δείτε αναλυτικά τα νέα τιμολόγια των προμηθευτών 

Σημαντική μείωση στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Οκτώβριο ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Η μείωση φτάνει στο 24,5% κάτι που σημαίνει ότι μια κιλοβατώρα θα τιιμολογείται προς 0,595 ευρώ για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν έως 500 κιλοβατώρες ανά μήνα και προς 0,607 ευρώ για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν πάνω από 500 κιλοβατώρες ανά μήνα.

Στη Βουλή η τροπολογία με τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ / Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης – Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης και αύξηση στο φοιτητικό επίδομα

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2022/09/8f6b7f9e-02f8-4ef9-ae22-f61dd518dfb7.webp 

Σειρά διατάξεων με τις οποίες προωθείται η υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο στην Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση κατατέθηκε με τη μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής και περιλαμβάνει: την κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης, εξαίρεση τέλους επιτηδεύματος για αγρότες/επιχειρηματίες, στεγαστικό επίδομα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕ| ΙΔΙΟΠΑΘΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΙΝΩΣΗ

  

 Στην φωτογραφια (διακρίνονται από αριστερά)  Aργύρης Τζουβελέκης Πνευμονολόγος, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής ΠΓΝ Πατρών, Κατερίνα Μαρκοπούλου MD, PhD, Πνευμονολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ Πνευμονολογική Κλινική, Εξωτερικό Ιατρείο Διαμέσων Πνευμονοπαθειών & Σαρκοείδωσης, ΓΝ «Γ. Παπανικολάου» - Κατερίνα Αντωνίου MD, FERS, European Respiratory Society Assembly 12_ILDs Head, Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας Διαμέσων Νοσημάτων, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Yπεύθυνη Μονάδας Διαμέσων Νοσημάτων, ΠΑΓΝΗ Μίνα Γγάγκα Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας - Στέλιος Λουκίδης  Καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΕΠΕ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση

«Η ζωή με την άγνωστη – γνωστή νόσο»

 

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ)

 

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2022. «Η ζωή με την άγνωστη – γνωστή νόσο» είναι το μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης για την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση (ΙΠΙ) της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας που πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ΙΠΙ.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή το μήνα ευαισθητοποίησης και την έναρξη της εκστρατείας, τα μέλη της Ομάδας Εργασίας της ΕΠΕ, «Διάχυτες Διάμεσες Πνευμονοπάθειες, Επαγγελματικά Νοσήματα Πνεύμονος & Ατμοσφαιρική Ρύπανση», που συμμετέχουν στην εκστρατεία, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τη νόσο, τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Η εκστρατεία περιλαμβάνει μικρής διάρκειας βίντεο που θα προβληθούν στα social media της ΕΠΕ, με στόχο την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, της Πολιτείας, αλλά και της ιατρικής κοινότητας για την «άγνωστη – γνωστή» αυτή νόσο.