Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΕΒΕΑ: «Η κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχαλου θα είναι η έμπνευσή μας...».

 Σοφία ΚουνενάκηΕφραίμογλου: Τι λέει στον ΕΤ η πρώτη γυναίκα  πρόεδρος του ΕΒΕΑ 

Νέα πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) αναδείχθηκε η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ΕΒΕΑ που εκλέγεται σ’ αυτή τη θέση.  

Σημειώνεται πως η κ. Κουνενάκη Εφραίμογλου είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ από το 2006. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 διατελούσε α’ αντιπρόεδρος, με κύριες αρμοδιότητες θέματα νεοφυών επιχειρήσεων και γυναικείας επιχειρηματικότητας.

«Αναλαμβάνω τη μεγάλη ευθύνη να ηγηθώ ενός φορέα που για πάνω από έναν αιώνα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις, δίνει φωνή στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου» δήλωσε στον «Ε.Τ.» η νέα πρόεδρος του ΕΒΕΑ, για να προσθέσει: «Αυτή την αποστολή θα συνεχίσω να υπηρετώ, προκειμένου το ΕΒΕΑ να συνεχίσει να αποτελεί χρήσιμο και ουσιαστικό αρωγό, στην εθνική προσπάθεια για πρόοδο και ευημερία. Ολες και όλοι μαζί, με νέες ιδέες, με γνώση και κυρίως με πίστη στις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και των ανθρώπων τους, θα εργαστούμε για να κάνουμε το ΕΒΕΑ ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και καινοτόμο Επιμελητήριο».

Στο μεταξύ, μιλώντας στο Δ.Σ. του ΕΒΕΑ υπογράμμισε πως «η κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχαλου θα είναι η έμπνευσή μας, ενώ το πάθος και η ακάματη επιμονή τού απελθόντα προέδρου μας, Γιάννη Μπρατάκου, να ενισχύσει το ρόλο και το κύρος του ΕΒΕΑ, θα είναι ο οδηγός μας».

Επιπρόσθετα, τόνισε πως βασικός κορμός της προσπάθειάς της ως νέας προέδρου του ΕΒΕΑ θα είναι η σταθερή αύξηση της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του. «Και θα το πετύχουμε, με την ενίσχυση της στήριξης των μελών σε όλα τα στάδια της λειτουργίας τους -ειδικά των μικρομεσαίων που έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη καθοδήγησης και ενημέρωσης. Με την αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών. Με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους – που μπορεί να καλύπτει τομείς όπως, μεταξύ άλλων, η πληροφόρηση για ξένες αγορές, η συμβουλευτική σε θέματα πιστοποίησης», επισήμανε, μεταξύ άλλων, η κ. Κουνενάκη Εφραίμογλου.