Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Πανεπιστήμιο Πατρών: «Ενθάδε κείται η δημοκρατία του Μπούρα» έγραψαν με σπρέι κατά του πρύτανη

μπορας 

«Η Δημοκρατία στο πανεπιστήμιο δεν εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται» έγραψε σε ανάρτησή του ο πρύτανης και θύμα της επίθεσης, Χρήστος Μπούρας. 

Mε συνθήματα εναντίον του πρύτανη  Χρήστου Μπούρα γέμισαν το πανεπιστήμιο Πατρών άγνωστοι προκαλώντας σωρεία ερωτηματικών για τους λόγους που προκάλεσαν αυτή την κίνηση.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr "τα συνθήματα γράφτηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημίου κι εκεί που παρκάρω το αυτοκίνητο μου. Εικάζω ότι η επίθεση έγινε σε συνέχεια μίας συνέντευξης που έδωσα και είπα ότι θα σπάσουμε το άβατο της φοιτητικής εστίας. Φοιτητές που είναι φαντάσματα θα δώσουν τα δωμάτια για αυτούς που τα δικαιούνται. Δε θα σταματήσω, θα φτάσω μέχρι τέλους γιατί η φοιτητική εστία είναι για αυτούς που σπουδάζουν".

Η ανάρτησή του στο facebook:

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κρήτη

 geodynamiko24  

Σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:30, σε θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 43 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα δέκα χιλιόμετρα.

Επισκέψεις-Αυτοψίες πραγματοποίησε η Αθηνά Κόρκα στην Δυτική Κορινθία ( Στο μοναστήρι του Προφ. Ηλία )

 

Επίσκεψη στη Ιερά Μονή του  Προφήτου Ηλίου Ζαχόλης πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα, σήμερα 13/04/2022 με την Διευθύντρια της  Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Αρχαιολόγους, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, παρουσία του εργολάβου και της Ηγουμένης της Μονής Μαγδαληνής, για να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.


Οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν την στερέωση και αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας και τμήματος της δυτικής πτέρυγας κελιών της  Ιεράς Μονής, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Το έργο υπάγεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώρο και μνημεία)”, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το  ΕΣΠΑ 2014-2020 και εκτελείται από την ΔΑΒΜΜ.

Διόρθωση κτηματολογικών στοιχείων για δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Πρόταση για την πράξη που αφορά στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής ακινήτων, πλήρους λειτουργικότητας για τους ΟΤΑ, Α’ βαθμού Ανατολικής Πελοποννήσου, κατέθεσε ο αναπτυξιακός οργανισμός “Πάρνωνας Α.Ε.”.

Η πρόταση έγινε σε συνεργασία με 11 δήμους της Ανατολικής Πελοποννήσου. Πρόκειται για τους δήμους Νότιας Κυνουρίας, Μονεμβασίας, Ευρώτα, Βόρειας Κυνουρίας, Ελαφονήσου, Ανατολικής Μάνης, Τρίπολης, Άργους – Μυκηνών, Νεμέας, Επιδαύρου και Ερμιονίδας.

30 δέντρα στον πλανήτη μας έχουν ηλικία που ξεπερνά τα 2.000 χρόνια! - Πόσων ετών είναι το γηραιότερο

30 δέντρα στον πλανήτη μας έχουν ηλικία που ξεπερνά τα 2.000 χρόνια! - Πόσων ετών είναι το γηραιότερο 

Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι στον πλανήτη μας έχουν εντοπιστεί 30 δέντρα με ηλικία άνω των δύο χιλιετιών το καθένα, σχεδόν όλα -τα 27- σε μεγάλα υψόμετρα και μακριά από τα μάτια (και τα πριόνια) των ανθρώπων, συνήθως σε βραχώδεις πλαγιές ψηλών, ψυχρών και ξερών βουνών. Αντίθετα, τα ψηλότερα δέντρα βρίσκονται σε μέρη πιο προσβάσιμα στους ανθρώπους.

Τα αρχαιότερα γνωστά δέντρα είναι δύο είδη πεύκου (Pinus longaeva) με ηλικία

Ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει στις 14 Απριλίου τη Γη - Τι μπορεί να προκαλέσει

 Ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει στις 14 Απριλίου τη Γη - Τι μπορεί να προκαλέσει 

Επιστήμονες του Μετεωρολογικού Γραφείου της Μεγάλης Βρετανίας, Met Office, εφιστούν την προσοχή καθώς μία ισχυρή ηλιακή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τον πλανήτη μας την Πέμπτη, 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, κατά την πτώση της ηλιακής καταιγίδας το εξωτερικό στρώμα του ήλιου θα αποβάλει μαζικά πλάσμα, μετά από μία στεφανιαία μαζική εκτίναξη (CME).

Πόσο επικίνδυνη είναι η ηλιακή καταιγίδα για τη Γη;

Νίκη της Καλλιθέας στο Παγκρήτιο 2 - 0 τον Εργοτέλη.

 Παναθηναϊκός Β' - Ηρόδοτος 1-2: Δεύτερη σερί νίκη για τους Κρητικούς

H Καλλιθέα πέρασε από το Παγκρήτιο και μπήκε δυνατά στο κόλπο της κορυφής, καθώς είναι στο -5 από τον Λεβαδειακό! Με τέρματα των Κυνηγόπουλου (14΄) και Μουνιέ (65΄) οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 του Εργοτέλη και παραμένουν στο… κυνήγι της πρωτιάς του Νοτίου ομίλου της Super League 2! Στο 25′ ο Άμπι εκτέλεσε φάουλ και με δυνατό πλασέ σήκωσε την μπάλα στέλνοντας την στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Στρέζου!

Ο Τενεάτης πέρασε με νίκη από το Ξυλόκαστρο , επιασε την ΚόρινΘο ( Χ στο Κίατο) στο "ρετιρέ". Νίκη και γα τον ΑΟΛ στο Βέλο

 

Η «μάχη» για τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας καλά κρατεί. Σήμερα Τετάρτη 13/4 διεξήχθη  η 8η αγωνιστική στην φάση των PLAY OFF. 

 Μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία σημείωσε , ο Τενεάτης Αθικίων όπου επικράτησε με 1 - 0 , επι του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, όπου 'έπιασε στο βαθμολογικό "ρετιρέ" τον ΠΑΣ Κόρινθος ,  καθώς απέσπασε βαθμό με λευκό σκορ στο Κιάτο με τον Πέλοπα.

Τέλος στο Βέλο, η τοπική Ελλάς έχασε 1 - 2 από τον ΑΟ Λουτρακίου.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Πέλοπας – ΠΑΣ Κόρινθος 0 - 0
Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Τενεάτης 0 - 1
Ελλάς Βέλου – ΑΟ Λουτράκι 1 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

ΠΑΣ Κόρινθος


8

11 - 8

15

2

Τενεάτης Αθικίων


8

12 - 8

15

3

Πέλοπας Κιάτου


8

8 - 6

12

4

ΑΟ Λουτράκι


8

10 - 7

12

5

Ηρακλής Ξυλοκάστρου


8

9 - 11

8

6

Ελλάς Βέλου


8

7 - 16

6

 

Καιρός - «Κλείδωσε»: 'Ετσι θα γιορτάσουμε το εφετινό Πάσχα - Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καιρός - «Κλείδωσε»: 'Ετσι θα γιορτάσουμε το εφετινό Πάσχα - Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη 

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι ο καιρός μέχρι το Πάσχα θα κυλήσει με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες ενώ κάποιες ημέρες θα παρατηρηθούν αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό το Πάσχα:

«Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΘΩΣ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Με καιρικά σκαμπανεβάσματα αναμένεται να οδηγηθούμε προς την Ανάσταση του Θεανθρώπου αλλά και στο παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία. Αναλυτικότερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου 2022 - Ποιοι θα διαγράφονται από τα μητρώα του ΟΑΕΔ - Τι είπε για τη φθηνή στέγη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου 2022 - Ποιοι θα διαγράφονται από τα μητρώα του ΟΑΕΔ - Τι είπε για τη φθηνή στέγη 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σαρωτική αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ «Δουλειές ξανά», αλλά και τις fast track συντάξεις. 

 

Ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου του 2022. 

Super League 2: Νίκες για Ολυμπιακό Βόλου, Ηρόδοτο, ΑΕΚ Β’ – Έχασαν Λεβαδειακός και Βέροια

Super League 2: Νίκες για Ολυμπιακό Βόλου, Ηρόδοτο, ΑΕΚ Β’ – Έχασαν Λεβαδειακός και Βέροια (hl) 

Νέο ενδιαφέρον παίρνει η μάχη για την πρωτιά στους δύο ομίλους της Super League 2. Στον βόρειο όμιλο, η Βέροια ηττήθηκε στην Κατερίνη από τον Πιερικό (2-1) και αν την Πέμπτη (14/4-15.00) η ΑΕΛ κερδίσει στον Βόλο την Νίκη, θα μειώσει στους τρεις βαθμούς την απόσταση από την «βασίλισσα του βορρά».

Στον νότο, η Καλαμάτα νίκησε τον Λεβαδειακό (1-0) και αν ασκήσει το δικαίωμα έφεσης στο CAS για το ματς του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες, η αγωνία θα παραμείνει μέχρι τέλους για τον τίτλο.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 954 νέα κρούσματα ( 140 στην Κορινθία, 164 στην Μεσσηνία, 239 στην Αχαΐα.)

 Μεγάλη μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες, (-406) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 954 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (543) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (411).  

  Συγκεκριμένα: