Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Αρνήθηκε να «Χ»άσει ο Βόλος! - Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός , πέρασε με 2 - 0 από την Λαμία

 Βόλος - ΑΕΛ 1-1: Αρνήθηκε να «Χ»άσει ο Βόλος! 

Ο Βόλος παρότι έπαιξε από το 51’ με 10 παίκτες (λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μήτογλου, που υπέπεσε σε πέναλτι) και από το 85’ με εννιά (λόγω απευθείας κόκκινης στο Ριένστρα) κατάφερε να πάρει τον πόντο της ισοπαλίας , με το 1-1 κόντρα στην ΑΕΛ, στο Θεσσαλικό ντέρμπι, του Πανθεσσαλικού Σταδίου!

Η ξεκούραστη (αφού το ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Άρη ανεβλήθη λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στους Θεσσαλονικείς) ομάδα της Λάρισας παρότι προηγήθηκε με το πέναλτι του Δημήτρη Πινακά (το κέρδισε ο ίδιος, μετά από λάθος επαναφορά του γκολκίπερ Γκαραβέλη…) και παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει, δεχόμενη την ισοφάριση από τον Δουβίκα (83’), μετά από κεφαλιά – πάσα του Ουάρντα.

 Έτσι η ομάδα του Γρηγορίου συμπλήρωσε 5 αγώνες δίχως τρίποντο (0-2-3), ενώ ο Βόλος για δεύτερη αγωνιστική πήρε πόντο στο φινάλε, με το ίδιο σκορ, αφού το είχε ξανακάνει την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό (στο 92’) 

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Λόπεθ): Γκαραβέλης, Ντεντάκης(69' Μπαρτόλο, 88' Κιάκος)), Φεράρι, Μήτογλου, Σάντσες, Μπαριέντος, Ριένστρα, Μαρτίνες(69' Γκουαροτσένα), Ουάρντα, Περέα(46' Τσοκάνης), Δουβίκας(88' Δημόπουλος)

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Φιλίπ(81' Μαϊδανός), Σπαρβ, Μούζεκ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς(63' Ντουρμισάι), Πλατέλλας(63' Σεσέροβιτς), Πινακάς(81' Τόρζε) 

=======

 Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να περιμένει 7 αγωνιστικές για να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς κέρδισε με 2-0 στη Φθιώτιδα τη Λαμία.

Ο Καρλίτος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς σημείωσε τα δύο γκολ της ομάδας του και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος για την άμυνα της Λαμίας, η οποία παραμένει στην ουρά της βαθμολογίας με μόλις έναν βαθμό.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε νωρίς (στο 8’) το σκορ με τον Καρλίτος, αλλά δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό.

Έχασε τη συγκέντρωσή του και είδε την Λαμία να τον απειλεί, με τον Διούδη να «ψαρεύει» τον Ρόμανιτς και να πιάνει και πέναλτι μετά την παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Κουρμπέλης.

Μάλιστα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 40’ σε μαρκάρισμά του στο κέντρο του γηπέδου.

Ωστόσο η ομάδα του Μπόλονι στο τελευταίο τέταρτο ανέβηκε, έχασε ευκαιρίες και βρέθηκε κοντά στο δεύτερο γκολ.

Παρά το γεγονός ότι στην επανάληψη ο παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο παιχνίδι με νευρικότητα και αρκετά λάθος, η Λαμία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να αλλάξει το σκορ.

Πάλι με τον Καρλίτος όμως οι «πράσινοι» κατάφεραν να βρουν δίχτυα (60’) και να πάρουν σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι έκαναν τις απαραίτητες προσαρμογές στο παιχνίδι τους περνώντας στο χορτάρι επιθετικούς, αλλά και πάλι δεν είχαν τον τρόπο να φτάσουν με αξιώσεις απέναντι στον Διούδη.

Αντίθετα οι «πράσινοι» είχαν τις ευκαιρίες κυρίως με τον Καρλίτος, ενώ στο 88’ πέρασε για πρώτη φορά φέτος ο Λούκας Βιγιαφάνιες, απλώς για να πάρει λεπτά συμμετοχής.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές):Θεοδωρόπουλος -Σκόνδρας, Ασίγκμπα (46’ Βιγιάλμπα), Αντέτζο, Βύντρα- Μπαχανάκ, Μπεχαράνο- Μπουλούλης (86’ Σαραμαντάς), Ντέλετιτς, Καραμάνος (29’ λ.τ. Αραμπούλι, 86’ Τσούκαλος )- Ρόμανιτς (75’ Μπιανκόνι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι):Διούδης- Σάντσες, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης- Κουρμπέλης, Μαουρίσιο- Σαβιέρ (88’ Βιγιαφάνιες) , Χατζηγιοβάνης (77’ Μολό )- Μακέντα (82’ Αλεξανδρόπουλος), Καρλίτος (88’ Καμπετσής).