Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Γ΄ Εθνική κατηγορία: Στους Μολάους ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ατρόμητος Χιλιομοδίου

Με  την τέταρτη αγωνιστική συνεχίζονται αύριο Κυριακή (1/11/2020 – 15:00 στους ομίλους  7ο και 9ο  το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας  . Στους Μολάους αγωνίζεται ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου κόντρα στον τοπικό Μολαικό

7ος όμιλος – 4η αγωνιστική

Κυριακή (1/11, 15:00)

Άγιος Ιερόθεος – Ναύπλιο 2017
Άρης Σκάλας – Ένωση Ερμιονίδας
Μολαϊκός – Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Φοίνικας Νέας Επιδαύρου – ΠΑΟ Ρουφ
Κηφισιά – Πανγυθεατικός
Κορωνίδα Κοιλάδας – Ερμής Μελιγούς
Ρεπό: Παναρκαδικός

7ος όμιλος – 4η αγωνιστική

ΚΥΡΙΑΚΗ (1/11, 15.00

Θύελλα Πατρών-Παναιγιάλειος  

Ζάκυνθος-Αίας Γαστούνης  

Ναυπακτιακός Αστέρας-Παλληξουριακός  

Διαγόρας Βραχνεΐκων-Τσιλιβί  

ΠΑΟ Βάρδας-Αχαϊκή  

Διαβολίτσι-Εθνικός Σκουλικάδου ΑΝΑΒΟΛΗ

ΡΕΠΟ: Πάμισος

Πελοπόννησος: Η ανάδειξη της ελληνικής ιστορίας μέσω του αθλητισμού

  

«Διπλός αγώνας» υπεραπόστασης διεξάγεται το Σαββατοκύριακο σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Πρόκειται για τον επετειακό αγώνα (80 χλμ.) Τρίπολης-Σπάρτης (»αγώνας Βασιλιά Λεωνίδα», αφιερωμένος στα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών) και για τον «6ο δρόμο των Αθανάτων» (142 χλμ. Τρίπολη-Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα).

Ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση τεσσάρων αγαλμάτων, ηρώων της ελληνικής ιστορίας (Θ. Κολοκοτρώνης, Λεωνίδας, Κ. Παλαιολόγος, Παπαφλέσσας), ένα αφιέρωμα στον διαχρονικό ελληνισμό. Αλλά και ο πρώτος αγώνας, επιχειρεί να πραγματοποιήσει μία σύζευξη στο 1821 και στη Μάχη των Θερμοπυλών. Τα δύο δρώμενα έγιναν κάτω από συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αρνήθηκε να «Χ»άσει ο Βόλος! - Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός , πέρασε με 2 - 0 από την Λαμία

 Βόλος - ΑΕΛ 1-1: Αρνήθηκε να «Χ»άσει ο Βόλος! 

Ο Βόλος παρότι έπαιξε από το 51’ με 10 παίκτες (λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μήτογλου, που υπέπεσε σε πέναλτι) και από το 85’ με εννιά (λόγω απευθείας κόκκινης στο Ριένστρα) κατάφερε να πάρει τον πόντο της ισοπαλίας , με το 1-1 κόντρα στην ΑΕΛ, στο Θεσσαλικό ντέρμπι, του Πανθεσσαλικού Σταδίου!

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα για τον αθλητισμό και τα γυμναστήρια – Τι επιτρέπεται και τι όχι

  

 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση που έκανε νωρίτερα για τα νέα μέτρα αναφορικά με τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού εξήγησε όλα όσα θα ισχύουν από την Τρίτη και στον τομέα του αθλητισμού.

Η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αναφορικά με την έξαρση της πανδημίας καθώς το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 2.000.

Σον Κόνερι: Ο καλύτερος «007» “έφυγε” από τη ζωή, στα 90 του– Η ζωή σαν παραμύθι…

 


https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/10/kon1.jpg

Not today… Όπως θα το έλεγε η Arya Stark, για τον χαρακτήρα της οποίας είχε σχολιάσει γελώντας ότι θα ταίριαζε στον James Bond.

Η είδηση ότι ο sir Sean Connery “έφυγε” από τη ζωή, το μεσημέρι του Σαββάτου, σε ηλικία 90 ετών, προσπέρασε εύκολα, στο ενδιαφέρον της ανθρωπότητας… τα πάντα.

Τον κορονοϊό, τις αμερικανικές εκλογές, όλα… Ο εμβληματικός Σκωτσέζος ηθοποιός ήταν τα πάντα, για τους λάτρεις του κινηματογράφου. Από τον ρόλο του James Bond, μέχρι κάθε άλλον που ενσάρκωσε. Καταφέρνοντας να συνδεθεί όσοι λίγοι, με την καρδιά των θεατών. Κάθε γενιάς.

Ήταν κάτι παραπάνω από πρωτοπόρος και σπουδαίος. Ήταν μύθος. Και ως γνωστόν, οι μύθοι δεν πεθαίνουν. “Ζουν” για πάντα. Εκεί όπου χτυπάει η καρδιά…

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Κόνερι έγινε ευρέως γνωστός ενσαρκώνοντας τον πράκτορα Τζέιμς Μποντ, σε επτά κατασκοπικές ταινίες. Μέχρι και σήμερα θεωρείται ο καλύτερος «007» που εμφανίστηκε ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο ανά νομό μέχρι σήμερα.

 

  

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας             405 (11)

Π.Ε. Αργολίδας      248 (0)

Π.Ε. Κορινθίας      198 (0) 

Π.Ε. Μεσσηνίας     196 (0) 

Π.Ε. Ηλείας            133 (1) 

Π.Ε. Λακωνίας       60 (0) 

 Π.Ε. Αρκαδίας       58 (0)

Κορωνοϊός - Ο χάρτης της διασπόρας: 31 νέα κρούσματα στους 7 νομούς της Πελοποννήσου / "Φλέγονται¨ Οεσσαλονίκη και Αττική

 

Συνολικά 2.056 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από τα 2.030 εγχώρια κρούσματα, τα 62 συνδέονται με γνωστές συρροές. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 22 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή:

Η τηλεόραση που δεν σέβεται τον ανθρώπινο πόνο. Και μετατρέπει κάθε τραγωδία σε… σίριαλ

Του Νίκου Φυλάγγελου

Από τον κορονοϊό, στον σεισμό και την τραγωδία στη Σάμο. Τα τηλεοπτικά κανάλια επιβεβαίωσαν… τον εαυτό τους, με άγαρμπη μετατόπιση της ατζέντας, και πάλι ωστόσο με τα ίδια χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Μονοθεματικά, επενδύοντας στον εντυπωσιασμό και τη… θεατρικότητα, με περίσσευμα τρομολαγνίας.

Η διαχείριση του ανθρώπινου πόνου δεν υπήρξε ποτέ εύκολη και αυτονόητη υπόθεση. Ειδικά όταν αφορά δυο νέα παιδιά και τις οικογένειές τους, όπως συνέβη με τους δυο μαθητές που καταπλακώθηκαν στη Σάμο, και έχασαν τη ζωή τους.

Κάπου… φρένο όμως. Στοιχειώδης σεβασμός στον ανθρώπινο πόνο. Στο δέος της απώλειας. Στο νήμα της ζωής που κόπηκε τόσο πρόωρα και άδικα.

ysterografa.gr

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων – Πακέτο Σταϊκούρα 2,3 δισ. ευρώ

 Σταϊκούρας: Ως την άλλη Παρασκευή οι ανακοινώσεις για το πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας 

Εννέα μέτρα οικονομικής στήριξης των επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται από τους νέους περιορισμούς ανακοίνωσε το Σάββατο ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μετά την ανακοίνωση του νέου Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για τα αδικοχαμένα παιδιά, χθες, στη Σάμο.
Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στις οικογένειές τους.
Όπως βρίσκεται και στους δοκιμαζόμενους – από το χτύπημα του Εγκέλαδου – κατοίκους του νησιού.
Η Πολιτεία, ουσιαστικά και έμπρακτα, είναι κοντά τους.

Παράλληλα, όμως, η παγκόσμια κοινότητα, η Ευρώπη και η χώρα μας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν ήθελα να χρειαστεί να κάνω αυτό το μήνυμα

 Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Άγκυρα: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, καμία πρόκληση αναπάντητη 

Σε νέα δραστικά μέτρα προχωρά η κυβέρνηση με στόχο την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού που καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και για τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας

Συμπολίτες μου,

Είχα την πρόθεση να επικοινωνήσω μαζί σας από χθες. Εκδηλώθηκε, όμως, ο σεισμός στο Ανατολικό Αιγαίο και το ενδιαφέρον μου στράφηκε αμέσως στη Σάμο. Το νησί άντεξε. Αλλά, δυστυχώς, χάσαμε δύο παιδιά. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Η σκέψη μου, όπως και όλων μας, είναι μαζί τους, εκεί. Η φροντίδα του κράτους είναι εκεί. Και σε λίγο θα είμαι και εγώ εκεί.

Συναγερμός στη Λυών: Σε κρίσιμη κατάσταση ελληνορθόδοξος ιερέας που δέχθηκε πυροβολισμούς

  

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο σήμερα, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) σε  ελληνική εκκλησία στην οδό Σεν Λαζάρ , στην  στη Λυών της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή, όπως ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ο 52χρόνος  ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του», διευκρίνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Εκτακτο: Επικήρυξη 100.000 ευρώ για τους δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ


 

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Ο Άγιαξ της Ηπείρου "μάδησε" τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

 Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: «Πέταγε» ο Άγιαξ της Ηπείρου  

Είχε δώσει δείγματα γραφής ο ΠΑΣ Γιάννινα για το πόσο καλή ομάδα έχει, κόντρα στις τοπ ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Σήμερα ήρθε η ώρα να συνδυάσει μια ακόμα ποιοτική εμφάνιση, με νίκη στην έδρα του ισχυρού Ατρόμητου (0-2).

Με εξαίρεση το σουτ στο δοκάρι στο 1’ από τον Μανούσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς, δημιούργησαν ευκαιρίες και πέτυχαν δύο γκολ, το ένα πιο όμορφο από το άλλο, έπειτα από γρήγορες συνεργασίες και

Κορωνοϊός: Τι έδειξαν τα rapid τεστ σε Πάτρα, Κόνιτσα, Κύθηρα και Μαρούσι


Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν, στις 30 Οκτωβρίου 2020, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες σε κεντρικά σημεία της Πάτρας (πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Β. Γεωργίου Α’ και πλατεία Παναχαϊκής).

Νέο σοκαριστικό ρεκόρ: “Έσπασε” το φράγμα των 2.056 κρουσμάτων! 135 οι διασωληνωμένοι - Έξι νέοι θάνατοι.

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο (31.10.2020) 2.056 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Από τα 2.056 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα 62 συνδέονται με συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 39.251, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

4112 (10.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13278 (33.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

135 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 626 θανάτους συνολικά στη χώρα. 238 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Α΄ Κορινθίας ( 6η αγωνιστική): Ο Τενεάτης "γκρέμισε"¨ από την κορυφή τους Αγίους Θεοδώρους και πέρασε πρώτος - Έχασαν βαθμούς Πέλοπας και Βέλο. Μεγάλες νίκες για Θύελλα Πετρίου και Αστέρα Δερβενίου

 https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/11/irapel-681x453.jpg  

Με την 6η αγωνιστική συνεχίστηκε σημερα Σάββατο  30/10/2020 το πρωτάθλημα στους δύο ομίλους  της Α’ κατηγορίας Κορινθίας

Στον  Ά΄ όμιλο  ο Τενεάτης Αθικίων νίκησε στο  ντέρμπι  κορυφής με 1 – 0 την ομάδα των  Αγίων  Θεοδώρων και πέρασε  επικεφαλής του ομίλου

 Σε ενδιαφέρον ντέρμπι στο Συνοικισμό α Κύψελος Κορίνθου επικράτησε με 2 – 0 επί του  ΠΑΣ Κόρινθος , την στιγμη που ΑΟ Λουτράκι και Παννεμεατικός στο «Θώδειον» μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 2 - 2.   

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε η Κόρινθος 2006 , επικρατώντας στο ΔΑΚ με 2 – 0 επί του Ισθμιακού, ενώ χωρίς νίκη έμεινε  ο Σαρωνικός , καθώς έχασε με 0 – 1 ,στο Γαλατάκι από τον Ολυμπιακό Λουτρακόυ.

6η Αγωνιστική

ΑΟ Λουτράκι – Παννεμεατικός 2-2
Σαρωνικός – Ολυμπιακός Λουτρακίου 0-1
Κύψελος – ΠΑΣ Κόρινθος 2-0
Κόρινθος ’06 – Ισθμιακός 2-0
Τενεάτης – Άγιοι Θεόδωροι 1-0

Η Βαθμολογια

(Σε 6 αγώνες)

1

ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ

9 - 1

15

2

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

8 - 2

13

3

ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

13 - 5

12

4

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

13 - 4

11

5

ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ

8 - 6

10

6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

5 - 11

9

7

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

7 - 9

5

8

ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

3 - 10

5

9

ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06

4 - 9

3

10

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

1 - 13

1

 

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει  και το πρωτάθλημα  στον Β΄ όμιλο της κατηγορίας, όπου   ο πρωτοπόρος Πέλοπας  έφυγε με το χορταστικό 3 – 3 από την έδρα του Ολυμπιακού Άσσου, την στιγμή πο υο Άρης  Βοχαϊκού επικράτησε με 2 – 1  επί της Ελλάδας Βέλου , στο Ζευγολατιό.  

 Στο «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ» ο Αστέρας Δερβενίου επεβλήθηκε με 2 – 0 στο β ημίχρόνιο επί του ΑΟ Ζευγολατιού ενώ στο Ξυλοκαστρο το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Πανκαμαριακού και του Ηρακλή Ξυλοκάστρου έληξε ισόπαλο 1 - 1. 

Τέλος  στο Πετρί η τοπική Θύελλα σαρωτική διέλυσε  με 7 – 2 την Θύελλα Κάτω Διμηνιού

6η Αγωνιστική

Άρης Βοχαϊκού – Ελλάς Βέλου 2-1
Αστέρας Δερβενίου – ΑΟ Ζευγολατιού 2-0
Ολυμπιακός Άσσου – Πέλοπας 3-3
Πανκαμαριακός – Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1-1
Θύελλα Πετρίου – Θύελλα Κ. Διμηνιού 7-2

 

Η Βαθμολογια

( Σε 6 αγώνες)

1

Πέλοπας Κιάτου

12 - 5

14

2

Θύελλα Πετρίου

16 - 8

12

3

Ελλάς Βέλου

15 - 6

12

4

Αστέρας Δερβενίου

7 - 2

11

5

Άρης Βοχαϊκού

10 - 11

9

6

Πανκαμαριακός

10 - 12

8

7

Ολυμπιακός Άσσου

11 - 11

7

8

Ηρακλής Ξυλοκάστρου

6 - 11

7

9

ΑΟ Zευγολατιού

6 - 17

3

10

Θύελλα Κ. Διμηνιού

3 - 14

2