Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

«Μεγάλη έξοδος» των Ρώσων μετά την ανακοίνωση επιστράτευσης - Ξεπουλάνε τα εισιτήρια χωρίς επιστροφή

 Διάγγελμα Πούτιν: «Μεγάλη έξοδος» των Ρώσων μετά την ανακοίνωση επιστράτευσης  Ξεπουλάνε τα εισιτήρια χωρίς επιστροφή 

Χάος επικρατεί στην Μόσχα έπειτα από την ανακοίνωση του Πούτιν για μερική επιστράτευση, στα πλαίσια του διαγγέλματος που απηύθυνε στον ρωσικό λαό το πρωί της Τετάρτης (21/9).

Σύμφωνα με το Reuters, μετα την ανακοίνωση, οι πτήσεις χωρίς επιστροφή από τη Ρωσία έχουν γίνει ανάρπαστες τις τελευταίες ώρες.

Αν και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού εξήγησε σε συνέντευξή του ότι η επιστράτευση αφορά μόνον όσους έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για την αγορά εισιτηρίων για πτήσεις «φυγής» παρουσιάζει τεράστια άνοδο τις τελευταίες ώρες.

Το Reuters,  επικαλούμενο δεδομένα των Google Trends, κάνει λόγο για κατακόρυφη άνοδο των αναζητήσεων στην Aviasales, την πιο δημοφιλή ιστοσελίδα στη Ρωσία για αναζήτηση και αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

Μάλιστα, οι θέσεις σε απευθείας πτήσεις προς την Κωνσταντινούπουλη της Τουρκίας και το Γερεβάν της Αρμενίας  έχουν εξαντληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα της Aviasales. Οι συγκεκριμένοι προορισμοί δεν απαιτούν visa από τους Ρώσους πολίτες.

Παράλληλα, ορισμένες διαδρομές με ενδιάμεσους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα της Γεωργίας, επίσης δεν ήταν διαθέσιμες. Τέλος, οι φθηνότερες πτήσεις από τη ρωσική πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι έφτασαν να κοστίζουν περισσότερα από 300.000 ρούβλια (περίπου 5.000 ευρώ) , ποσό περίπου πέντε φορές πολλαπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού.