Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές – Πού και πώς ψηφίζετε

 ΚΙΝΑΛ: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές - Πού και πώς ψηφίζετε

Στις εφτά το πρωί αρχίζει η ψηφοφορία για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Κάλπες θα στηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Πού και πώς μπορείτε να ψηφίσετε, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και τι ισχύει για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021 (αν χρειαστεί δεύτερος γύρος) θα διεξαχθούν οι εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ). Οι υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης.

Με κορονοϊό χωρίς συμπτώματα ο δήμαρχος Σπάρτης

  

Με κορονοιό ο δήμαρχος της Σπάρτης, Πέτρος Δούκας. Μάλιστα, ο ίδιος, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. Το γραπτό του μήνυμα έχει ως εξής:

«Πριν το προγραμματισμένο ραντεβού μου για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου, έκανα σήμερα προληπτικό rapid test, κατά το οποίο διαγνώστηκα θετικός στον Covid-19. Δεν έχω κανένα από τα συμπτώματα, αλλά φυσικά ήδη έθεσα τον εαυτό μου σε κατ΄οίκον καραντίνα, όπως προστάζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εύχομαι σε όλους όσους νοσούν, καλή ανάρρωση».

 

ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Με lockdown και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς η Ευρώπη ορθώνει τείχος για τον κορωνοϊό ενόψει Χριστουγέννων

germany-main 

Βαριά πέφτει η σκιά του νέου πανδημικού κύματος πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο, με τα κυβερνητικά επιτελεία να εργάζονται πυρετωδώς για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, βγάζοντας από τη φαρέτρα τους το «όπλο» των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Ο πολιτικός σχεδιασμός που έχει υιοθετηθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ενάντια στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων, βασίζεται στον ουσιαστικό περιορισμό των ανεμβολίαστων.

Μερομήνια: Ανατρέπονται όλες οι προβλέψεις – «Πολικό» ψύχος την Πρωτοχρονιά, χιόνια τον Ιανουάριο σε όλη τη χώρα

 Μερομήνια: Ανατρέπονται όλες οι προβλέψεις – «Πολικό» ψύχος την Πρωτοχρονιά, χιόνια τον Ιανουάριο σε όλη τη χώρα 

Ανατροπές στο καιρικό σκηνικό μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Πολύ κρύο αναμένεται να φέρει η νέα χρονιά σύμφωνα με το Μερομήνια.

Ουσιαστικά σύμφωνα με τα Μερομήνια, ο χειμώνας έρχεται μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οπότε προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα εκτός από τις περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Μερομήνια 2022: Δεκέμβριος

Washington Post: Επίθεση στην Ουκρανία σχεδιάζει η Ρωσία – Διαψεύδει το δημοσίευμα η Μόσχα

 Washington Post: Επίθεση στην Ουκρανία σχεδιάζει η Ρωσία 

Η Ρωσία προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Ουκρανίας με τη συμμετοχή έως και 175.000 στρατιωτών το ερχόμενο έτος, ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά της η Washington Post, μετά τους φόβους που εξέφρασε το Κίεβο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Μόσχα προετοιμάζεται να εξαπολύσει «100 τάγματα που αποτελούνται από τακτικές ομάδες με εκτιμώμενη δύναμη 175.000 ανδρών, όπως και άρματα μάχης, πυροβολικό και άλλον εξοπλισμό», δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Στο +9 από την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

 Ολυμπιακός-Βόλος 2-1: Κριτική παικτών: Ο κορυφαίος Ρέαμπτσιουκ, το κρύο αίμα των Ματιέ, Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την έδρα του ΟΦΗ και πλέον θα περιμένει τα αποτελέσματα της Κυριακής, για την 12η αγωνιστική της Superleague 1, προκειμένου να δει εάν θα αυξηθεί η βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες του.

Ο Σισέ έγινε… Ελ Αραμπί ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3: Ο Σισέ έγινε… Ελ Αραμπί  

Με εμφάνιση πρωταθλητή ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο επικρατώντας με σκορ 3-1 του ΟΦΗ. Η ομάδα του Πειραιά αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 16' με το γκολ του Διαμαντή στη συνέχεια ήταν καταιγιστικός. Με Σισέ (24', 49') και Λόπες (60') γύρισε το παιχνίδι, διατήρησε το αήττητο και αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ στους εννιά βαθμούς. Οι Πειραιώτες έκαναν ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Κρητικούς που αν και πάλεψαν το παιχνίδι δεν κατάφεραν να σταματήσουν την αήττητη πορεία των αντιπάλων τους.

Ξέσπασμα και τεράστια νίκη! Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 4-1

 Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 4-1: Ξέσπασμα και τεράστια νίκη!  

Την πιο σπουδαία νίκη της σεζόν (μέχρι την επόμενη) πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ατρόμητος, συντρίβοντας με σκορ 4-1 τον Απόλλωνα στο δημοτικό στάδιο Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και αν δεν υπήρχε ο συγκινητικός Κότσαρης από πλευράς «Ελαφράς Ταξιαρχίας», το σκορ θα είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. 

Με Μόρσεϊ και Καρέλη το «διπλό» των «καναρινιών» στο Βόλο

 Βόλος - Παναιτωλικός 1-2: Με Μόρσεϊ και Καρέλη το τρίτο «τρίποντο» των «καναρινιών» (highlights)!

Τρίτωσε το ...καλό για τον Παναιτωλικό αφού στο Πανθεσσαλικό πέτυχε την τρίτη του νίκη στην τρέχουσα Super League με 2-1 επί του Βόλου.

Ήταν το δεύτερο διπλό για τα «καναρίνια» (μετά από εκείνο του Σεπτέμβρη στο Περιστέρι) τα οποία υποχρέωσαν σε νέα ήττα (5η διαδοχική σ' όλες τις

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 422 νέα κρούσματα σήμερα ( 71 στην Μεσσηνία, 73 στην Κορινθία, 126 στην Αχαΐα.)

 

 

Μεγάλη μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (-87 ), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 422 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Αχαΐα, Μεσσηνία και Κορινθία) παρουσιάζουν  σήμερα   πολλαπλάσιο αριθμό (270) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (152) .  

  Συγκεκριμένα:

Διακόσια πενηνταένα (251 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 73  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 71 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 107 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (64) Αρκαδίας (19) και Λακωνίας (24).

Επίσης άλλα 171 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (126) και Ηλείας (45).   

Σήμερα 4 / 12 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 422 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 72.556 (36.594 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 4 / 12 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (126),  Μεσσηνίας  (71),  Κορινθίας (73), Ηλείας (56), Αργολίδας (64), Αρκαδίας (19) και Λακωνίας (24)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                28.830

Π.Ε. Μεσσηνίας         10.478

Π.Ε. Κορινθίας          10.370

Π.Ε. Ηλείας                 7.132

Π.Ε. Αργολίδας           6.290

Π.Ε. Αρκαδίας             5.718

Π.Ε. Λακωνίας            3.738