Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Forbes: Η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Forbes: Η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
O αριθμός των δισεκατομμυριούχων κατέγραψε μικρή πτώση φέτος στον κόσμο, για πρώτη φορά από το 2009 και το ύψος της περιουσίας τους μειώθηκε επίσης. Την ίδια ώρα ο Αμερικανός Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes σήμερα. 

Η Μέρκελ πρόθυμη να… χαρίσει στον Τσίπρα τις συντάξεις, λόγω προσφυγικού


Η Μέρκελ πρόθυμη να… χαρίσει στον Τσίπρα τις συντάξεις, λόγω προσφυγικούΤο πρακτορείο Bloomberg σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε την Τρίτη, εκτιμά πως η Γερμανία είναι έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα ευελιξία όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος.
Το πρακτορείο επικαλείται πηγή που έχει γνώση της γερμανικής θέσης και υπογραμμίζει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, ‘Ανγκελα Μέρκελ, προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα βάρη από τη μαζική εισροή προσφύγων στην Ευρώπη κι ενώ προηγουμένως ζητούσε μειώσεις στις συντάξεις, τώρα η Γερμανία θα ήταν ικανοποιημένη με έναν συνδυασμό μέτρων που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος.
Έτσι, δικαιολογεί το ρεπορτάζ και τις δηλώσεις της Μέρκελ το τελευταίο διάστημα, που κάνει διαρκώς λόγο για στήριξη της Ελλάδας.
Παρότι, λοιπόν, Ελλάδα και Γερμανία τονίζουν πως δεν συνδέουν το προσφυγικό με την αξιολόγηση, επί της ουσίας, συζητούν για μία τέτοια… μυστική ανταλλαγή.
Το Bloomberg σημειώνει ακόμα πως το Διεθνές Νομισματικό Σύστημα αναφέρει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και ότι χρειάζεται μείωση των συντάξεων. Αντίθετα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν θα σταθεί εμπόδιο κάθε «λογικής λύσης» που διασφαλίζει ένα βιώσιμο ελληνικό προϋπολογισμό.
Και μην ξεχνάμε πως ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου σημείωσε πως μοναδικό αγκάθι για να κλείσει η αξιολόγηση είναι η αδιαλλαξία του ΔΝΤ και με νόημα υπογράμμισε πως “είτε πρέπει να συμφωνήσει, είτε πρέπει να αποχωρήσει από το πρόγραμμα”.

 ysterografa.gr

Ο Σαμαράς ετοιμάζει δημόσια πολιτική παρέμβαση

Ο Σαμαράς ετοιμάζει δημόσια πολιτική παρέμβαση
Ο δρόμος της σιωπής δεν ταιριάζει στον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός διεκδικεί την ιστορική δικαίωση της πολιτικής του, στον απόηχο του… μπάχαλου που έχει προκαλέσει στη χώρα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και με δεδομένη την επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του συνόλου της νέας ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, να αποκαταστήσουν την εικόνα της περιόδου 2012-2015, που έγινε στο παρελθόν αντικείμενο σκληρής κριτικής.

Ακόμη ένας “στρατηγός” του Ομπάμα, φοβάται ότι η Χίλαρι θα χάσει από τον Τραμπ

Twitter@EmOikonomidis
Ακόμη ένας “στρατηγός” του Ομπάμα, φοβάται ότι η Χίλαρι θα χάσει από τον ΤραμπΟ Ντέιβιντ Άξελροντ ήταν ο πρώτος που εξωτερίκευσε τους σχετικούς φόβους του. Ο Τζιμ Μεσίνα, στο περιθώριο της μάχης που δίνει στο πλευρό του Ντέιβιντ Κάμερον για να αποφευχθεί το Brexit, ανησυχεί το ίδιο. Και αν ο Ραμ Εμμάνιουελ δεν δεσμευόταν από τον… όρκο σιωπής της Δημαρχίας του Σικάγο, θα φώναζε περισσότερο από τους προηγούμενους.
Ποιός έλειπε από τη θρυλική “Obama team” για να δημοσιοποιήσει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο μιας επικράτησης του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον στη μάχη για τον Λευκό Οίκο; Ο Ντέιβιντ Πλαφ, ο πιο πετυχημένος τακτικιστής της γενιάς του, ο άνθρωπος που κέρδισε το Συνέδριο των Δημοκρατικών το 2008 για λογαριασμό του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ντέιβιντ Πλαφ άργησε αλλά… ενέδωσε στον πειρασμό. Και ενώ συμβουλεύει παρασκηνιακά τη Χίλαρι Κλίντον, ενώ δηλώνει την αισιοδοξία του ότι η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα “πρέπει, υπό κανονικές συνθήκες”, να μην έχει πρόβλημα με τον Τραμπ, βάζει… υποσημειώσεις.
“Ακόμη είναι νωρίς για να πούμε με σιγουριά. Υπό κανονικές συνθήκες, η Χίλαρι θα πρέπει να τον κερδίσει με περισσότερες από 8 μονάδες διαφορά. Ωστόσο, ο Τραμπ είναι απρόβλεπτος. Και έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι δεν κάμπτεται από τίποτα. Ακόμη και με τον Πάπα τα έβαλε, και οι Συντηρητικοί τον αποθεώνουν. Σε μια τελική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο λοιπόν, προφανώς και θα ανησυχούσα”, ήταν τα λόγια του Ντέιβιντ Πλαφ.
Μαζί του, ανησυχεί και η Χίλαρι. Ο Ομπάμα; Σίγουρα το… απολαμβάνει.

ysterografa.gr

Η Σούπερ Τρίτη βγάζει… Πρόεδρο των ΗΠΑ (τον Ντόναλντ Τραμπ)

Η Σούπερ Τρίτη βγάζει… Πρόεδρο των ΗΠΑ (τον Ντόναλντ Τραμπ)
Twitter@EmOikonomidis
Η… αμήχανη στιγμή που η Αμερική αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι ο επόμενος Πρόεδρός της θα είνα πιθανότατα ο Ντόναλντ Τραμπ, έφτασε και μας… χαμογελάει.
Με τις προβλέψεις να επιμένουν ότι ο εκκεντρικός μεγιστάνας του real estate θα σαρώσει στις Πολιτείες στις οποίες διεξάγονται εκλογές για τη Σούπερ Τρίτη, και οι εντυπώσεις θα είναι τόσο σεισμικές, ώστε οι Ρεπουμπλικανοί θα συμβιβαστούν με την ιδέα πως ο Μάρκο Ρούμπιο δεν προλαβαίνει να αποτρέψει το κακό.
Φυσικά, οι προβλέψεις γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέρουσες όταν η ανάλυση φτάνει στη συζήτηση για την τελική αναμέτρηση του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο, με τον Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών και τη Χίλαρι Κλίντον υποψήφια των Δημοκρατικών.
Μπορεί οι σχετικές μετρήσεις να μην δημοσιεύονται, ωστόσο… πραγματοποιούνται. Και όπως προκύπτει από ανθρώπους του επιτελείου του Μπαράκ Ομπάμα, που μάλλον ανησυχούν περισσότερο για την προοπτική μιας Προεδρίας Τραμπ, ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος οικοδομεί “αλεξίσφαιρο” ποιοτικό προβάδισμα απέναντι στην άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η “Obama team” άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ ότι η “τοξικότητα” της Χίλαρι, την οποία οι ίδιοι εκμεταλλεύτηκαν το 2008, την καθιστά “μη εκλόγιμη”, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι περίπου το 45% των Δημοκρατικών έχει ήδη συσπειρωθεί γύρω από τον… περιορισμένης εμβέλειας Μπέρνι Σάντερς.
Ανησυχούν ότι απέναντι στον “οδοστρωτήρα” Τραμπ, η Χίλαρι δεν έχει καμία τύχη, αντιθέτως η επικράτηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου θα είναι ευρεία και εκκωφαντική.
Οι… ελπίδες της ανθρωπότητας λοιπόν εκπνέουν στις ψηφοφορίες της Σούπερ Τρίτης. Αν ο Ντόναλντ Τραμπ… δεν σταματήσει πουθενά, τα… καλύτερα έρχονται. Για την Αμερική, τον Λευκό Οίκο, και φυσικά την ανθρωπότητα συνολικά.
 Μάνος Οικονομίδης  
ysterografa.gr

WHEN DEVIL MEETS TSIPRAS

"If I ever met Devil I would not sell my soil" stated with absolute certainty Greek PM Alexis Tsipras during a last night show. He wanted to symbolize his immunity towards every Greek oligarch. 
A self determined as atheist PM Alexis Tsipras behaves readily as a Janus moving like an eel impressively. He has no fear to visit Greek Orthodox temples celebrating national holidays as well as challenging Devil in front of a whole nation. He shows simply his canine teeth whenever needed.

Κωνσταντίνα Νικολάκου: Το έργο θα υπογραφεί σύμφωνα με το Διεθνή Διαγωνισμό γιατί μόνο έτσι θωρακίζεται το συμφέρον των πολιτών μας"



http://s.enet.gr/resources/2014-04/56623-thumb-large.jpgΗ Θεματική Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνη για θέματα περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, ερωτηθείσα να σχολιάσει τη σημερινή συνάντηση των Δημάρχων με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης για το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ δήλωσε:

«Τώρα αλλάζουν και το Διεθνές Δίκαιο!» Δήλωση του Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου για τις δηλώσεις της Κυβερνητικής Εκπροσώπου σχετικά με το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.

Κουμουτσάκος: Ο δήθεν διώκτης της διαπλοκής, Αλ. Τσίπρας, αποδεικνύεται κρυφός συνομιλητής της

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος  Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις της Κυβερνητικής Εκπροσώπου σχετικά με το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το μέγεθος της άγνοιας και της επιπολαιότητας της Κυβέρνησης εκπλήσσει.
Η Κυβέρνηση, διά της Εκπροσώπου της, υποστήριξε σήμερα - και μάλιστα κατηγορηματικά - ότι ‘’η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφύγει η ίδια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.’’.
Προφανώς, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν γνωρίζουν ότι τα άρθρα 34 και 35 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών καθορίζουν ακριβώς αυτήν τη δυνατότητα κάθε κράτους - μέλους του Ο.Η.Ε..
Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την Ευρώπη, τώρα ‘’αλλάζει’’ και το Διεθνές Δίκαιο!».   

Απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου στην Κυβερνητική Εκπρόσωπο



Κουμουτσάκος: Ο δήθεν διώκτης της διαπλοκής, Αλ. Τσίπρας, αποδεικνύεται κρυφός συνομιλητής τηςΟ Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στην Κυβερνητική Εκπρόσωπο κυρία Όλγα Γεροβασίλη, έκανε  την ακόλουθη δήλωση:

            «Στον πραγματικό κόσμο, και όχι στον φαντασιακό κόσμο του Μαξίμου, τρία πράγματα είναι σαφή:

1ον: Ότι η εκτός ελέγχου κατάσταση στο μεταναστευτικό - προσφυγικό είναι το αποτέλεσμα πολλών μηνών ιδεοληψίας, της συνεχιζόμενης αμηχανίας και της ανικανότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η Νέα Δημοκρατία – κατά  γενική ομολογία – έχει κρατήσει εθνικά υπεύθυνη στάση.

2ον: Ότι η αποτυχημένη διαπραγμάτευση των κυρίων Τσίπρα - Βαρουφάκη έφερε το σκληρότερο μνημόνιο, την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε απελπισία.

3ον: Ότι ο δήθεν διώκτης της διαπλοκής αποδεικνύεται κρυφός και τακτικός συνομιλητής εκείνων που ο ίδιος δημόσια καταγγέλλει.

Προφανώς, ο κατάλογος της σκληρής πραγματικότητας δεν σταματά εδώ.

Αρκεί, όμως, για σήμερα».

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Πελοποννήσου



https://i.ytimg.com/vi/TpXATBt22L0/maxresdefault.jpg

Κυρίες και Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,

Η  Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκίνησε και τρέχει ένα διαγωνισμό ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ χωρίς να έχει παραληφθεί και εγκριθεί η μελέτη προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ που ανέθεσε τυχαία άραγε; στον τεχνικό σύμβουλο που προσέλαβε για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στη ΤΕΡΝΑ και για τη κατασκευή με ΣΔΙΤ της μαρίνας του Ναυπλίου προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν υπάρχει άλλος για αυτές τις τόσο χρυσοφόρες δουλειές;

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος




Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία. Το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα είναι, δυστυχώς, εκτός ελέγχου. Από προβληματική, η κατάσταση, κάθε μέρα, γίνεται και πιο τραγική.
Η πραγματική οικονομία συντηρείται στη ζωή με τεχνητές αναπνοές.
Η αξιολόγηση, σήμερα είναι σχεδόν κλινικά νεκρή.
Η κοινωνία εξαντλημένη, εξαπατημένη από τα ασταμάτητα ψέματα, βράζει.
Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται.
Τίποτα δεν φαίνεται να προχωρά.
Η εικόνα της χώρας προσομοιάζει, κάθε μέρα και περισσότερο, σε ένα αποτυχημένο κράτος, το οποίο δεν μπορεί να εγγυηθεί στους πολίτες στοιχειώδη ασφάλεια και στοιχειώδη ευημερία.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ HOT SPOTS...

Εξώδικο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο απέστειλε ο Πλωτάρχης ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης για να σταματήσει ...
αμέσως να χρησιμοποιεί το στρατιωτικό προσωπικό και τα  μηχανήματα των  Ενόπλων Δυνάμεων για τον καθαρισμό, επισκευή, μεταφορά υλικών, κ.λπ. στα hot spot, στρατόπεδα υποδοχής προσφύγων-μεταναστών, καθώς η απασχόληση αυτή δεν εμπίπτει στα καθήκοντα τους, αλλά εξυπηρετεί πολιτικοοικονομικούς σκοπούς.

Κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων


Σε τακτικές κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) στην 6η συνεδρίαση της Τρίτης 1 Mαρτίου.
Στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων για το 2016-2017, το ΣΑΓΕ έκρινε ως ακολούθως:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας μεταξύ των κόμβων Κιάτου και Ξυλοκάστρου την Τετάρτη 2/3/16


Την Τετάρτη 2 Μαρτίου από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου, η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων μεταξύ των κόμβων Κιάτου (Χ.Θ. 107,3) και Ξυλοκάστρου (Χ.Θ. 120,9) στην Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών, θα διακοπεί προσωρινά και θα εξυπηρετείται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.
Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την εκτέλεση εργασιών κατεδάφισης της άνω διάβασης περί τη ΧΘ 119,4 της Ν.Ε.Ο. από την ΜΕΤΚΑ Α.Ε. ανάδοχο έργου της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.
Συνιστάται στους οδηγούς να αποφύγουν, ει δυνατόν, τις μετακινήσεις τους, στo ανωτέρω χρονικό διάστημα και τμήμα του οδικού δικτύου.
Όσοι αναγκαστικά διέλθουν από την περιοχή, τους ευχαριστούμε για την κατανόηση και τους παρακαλούμε να συμμορφώνονται προς τη σχετική προσωρινή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή, καθώς και να δείξουν υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις.

Ο " Μάρτης" το κόκκινο βραχιολάκι που φοράμε για το καλό ή γούρι, φέρνει την Άνοιξη & έχει ιστορία


Οι αρχαίοι Έλληνες φορούσαν «Μάρτη» και μάλιστα οι κοπέλες στόλιζαν με «Μάρτη» και το άγαλμα της Αθηνάς.
Ο Παυσανίας λέει πως την πρόληψη αυτή την είχαν πάρει από τους Αιγυπτίους. Όταν τελείωνε ο μήνας έπλεναν την κόκκινη κλωστή (ταινία) στον Ιλισσό και την έκρυβαν για τον άλλο χρόνο. Έτσι η ταινία αυτή πήγαινε από γενιά σε γενιά και όσο πιο παλιά ήταν τόσο πιο γούρικη θεωρείτο.

Εχει  τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου οι μύστες έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι, όπως παρατηρεί ο λαογράφος Νικόλαος Πολίτης.

Ο Κώστας Κουσουλός νέος Αντίδήμαρχος στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Νέοι Αντίδήμαρχοι ανέλαβαν από την 1η Μαρτίου στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης...
΄Ένας ακόμη Δημοτικός Σύμβουλος  από την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης αναλαμβάνει  Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Πρόκειται για τον κ. Κωνσταντίνο Ανδρέου Κουσουλό ο οποίος αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Καθαριοτητας και Πρασίνου...
 Ο κ. Κουσουλός είναι από  το Χελυδόρι , που στις δημοτικές εκλογές

Αυτοί είναι οι νέοι δρόμοι διαφυγής των προσφύγων! – Με Lada “μιας χρήσεως” στη Φινλανδία μέσω Ρωσίας

 Αυτοί είναι οι νέοι δρόμοι διαφυγής των προσφύγων! – Με Lada “μιας χρήσεως” στη Φινλανδία μέσω Ρωσίας
Κάτι η σκληρή στάση της Αλβανίας, όπως και της Βουλγαρίας τις οποίες ούτως ή άλλως αποφεύγουν λόγω της κακομεταχείρησης που τους επιφυλάσσουν, κάτι ο κλειστός "βαλκανικός διάδρομος" μέσω της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αναγκάζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να αναζητήσουν πέρα της εύκολης γεωγραφικής λύσης της Ελλάδας και του Αιγαίου και πιο δύσκολα μονοπάτια διαφυγής που θυμίζουν πραγματικά καταστάσεις..."survivor", που δοκιμάζουν τις φυσικές αντοχές τους.

Χωρίς Μαζουακού και Ζντίελαρ στην Τούμπα ο Ολυμπιακός

Χωρίς Μαζουακού και Ζντίελαρ στην Τούμπα ο Ολυμπιακός
Χωρίς τους Μαζουακού και Ζντίελαρ, που δεν ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου (2/3, 19:30), που θα γίνει στο γήπεδο της Τούμπας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.
Αντίθετα, ο Μάρκο Σίλβα, μπορεί να υπολογίζει στους Σιόβα και Ελαμπντελαουϊ, που αποθεραπεύθηκαν και προπονήθηκαν κανονικά, ενώ οι έτεροι τραυματίες των «ερυθρολεύκων» Ντουρμάζ και Πάρντο έκαναν θεραπεία.

Την αποστολή του Ολυμπιακού, αποτελούν οι Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Φουστέρ, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Λάτσι, Μιλιβόγεβιτς, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας, Τσιμίκας, Βούρος.

Λόγγος, η όμορφη παραλία της Αιγιάλειας


 Στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, σε απόσταση 7 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη του Αιγίου (έξοδος από την εθνική οδό στη διαδρομή προς Πάτρα), απλώνεται η όμορφη παραλία του Λόγγου και των Σελιανίτικων, γειτονικών παραθαλάσσιων οικισμών της Αιγιάλειας.
Ο Λόγγος, αμέσως μετά τα Σελιανίτικα, βρέχεται από τα πεντακάθαρα νερά του Κορινθιακού, ενώ προσφέρει στους επισκέπτες μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αιγιάλειας. Ο οικισμός, που διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή (ξενοδοχεία, συγκροτήματα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ μπαρ), καταφέρνει να διατηρεί τη γραφικότητά του, γι' αυτό και αποτελεί μια θαυμάσια επιλογή για ολιγοήμερες αποδράσεις ή και πολυήμερες διακοπές.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας (της ανατολικής Αχαΐας) οι εκδρομείς ανακαλύπτουν, μεταξύ άλλων, πανέμορφες παραλίες, ελκυστικά ορεινά τοπία και σημαντικά θρησκευτικά μνημεία.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει, ασφαλώς, να γίνει στην πρωτεύουσα του Δήμου Αιγιάλειας, το Αίγιο, πόλη με μακραίωνη ιστορική διαδρομή, στο Διακοφτό, αφετηρία της διαδρομής με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο προς τα Καλάβρυτα (μέσα από το φαράγγι του ποταμού Βουραϊκού), και στην Ακράτα, παραθαλάσσια κωμόπολη, χτισμένη σε όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Η σχετικά μικρή απόσταση από την Αθήνα (185 χιλιόμετρα) καθιστά το Λόγγο και τα Σελιανίτικα, όπως και ολόκληρη την Αιγιάλεια, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για ταξιδιωτικές εξορμήσεις όλες τις εποχές του χρόνου...


 diakopes.gr

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

---
Κρίσιμη
διάσκεψη των κρατών της
Νοτιοανατολικής Ευρώπης
με ελληνική παρουσία

Κρίσιμη διάσκεψη των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με ελληνική παρουσία

Το προσφυγικό και οι διάδρομοι ενέργειας και εμπορίου θα βρεθούν στο επίκεντρο της τριήμερης διάσκεψης των χωρών που συμμετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP)  που είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Μαΐου στη Σόφια …
---
Η
Λευκωσία ζητεί την
προσθήκη της τουρκικής
στις επίσημες γλώσσες
της ΕΕ

Η Λευκωσία ζητεί την προσθήκη της τουρκικής στις επίσημες γλώσσες της ΕΕ

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει ζητήσει από την ολλανδική Προεδρία της ΕΕ να προσθέσει την τουρκική στις  24 επίσημες γλώσσες του μπλοκ, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες να επιτευχθεί συμφωνία για την επανένωση της νήσου…
---
Νέα
«δώρα» στην Τουρκία
ετοιμάζει η Κομισιόν

Νέα «δώρα» στην Τουρκία ετοιμάζει η Κομισιόν

Την ώρα που η χώρα μας πιέζεται να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στο προσφυγικό και δεν φαίνεται να λαμβάνει ουσιαστική «χαλάρωση» στο δημοσιονομικό σκέλος της αξιολόγησης όπως επιθυμεί, η Κομισιόν ετοιμάζεται να προτείνει στην ΕΕ να γίνουν νέες υποχωρήσεις στη Τουρκία…
---
Ενώπιον
της Δικαιοσύνης το αίτημα
να κριθεί εκτός νόμου το
γερμανικό ναζιστικό κόμμα

Ενώπιον της Δικαιοσύνης το αίτημα να κριθεί εκτός νόμου το γερμανικό ναζιστικό κόμμα

Αρχίζει σήμερα στο ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο η εξέταση του αιτήματος να τεθεί εκτός νόμου το νεοναζιστικό κόμμα NPD. Το δικαστήριο, που εδρεύει στην Καρλσρούη,  προβλέπεται ότι θα συνεδριάσει έως και την Πέμπτη,  ενώ  αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του μετά από αρκετού μήνες…
---
Άκαρπο
το EuroWorking Group για την επιστροφή του
κουαρτέτου

Άκαρπο το EuroWorking Group για την επιστροφή του κουαρτέτου

Παρατείνεται η αγωνιά για την επιστροφή των επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα, καθώς στο Euro-working Group της Δευτέρας δεν υπήρξε καμία συμφωνία για συνέχιση της διαπραγμάτευσης στο υψηλότερο επίπεδο…
---
Φάρατζ
για ολλανδικό δημοψήφισμα:
"Όχι" στη συμφωνία
σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας

Φάρατζ για ολλανδικό δημοψήφισμα: "Όχι" στη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας

Ο ευρωσκεπτικιστής ηγέτης του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας, Νάιτζελ Φάρατζ, θα επισκεφθεί την Ολλανδία τον Απρίλιο για να υποστηρίξει το «όχι»   στο ολλανδικό δημοψήφισμα για την συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας…
---
Τα πιθανά
σενάρια μετά τις εκλογές
στην Ιρλανδία

Τα πιθανά σενάρια μετά τις εκλογές στην Ιρλανδία

Σε περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας εισέρχεται η πρωταθλήτρια οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ, Ιρλανδία μετά τις εκλογές της Παρασκευής. Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν συγκεντρώνει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, ενώ επιστρέφει δυναμικά στην πολιτική σκηνή το δεύτερο μεγάλο κόμμα Fianna Fail…