Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Super League: Δράση σε Περιστέρι, Βόλο και Κρήτη - Το ματς του Ολυμπιακού στην έδρα του ΟΦΗ συγκεντρώνει τα φώτα από το σημερινό πρόγραμμα.

 Ολυμπιακός-Βόλος 2-1: Κριτική παικτών: Ο κορυφαίος Ρέαμπτσιουκ, το κρύο αίμα των Ματιέ, Ελ Αραμπί

Με τρία ιδιαίτερα ενδιαφέροντα παιχνίδια ξεκινά σήμερα η δράση στη Super League για τη 12η αγωνιστική. Εξ αυτών, η εκτός έδρας αποστολή του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ αναμφίβολα συγκεντρώνει τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων, καθώς πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο τεστ για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Η κρητική ομάδα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που μαρτυρούν και τα αποτελέσματά της.

Για του λόγου το αληθές, ο ΟΦΗ προέρχεται από έξι σερί αγωνιστικές χωρίς ήττα, στις οποίες μετράει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, η μία εκ των οποίων στην έδρα του Παναθηναϊκού. Οι δε «ερυθρόλευκοι» μετρούν μεν έξι σερί νίκες, ωστόσο είναι εύλογα στα… κόκκινα από πλευράς κόπωσης και σε μια έδρα όπου δυσκολεύονται παραδοσιακά θα χρειαστεί να βγάλουν ένταση προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν το +6 που έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής από τη δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ.

 Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θα ξαφνιάσει με τις επιλογές του τον Νίκο Νιόπλια. Άλλωστε, είναι... μετρημένα κουκιά οι παίκτες στους οποίους θα στηριχθεί στην αναμέτρηση του Ηρακλείου.

Ουσιαστικά «παίζεται» μία θέση ανάμεσα σε Ρόνι Λόπες και Χένρι Ονιεκούρου. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ίσως να δίνει τη δική του μάχη και ο Μπουχαλάκης να μπει αντί του Μαντί Καμαρά, αλλά ο Αφρικανός είναι το μεγάλο φαβορί.

Στη μονομαχία, όμως, ανάμεσα σε Ρόνι και Ονιεκούρου, ο πρώτος φαίνεται ότι έχει τον πρώτο λόγο, καθώς δίχως να έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, δείχνει προς το παρόν να έχει αποκτήσει... κεφάλι σε σχέση με τον Νιγηριανό.

Ο Μαρτίνς δεν έχει ανακοινώσει την ενδεκάδα στους παίκτες του. Θα το κάνει λίγη ώρα προτού μπουν οι «ερυθρόλευκοι» στο πούλμαν και μεταφερθούν από το ξενοδοχείο στο «Γεντί Κουλέ».

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες θέσεις δείχνουν να είναι «κλειδωμένες». Οι Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (Μπουχαλάκης), Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά, Ρόνι Λόπες (Ονιεκούρου) και Ελ Αραμπί αναμένεται να βρεθούν στις αρχικές επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού.

Στον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας είδε τον Φελίπε Γκαγιέγος να προπονείται κανονικά έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στα πλευρά. Έτσι ο ποδοσφαιριστής τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Από την άλλη ο Γιαννούλης έκανε θεραπεία λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, ενώ θεραπεία ακολούθησαν οι Ντουρμισάι, Νέιρα και Ουές που χάνουν το ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Πασαλίδης από την πλευρά του δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης. Εκτός αποστολής έμεινε ο αριστερός μπακ Λυμπεράκης και ο Γρίβας. Αναλυτικά στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Epassy, Waterman, Σωτηρίου, Βούρος, Μαρινάκης, Mellado, Μπαλογιάννης, Toral, Nabi, Στάικος, Castaignos, De Guzman, Gallegos, Kamau, Τσιλιανίδης, Διαμαντής, Κοροβέσης, Γιάννου, Selimovic, Λάμπρου, van Duinen.

Νωρίτερα την αρχή στη 12η μέρα των αγώνων κάνουν τα ματς σε Περιστέρι και Πανθεσσαλικό. Στο πρώτο αναμετρώνται οι ομάδες που βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις της κατάταξης, εύλογα λοιπόν το διακύβευμα είναι τεράστιο, ακόμα και στην προοπτική ενδεχόμενης ισοβαθμίας .Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Δημοτικό γήπεδο του Περιστερίου. Στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" δεν προέκυψε κάποιο απρόοπτο για τον Γιώργο Παράσχο. Ο Τόμας Μπεντινέλι συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση και τέθηκε έτσι στη διάθεση του προπονητή του. Θυμίζουμε πως στο ζέσταμα για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης είχε νιώσει ενοχλήσεις και ήταν αμφίβολος για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα. Εκτός θα είναι σίγουρα οι τραυματίες Καρτάλης, Μανδάς και Κωτσόπουλος. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Πίριτς, Γιαννιώτης, Παπαδόπουλος, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Αθανασίου, Βασιλαντωνόπουλος, Κιβρακίδης, Νάτσος, Ντένιτς, Χαρίσης, Σάλομον, Μουνίθ, Μπεντινέλι, Πισάνο, Σπιριντόνοβιτς, Κουλούρης, Τζαβίδας. 

Στον Απόλλωνα Σμύρνης ο Τζιανλούκα Φέστα ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς στο Περιστέρι. Θυμίζουμε πως εκτός πλάνων του Ιταλού προπονητή είναι ο τραυματίας Τσιλούλης ενώ επιστρέφει ο Μπαξεβανίδης που εξέτισε την ποινή του. Πρόκειται για τους: Κότσαρη, Βερχούλστ, Ντεντάκη, Άλβες, Βιτλή, Τουτουαρίμα, Λισγάρα, Μπαξεβανίδη, Φατιόν, Παπαγεωργίου, Κάστρο, Ματέι, Μαρτίνεζ, Κραγιόπουλο, Σλίβκα, Παμλίδη, Βαν Λα Πάρα, Σαλί, Ντάουντα και Ιωαννίδη.

Την ίδια ώρα, ο Βόλος υποδέχεται τον Παναιτωλικό, θέλοντας αυτή τη φορά να συνδυάσει την καλή εμφάνιση (έπαιξε πολύ καλά στα δύο συνεχόμενα ματς του με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αντίστοιχα, όμως δεν απέφυγε την ήττα) με νίκη. Στον αντίποδα, η ομάδα του Αγρινίου επίσης καίγεται για βαθμούς προκειμένου να αποκτήσει μια διαφορά σχετικής ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις. ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ ανακοίνωσε τους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεση του. Ο Ισπανός προπονητής των Θεσσαλών δεν υπολογίζει στους Πουρίτα και Μπαρίεντος που δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών και έμειναν εκτός αποστολής. Σε αντίθεση με τον Γκρίλο, ο οποίος επιστρέφει στην αποστολή, αφού εξέτισε την περασμένη αγωνιστική την τιμωρία του.Αναλυτικά οι «20» του Βόλου για τον αγώνα με τα «καναρίνια»: Κλέιμαν, Κότνικ, Γκιουλέν, Ρομέρο, Γκρίλο, Φερράρι, Λογαράς, Ρινέρ, Τσοκάνης, Φερνάντες, Μεταξάς, Σοάρες, Νίνης, Ορόζ, Βοϊτκόφσκι, Τερεζίου, Ρεγκατίν, Μπαρτόλο, Ροσέρο, Φαν Βέερτ.

 

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο (4/12)

Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης (17:15)

Βόλος - Παναιτωλικός (17:15)

ΟΦΗ - Ολυμπιακός (19:30)

Κυριακή (5/12)

Ιωνικός - ΠΑΟΚ (17:15)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (19:30)

Άρης - Αστέρας Τρίπολης (19:30)

Δευτέρα (6/12)

Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα (19:30)

H βαθμολογία 

( Σε 11 αγώνες) 

1

Ολυμπιακός


 20 - 8

29

2

ΑΕΚ


 24 - 14

23

3

ΠΑΟΚ


 20 - 14

19

4

ΟΦΗ


 13 - 9

18

5

ΠΑΣ Γιάννινα


 15 - 8

16

6

Παναθηναϊκός


 18 -10

14

7

Άρης


 14 -11

14

8

Βόλος ΝΠΣ


19 - 22

14

9

Αστέρας Τριπ.


 12 - 11

13

10

Ιωνικός


 8 - 14

10

11

ΠΑΣ Λαμία


 10 -14

10

12

Παναιτωλικός


 10 -20

8

13

Απόλλων Σμ.


 6 - 19

7

14

Ατρόμητος  


 9 - 24

6

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

- Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

- Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

- Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

2. Από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ αφαιρούνται έξι (6) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος Super League-1 τρέχουσας περιόδου, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 6/2021 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ (υπ’ αριθμ. 29/2021 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ).