Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Στο σκαμνί οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ


Προβληματισμός επικρατεί στη Δικαιοσύνη και για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων.
pura-pasok-apothematika-tameion
Ειδικά για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ τα οποία αγγίζουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ το πόρισμα είναι καταπέλτης αφού τα 85.000.000 ευρώ δεν καλύπτονται από παραστατικά.
Το κρίσιμο ερώτημα που καλείται να απαντηθεί από τους δικαστές είναι τα πρόσωπα τα οποία θα διωχθούν ποινικά και αστικά.
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων.
Υπάρχουν δικαστές που ζητούν να διωχθούν οι τραπεζίτες που χορήγησαν τα δάνεια μαζί με τους Γενικούς Διευθυντές και τους ταμίες των κομμάτων ενώ έχει διατυπωθεί και η πρόταση οι διώξεις να επεκταθούν και στις ηγεσίες των κομμάτων.

Reuters: Κλειστό το ελληνικό χρηματιστήριο και την Δευτέρα


xaaΚλειστό και την Δευτέρα θα παραμείνει το ελληνικό χρηματιστήριο, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κορυφαίες ελληνικές πηγές.
«Είναι βέβαιο ότι δεν θα ανοίξουμε την Δευτέρα» τονίζει ο εκπρόσωπος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μιλώντας στο αμερικανικό πρακτορείο, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να ανοίξουμε την Τρίτη».
Ωστόσο, δεύτερος αξιωματούχος, επιβεβαιώνει ότι οι ελληνικές αρχές σκοπεύουν να ανοίξουν το χρηματιστήριο την Τρίτη.
Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι εκτός λειτουργίας από τις 29 Ιουνίου, λόγω της επιβολής των περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων.
Το Reuters υπενθυμίζει πως η Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχέδιο για την έναρξη των συνεδριάσεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών αύριο, Δευτέρα. Ωστόσο, αξιωματούχος του Χ.Α., μιλώντας στο πρακτορείο, σημειώνει ότι «χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο ώστε να οριστικοποιήσουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου και να λάβουμε τη σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ».

Γιατί δεν έχει συλληφθεί ακόμη ο “παιδικός φίλος” του Βαρουφάκη που χάκαρε τα ΑΦΜ πολιτών και επιχειρήσεων;

tsipras-varoufakisΕίναι πράγματι απορίας άξιον, παρότι έχουν περάσει 24 ώρες από την ΣΥΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ αποκάλυψη της “Καθημερινής” για το το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που επιχείρησε να στήσει (εν γνώση του Τσίπρα) ο Βαρουφάκης στην Γενική Γραμματεία Εσόδων, δεν έχει κινηθεί καμιά εισαγγελική αρχή και δεν έχει ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ακόμη (τουλάχιστον) ο “παιδικός φίλος” του Βαρουφάκη που έστησε σύστημα υποκλοπής των ΑΦΜ στην καρδιά του Ελληνικού Κράτους: Στο Γενικό Λογιστήριο…
Υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέρει ο ίδιος ο Βαρουφάκης, παιδικός φίλος του που είχε “φυτέψει” ο ίδιος δίπλα στην Σαββαίδου, επεξεργαζόταν για μήνες σύστημα υποκλοπής δεδομένων από την Γενική Γραμματεία με στόχο να δημιουργήσει ένα παράλληλο (υποτίθεται) σύστημα πληρωμών.
Λέει ο Βαρουφάκης:  “Αποφασίσαμε λοιπόν να χακάρουμε το λογισμικό πρόγραμμα του υπουργείου ώστε να μπορέσουμε να αντιγράψουμε τους κωδικούς της ιστοσελίδας σε ένα μεγάλο υπολογιστή στο γραφείο του (φίλου μου), ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών”. 
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συνεργάτη του Βαρουφάκη, τον ίδιο τον πρώην ΥΠΟΙΚ αλλά και προσωπικά τον Τσίπρα, εάν επιβεβαιωθούν και τεκμηριωθούν νομικά είναι πολλαπλώς ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ και αγγίζουν το αδίκημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν έχει ακόμη κινηθεί κάποιος Εισαγγελέας;

lykavitos.gr

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Ιερισσό

Θεσσαλονίκη: Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην ΙερισσόΜεμονωμένο γεγονός χαρακτηρίζεται από το Σεισμολογικό Κέντρο του ΑΠΘ η σεισμική δόνηση έντασης 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που καταγράφηκε στις 9.40 σήμερα το βράδυ με επίκεντρο την περιοχή της Ιερισσού στη Χαλκιδική, 90 χλμ. ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Δεν είχε προηγηθεί, ούτε ακολούθησε μέχρι στιγμής, άλλη σεισμική δραστηριότητα.

Αποχώρησε όπως του αξίζει «χρυσός» ο Ιακωβάκης! ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΑ 400Μ. ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Αποχώρησε «χρυσός» ο Ιακωβάκης! Μετά από 22 χρόνια σπουδαίας καριέρας, ο Περικλής Ιακωβάκης αποχαιρέτησε την ενεργό δράση, κατακτώντας τι άλλο; Το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα...
Η συναισθηματική αποφόρτιση είχε γίνει περίπου ένα μήνα πριν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων του Ηρακλείου. Ο σημερινός αγώνας ήταν για τον Περικλή Ιακωβάκη η ευκαιρία να χαιρετίσει μια διοργάνωση που επί χρόνια τίμησε μέσα από την πολύχρονη καριέρα του. 

Μητρόπουλος: Η αμετροέπεια του Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μητρόπουλος: Η αμετροέπεια του Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, ερωτηθείς για τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στη Realnews περί παραίτησης της κυβέρνησης ανέφερε:
«Δεν διανοούμαι ότι ο Βασίλης Σκουρής και ο Νίκος Χατζηνικολάου έδρασαν εκτός συνεννόησης ή εκτός γνώσης αυτών που έμαθαν από την συζήτηση με τον κ. Βαρουφάκη».
«Είναι αλήθεια ότι ο αγαπητός Γιάνης Βαρουφάκης δείχνει τον τελευταίο καιρό μία αμετροέπεια σε σχέση με αυτά τα οποία ή γνώριζε ή προωθούσε στα πλαίσια του μεγάλου καθήκοντος που είχε και του εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός, του πρώην υπουργού Οικονομικών», πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

Μητρόπουλος για Βαρουφάκη από Enikos_gr

Γιάνη σε πιάσαμε

Γιάνη σε πιάσαμε
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, στις 20 Ιουλίου, σε συνέντευξή του στο CNN, δύο ημέρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, είχε δηλώσει στο γνωστό αμερικανικό δίκτυο:

Ποιός με βάπτισε σε θολό νερό - Μητροπάνος (VIDEO)


Σεργιάνι (Video)


ΝΔ: Να μας πει η κυβέρνηση τι συνέβαινε στο ΥΠΟΙΚ

ΝΔ: Να μας πει η κυβέρνηση τι συνέβαινε στο ΥΠΟΙΚ«Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση, το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή δημοσιεύματα στον εγχώριο και ξένο Τύπο περί σχεδίωνεπιστροφής σε εθνικό νόμισμα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ, «η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει πειστικά στον ελληνικό λαό:

Επανεμφάνιση της Άννας Διαμαντοπούλου με σχέδιο οκτώ δράσεων για την οικονομία

Επανεμφάνιση της Άννας Διαμαντοπούλου με σχέδιο οκτώ δράσεων για την οικονομία 
 Οκτώ μέτρα – δράσεις για την κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου για την οικονομία κοινοποιεί στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων η Άννα Διαμαντοπούλου. Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, τα συγκεκριμένα μέτρα στοχεύουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στην μείωση  της ανεργίας.

«Μια λύση υπάρχει απέναντι στα μνημόνια που είναι εξ αδιαιρέτου έως τώρα: Ένα εθνικό σχέδιο, δικό μας, που θα έχουν επεξεργασθεί από κοινού οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και θα έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός» τονίζει χαρακτηριστικά.

Τα 8 μέτρα – δράσεις που προτείνει η κυρία Διαμαντοπούλου είναι: 

Καμπάνια κατά της δραχμής ξεκινά ο Μάρδας «Δεν μπορώ να το φανταστώ» είπε για το σχέδιο Βαρουφάκη


Καμπάνια κατά της δραχμής ξεκινά ο Μάρδας Επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και των υποστηρικτών της δραχμής εξαπέλυσε ο Δημήτρης Μάρδας, ανακοινώνοντας ότι θα αναλάβει προσωπικά ο ίδιος πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών.

"Τα έχω γράψει και παλαιότερα και τώρα σε προσωπικό επίπεδο θα αρχίσω να ενημερώνω τον κόσμο για τα όσα ακούγονται περί ευρώ ή δραχμής. Υπάρχει σε εξέλιξη μια καμπάνια υπέρ της δραχμής με πολλές ανακρίβειες και πολλά λάθη. Ξεχνάμε όμως ότι την εικοσαετία 1980-2000 η δραχμή έχασε επτά φορές αξία σε σχέση με το δολάριο και μετά βίας οι εξαγωγές διπλασιάστηκαν" τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον Σκάι.

Ερωτηθείς για το αν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο δραχμής, απάντησε ότι "σε επίπεδο κυβερνητικής  πολιτικής τέτοιες συζητήσεις δεν έγιναν ποτέ. Αν γίνονταν, θα το μαθαίνατε. Σε ό,τι με αφορά,  έχω ξεκαθαρίσει ότι οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση θα με βρει αντίθετο. Όλη η προσπάθεια που κάνουμε είναι εντός ευρώ".

Σχολιάζοντας το plan B Βαρουφάκη για υποκλοπές ΑΦΜ και παράλληλο νόμισμα, τόνισε: "Δεν μπορώ να το φανταστώ. Κάπου πρέπει να μαζευτούμε σε διάφορες δηλώσεις. Μπορεί ο καθένας με το επιτελείο του να ετοίμαζε ό,τι θέλει. Το τι ετοίμαζε όμως το επιτελείο ενός υπουργού δεν αποτελεί κυβερνητική πολιτική"

protothema.gr

ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ TWITTER Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ


Απο τη σημερινή "Καθημερινή" προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις δόλου από πλευράς Βαρουφάκη. Μήπως ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης; ΝΜ


Ληστεία μετά ξύλου σε βάρος 80χρονου στο Σαμικό Ηλείας

ksiloΘύμα αδίστακτων ληστών έπεσε ένας 80χρονος στο χωριό Σαμικό
Θύμα αδίστακτων ληστών έπεσε ένας 80χρονος στο χωριό Σαμικό της Κρέστενας το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο άτυχος ηλικιωμένος "γνώρισε" τη βία των τριών δραστών, ενόσω βρισκόταν στην βεράντα του σπιτιού του. Ο 80χρονος που διαμένει στην αγροτική περιοχή Σερεμέτη, έξω από το χωριό, είδε τρεις κουκουλοφόρους να πλησιάζουν και να του ζητούν να τους δώσει τα λεφτά του. Με τη χρήση βίας, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στα χέρια προκαλώντας του τραύματα και τον ανάγκασαν να τους αποκαλύψει που είχε μέσα στο σπίτι κρυμμένες τις πενιχρές οικονομίες του. Οι δράστες μετά απο υπόδειξη του 80χρονου, βρήκαν ένα τσαντάκι που περιείχε το ποσό των 390 ευρώ και διάφορα άλλα έγγραφα και το πήραν μαζί με ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 200 ευρώ.
Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και ο 80χρονος σε κατάσταση σοκ κατάφερε να ειδοποιήσει συγχωριανούς και συγγενείς του που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Κρεστένων και έπειτα στο νοσοκομείο Πύργου για νοσηλεία.
Οι Αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
ilialive.gr

Καύσωνας σήμερα και... 40 με 42 βαθμοί από βδομάδα! Θα... "λιώσουν" Κόρινθος και Άγιοι Θεόδωροι

Καιρός: Καύσωνας σήμερα και... 40 με 42 βαθμοί από βδομάδα! Αναλυτικά ποιες περιοχές θα... `λιώσουν`Αυτό το καλοκαίρι μας κάνει... πλάκα ο καιρός, δεν εξηγείται αλλιώς! Μεσημέρι Κυριακής, ζέστη και... ψιχάλες στα βόρεια προάστια της Αττικής και όσοι δεν βρίσκονταν στις παραλίες αλλά "μύρισαν" βροχή, μάλλον ένιωσαν πως κάποιος τους τρολάρει.

Τα δύσκολα πάντως αρχίζουν από βδομάδα και κυρίως από την Τρίτη, με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου! Όχι πως σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα. η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς με 38 βαθμούς κυριεύει ως στις ηπειρωτικές και πεδινές περιοχές.

"Το μελτέμι έχει εξασθενήσει τελείως επομένως το μόνο πρόβλημα στο Αιγαίο είναι οι ομίχλες που εμποδίζουν τη ναυσιπλοΐα ενώ περιμένουμε αύξηση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα. Θα φτάσει στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου στις ηπειρωτικές περιοχές"
Τη Δευτέρα, λοιπόν, οι υψηλότερες θερμοκρασίας θα σημειωθούν: στην πεδιάδα της Μακεδονίας, στις Σέρρες, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στον Ορχομενό, στη Λιβαδειά, στη Θήβα, στην Άμφισσα, στην Κόρινθο. Στην Αττική, θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά προάστια, όπως Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μέγαρα και Άγιοι Θεόδωροι.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη την Τρίτη, όταν ακόμη και στην Αθήνα ο υδράργυρος θα κυμανθεί από τους 40 μέχρι τους 42 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει τους 40 και στη Λάρισα επίσης τους 42!

Το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα θα αρχίσει να υποχωρεί από την Παρασκευή. Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου θα ενταθούν τα μελτέμια και η θερμοκρασία θα σημειώσει 2 με 3 βαθμούς πτώση.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΘΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Με ένα κρεσέντο εξουσιομανίας όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επαναλαμβάνουν μαζί με τους παρατρεχάμενους τους ποικιλοτρόπως  τη στήριξή τους στη μειοψηφική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που κυβερνάει αποκλειστικά με τις ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ. Το απόλυτο πολιτικό καρτέλ ενάντια στον ορισμό της δημοκρατίας, των εξουσιών και των ευθυνών, της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης.

Η ΑΙΓΕΙΡΑ ΤΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ - ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!



Για 35 συνεχή χρονιά, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα συνοδεύσει την λιτανεία της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου της Αιγείρας, Αγίου Παντελεήμονος, με τη τιμητική παρουσία καί της Φιλαρμονικής Ακράτας.
Εμφάνιση 10308072_1074862175875067_4118663860375612154_n.jpg
Με μια μικρή διαφορά: Σήμερα κάνει τη παρθενική της εμφάνιση η μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας, ενός ολιγομελούς συνόλου 20 μουσικών που θα αποτελεί και το φυτώριο εκκολαπτόμενων μουσικών της.
Πρόκειται λοιπόν για ένα ευέλικτο, νεανικό, ποιοτικό και χαρούμενο μουσικό σχήμα που θα συμμετέχει και θα ανταποκρίνεται πάντα σε πολλές εκδηλώσεις.
Θα αποδώσει μουσικά το θρησκευτικο εμβατήριο ''Αγιος Μηνας" του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας ("Παλαιά) !
Η λιτανεία θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8.45 μ.μ.
Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Ανατολικής Αιγιάλειας και των περιχώρων της όπως τιμήσουν με τη παρουσία τους τον εορτασμό.
 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

Αύριο πανηγυρίζει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στα Μαύρα Λιθάρια - Η ιστορία του Ναού


Αύριο πανηγυρίζει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στα Μαύρα Λιθάρια 
Τα Μαύρα Λιθάρια είναι παράλιος οικισμός στα όρια Κορινθίας και Αχαΐας, 5 χιλιόμετρα δυτικά του Δερβενίου στο οποίο υπάγεται διοικητικά. Έχει 63 κατοίκους που κυρίως ασχολούνται με τη γεωργία.  . Στα Μαύρα Λιθάρια βρισκόταν παλαιοχριστιανική εκκλησία, στο χώρο όπου σήμερα υπάρχει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα. Ο πρώτος ναός πρέπει να έγινε πολύ πιο πριν από το 1900.

Η Ζάχολη εορτάζει την Αγία Παρασκευή

Εορτή της Αγίας Παρασκευής



Τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμά σήμερα, 26 Ιουλίου, η Εκκλησία μας.
Σήμερα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγ. Παρασκευής στα Κουνιάνικα της Ζάχολης (Ευρωστίνη) όπου παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου.

Η Αγία Παρασκευή είναι ιστορική εκκλησία και χρίστηκε , καταρχάς λασπόκτιστος περίπου το 1830 ενώ ανοικοδομήθηκε εκ θεμελίων το 1963. Ξεχωρίζει το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1838 και το καμπαναριό της, το οποίο είναι λιθόχτιστο εξαιρετικής τέχνης, οικοδομημένο σύμφωνα με το βυζαντινό ρυθμό το έτος 1880 από ηπειρώτες τεχνίτες.

Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου (138 - 160 μ.Χ.). Ήταν κόρη των ευσεβών Χριστιανών, Αγάθωνα και Πολιτείας, οι οποίοι φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί. Επειδή το παιδί γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα.
Μετά το θάνατο των γονέων της, η Παρασκευή μοίρασε όλη την περιουσία της στους φτωχούς και ανέπτυξε ιεραποστολική δραστηριότητα στην Ρώμη και στα περίχωρα της πόλης, κηρύσσοντας το λόγο του Χριστού.
Η δράση της προκάλεσε τον ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Αντωνίνο, ο οποίος την συνέλαβε και της υποσχέθηκε υλικά αγαθά στην περίπτωση που θα θυσίαζε στα είδωλα. Βλέποντας όμως πως η Αγία παρέμενε σταθερή στην πίστη της, την υπέβαλε στο βασανιστήριο της πυρακτωμένης περικεφαλαίας, το οποίο υπέμεινε με καρτερικότητα.
Τότε ο Αντωνίνος διέταξε και την έβαλαν σε ένα λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα. Επειδή όμως είδε την Αγία άθικτη, πλησίασε το πρόσωπο του στον λέβητα - καθώς δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς η αγία είχε μείνει ανέπαφη - για να δοκιμάσει αν πράγματι είναι καυτό, και αμέσως τυφλώθηκε.
Η Αγία με προσευχή έδωσε στον Αντωνίνο το φως του, με αποτέλεσμα να πιστέψει στο Χριστό ή κατ' άλλους να σταματήσει τους διωγμούς εναντίον τους. Ελευθέρωσε πάντως την Αγία Παρασκευή, η οποία συνέχισε να κηρύττει το Ευαγγέλιο σε άλλα μέρη, μέχρι που έφτασε στην Ελλάδα.
Στα Τέμπη ένας ειδωλολάτρης άρχοντας την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια, τα οποία υπέμεινε καρτερικά, για να τελειωθεί με δια αποκεφαλισμού θάνατο.



“Ο Νο 1 καταζητούμενος” στο Δερβένι

Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του
Το διάλειμμα
απόψε ( Kυριακή 26 Ιουλίου 2015) και αύριο ( Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015) στις 10 το βράδυ προβάλει την ταινία (Περιπέτεια-Θρίλερ, 122΄, 2014) 
“Ο Νο 1 καταζητούμενος” 

σε σκηνοθεσία : Άντον Κόρμπιν
Στην ταινία πρωταγωνιστούν : Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Ρόμπιν Ράιτ, Γουίλιαμ Νταφό, Ντάνιελ Μπρουλ, Νίνα Χος


Η υπόθεση του έργου  
 Ένας νεαρός Τσετσένος φτάνει μέσω των καναλιών λαθρομετανάστευσης στο Αμβούργο της Γερμανίας, ταλαιπωρημένος και βασανισμένος. Έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στη φυλακή, είναι πρακτικά απαίδευτος και άπορος. Μόνο που η επιλογή του προορισμού του δεν είναι καθόλου τυχαία. Θέλει να πάρει την περιουσία του πατέρα του (που την απέκτησε με όχι και τόσο νόμιμα μέσα) και τώρα βρίσκεται φυλαγμένη σε μια Γερμανική τράπεζα. Οι προθέσεις του δεν θα περάσουν απαρατήρητες από τις Γερμανικές και τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες θα τον βάλουν στο στόχαστρο. Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν αν τελικά αυτός ο άνθρωπος είναι ένα θύμα ή ένας τρομοκράτης.
Τελευταία εμφάνιση του πολυτάλαντου Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.


Προσεχώς στο θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” θα προβληθούν οι ταινίες:
Τρίτη 28/7 (Έναρξη 9:30 μ.μ.)  “Αεροπλάνα 2 : Ιπτάμενοι πυροσβέστες
Τετάρτη 29 - Πέμπτη 30/7  “Φύλακες του γαλαξία 
 

Σε ποιο δημόσιο οργανισμό δεν έφτασε ποτέ το μνημόνιο; Παίρνουν ακόμη 15 μισθούς

Ποινική δίωξη για τη μη εφαρμογή περικοπών σε μισθούς και επιδόματα για τους εργαζόμενους του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Ανάπτυξης άσκησε η εισαγγελέας διαφθοράς. Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού λάμβαναν μέχρι σήμερα 15 μισθούς και «ανύπαρκτα» επιδόματα. Η εισαγγελέας Διαφθοράς άσκησε κακουργηματική δίωξη κατά της ηγεσίας και των στελεχών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, καθώς ο φορέας, που ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης, δεν εφάρμοσε τους μνημονιακούς νόμους για περικοπές σε μισθούς και επιδόματα .
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η δίωξη ασκήθηκε μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατά του Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται κατά του προέδρου, των μελών του ΔΣ και τους γενικούς Διευθυντές του ΟΒΙ. Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, από την εισαγγελική έρευνα φαίνεται να προέκυψε πως είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου, ή δεν εφαρμόστηκαν ορθά, οι περικοπές που ορίζονταν στους μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2012, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία ύψους περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Για την υπόθεση είχε συνταχθεί απόρρητη έκθεση, το 2013, σύμφωνα με την οποία εκτός από 15 μισθούς, οι εργαζόμενοι στον ΟΒΙ έπαιρναν και σειρά επιδομάτων, μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα κυλικείου. Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρεται πως οι 97 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα. Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι φορέας που έχει αρμοδιότητα να κατοχυρώνει και εκδίδει άδειες ευρεσιτεχνίας και βιομηχανικά σχέδια.

πηγή: tvxs.gr