Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ο Άγιαξ της Ηπείρου "μάδησε" τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

 Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2: «Πέταγε» ο Άγιαξ της Ηπείρου  

Είχε δώσει δείγματα γραφής ο ΠΑΣ Γιάννινα για το πόσο καλή ομάδα έχει, κόντρα στις τοπ ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Σήμερα ήρθε η ώρα να συνδυάσει μια ακόμα ποιοτική εμφάνιση, με νίκη στην έδρα του ισχυρού Ατρόμητου (0-2).

Με εξαίρεση το σουτ στο δοκάρι στο 1’ από τον Μανούσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς, δημιούργησαν ευκαιρίες και πέτυχαν δύο γκολ, το ένα πιο όμορφο από το άλλο, έπειτα από γρήγορες συνεργασίες και

ιδανικά τελειώματα. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος περιορίστηκε σε υποτονική εμφάνιση είχε θέματα και στην δημιουργία και στην ανασταλτική λειτουργία προκαλώντας σε ουκ ολίγες περιπτώσεις την αντίδραση του Αυστριακού προπονητή Νταμίρ Κάναντι.

Ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με το ξεκίνημα του αγώνα. Μόλις στο 1′ το δυνατό σουτ του Μανούσου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη! Οι Περιστεριώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα, έχασαν μεγάλες ευκαιρίας για να ανοίξουν το σκορ (παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ ο Κάργας).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα όμως κατάφερε να κάνει το 0-1 στο 37′ με τον Ελευθεριάδη, τέρμα που… εγκρίθηκε από το VAR. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα… ηνία του αγώνα μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον Γιαννιώτη να διώχνει ενστικτωδώς στο 44′ το κοντινό σουτ του Σάλιακα.

Ο Ατρόμητος θέλησε να μπει “δυνατά” στην επανάληψη, για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο ΠΑΣ Γιάννινα όμως όχι μόνο ήταν καλύτερος, αλλά έφτασε με ευκολία στα αντίπαλα καρέ και στο 70′ έφτασε στο 0-2. Ο Κάργας σούταρε με δύναμη εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα δεν πήρε ύψος και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Γιαννιώτη.

Η πρώτη τελική των Περιστεριωτών στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 79′ με το ωραίο σουτ του Τομάσεβιτς, γεγονός που δείχνει την απογοητευτική εμφάνιση των γηπεδούχων. Στο 85′ ο Γιαννιώτης έδιωξε το ωραίο σουτ του Κάργα, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γούτας, Ρισβάνης, Στρούγγης (46' Τομάσεβιτς), Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Μπουσουλάτζιτς (69' Ούμπιδες), Χαρίσης (46' Σάλομον), Κωτσόπουλος (62' Μάτιτς), Χριστοδουλόπουλος (76' Γιακουμάκης), Μανούσος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας (89' Λιάσος), Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (λ. τ. 46' Λώλης), Καρτάλης (73' Μπρένερ), Λέο, Παμλίδης (83' Οικονομόπουλος).