Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΡΒΕΝΙ - TOYΡΝΟΥΑ "Κώστας Βυζάς 2013".( ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

tourn2013 small2

Ο Αστέρας Δερβενίου, τιμώντας τη μνήμη του τέως προέδρου του, διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά με επιτυχια το Τουρνουά "Κώστας Βυζάς 2013". 
οι ομάδες Αστέρας Δερβενίου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου και Πανκαμαριακός, τέθηκαν αντιμέτωπες σε αγώνες διάρκειας 45 λεπτών.



Τ' αποτελέσματα:
  Αστέρας Δερβενίου - Πανκαμαριακός 2 - 1
(10' Αντωνόπουλος, 30' Μακρυγιάννης - 18' Γουίλιαμ)

 
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Βασιλάρης, Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Κουτρούλης, Μακρυγιάννης, Μπεκιάι, Καραγιαννίδης
Έπαιξαν και οι: Πεθαίνος, Γκόλγκαρης, Στεφανάκος
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Σιετής, Τουμπανάκης, Ραχανιώτης, Δεσποτέλης, Γουίλιαμ, Σκούρας, Κουρούμαλης, Ενό, Σπέρτος, Μανώλης, Τσιπάς Ν.

Πανκαμαριακός - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1 - 0
(19' Γουίλιαμ πεν.)

 
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Τσιπάς Γ., Τουμπανάκης, Ραχανιώτης, Δεσποτέλης, Γουίλιαμ, Σκούρας, Κλουτσινιώτης Ν., Ενό, Σπέρτος, Κλουτσινιώτης Βλ., Μανώλης
Έπαιξαν και οι: Κουρούμαλης και Σιώζος
ΗΡΑΚΛΗΣ: Ρουμελιώτης, Καλύβας, Ραπουσάι, Βελέτζας, Παναγουλόπουλος, Δεδάκης, Αλούσι, Τακουμάκης, Σαμανίδης, Σκαρπέτης, Αγγελής
Έπαιξε και ο Κόνδης

Αστέρας Δερβενίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1 - 2
(15' Μακρυγιάννης - 3' Αγγελής, 26' Σαμανίδης)


 ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Λιθοξόου, Πολύζος, Γιαννόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Στεφανάκος, Πεθαίνος, Μετεβελής, Μακρυγιάννης, Καραγιαννίδης
Έπαιξαν και οι: Αντωνόπουλος, Βυζάς, Πρίφτης, Γκόλγκαρης
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κόνδης, Καλύβας, Ραπουσάι, Βελέτζας, Σαρανταυγάς, Παναγουλόπουλος, Δεδάκης, Αλούσι, Σαμανίδης, Σκαρπέτης, Αγγελής
Έπαιξαν και οι Θεοδορόπουλος, Κλαδούχος, Κλέντι


Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:
1η θέση: Αστέρας Δερβενίου 3 πόντοι 3-3 τέρματα
2η θέση: Πανκαμαριακός 3 πόντοι 2-2 τέρματα
3η θέση: Ηρακλής Ξυλοκάστρου 3 πόντοι 2-2 τέρματα
Στο τέλος απονεμήθηκαν και αναμνηστικά κύπελλα από το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κορινθίας κ. Παπαϊωάννου
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Αστέρα ευχαριστούν θερμά τις ομάδες του Ηρακλή Ξυλοκάστρου και του Πανκαμαριακού για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους διαιτητές κ.κ. Λάσκο, Βλαχοπάνο και Χαβελέ για την παρουσία τους.

Πρόεδρος στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ο Κώστας Κόλλιας

Στη θέση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του δεύτερου θερινού τμήματος της Βουλής εξελέγη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας
Ο κ. Κόλλιας ορίστηκε υποψήφιος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διαρκείς Επιτροπές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με αποκλειστικό έργο την επεξεργασία, εξέταση ή και ψήφιση νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και ο κρατικός προϋπολογισμός.

Ο κ. Κόλλιας προήδρευσε την Τετάρτη στην πρώτη, κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής για το δεύτερο θερινό τμήμα, θέμα της οποίας ήταν η λήψη απόφασης για την εξέταση της συμφωνίας αποκρατικοποίησης των κρατικών λαχείων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς και η επεξεργασία και ψήφιση της ανωτέρω συμφωνίας.

Έκανε... σεφτέ ο Πανθρακικός, 2-1 τον Παναιτωλικό


Η ομάδα της Κομοτηνής με σκόρερ τους Τζάνη (13') και Ιγκόρ (45+3') πήρε την πρώτη της νίκη στη Σούπερ Λίγκα με σκορ 2- 1 απέναντι στον Παναιτωλικό, που μείωσε προσωρινά με τον Θεοδωρίδη (32'). Απ' την άλλη οι Αγρινιώτες δεν έδειξαν το καλό πρόσωπο που είχαν στα προηγούμενα ματς κι έτσι ηττήθηκαν φυσιολογικά.

Παρόλο που ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στον αγώνα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 13', στην πρώτη φάση που δημιούργησαν, με τον Τζανή. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ισορροπημένο, αλλά μετά από προσπάθεια του Μπακάκη, ο Θεοδωρίδης έφερε το ματς στα ίσα, με σουτ μέσα απ' την περιοχή (32').

Το ημίχρονο “έκλεισε” με τους γηπεδούχους να χάνουν τον Κουτσόπουλο (έγινε αναγκαστική αλλαγή κάτω απ' τα δοκάρια με τον Σέρεμετ) αλλά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-1, χάρις την όμορφη κεφαλιά του Ιγκόρ (45+3).

Το θέαμα δεν βελτιώθηκε στην επανάληψη. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου χάρη στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία τους κατάφεραν να κρατήσουν στα… ρηχά τους μεσοεπιθετικούς του Παναιτωλικού, που δεν βρήκαν χώρους για να φτιάξουν παιχνίδι και να απειλήσουν.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος (44’ Σέρεμετ), Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ρομέου, Ζος, Κάσες (84’ Ζεκίνια), Τζάνης (65’ Χρήστου), Ιγκόρ


Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Μελισσάς, Κούσας, Μπακάκης, Μπελόν (77’ Μύγας), Ζούνιορ (65’ Καλογέρης), Ιωάννου (55’ Σφακιανάκης), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς

“Σόου” Στοχ και... όργια Δελφάκη στην Τούμπα

Ο Μίροσλαβ Στοχ πέτυχε δύο γκολ (το ένα καταπληκτικό), έδωσε μία ασίστ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου με 4-1. Από ένα λάθος πέναλτι σε κάθε ομάδα καταλόγισε ο διαιτητής Δελφάκης που ελέγχεται και για τη φάση του πρώτου γκολ του “δικεφάλου του βορρά”.

Οι παίκτες του Στέφενς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 31ο λεπτό όταν από την σέντρα του Λούκας ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά (στο όριο του φάουλ από τον Παντίδο) και ο Σαλπιγγίδης από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα ο Στοχ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιαννακόπουλου και το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ακόμα καλύτερο πρόσωπο και έφτασε σε δεύτερο γκολ με ένα φοβερό σουτ του Στοχ στο 54΄. Στο 69΄ο Τζιόλης με δυνατό σουτ ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Γιαννακόπουλο, ενώ ο Πανιώνιος άγγιξε την μείωση του σκορ με τον Λάζνικ στο 72΄.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 76ο λεπτό όταν ο Μίροσλαβ Στοχ μετατράπηκε από σκόρερ σε δημιουργό σερβίροντας για τον Κίτσιου ο οποίος με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου για τρίτη φορά.

Στο 80ο λεπτό ο διαιτητής καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου για χέρι του Σαλπιγγίδη και ο Αραβίδης νίκησε τον Χακόμπο από την άσπρη βούλα.

Τα λάθη του Δελφάκη συνεχίστηκαν καθώς στο 83΄το αντικανονικό μαρκάρισμα του Κούρντι στον Στοχ ήταν έξω από την περιοχή. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και ο Σλοβάκος με εκτέλεση α λα Πανένκα πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του και το δεύτερο προσωπικό,διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου (89' Κωνσταντινίδης), Κατσουράνης, Βιτόρ, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης, Πέρεθ Μαρτίνεθ, Στοχ, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (86' Βούκιτς).

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Κούρος, Καλτσάς, Μητρόπουλος, Μενδρινός, Κολοβός, Ντούνης, Αραβίδης.

Έσπασε το... ρόδι ο Αστέρας - “Καθάρισε” δύσκολα τον Απόλλωνα


 
Σεφτέ στις νίκες στο πρωτάθλημα έκανε ο Αστέρας, που επικράτησε μέσα στην Τρίπολη του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Ο Αστέρας ήταν αυτός που προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να κάνει παιχνίδι, αλλά βρήκε μπροστά του ένα πολύ οργανωμένο Απόλλωνα, που αμύνθηκε σωστά. Αυτό όμως συνετέλεσε στο να δούμε ένα κακό θέαμα από τις δυο ομάδες.

Οι Αρκάδες δυσκολεύτηκαν πολύ με την πίεση που τους άσκησε η “Ελαφρά Ταξιαρχία”, αφού δεν είχαν καθαρό μυαλό από τη μέση και μπροστά. Από το 30' όμως και μετά ανέβασαν την απόδοση τους και δημιούργησαν τις μοναδικές καλές φάσεις στο ημίχρονο στο31' με το σουτ του Γκοϊάν και στο 41' με την κεφαλιά του Μπαράλες.

Το κακό θέαμα συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τον Αστέρα όμως να ανοίγει τελικά το σκορ στο 51' την την βοήθεια του... αντίπαλου Δεληζήση. Ο Απόλλωνας προσπάθησε στην συνέχεια να απειλήσει, αλλά το τελικό 2-0 υπέρ των γηπεδούχων διαμορφώθηκε στο 90' με τον Μπαράλες.


Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Ερνάντες, Τσαμπούρης, Γκοιάν, Ζησόπουλος, Ζαραδούκας (82' Μουνάφο), Ναβάρο (86' Γκρατσίνι), Κοντοές, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας (46' Καράσκο), Μπαράλες.
 
Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Αργυρόπουλος, Καμαρά (58' Έγκον), Κόρμπος (84' Μπλάζεκ), Άλβαρες, Γκουέλα, Τσιλιγκίρης (75' Μίνγκας), Πετρόπουλος.

Η κρίση "κλείνει"... τον Μίκυ Μάους! Τέλος για τα ιστορικά περιοδικά!


Αν μία από τις αγαπημένες αναμνήσεις των παιδικών σας χρόνων, ήταν εκείνη που διαβάζατε τις ιστορίες των αγαπημένων σας ηρώων Μίκυ Μάους, Σκρουτζ, Ντόναλντ και... της λοιπής παρέας, μυρίζοντας εκείνη τη χαρακτηριστική μυρωδιά του χαρτιού, τότε, η είδηση που θα διαβάσετε θα σας στενοχωρήσει...
Βλέπετε... όλοι οι παραπάνω, αγαπημένοι ήρωες, δεν άργησαν να "χτυπηθούν" από την κρίση.
Όπως διαβάσαμε στον "Ελεύθερο Τύπο", κλείνουν όλα τα περιοδικά των εκδόσεων "Νέα Ακτίνα",
ανάμεσά τους οι τίτλοι "Μίκυ Μάους", "Ντόναλντ", "Κλασικά","Κόμιξ", "Μίκυ Μυστήριο", "Φάντομ Ντακ", "Σούπερ Αλμανάκο".
 Σύμφωνα με τον εκδότη Χρήστο Τερζόπουλο, η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών δεν ήταν μια επιπόλαια και ξαφνική επιλογή. Έγιναν επαφές από την αρχή του χρόνου για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, η οποία όπως φαίνεται, τελικά δε βρέθηκε...

Έτσι, μετά από σχεδόν 48 χρόνια, ο Μίκυ θα μας αποχαιρετήσει από τα περίπτερα. Το τελευταίο τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου...

 zappit.gr

Θετική εξέλιξη, η έγκριση περιβαλλοντικών όρων ηλεκτροκίνησης, για τα ΕΡΓαΟΣΕ σε Δερβένι και Αιγείρα

ΦωτόΑνοίγει απ’ ότι φαίνεται ο δρόμος της επανεκκίνησης των έργων σιδηροδρόμου στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα, τα οποία είχαν σταματήσει για αρκετό καιρό λόγω των διαλυθεισών εργολαβιών τής «Μηχανικής».
Το πρόβλημα, για το οποίο η ΕΡΓΟΣΕ καθυστερούσε την επαναδημοπράτηση του τμήματος αυτού με μία νέα εργολαβία «σκούπα» που θα περιλάμβανε και την ηλεκτροκίνηση του συγκεκριμένου τμήματος, οφειλόταν στο ότι εδώ και ένα χρόνο από το αρμόδιο Υπουργείο εκκρεμούσε η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων.
Με απλά λόγια η ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης, προκειμένου να επιλεγεί ανάδοχος ολοκλήρωσης των σιδηροδρομικών έργων Κιάτου – Ροδοδάφνης, απαιτούσε την έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Ηλεκτροκίνηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Πάτρας στο τμήμα Κιάτο έως Πάτρα».
Τελικά η απόφαση έγκρισης ήρθε, στις 7/8/2013, με υπογραφή του Υπουργού Ι. Μανιάτη.
Έτσι, εντός του φθινοπώρου αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού «σκούπα» που προβλέπεται να φέρει τα επόμενα χρόνια το νέο τρένο τουλάχιστον μέχρι τη Ροδοδάφνη Αιγιαλείας...
Τα σημαντικότερα περιεχόμενα της εν λόγω απόφασης ακολουθούν παρακάτω, 

Ξύλο στον Παναθηναϊκό – “Πέσιμο” στον Νταμπίζα στη Λεωφόρο!

dabi_600_319 

Οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν το πρωί της Κυριακής στον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος όμως δεν αντέδρασε και δεν θέλησε να καταθέσει μήνυση.

Ο τεχνικός διευθυντής των “πράσινων” βρέθηκε στο “Απόστολος Νικολαΐδης” για το παιχνίδι της ομάδας Νέων με τη Βέροια (νίκη του “τριφυλλιού” με 1-0)

Με τη λήξη της αναμέτρησης και καθώς ο Νταμπίζας έβγαινε από το γήπεδο, δέχθηκε φραστική επίθεση από μερίδα οπαδών που μάλιστα, χειροδίκησαν εναντίον του.

Αλαφούζος: Αν δεν θέλετε τον Νταμπίζα, φεύγω κι εγώ

Ο Νταμπίζας παρέμεινε ψύχραιμος, κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό του και αποχώρησε χωρίς να δοθεί συνέχεια…

Νταμπίζας: Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις του κόσμου του Παναθηναϊκού

Να θυμίσουμε ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν εξ αρχής αντιδράσει αρνητικά στο άκουσμα του ερχομού του Νίκου Νταμπίζα στο “τριφύλλι”, λόγω του... ερυθρόλευκου παρελθόντος που έχει.

newsit.gr

Η μάχη της Αθήνας – Κασιδιάρης Δούρου και πιθανότατα Γιάννα Αγγελοπούλου


Στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές μόνο η Χρυσή Αυγή έχει ανοίξει τα χαρτιά της καθώς ο Ν. Μιχαλολιάκος ουσιαστικά ανακοίνωσε πως ο ''εκλεκτός'' του κόμματος για τη Δημαρχία της Αθήνας θα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. 
 Απέναντι του πιθανότατα θα βρει την Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από το χαστούκι και το ποτήρι με το νερό που είχε εκσφενδονίσει ο Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη.

Πέθανε ο θρυλικός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Φροστ

frost2
Ο Βρετανός δημοσιογράφος  Ντέιβιντ Φροστ, γνωστός για τις συνεντεύξεις του με τον Aμερικανό πρώην πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, πέθανε χθες από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 74 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, την οποία μετέδωσε η τηλεόραση του BBC, ο Ντέιβιντ Φροστ πέθανε χθες τη νύχτα από καρδιακή προσβολή στο κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth.

Στα δικαστήρια οι πρυτάνεις για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

prytaneisΜε ψήφισμα που εξέδωσε η Σύνοδος των πρυτάνεων αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ.
Στο ψήφισμα αναφέρεται η ανάγκη διατήρησης της ενότητας όλης της Πανεπιστημιακής κοινότητας ιδιαίτερα στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία .
Η Σύνοδος καλεί επίσης όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας με κοινή τους δράση να μην επιτρέψουν τη διάλυση των Πανεπιστημίων.

Σταθερό προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών στην Αυστρία

faymann
Αδιαμφισβήτητο φαίνεται να είναι πλέον το προβάδισμα του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν έναντι του δευτέρου κόμματος και εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, όπως δείχνουν και οι τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, τέσσερις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ένα ντιμπέιτ για την… Αθήνα

A
Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο ντιμπέιτ ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Πέερ Στάινμπρουκ, ενόψει των γερμανικών εκλογών (22 Σεπτεμβρίου).
Το κυρίως μενού θα είναι… ελληνικό στην τηλεοπτική αυτή μονομαχία καθώς αναμένεται ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών να πιέσει την Μέρκελ για να αποκαλύψει τις προθέσεις αναφορικά με το τι θα κάνει με την Ελλάδα αλλά και με την κρίση στην Ευρωζώνη.
Αφορμή για τη στάση αυτή του Στάινμπρουκ αποτέλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Σόιμπλε περί ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς τη χώρα μας και όπως τονίζει ο ίδιος η Καγκελάριος πρέπει να πει στους Γερμανούς πολίτες όλη την αλήθεια για την Ελλάδα και πόσο θα στοιχίσει στους πολίτες της χώρας ο… λογαριασμός για τη σταθεροποίηση του ευρώ.
Το ντιμπέιτ θα έχει διάρκεια 90 λεπτών και οι Μέρκελ και Στάινμπρουκ θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις 4 δημοσιογράφων.

ysterografa.gr

Σεισμός 6,5R στην Ινδονησία

indoniasi-seismos
Ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην ανατολική Ινδονησία, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), ωστόσο δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στ΄ανοικτά των νησιών Μπαράτ Ντάγια (επαρχία Μαλούκου), 411 χιλιόμετρα ανατολικά της Ατάμπουα και 425 χιλιόμετρα νοτίως του Αμπον, σε βάθος 132 χιλιομέτρων.

Κεδίκογλου: Ίχνος ντροπής δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ

kedikoglou_634749168
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»,δήλωσε ότι «πραγματικά αμετανόητοι είναι εκείνοι που επιμένουν ότι δεν έπρεπε να αλλάξει τίποτα σε ένα σύστημα που είχε καταρρεύσει».
Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι «η μόνιμη διαστρέβλωση των θέσεων του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει πια κωμική, όμως είναι τραγική η επιμονή του να θέλει η χώρα να αποτύχει για να δικαιωθεί ο παραλογισμός του. Ίχνος ντροπής δεν έχουν όσοι ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας μας».

ysterografa.gr

Ένταση στο Βίτσι από μέλη της Χρυσής Αυγής

antoniou
‘Ενταση σημειώθηκε το πρωί στο Βίτσι, όταν μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής,με επικεφαλής τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, επιχείρησαν να εμποδίσουν -με φραστική αντιπαράθεση – τη βουλευτή Καστοριάς τής Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου, να καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Γράμμου, στο ετήσιο μνημόσυνο, που διοργανώνει η ‘Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών για τους πεσόντες στις μάχες του Εμφυλίου σε Γράμμο και Βίτσι, την περίοδο 1946-1949.
‘Οπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Αντωνίου, η ίδια παραβρέθηκε στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά τα μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να τη διώξουν, λέγοντάς της ότι δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται εκεί, φτύνοντας και πετώντας μικροαντικείμενα.
Η ίδια τους απάντησε ότι δεν τους φοβάται κι ότι τους αγνοεί, κατέθεσε το στεφάνι και αποχώρησε.
«Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής [...] έδειξαν σήμερα για μια ακόμα φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Με προπηλακισμούς ύβρεις και άναρθρες κραυγές, αμαύρωσαν την εκδήλωση την οποία υποτίθεται τιμούσαν. Ας είναι. Εγώ τους ξέρω καλά. Καιρός ήταν να τους μάθουν και οι συμπολίτες μου. Εγώ πάντως, ως Ελληνίδα, γυναίκα και νέα βουλευτής, δεν τους φοβάμαι και δεν τους επιτρέπω να καπηλεύονται την ιστορία του τόπου μου», επισήμανε.
Στην ιστοσελίδα, εξ άλλου, της Χρυσής Αυγής αναφέρεται το περιστατικό ώς εξής: «Νωρίτερα στο Βίτσι, επιχείρησε να παρεισφρήσει στον χώρο των εκδηλώσεων αντιπροσωπεία της μνημονιακής και προδοτικής ΝΔ, με επικεφαλής την βουλευτίνα Αντωνίου [...]. Είναι η πρώτη φορά που οι νεοδημοκράτες στέλνουν εκπρόσωπό τους στο Βίτσι μετά από δεκαετίες. Είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες μιλούσαν για …γιορτές μίσους [...]. Η πρωτοβουλία μάλιστα για τη φετινή εμφάνιση ανήκει στον πρόεδρο της βουλής Μεϊμαράκη».

ΥΠΕΞ: Δεν μας έχει ζητηθεί συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις

ypeks
Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται από άλλα κόμματα, σχετικά με τη στάση της Ελλάδας στο θέμα της Συρίας:
«Το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρεται για την άσκηση  αντιπολίτευσης. Πολύ περισσότερο δε, είναι κατώτερη  των περιστάσεων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή μας, η εσκεμμένη αλλοίωση των επίσημων θέσεων που διατυπώνει ο Υπουργός Εξωτερικών  εκ μέρους της Κυβέρνησης, απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα», αναφέρει το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:
«Η Ελλάδα καταδίκασε και καταδικάζει με καθαρό και απόλυτο τρόπο το έγκλημα της χρήσης χημικών όπλων. Η Ελλάδα  επιμένει στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία (Γενεύη 2), με στόχο μια οριστική και βιώσιμη λύση στο δράμα της Συρίας.
Οι θέσεις της χώρας μας διαμορφώνονται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την διαφύλαξη των εθνικών στρατηγικών συμφερόντων σε μια περιοχή με πολλά ανοικτά μέτωπα, την ανάγκη συγχρονισμού της στάσης μας σε άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως η σταθερότητα στην Αίγυπτο, τη μέριμνα για το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς, όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκεύματος, τις υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των διμερών μας συμβάσεων.
Από την Ελλάδα δεν έχει ζητηθεί ούτε συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ούτε παροχή διευκολύνσεων.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την πρόσφατη ενημέρωση της αρμόδιας  Διαρκούς Επιτροπής για όλο το φάσμα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, τόνισε την ετοιμότητα του να ενημερώνει συνεχώς  την Επιτροπή, ενώ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των κομμάτων για κατ´ ιδίαν ενημέρωση οσάκις του ζητηθεί».

ysterografa.gr

Χρυσόστομος: Θα ξεσηκώσω τον κυπριακό λαό σε επανάσταση

chryso
Αποφασισμένος να ηγηθεί μιας επανάστασης του κυπριακού λαού, εφόσον αυτός οδηγείται στην πείνα εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».
‘Όπως τόνισε χαρακτηριστικά έχει την ηθική υποχρέωση να το κάνει εφόσον διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Παράλληλα, καλεί τον Κεντρικό Τραπεζίτη της Κύπρου να άρει άμεσα τα περιοριστικά μέτρα για την Ελληνική Τράπεζα (μεγαλομέτοχος της οποία είναι η Εκκλησία), η οποία όπως υποστηρίζει, παρά την αρνητική κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο, θα τα καταφέρει.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπροu ζήτησε από τη κυβέρνηση να βρει άμεσα ένα σχέδιο λύσης στο κυπριακό και να το καταθέσει για πρώτη φορά στις συνομιλίες.
Θεωρεί ότι το φυσικό αέριο μπορεί να είναι καταλύτης λύσης αλλά μπορεί και να εξελιχθεί σε μεγάλη βόμβα που θα ανατινάξει τα πάντα.
Για τις σχέσεις του με τον πρώην Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια είπε ότι είναι φίλος του, άσχετα αν έχει διαφωνήσει με κάποιες επιλογές του.

"Τα νέα μέτρα θα φερουν πρόωρες εκλογές"

samamaximou
Ξεκάθαρο είναι το  μήνυμα που στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς στην τρόικα, ενόψει της έλευσής της στη χώρα μας στα τέλη του μηνός. Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» ο Πρωθυπουργός θα υποστηρίξει ότι δεν είναι δυνατή η συζήτηση και πολύ περισσότερο η συμφωνία με την τρόικα για νέα δημοσιονομικά μέτρα την περίοδο 2015 – 2016, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση συνεργασίας θα κινδυνεύσει με απώλεια της δεδηλωμένης και η χώρα θα οδηγηθεί άμεσα σε πρόωρες εκλογές

«Βόμβα» Σαμαρά: 15.000 από τους 25.000 «διαθέσιμους» θα απολυθούν

Την ώρα που η κυβέρνηση με προεξάρχοντες τον αντιπρόεδρό της Β. Βενιζέλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποσυνδέσει τη διαθεσιμότητα από τις απολύσεις, ο ίδιος ο πρωθυπουργός όχι μόνο τις συνδέει απόλυτα αλλά και ανεβάζει τον αριθμό των 11.000 υπό απόλυση από τους 25.000 «διαθέσιμους» της τρόικας, σε 15.000!

Συρία: Η παραπληροφόρηση των ηλιθίων

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό.
Διαβάζουμε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, John Kerry, στην ομιλία του στο State Department χρησιμοποίησε, για να πείσει το ακροατήριό του μια φωτογραφία, η οποία ήταν τραβηγμένη τον Μάρτιο του 2003 στο Ιράκ.
Βέβαιοι για το μη αγαθό των προθέσεων των Αμερικάνων υιοθετούμε, όχι άδικα στις πιο πολλές περιπτώσεις, μια αρνητική στάση και είμαστε έτοιμοι να καταπιούμε ότι μας σερβίρουν.

Ειδική προσφορά για προσιτές διακοπές στη Μονεμβασιά

logo_palazzo.png 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσιτές διακοπές στην περιοχή της Μονεμβασιάς προσφέρει το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Palazzo (www.palazzo.gr), ανακοινώνοντας μια σειρά ειδικών προνομιακών προσφορών για όσους αποφασίσουν να κάνουν κράτηση δωματίου το μήνα Σεπτέμβριο.
archangelos_.jpgΕυρισκόμενο στον Αρχάγγελο, έναν από τους γραφικότερους παραλιακούς οικισμούς της Λακωνίας δίπλα στη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία, το ξενοδοχείο Palazzo απέχει μόλις μερικά λεπτά από την εντυπωσιακή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, τα πολυάριθμα φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής καθώς και τους αμμόλοφους της Ελαφονήσου.

Όταν η greek-team έκανε γιογιό την dream-team













 
Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου 

Επική νίκη που πλησιάζει τα όρια του μύθου δεν είναι άλλη από αυτή που σημείωσε η εθνική ομάδα μπάσκετ την 1η του Σεπτέμβρη του 2006 κόντρα σε αυτήν των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς ο Σπανούλης, ο Φώτσης, ο Κακιούζης, ο Σόφο και τα άλλα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ από άλλον πλανήτη.
Οι αστέρες του NBA δεν μπορούσαν να αποδείξουν στο παρκέ εκείνη την ημέρα τη μεγάλη του αξία καθώς επισκιάστηκαν από τους Έλληνες παίχτες. 
 Θυμάμαι τότε δούλευα στην “traffic” και έβγαινα σε άδεια. Παραμονή του αγώνα και ενώ είχαν προηγηθεί τρελές ανατροπές από την εθνική μας σε βάρος της Αυστραλίας (τα τρίποντα του Φώτση από την σέντρα σχεδόν), της Κίνας... λέω στον Διευθυντή Σύνταξης... 
«Άντε και αύριο οι Αμερικανοί και πάμε για τελικό», για να μου απαντήσει «Λευτέρη μέχρι εδώ ήταν καλά τα πήγαμε», και εκνευρισμένος του λέω «Στοίχημα 20 ημέρες άδειας επιπλέον πως και θα κερδίσουμε και θα τους ρίξουμε 100;»  «Έφυγε», μου απάντησε...Μετά την νίκη την επόμενη ημέρα με παίρνει τηλέφωνο «μεθυσμένος» από την νίκη της εθνικής... 
«Που το ήξερες; Το έπαιξες στο στοίχημα», για να του απαντήσω πως «Οι Έλληνες δεν πολεμάνε σαν λιοντάρια αλλά τα λιοντάρια σαν Έλληνες και το δείξαμε ακόμη μια φορά στην μητέρα των μαχών»...
Τελικά αυτές τις 20 παραπάνω ημέρες ποτέ δεν μου τις έδωσε...
 
Ωστόσο κάθε 1η του Σεπτέμβρη δεν μπορώ να μη θυμηθώ αυτόν τον αγώνα...

Τι λέτε πάμε να τον θυμηθούμε;
 
Περισσότερα στο  http://pinakio.blogspot.gr

ΔΕΡΒΕΝΙ: Τουρνουά "Κώστας Βυζάς 2013". Συμετέχουν ο Αστέρας Δερβενίου, ο Πανκαμαριακός και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου

tourn2013 small2

Ο Αστέρας Δερβενίου, τιμώντας τη μνήμη του τέως προέδρου του, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Τουρνουά "Κώστας Βυζάς 2013". 
Σήμερα Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου οι ομάδες: Αστέρας Δερβενίου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου και Πανκαμαριακός, θα τεθούν αντιμέτωπες σε αγώνες διάρκειας 45 λεπτών. Στο τέλος θα απονεμηθούν και αναμνηστικά κύπελλα.
Απευθύνουμε κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο της περιοχής να έρθει στο γήπεδο Δερβενίου "Κώστας Βυζάς" προκειμένου να στηρίξει τις ομάδες του Δήμου μας λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.


Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
1/9  17:30: Αστέρας Δερβενίου - Πανκαμαριακός
1/9  18:30: Αστέρας Δερβενίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου
1/9  19:30: Πανκαμαριακός - Ηρακλής Ξυλοκάστρου

Για νίκη ο Ολυμπιακός στη Λειβαδιά

Με 4-4-2 και στη Λιβαδειά
Σήμερα Κυριακή ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός, φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό και είναι το φαβορί για την νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή χωρίς βαθμολογική απώλεια.  Οι επιλογές του Μίτσελ για την 11άδα είναι οι εξής: Τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο, στο δεξί άκρο της αμυντικής διάταξης ο Σαλίνο και στόπερ ο Μανωλάς με τον Σιόβα, ενώ αριστερά θα παίξει ο Μπονγκ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Σάμαρης με τον Μανιάτη, αριστερά ο Νταβίντ Φουστέρ (που έκανε πολύ καλό ματς απέναντι στον Ατρόμητο) και δεξιά ο Κάμπελ. Τις δύο θέσεις στην επιθετική γραμμή των πειραιωτών θα πάρουν όπως προαναφέραμε ο Χαβιέρ Σαβιόλα με τον Κώστα Μήτρογλου.

Παράλληλα, ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Σμύρνης με στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Ο Σάκης Τσιώλης ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή. Νοκ-άουτ είναι ο τιμωρημένος Λισγάρας και οι τραυματίες Μπαρτολίνι και Κουρμπέλης, ενώ επανέρχεται ο Ουρτάδο.
Στη διάθεσή του είναι οι Ερνάντεζ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Κοντοές, Πιπίνης, Ζαραδούκας, Γκόιαν, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Σέτι, Κάφα, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ουρτάδο, Γκρατσίνι, Μπαράλες, Μπακασέτας, Χουάνμα και Καράσκο.
Ακόμη, ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί υποδεχόμενος τον Πανιώνιο, όπως και ο Ατρόμητος που θα φιλοξενήσει τον Αρη. Τέλος, εξαιρετικά αμφίρροπες αναμένονται οι αναμετρήσεις ΟΦΗ-Πλατανιάς και Πανθρακικός-Παναιτωλικός.
Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Σάββατο 31 Αυγούστου
Ξάνθη - Εργοτέλης 0-0
Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Παναθηναϊκός - Βέροια 1-1

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου
Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης 19:15
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 19:15
Πανθρακικός - Παναιτωλικός 19:15
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 21:30
Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου
Ατρόμητος - Αρης 19:15
ΟΦΗ - Πλατανιάς 21:30

Η oμάδα Επιδείξεων ''ΖΕΥΣ'' της Π.Α. στην Πολωνία - Ένα εκπληκτικό βίντεο


Μία ακόμη επίδειξη, αυτή τη φορά μπροστά στο πολωνικό κοινό, έκανε το αεροσκάφος F-16 Block 52+, της Πολεμικής Αεροπορίας, στα πλαίσια air show, που διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία της Πολωνίας, και στο οποίο συμμετέχουν με ειδικά σμήνη επιδείξεων, πολλές χώρες.
Η ελληνική ομάδα "Ζευς", συμμετέχει για δεύτερη φορά σε διεθνές αεροπορικό show, και σύμφωνα με όλους τους ειδικούς στο θέμα, είναι μία από τις ελάχιστες, -αν όχι η μοναδική- η οποία επιδεικνύει το αεροσφάφος της, προσομοιάζοντας μια "πολεμική πτήση" και όχι απλώς μια πτήση τεχνικής δεξιότητας πιλότου και αεροσκάφους.
Το F16-Block 52+, είναι ένα πλήρως επιχειρησιακό μαχητικό από τα πιο σύγχρονα που διαθέτει η χώρα

 e-typos.com

Διαβάστε στον Τύπο της Κυριακής: "Τειρεσίας"για εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις

 
Πακέτο «όλα σε ένα» στις εισφορές κύριας σύνταξης, επικουρικής και εφάπαξ, για 1,8 εκατομμύριο μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, των ΔΕΚΟ, των τραπεζών και των δήμων, καθιερώνει το υπουργείο Εργασίας, εισάγοντας παράλληλα ένα νέου τύπου «Τειρεσία» για το ασφαλιστικό σύστημα που θα κατατάσσει σε λευκή ή μαύρη λίστα τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανάλογα με το αν καταβάλλουν ή όχι τις εισφορές των εργαζομένων τους, όχι μόνο για κύρια σύνταξη, αλλά για την επικουρική και το εφάπαξ!

Το νέο σύστημα καταγραφής των εισφορών θα εφαρμοστεί, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ», από την 1/1/2014 και θα φέρει ανατροπές σε όλο το φάσμα των παροχών που στο εξής θα δικαιούνται να λαμβάνουν τα εκατομμύρια των μισθωτών.

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη Διώρυγα του Σουέζ

suez
Ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, Μόαμπ Μέμις, ανέφερε ότι η Αίγυπτος κατάφερε να αποτρέψει μια ” τρομοκρατική ” επίθεση, εναντίον ενός φορτηγού πλοίου, που στόχο είχε να σταματήσει την κυκλοφορία σε αυτό το κρίσιμο άξονα θαλάσσιων μεταφορών της Μέσης Ανατολής. Ο ναύαρχος Μέμις είπε ότι ο «τρομοκράτης» επιχείρησε μια επίθεση εναντίον ενός πλοίου με σημαία Παναμά , προσθέτοντας στην ανακοίνωσή του ότι « απέτυχε παταγωδώς χωρίς να προκαλέσει ουδεμία βλάβη στο πλοίο ή στο φορτίο του».
Η δήλωση του επικεφαλής της Διώρυγας δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της επίθεσης, αλλά πηγές είπαν ότι άκουσαν δύο δυνατές εκρήξεις επί του σκάφους. Ο στρατός διατάχθηκε να ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από αυτό το στρατηγικό σημείο και ενήργησε «αποφασιστικά» εναντίον αυτής της προσπάθειας να σταματήσει η κυκλοφορία στο θαλάσσιο δίαυλο, ανέφερε επίσης ο Μέμις.

ysterografa.gr

Προτάθηκε ο Γιούρκας στον Ολυμπιακό!

giourkas
Πρόταση – έκπληξη ήρθε στον Ολυμπικακό και αφορά στον Γιούρκα Σεϊταρίδη!
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Στήνουν τριπλή κάλπη το Μάιο

Όλα θα κριθούν σε επίπεδο οικονομίας. Κάποιοι θεώρησαν πρόωρη τη δήλωση Στουρνάρα ότι δεν θα χρειαστεί επιπλέον στήριξη η χώρα. Η αισιοδοξία για πρωτογενές πλεόνασμα συνδυάζεται άμεσα με τις εκλογές και μάλιστα με τριπλή κάλπη τον ερχόμενο Μάιο.

Νέα μέτρα θα πρέπει να αποκλειστούν, τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, μέχρι την επόμενη Άνοιξη.
Ο στόχος του Μαξίμου είναι να υπάρξει ένα, έστω και μικρό, πρωτογενές πλεόνασμα, έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να βγει στις αγορές στις αρχές του έτους και να μπορέσει με λογικά επιτόκια να αντλήσει περί τα 3 με 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αυτά τα χρήματα σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ αλλά και τα χρήματα που περισσεύουν από τα ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θεωρεί το Μαξίμου, ότι αρκούν ώστε να μην χρειαστεί η χώρα επιπλέον χρηματοδότηση για το κενό που προκύπτει.
Αυτό θα δώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ θα έχει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα το σύνθημα όχι άλλο μνημόνιο, όχι άλλα μέτρα που ήδη ξεκίνησε να διαμηνύει ο Αντώνης Σαμαράς και με αυτό το σύνθημα να πάει τη χώρα σε εκλογές.
Όλα με βάση τα οικονομικά σενάρια δείχνουν αυτή τη στιγμή τριπλή κάλπη το Μάιο.

newsit.gr

Καλλονή... όνομα και πράγμα, έσπασε το αήττητο του ΠΑΣ


 Με γκολ του Λεοζίνιο η εξαιρετική Καλλονή επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Ολυμπιακό Στάδιο, πανηγύρισε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη και παράλληλα έσπασε το αήττητο της ομάδας των Ιωαννίνων στο πρωτάθλημα.

Η Καλλονή κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΣ. Μόλις στο 5΄ο Καζάκης δεν μπόρεσε από εξαιρετική θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 8΄το σουτ του Μανούσου πέρασε ελάχιστα άουτ. Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας της Μυτιλήνης σημειώθηκε στο 31΄όταν το σουτ του Μανούσου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη, ενώ στο 38΄και πάλι ο Μανούσος έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.
Είναι αξιοσημείωτο πως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι τελικές προσπάθειες ήταν 10-0!
Το γκολ φαινόταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 53΄όταν ο Λεοζίνιο με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη. Στη συνέχεια, όμως, οι τυπικά γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να χάσει σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Βίλα στο 71΄και τον Τσάβες 10 λεπτά αργότερα.

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Φαρία (66' Σιλιγαρδάκης), Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Γκαρσία (89' Βλαστέλλης), Μανούσος, Καζάκης (74' Γκάσιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος (66' Στρούνα), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος (57' Γιάκος), Μιχαήλ, Τσουκαλάς (76' Βισέντο), Λίλα, Κοροβέσης, Βίλα, Τσάβες,

“Άντεξε” στα Πηγάδια ο Εργοτέλης

Ο Εργοτέλης και μετά το 0-0 με την Ξάνθη διατήρησε το αήττητο μετά από 3 αγωνιστικές.

  Οι Κρητικοί έφτασαν μια ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ αλλά το σουτ στη κίνηση του Μπαντιμπανγκά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τσέμα στο 71΄.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να... ισοφαρίσουν τα δοκάρια με την κεφαλιά του Βάλλα στο 84ο λεπτό. Ο Εργοτέλης που παραμένει αήττητος μετά από 3 αγωνιστικές τελειώσε το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Πιτσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Skoda Ξάνθη (Καραγεωργίου): Τσέμα, Μπέρτος (66' Μπαξεβανίδης), Γούτας, Βάλλας, Παΐτο, Ντε Γκούζμαν, Ντιέ, Μαρίν, Μάνταλος (77' Τριάδης), Μαρσελίνιο (58' Κάλβο), Σολάρι

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Σαρρής, Πίτσος, Ρέντζας (44' Γιοβάνοβιτς), Μπαντιμπανγκά (87' Μπουχαλάκης), Καρντόσο, Κοζορώνης, Χαντί, Μπαμ Μπαμ (70' Ρομάνο), Αναστασάκος

Επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟ στην Αχαρνών

epΕπεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 19.00 μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Στρατηγού Καλάρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κατευθύνονταν προς το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα με την Βέροια, όταν συνάντησαν οπαδούς της ΑΕΚ λίγο πριν τον φιλικό αγώνα της ομάδας με την Καλλιθέα.
Μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων επικράτησε ένταση για αρκετή ώρα.
Κάποιοι εκσφενδόνισαν πέτρες και αντικείμενα προς τους οπαδούς της άλλης ομάδας χωρίς, ωστόσο, να προκληθούν τραυματισμοί.

 Με σκόρερ τους νεοαποκτηθέντες Ντακόλ και Πλατέλλα η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει στο παιχνίδι φιλικού χαρακτήρα απέναντι στην Καλλιθέα με το αγχωτικό σκορ 1-2.

Η ΑΕΚ,  κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα σε διάστημα ενός λεπτού.
Συγκεκριμένα στο 15' ο νεοαποκτηθής Πλατέλλας μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και με σουτ νίνησε τον Κατσούλη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ντακόλ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φαγέ και με πλασέ σκόραρε σε βάρος της παλιάς του ομάδας, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Ενωσης. 
Οι Καλλιθεάτες κατάφεραν να μειώσουν το σκορ με πλασέ του Λούκας  στο 63'.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Κριστόφ Βαζέχα): Κατσούλης, Μουσταφίδης, Χριστοφιλέας, Καλαμιώτης, Σταύρου, Φαγέ, Ατματζίδης (76' Ντιέγκο), Πίκολο (80' Δημητρίου), Χαϊκάλης (46' Κατσικογιάννης), Λούκας, Φαμπρίτσιο
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας (49’ Καραγκιολίδης), Πεταυράκης (57’ Τσουμάγκας), Σταθάκης, Τσούπρος, Γεωργέας (73’ Αργυρίου), Κορδέρο, Ανάκογλου (78’ Παληαρούτας), Πλατέλλας (73’ Γροντής), Ντακόλ (78’ Παυλής), Ράμα (57’ Πόποβιτς), Μπρέσεβιτς (51’ Καζβιρόπουλος)

«Σκόνταψε» ο Παναθηναϊκός, 1-1 με τη αήττητη Βέροια στη Λεωφόρο

pao
Ισόπαλος 1-1 αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη αήττητη μετά από 3 αγώνες Βέροια, με τους “πράσινους” να έχουν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς ωστόσο να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν δείχνοντας εγκλονισμένοι από την αμυντική διάταξη του αντιπάλου τους.
 Προηγήθηκε το Τριφύλλι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (44΄) με τον Αμπεΐντ, με τη Βέροια να ισοφαρίζει στο 55′ με τον Μπεν. Από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες με κεφαλιά του Μπεργκ (42΄)και Μπεν (62΄).
Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Αναστασόπουλος ο οποίος έσωσε πολλές φορές την ομάδα του.
 Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο (90' Αποστολόπουλος), Αμπεΐντ (79' Χουχούμης), Λαγός, Μπαϊράμι (75' Καρέλης), Ζέκα, Ντίνας, Μπεργκ

Βέροια (Γαϊτάνος): Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης (84' Αποστολόπουλος), Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Μπεν, Καλτσάς (71' Τραπ), Πέρεθ, Μπαργκάν (41' Σεγούντο), Μρντάκοβιτς

«Έφυγε» η μητέρα της Δήμητρας Λιάνη – Παπανδρέου

lianiΘλίψη για τη Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου, η οποία έχασε όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα την πολυαγαπημένη της μητέρα.
Η Ξένη Λιάνη για αρκετό διάστημα πάλευε με προβλήματα υγείας που δυστυχώς την νίκησαν.
Η Δήμητρα Λιάνη βρισκόταν σε διακοπές και με την πρώτη πτήση βρέθηκε στην Αθήνα για να αποχαιρετήσει την αγαπημένη της μητέρα.

Σε τρεις εβδομάδες το πόρισμα του ΟΗΕ για τα χημικά στη Συρία

un
Η πλήρης ανάλυση των στοιχείων που συλλέχθηκαν από τους ειδικούς του ΟΗΕ στα χημικά οι οποίοι ερεύνησαν την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα της περασμένης εβδομάδας στη Συρία ενδέχεται να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της έρευνας σήμερα.
Η ομάδα, στην οποία μετείχαν εννέα ειδικοί του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων και τρεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έφθασε στην έδρα του πρώτου στη Χάγη το απόγευμα σήμερα, μετά την αναχώρησή της από τη Συρία το πρωί.
«Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την ομάδα θα υποβληθούν τώρα σε εργαστηριακή ανάλυση και τεχνική εκτίμηση βάσει των καθιερωμένων και αναγνωρισμένων διαδικασιών και προτύπων», ανέφερε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων σε μια ανακοίνωσή του. «Οι διαδικασίες αυτές ενδέχεται να διαρκέσουν έως και τρεις εβδομάδες».
Νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε ότι ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού ασκεί πιέσεις στην ομάδα να ολοκληρώσει την ανάλυση των στοιχείων τα οποία συνέλεξε στη Συρία το ταχύτερο.
Ο Μπαν έλαβε την διαβεβαίωση από την Άγγελα Κάνε, επικεφαλής της υπηρεσίας του Οργανισμού για τον αφοπλισμό, πως «ό,τι μπορεί να γίνει για να επιταχυνθεί η διαδικασία γίνεται» στα ειδικά εργαστήρια, ανέφερε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Νεσίρκι.
Ο Μπαν συνομίλησε με τον Όκε Σέλστρεμ, τον επικεφαλής της ομάδας των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα, και θα ενημερωθεί πιο πλήρως από αυτόν αύριο Κυριακή, διευκρίνισε ο Νεσίρκι.

ysterografa,gr

Πολίτες: Μειώστε το Δημόσιο αλλά χωρίς απολύσεις

Μείωση των υπαλλήλων αλλά όχι στις απολύσεις στο Δημόσιο λέει η πλειοψηφία των πολιτών, ενώ οι ίδιοι θεωρούν ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι εναντίον των φτωχότερων». Αυτό προκύπτει από πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για τον «Επενδυτή» που διεξήχθη στις 27 και 28/8 σε δείγμα 1001 πολιτών.
Συγκεκριμένα, το 53% (από 50% τον Ιούλιο) θεωρεί ότι «δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο», ενώ το 43% (από 47% τον Ιούλιο) πιστεύει ότι πρέπει «να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων».
Παράλληλα το 55% (από 57% τον Ιούλιο) των πολιτών απαντούν ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι «εναντίον των φτωχότερων», ενώ το 40% (το ίδιο ποσοστό και τον Ιούλιο) υποστηρίζει ότι «είναι αναγκαίες».
Να σημειωθεί ότι η μείωση του Δημοσίου χωρίς απολύσεις μπορεί να γίνει με εθελούσιες εξόδους ή και με συνατξιοδοτήσεις.

aftodioikisi.gr