Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

" Αυτοκτονία" στο Δερβένι Ο Αστέρας "κατάφερε" να χάσει από την Ελλάδα Βέλου

 Hx6ggwbo
Ο Αστέρας ‘αυτοκτόνησε’ στον αγώνα του στο Δερβένι με την Ελλάδα Βέλου,στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθήματος της Α' κατηγορίας Κορινθίας αφού ‘κατάφερε’ να ηττηθεί με σκορ 3 – 1, από μια ομάδα που του δημιούργησε όλες κι όλες δύο φάσεις.
YgofzcqhΜάλιστα έπαιξε και με παίκτη παραπάνω για αρκετό διάστημα, όταν το σκορ ήταν 1 – 2, αλλά ένα αβίαστο αυτογκόλ και μια απερίσκεπτη όσο και ‘εγκληματική’ για την πορεία του αγώνα αποβολή παίκτη του, καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Η Ελλάς Βέλου, χωρίς να εντυπωσιάσει, διατήρησε την υπέρ της παράδοση που την θέλει νικήτρια, με όποια μορφή κι αν έχει ο αγώνας, τα τελευταία έξι χρόνια.

Yv0c2jqj 
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να χάνει στο 2’ την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κρισάφη, σε κάθετη μπαλιά όνειρο του Κακογιάννη, απέτυχε να σκοράρει, σουτάροντας πάνω στον εξερχόμενο Κουρούμαλη, τον πολύ καλό τερματοφύλακα της Ελλάδας. Ακολούθησε στο 5’, μετά από κόρνερ, η κεφαλιά του Πεθαίνου που απέκρουσε πέφτοντας χαμηλά στη γωνία του ο Κουρούμαλης. Ο Αστέρας διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα και στο 11’ σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας πλάγια δεξιά και αρκετά μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Ρούπας έσπρωξε εμφανώς τον Χάντη, με τον διαιτητή, μετά από συνεννόηση με τον βοηθό του κ. Μαυραγάνη, να δίνει φάουλ σχεδόν πάνω στη γραμμή, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Id6js6c8
Στο 16’ σε κόρνερ του Κόρρο, ο Ν. Σούλι με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι πέτυχε το 0 – 1. Ακολούθησε στο 18’ ένα καλοκτυπημένο, από τη γωνία της περιοχής, φάουλ του Αντωνόπουλου, που απέκρουσε με γροθιές ο Κουρούμαλης, πέφτοντας στη γωνία του τείχους. Ο Αστέρας είχε κλείσει την Ελλάδα στα καρέ της, μάλιστα στο 27’ η μπάλα είχε ‘κολλήσει’ για περίπου ένα λεπτό μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ελλάδας μετά από κτυπήματα κόρνερ του Αστέρα, αλλά τέρμα δεν υπήρξε. 
Kah1xgza 
Στο 36’ ο Χάντης εκμεταλλεύτηκε ένα πέσιμο του Κόρρο και έφυγε από δεξιά, έβγαλε ωραία σέντρα, με τον αμαρκάριστο Κρισάφη να σηκώνεται στο ύψος του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του ήταν για πολύ λίγο άστοχη. Στο 38’ ο Αράπι με ωραίο βολέ από το ύψος της περιοχής μετά από μια αναμπουμπούλα στην άμυνα του Αστέρα, πέτυχε το 0 - 2. Ο Αντωνόπουλος στο 41’ είχε ένα καλό σου από το ύψος της περιοχής και πλάγια δεξιά, που και αυτό απέκρουσε ο Κουρούμαλης στην απέναντι γωνία του. Τέλος στο 42’ σε τετ-α-τετ με τον Χάντη, που κινείτο από δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Κουρούμαλης αποσόβησε για άλλη μια φορά το τέρμα.
Plfttx09
Y9tmexs9Στο β’ μέρος και στο 59’ ο Κακογιάννης με τη μπάλα στην κατοχή του στο ύψος του πέναλτι και λίγο δεξιά, δέχτηκε βίαιο μαρκάρισμα από πίσω από τον Σαββίδη και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ο Σαββίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα και έτσι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Αντωνόπουλος νίκησε τον Κουρούμαλη στο κτύπημα του πέναλτι και έτσι ο Αστέρας βρέθηκε να παίζει με παίκτη παραπάνω και το σκορ στο 1 – 2. Στο 63’ ο Λιθοξόου έβγαλε σέντρα και ο Κουρούμαλης ‘πρόλαβε στο τσακ’ τον Κρισάφη, που ήταν σε θέση βολής.
Ο Αστέρας ζητούσε με μανία την ισοφάριση, αλλά οι τελικές πάσες των παικτών του ή οι κάθετες που επιχειρούσαν, είτε ήταν άστοχες, είτε τις προλάβαινε ο Κουρούμαλης με τις σωστές του τοποθετήσεις. Στο 71΄σε ακίνδυνη φάση ο Μαγγίνας, αμαρκάριστος, γύρισε με κεφαλιά τη μπάλα προς τον τερματοφύλακά του Τάλλιο, ο οποίος ήταν έξω από την εστία του και έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1 – 3. 
Va0vz9s5Η απογοήτευση στους παίκτες του Αστέρα ήταν ολοφάνερη. Στο 74’, μετά από κακή συνεννόηση Τόλια και Μαγγίνα, ο Αναστασιάδης βρέθηκε απέναντι στον Τάλλιο και τότε προσπάθησε να περάσει τη μπάλα από πάνω του, αλλά ο Τάλλιος μπλόκαρε το  αδύναμο σουτ του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Βυζάς, που είχε μπει σαν αλλαγή, σε μια προσπάθειά του από δεξιά στο 75’ βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή και στην παρατήρηση του αντιπάλου του για το εύκολο πέσιμό του, αυτός τον λάκτισε, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.
Mds0aggy
Κάκιστη ενέργεια που ζημίωσε αφάνταστα τον Αστέρα, αφού αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία των ομάδων και στη συνέχεια η Ελλάς με συνετό παιχνίδι τελείωσε τον αγώνα εύκολα.
6ablzxeiΣυμπερασματικά ο Αστέρας ηττήθηκε σε έναν αγώνα που ο αντίπαλός του δημιούργησε δυο-τρεις φάσεις, ενώ εκείνος βρέθηκε έξι τουλάχιστον φορές κοντά στην επίτευξη τέρματος. Αν ο Αστέρας μετουσίωνε σε τέρμα κάποιες από τις ευκαιρίες που είχε στο πρώτο 15λεπτο,  η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική. Πάντως η κακή νοοτροπία ορισμένων παικτών, σε σχέση με τα πρέπει της ομάδας και τους αγωνιστικούς εγωισμούς  τους, έχουν δημιουργήσει άσχημο κλίμα και έχουν απογοητεύσει τους πολλούς φίλους της ομάδας, που για άλλη μια φορά βρέθηκαν κοντά της.
Ο διαιτητής κ. Κεφιλής ήταν μέτριος. Οι της Ελλάδας διαμαρτύρονται για τον καταλογισμό του πέναλτι και γενικά για τα σφυρίγματά του και οι Αστέρα για τη μετατροπή του πέναλτι σε φάουλ του 11ου λεπτού. Ο βοηθός κ. Μαυραγάνης ελέγχεται στην προαναφερθείσα περίπτωση, ενώ ο κ. Παπανικολάου είχε τα κανόνα σωστές υποδείξεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Τάλλιος, Κουτρούλης (82Παππάς), Λιθοξόου, Μαγγίνας, Μετεβελής, Τόλιας, Κακογιάννης, Αντωνόπουλος, Πεθαίνος (39’ Χαφούς), Κρισάφη, Χάντης (67’ Βυζάς).
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ: Κουρούμαλης, Πολυδωρόπουλος, Κόρρο, Σαββίδης, Νάκος, Ρούπας, Α. Σούλι, Κουτσομπέλας (46΄ Γιακούπι), Αναστασιάδης, Αράπι (87 Γιάτα), Ν. Σούλι.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr