Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Ενημέρωση ΕΟΔΥ (9/6): Εννιά νέα κρούσματα, ένας θάνατος

Κορωνοϊός: Μόλις 2 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα του τελευταίου εικοσιτετραώρου (9/6) στη χώρα μας

H ενημέρωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 9 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3058, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες.
690 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1740 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι 5.961 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι

Οι 5.961 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι
Στον προγραμματισμό μονίμων και εποχικών προσλήψεων προχωρούν δήμοι, υπουργεία και άλλοι δημόσιοι φορείς προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Συνολικά έχουν εγκριθεί και αναμένεται να γίνουν 5.961 προσλήψεις έως τις αρχές του φθινοπώρου. Από αυτές οι 1.723 αφορούν θέσεις μόνιμου προσωπικού και οι υπόλοιπες 4.238 θέσεις εποχικού προσωπικού.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ
Μόνιμοι
Υπ. Υγείας: 1.209
Γ.Γ. Ερευνας και Τεχνολογίας: 152
Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ΟΠΕΚΕΠΕ: 187
ΑΑΔΕ: 139
ΙΦΕΤ, ΤτΕ και ΑΔΑΕ: 36
Εποχικοί
Δήμοι: 3.700
Συνοροφυλακή: 480
ΕΛΓΑ:  58
152 μόνιμοι στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας
Νέα προκήρυξη 152 ατόμων αναμένεται να βγει το επόμενο διάστημα. Η

Κορωνοϊός: Μία 80χρονη γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη το 183ο θύμα του ιού στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας
Στους 183 ανέβηκαν οι νεκροί στην Ελλάδα καθώς το βράδυ της Δευτέρας κατέληξε 80χρονη γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη.
Η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Χθες ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου).
Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Ανακατατάξεις στο τοπικό ποδόσφαιρο της Κορινθίας


·  *       Α΄ κατηγορία Κορινθίας Οι 16 ομάδες  αυξάνονται στις 20  οι οποίες χωρίζονται σε 2 ομίλους
·   *    Από την Β΄  κατηγορία ανεβαίνουν στην Α΄ οι 4 πρώτες ομάδες όπως και από τη Γ΄ κατηγορία στη Β΄. 
*   *  Από τις κατηγορίες Α΄ και Β΄ δεν υποβιβάζονται καμία ομάδα 
   

 

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κορινθίας κατά τη συνεδρίασή του στις 8.6.2020 σχετικά με το άρθρο 15 των προκηρύξεων Α΄Β΄και Γ΄ Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και προκειμένου να προσαρμόσει αυτό με τις διατάξεις του άρθρου 8 της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού (ΦΕΚ τεύχος Α΄ 86/25.4.2020) πήρε τις εξής αποφάσεις:

Οι πιo κοστολογισμένοι ποδοσφαιριστές του πλανήτη

Super League: «Πράσινο φως» για τις ομαδικές προπονήσεις - Στις 6-7 Ιουνίου η επανέναρξη του πρωταθλήματος
Παρά το γεγονός, ότι οι επαϊοντες ανά την υφήλιο, εκτιμούν πως η πανδημία του κορονοϊού, θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική κρίση στον πλανήτη, το CIES διατηρεί αμετάβλητη την αξία του Κιλιάν Μπαπέ στο «ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο».
Σύμφωνα με τον αλγόριθμο που εφαρμόζει το διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, που εδρεύει στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, ο Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, κοστολογείται στα 259,2 εκατομμύρια ευρώ!

AΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο

Την στήριξή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσοντας Πανελλαδική Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο την Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Παράλληλα καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που γίνονται την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα, με αφορμή την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

Δημόσιο: Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα – Εξυπηρέτηση του κοινού και χωρίς ραντεβού

Δημόσιο: Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα – Εξυπηρέτηση του κοινού και χωρίς ραντεβού
Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται από σήμερα Τρίτη όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ και η εξυπηρέτηση του κοινού δεν θα γίνεται πια μόνο με ραντεβού.
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, Υποδομών-Μεταφορών και Ναυτιλίας, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες τίθενται πλέον σε πλήρη λειτουργία.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ 34781/2020 (ΦΕΚ 2168/Β/7-6-2020), άρθρο 19, παρ. 2, ορίζονται τα εξής:
«Οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών».