Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Αγία Παρασκευή: Η εκκλησία της Ξάνθης που φέρνει κοντά μουσουλμάνους και χριστιανούς

 Αγία Παρασκευή: Η εκκλησία της Ξάνθης που φέρνει κοντά μουσουλμάνους και χριστιανούς 

Σήμερα (26.7) η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Αγία Παρασκευή, ωστόσο η σημερινή γιορτή έχει ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό για τους κατοίκους της Ξάνθης, καθώς είναι ένα σύμβολο ενότητας χριστιανών και μουσουλμάνων.

Αν και πρόκειται για μια ορθόδοξη χριστιανική γιορτή, εντούτοις τα τελευταία πενήντα πέντε χρόνια η γιορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ξάνθη φέρνει κοντά χριστιανούς και μουσουλμάνους μέσα από μια ανθρώπινη συγκινητική ιστορία. 

Τεράστιο αγριογούρουνο συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα στην εθνική Λαμίας – Στυλίδας

 Τεράστιο αγριογούρουνο συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα στην εθνική Λαμίας – Στυλίδας 

Το βράδυ του Σαββάτου (23.07.2022) στην εθνική οδό Λαμίας – Στυλίδας, ένα αγριογούρουνο διέσχισε τον δρόμο και συγκρούστηκε όχι με ένα, αλλά με δύο αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ένα ογκώδες αγριογούρουνο διέσχισε την εθνική οδό Λαμίας – Στυλίδας, με δύο αυτοκίνητα να συγκρούονται μαζί του διαδοχικά. Το ένα από αυτά μάλιστα, στο μπροστινό μέρος, διαλύθηκε, ενώ και το δεύτερο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. 

Οι οδηγοί και οι επιβάτες των αυτοκινήτων δεν τραυματίστηκαν, ενώ το άτυχο ζώο, σκοτώθηκε.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, όπως και οι παράδρομοι της εθνικής οδού, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θέλουν μεγάλη προσοχή, γιατί οι οδηγοί μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πολλά αγριογούρουνα και μάλιστα σε κοπάδια.

 

Προφυλακιστέος ο άνδρας που συνελήφθη στα Άγναντα Ηλείας για εμπρησμό

Φωτιά στην Ηλεία: Προφυλακιστέος ο άνδρας που συνελήφθη στα Άγναντα για εμπρησμό 

Αφού απολογήθηκε για πέντε ώρες στον Ανακριτή για το κακούργημα του εμπρησμού στα Άγναντα, ο 58χρονος από τα Άγναντα Πηνείας που συνελήφθη πριν από λίγες μέρες ως υπαίτιος της καταστροφικής φωτιάς στην Ηλεία, οδηγήθηκε στην φυλακή.

Η φωτιά στην Ηλεία είχε ως

Πάτρα: Στη φυλακή ο 45χρονος με την καραμπίνα – Τι υποστήριξε στον εισαγγελέα

 Πάτρα: Στη φυλακή ο 45χρονος με την καραμπίνα – Τι υποστήριξε στον εισαγγελέα 

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 45χρονος, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας σκόρπισε τον πανικό στην Πάτρα, καθώς  κρατώντας μια καραμπίνα και έχοντας μαζί του φιάλη υγραερίου απειλούσε να πυροβολήσει αστυνομικούς και να αυτοκτονήσει.

Μετά τη σύλληψή του, ο

Ενεργειακός πόλεμος: «Φωτιά» το φυσικό αέριο, στην υψηλότερη τιμή όλων των εποχών!

oil-plat 

Στα 214  ευρώ ανά MWh, την ακριβότερη τιμή όλων των εποχών,  «τινάχτηκε»  το φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά, την επομένη της ανακοίνωσης της Gazprom ότι θα περικόψει στο μισό την ήδη μειωμένη κατά 60% παροχή αερίου στον αγωγό Nord Stream. Την ίδια στιγμή - και ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι ΗΠΑ έστειλαν στην Ευρώπη το 71% του υγροποιημένου αερίου που εξήγαγαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 - η ζήτηση για LNG διαρκώς μεγαλώνει με αποτέλεσμα αναδυόμενες οικονομίες όπως το Πακιστάν και η Αργεντινή να δυσκολεύονται πλέον να αγοράσουν λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών, κάτι  που ανεβάζει τις τιμές σε απαγορευτικά επίπεδα.

Σήμερα Τρίτη, οι  υπουργοί ενέργειας της Ε.Ε βρήκαν έναν συμβιβασμό

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπιν Σαλμάν: Η συμφωνία του 1 δισ. ευρώ που υπογράφηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Σ. Αραβία

 

Στην Αθήνα βρίσκεται ο ισχυρός άντρας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν, με πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή. Στην ατζέντα; Διακρατικές συμφωνίες αλλά και επιχειρηματικά ντιλς, μεγάλα και μικρότερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε το διάδοχο του σαουδαραβικού θρόνου στο Μέγαρο Μαξίμου κι αυτή την ώρα παραθέτει δεξίωση στο μουσείο της Ακρόπολης προς τιμήν του.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Μάνδρα – Δύο προσαγωγές υπόπτων που έκαιγαν χόρτα σε οικόπεδο

 Φωτιά στη Μάνδρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά – Δύο προσαγωγές υπόπτων που έκαιγαν ξύλα  

Η μεγάλη κινητοποίηση εναέριων και επίγειων δυνάμεων για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Μάνδρα, έδωσε τη δυνατότητα στις Πυροσβεστικές δυνάμεις να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ της Τρίτης.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά δεν έχει φλόγα ούτε ενεργό μέτωπο και οι προσπάθειες που γίνονται πλέον από τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι για τον πλήρη έλεγχο της περιμέτρου και την κατάσβεση μικροεστιών.

Κορονοϊός: 271 θάνατοι, 136.077 κρούσματα και 132 διασωληνωμένοι σε μια εβδομάδα. - Ο χάρτης της διασποράς.

Κορονοϊός: 271 θάνατοι 136077 κρούσματα και 132 διασωληνωμένοι σε μια εβδομάδα 

 Την επιδημιολογική έκθεση για την εβδομάδα 18 με 24 Ιουλίου σε όλη τη χώρα για κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου ο ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 136.077  νέα κρούσματα κορονοϊού, δηλαδή 13.044 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού, 26 θάνατοι ανά εκατομμύριο και 132 διασωληνωμένοι. 

Η γεωγραφική κατανομή 

Αύριο Τετάρτη 27 / 7 / 2022 πανηγυρίζει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στα Μαύρα Λιθάρια ( η ιστορία του Ναού).

St Panteleimon.jpg 

Αύριο Τετάρτη 27 / 7 / 2022 πανηγυρίζει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα  στα  Μαύρα Λιθάρια  
Τα Μαύρα Λιθάρια είναι παράλιος οικισμός στα όρια Κορινθίας και Αχαΐας, 5 χιλιόμετρα δυτικά του Δερβενίου στο οποίο υπάγεται διοικητικά. Έχει 63 κατοίκους που κυρίως ασχολούνται με τη γεωργία.  . 

Στα Μαύρα Λιθάρια βρισκόταν παλαιοχριστιανική εκκλησία, στο χώρο όπου σήμερα υπάρχει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα. Ο πρώτος ναός πρέπει να έγινε πολύ πιο πριν από το 1900.

“Παράλληλες μητέρες” απόψε στο Δημοτικό κινηματογράφο Δερβενίου "Το Διάλειμμα"

ΘΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 

 ̈Το Διάλειμμα ̈

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 16η συνεχή χρονιά


Τρίτη 26/7 9:30 μ.μ. 

“Παράλληλες μητέρες”
(Δραματική, 120 ́, 2021)

 

Σκηνοθεσία : Πέδρο Αλμοδόβαρ
Πρωταγωνιστούν
: Πενέλοπε Κρουζ, Μιλένα Σμιτ, Ρόσι Ντε Πάλμα

 

 
Δ
ύο ανύπαντρες έγκυες γεννούν την ίδια μέρα. Καμία δεν είχε προγραμματίσει την εγκυμοσύνη της και είναι εκεί χωρίς τον πατέρα του μωρού της Λίγους μήνες μετά και με αφορμή μια τυχαία παρατήρηση για τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του βρέφους, η μία από αυτές ανακαλύπτει ότι δεν είναι η βιολογική μητέρα του μωρού με το οποίο έφυγε από το μαιευτήριο. Αναζητά την άλλη γυναίκα με το φόβο ότι έχει γίνει ένα χοντρό λάθος. Στην πορεία προστίθενται μία τραγική απώλεια, ένας γυναικείος έρωτας, αλλεπάλληλα τεστ DNA, το συλλογικό τραύμα του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι νεκροί που ζητούν τη λύτρωση μέσα
από την ιστορική δικαίωση, οι ζωντανοί που ψάχνουν τις απαντήσε
ις.
Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν
/φου της Βενετίας για την Πενέλοπε Κρουζ.