Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ο Εσπερινός της Παναγίας στο Μέγα Σπήλαιο από τον Αρχιεπίσκοπο


 Στο καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα τέλεσε τον Εσπερινό της παραμονής της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ι. Σ. , τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλους κληρικούς, ο Αρχιεπίσκοπος έφθασε το απόγευμα σήμερα, στο ιστορικό μοναστήρι.
Τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας και τοπικοί παράγοντες.

Στον εσπερινό που ακολούθησε συμμετείχαν και οι Μητροπολίτες Κοζάνης κ. Παύλος και Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.
Ο Αρχιεπίσκοπος που βρίσκεται στο Μέγα Σπήλαιο για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο νέο μουσείο της Μονής και να ενημερωθεί από τον Ηγούμενο π. Ιερώνυμο για όλα τα σημαντικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Μονής.
Αύριο ο Αρχιεπίσκοπος θα προεξάρχει αρχιερατικού συλλείτουργου.

Ανείπωτη τραγωδία με 18χρονο σε τρόλεϊ. Ελεύθεροι οδηγός και ελεγκτής

trolei
Ανείπωτη τραγωδία το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου επιβατών σε τρόλεϊ το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο “Ζάππειο-Άγιος Ιερόθερος”, ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του, καθώς πήδηξε από το όχημα στον δρόμο, για να αποφύγει τον έλεγχο.
Aυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο ελεγκτής ζήτησε από τον νεαρό το εισιτήριό του, εκείνος του εξήγησε ότι δεν είχε χτυπήσει ανεβαίνοντας το τρόλεϊ, ο ελεγκτής τον προειδοποίησε ότι αν δεν του έδειχνε ταυτότητα θα τον συνόδευε στο Αστυνομικό Τμήμα, και ενώ η αντιδικία συνεχιζόταν, ο 18χρονος πάτησε το κόκκινο κουμπί με το οποίο ανοίγουν οι πόρτες του οχήματος, πήδηξε στον δρόμο και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος αρχικά στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα” και από εκεί στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου τα ξημερώματα άφησε τη τελευταία του πνοή.
Σήμερα το πρωί, η Τροχαία Περιστερίου προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του οδηγού του τρόλεϊ, αλλά και του ελεγκτή.
Οι δυο τους πάντως αφέθηκαν ελεύθεροι, αν και ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.
Ο εισαγγελέας, επίσης, ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.
Αρμόδια πηγή ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική».

υστερογραφα.

Η ώρα της… εκκαθάρισης στην Αίγυπτο – 149 νεκροί-874 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 300 νεκροί σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Muslim-Brotherhood-Egypt
Εκτεταμένη επιχείρηση κατά των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι ξεκίνησε από το πρωί στο Κάιρο η αυγυπτιακή αστυνομία, με επέμβαση στους χώρους όπου είναι συγκεντρωμένα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Οι πρώτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, που μεταδίδουν τα αραβικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 43 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

«Τρένο» στην 8άδα του Ευρωμπάσκετ η Εθνική Παίδων

paides
Η Εθνική Παίδων ξεπέρασε νικηφόρα και το εμπόδιο της Τουρκίας, επικρατώντας της 53-44 και με 6/6 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Κίεβο!

Ειδικές επιτροπές θα ελέγξουν τις αιτήσεις για τη ΔΤ

dt
Η συγκρότηση επιτροπών υπό τον Ειδικό Διαχειριστή, οι οποίες θα ελέγξουν τις αιτήσεις των 577 ατόμων που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια στην προκήρυξη για το μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης, είναι το επόμενο στάδιο στην προσπάθεια να υπάρξει εκπομπή κανονικού προγράμματος από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ).
Ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «από σήμερα κιόλας θα συγκροτηθούν επιτροπές για να παρακολουθήσουν τις αιτήσεις και να προχωρήσουμε στις προσλήψεις». Όπως σημείωσε, θα γίνει ο έλεγχος των αιτήσεων και αν δεν υπάρχουν πάρα πολλά λάθη, είναι υπόθεση ημερών η εκπομπή προγράμματος από τον μεταβατικό φορέα. Εξάλλου, ο κ. Καψής απηύθυνε έκκληση να ανοίξει το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου, όπως επεσήμανε, να προσληφθούν άλλοι 1.400 υπάλληλοι.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ σημειώνουν ότι «στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής δεν υπάρχει κατάληψη, λειτουργεί κανονικά ο σταθμός και υπάρχει μια στοιχειώδης περιφρούρηση του χώρου, καθώς εκεί υπάρχει εξοπλισμός που είναι χρεωμένος σε συγκεκριμένα άτομα». Επιπλέον, εκφράζουν ενστάσεις σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση ατόμων που βρίσκονται στη λίστα των 577 και την αξιοπιστία της σειράς κατάταξης.
Ο κ. Καψής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις για πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα και ανέφερε ότι αυτά θα ελεγχθούν. Είπε, μάλιστα, ότι για τον λόγο αυτόν δημοσιεύτηκαν και τα μόρια, ώστε «να μπορεί ο καθένας να βλέπει και αν αισθάνεται ότι ο ίδιος έχει περισσότερα μόρια και πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως επειδή έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση, έχει πατήσει ένα λάθος κουμπί, ξέρετε είναι ηλεκτρονικές αυτές οι αιτήσεις, να μπορεί να ζητήσει να μετρήσουν ξανά τα δικά του τα μόρια και να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει».
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν ανακοινωθεί η διευθυντική ομάδα (που θα πλαισιώσει τον Ειδικό Διαχειριστή, Γκίκα Μάναλη) καθώς και η πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

Στα πλέι οφ του Champions League o ΠΑΟΚ, στη θέση της Μέταλιστ

paok
Ευχάριστα τα μαντάτα για τον ΠΑΟΚ, αφού η UEFA αποφάσισε πως ο Δικέφαλος θα πρέπει να πάρει τη θέση της Μέταλιστ την οποία άφησε ευρωπαϊκών διοργανώσεων εκτός και θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Champions League τη Σάλκε

Νικηφόρο το πρώτο φιλικό της… νέας ΑΕΚ.

aekΝικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό της… νέας ΑΕΚ κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, με την Ενωση να επικρατεί με 4-2 της Α.Ε. Διμηνίου στο Πήλιο. Καλή επιθετικά η ομάδα του Δέλλα, με κενά και πολλά λάθη στην άμυνα. Κρατάει τα καλά o Δέλλας, που θα δουλέψει με τους παίκτες του πάνω στα προβλήματα που εντοπίστηκαν. Περισσότεροι από 800 φίλαθλοι έδωσαν το παρών στο φιλικό και αποθέωσαν τους κιτρινόμαυρους. Κορυφαίος ο Ανάκογλου, καλά στοιχεία ο Ράμα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα η Αίγυπτος

Adli-Mansour
Μετά τα σημερινά ακραία γεγονότα, και την έκκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, ο μεταβατικός Πρόεδρος της χώρας Αντλί Μανσούρ αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Έτσι, ανακοίνωσε ότι από σήμερα το μεσημέρι και για έναν μήνα, η Αίγυπτος μπαίνει σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, κάτι που σημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο στρατός θα έχει υξημένες αρμοδιότητες για τη διαφύλαξη της τάξης.
Τα αιματηρά γεγονότα της Αιγύπτου έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Δύσης αλλά και κυρίως του αραβικού κόσμου, που ζητούν να υπάρξει αυτοσυγκράτηση από όλα τα μέρη, και να επανέλθουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο τραπέζι του διαλόγου, για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα από την πλευρά της μιλάει για “εθνοκάθαρση”, δεν δείχνει καμία διάθεση να υποχωρήσει από το αντάρτικο πόλεων, ούτε να συμμετάσχει στη νέα πολιτική πραγματικότητα, και καλεί διαρκώς τους πολίτες της Αιγύπτου σε διαδηλώσεις, την ώρα που τα ηγετικά στελέχη της έχουν συλληφθεί.

Γκιούλ: Απολύτως απαράδεκτη η κατάσταση στην Αίγυπτο

Abdullah-GulΗ Τουρκία παρενέβη σε ανώτατο επίπεδο για όσα συμβαίνουν από το πρωί σήμερα στην Αίγυπτο, όχι όμως με τον Ταγίπ Ερντογάν, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά με τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.
“Η κατάσταση στην Αίγυπτο είναι απολύτως απαράδεκτη. Δεν μπορεί να παρεμβαίνει κατά αυτόν τον τρόπο ο στρατός, κατά των πολιτών που διαμαρτύρονται”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιούλ.
Το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν ήταν από την πρώτη στιγμή το μόνο που στάθηκε στο πλευρό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, έπειτα από την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι λόγω της επέμβασης του στρατού.
Ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός μάλιστα έχει δηλώσει δημοσίως ότι υπάρχουν κάποιοι που θα ήθελαν να μετατρέψουν την Τουρκία σε Αίγυπτο.

ysterografa.gr

ΕΧΕ ΓΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ - EHE GIA PANAGIA

ΕΧΕ ΓΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ
(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ)
.
Στο Γαλατά ψιλή βροχή
και στα Ταταύλα μπόρα
βασίλισσα των κοριτσιών
είναι η Μαυροφόρα.
.
Έχε γεια Παναγιά τα μιλήσαμε
όνειρο ήτανε τα λησμονήσαμε
.
Στο Γαλατά θα πιω κρασί
στο Πέρα θα μεθύσω
και μέσα στο Γεντί Κουλέ
κοπέλα θ’ αγαπήσω.
.
Γεντί Κουλέ και Θαραπιά
Ταταύλα και Νιχώρι
αυτά τα τέσσερα χωριά
μορφαίνουνε τη Πόλη.

Δεκαπενταύγουστος στο Δερβένι - ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ - Λιτανεία στο Δερβένι απόψε

Εν τη Γεννήσει, την παρθενία εφύλαξας,
εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε.
Μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής,
και ταις πρεσβείες ταις σαις λυτρουμένη,
εκ θανάτου τας ψυχάς ημών.
Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Με κατάνυξη , σύνεση και αγάπη εορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας, της Μητέρας όλων μας. Την Κοίμηση της Θεοτόκου ή το «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»
Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Στις 15 Αυγούστου χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της.
Η Παναγία, το ιερότερο από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας, δοξάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δεκάδες οι εκκλησίες και τα μοναστήρια της Παναγίας που τιμούν τη μνήμη της και τα οποία αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Η λατρεία που έχουν οι πιστοί στη «μητέρα» του Θεού και των ανθρώπων αποδεικνύεται από τα πολλά ονόματα: Μεγαλόχαρη, Εκατονταπυλιανή, Φανερωμένη, Κοσμοσωτήρα, Χοζοβιώτισσα, Εικοσιφοίνισσα, Βρεφοκρατούσα, Ελεούσα, Θαλασσινή, Γιάτρισσα, Μυρτιδιώτισσα και πολλά ακόμη.
Και μπορεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων να είναι η Παναγία της Τήνου και τη Παναγία Σουμελά, όμως, σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχει και μια ξεχωριστή Παναγιά.


Στην περιοχή μας πολλές εκκλησίες είναι αφιερωμένες στη Μνήμη Της όπως η Παναγία στο Ορεινό Χελυδόρι , η Παναγία στο Άνω Πιτσά , η Παναγία η Κορφιώτισσα στο Καμάρι, το μοναστήρι της Παναγίας των βράχων στο Φενεό , η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Δερβένι όπου απόψε παραμονή θα γίνει λιτανεία της Εικόνας Της και άλλες πολλές –πολλές ανοίγουν αυτές τις μέρες τις πύλες τους να δεχτούν τους χιλιάδες προσκυνητές που θα έρθουν να τιμήσουν τη Μνήμη Της….

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ
 

Πάσχα του καλοκαιριού - Το πέρασμά μας

http://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=841&id=12762&format=raw

Είναι χιλιοειπωμένο και μυριογραμμένο ότι,η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ονομάζεται και ''Πάσχα του καλοκαιριού''.Γιατί όμως; έχει σιγουρα τις ομοιότητες της με αυτό που ζήσαμε προ μηνών.
Πάσχα σημαίνει (ως γνωστό) πέρασμα.Είναι δηλαδή η γιορτή, άλλη μια ευκαιρία να ανανεώσουμε τις πνευματικές μας δυνάμεις ,ώστε να τολμήσουμε την φυγή μας απο τα μίζερα και χαμερπή και να καταφύγουμε στα χαρούμενα και αισιόδοξα.Χωρίς αυτό να φέρει τον ωχαδελφισμό,την παραίτηση,την μοιρολατρεία η την απογοήτευση.

http://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=841&id=12767&format=raw

Καψής: Ανοίξτε το Ραδιομέγαρο, για να γίνουν προσλήψεις

Pantelis-Kapsis-Parliament
Με τηλεφωνική παρέμβασή του στην εκπομπή “Πρωινό MEGA”, με τον Δημήτρη Τάκη και την Έλενα Παπαδημητρίου, ο υφυπουργός για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής συσχέτισε και πάλι την προοπτική περαιτέρω προσλήψεων στον μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης, με την ολοκλήρωση της “κατάληψης”, όπως τη χαρακτηρίζει, του Ραδιομεγάρου της οδού Μεσογείων από τους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τον Παντελή Καψή, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για τα 577 πρώτα ονόματα εργαζομένων, η λειτουργία του μεταβατικού φορέα είναι πλέον θέμα ημερών, πρόσθεσε ωστόσο ότι για να γίνουν και οι υπόλοιπες 1.400 προσλήψεις θα πρέπει να “απελευθερωθούν” οι κεντρικές εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στην οδό Μεσογείων.
Ο Παντελής Καψής εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που συνάντησε η προκήρυξη των θέσεων για τον μεταβατικό φορέα από την κυβέρνηση, καθώς έσπευσαν να υποβάλλουν αίτηση πάρα πολλοί από τους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ.

ysterografa

Ήθη και έθιμα του Δεκαπενταύγουστου

 
Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια.
Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία που έχει ο ελληνικός λαός για την Παναγία φαίνεται και από τα εκατοντάδες προσωνύμια που της έχουν αποδώσει, αλλά και από τα αναρίθμητα προσκυνήματα ανά την επικράτεια.
Κάθε χρόνο το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Παναγία της Τήνου, όπου έχει και εθνικό χαρακτήρα, αφού εκτός από την Παναγία τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη» από τους Ιταλούς. Ήθη και έθιμα αιώνων, όμως αναβιώνουν το Δεκαπενταύγουστο σε κάθε γωνιά της χώρας με πιο γνωστά τα εξής:

Περισσότερα στην aftodioikisi.gr

Διαγωνισμός για την κατάταξη 80 ατόμων στο Λιμενικό Σώμα

limeniko
Διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ογδόντα (80) δοκίμων Σημαιοφόρων προκήρυξε το υπουργείο Ναυτιλίας.
Σχετική απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας για το διαγωνισμό δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ενώ η σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού με τις προϋποθέσεις, υπογράφηκε από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Δημήτριο Μπαντιά.
Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε υψομέτρηση, ιατρικές εξετάσεις, αθλητικές δοκιμασίες (κολύμβηση- αγωνίσματα) και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.
Όσοι κριθούν ικανοί από τις ανωτέρω εξετάσεις – δοκιμασίες υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις.
Στην προκήρυξη που κυκλοφορεί αναφέρονται η ηλικία και τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, οι Σχολές και τα Τμήματα των οποίων οι πτυχιούχοι δικαιούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία.
H προκήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr) καθώς και στην ιστοσελίδα του «Διαύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: ΒΛΩΗΟΠ-ΟΟ3), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.
Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στο ΥΝΑ/Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΕΚ 1Ο (Ακτή Βασιλειάδη, πύλη Ε1-Ε2, Πειραιάς, τηλ. 2104191546-1566) και τις Λιμενικές Αρχές της χώρας.
Η κατάθεση δικαιολογητικών μπορεί να γίνει ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, είτε αυτοπροσώπως, η με νόμιμο εξουσιοδοτημένο άτομο, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 έως 14:00, από 19-8-2013, ημέρα Δευτέρα μέχρι και την 06-9-2013, ημέρα Παρασκευή στη Σχολή Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά.

Η Ελλάδα που αφήσαμε πίσω. Στο 2004...

Athens-2004-Olympic-Games-opening-ceremony
Twitter @EmOikonomidis
Ένα συνηθισμένο και ενίοτε χαριτωμένο παιχνίδι ανάμεσα στην Ιστορία και τις γενιές που ανταμώνει, είναι μια άγαρμπη ερώτηση, η οποία δεν αφήνει περιθώρια για να ξεφύγει κανείς από την αυθόρμητη και εκ των πραγμάτων ειλικρινή απάντηση. Που δεν προκαλεί επανεξέταση…
Η ερώτηση είναι απλή: “Εσύ που ήσουν τότε;”, και αφορά σημεία-σταθμούς, tipping points που χαρακτήρισαν και επηρέασαν τόσο εκκωφαντικά την ηχώ της φήμης που τα ακολούθησε, ώστε να μνημονεύονται, ανεξαρτήτως του θετικού ή αρνητικού προσήμου τους, στα επεισόδια τα οποία ακολούθησαν στην οικεία εθνική διαδρομή.

Ποτάμι το αίμα στους δρόμους του Καϊρου CNN: 120 νεκροί υποστηρικτές του Μόρσι!


 Η κατάσταση στους δρόμους του Καϊρου είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη. Οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση εκκαθάρισης σε δυο μεγάλες πλατείες που παραμένουν εβδομάδες συγκεκτρωμένοι οπαδοί του αποπεμφθέντος Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, σύμφωνα με το CNN ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 120, ενώ το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση και 9 τραυματίσθηκαν.

Πάντα σύμφωνα με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, οι δυνάμεις ασφαλείας μέσα στα πρώτα 40 λεπτά της επιχείρησης άνοιξε αδιάκριτα πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Αστυνομικοί πετούσαν βόμβες μολότωφ μέσα σε σκηνές που χρησιμοποιούνταν ως κλινικές. Την ίδια ώρα ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν στο ψαχνό τον κόσμο.
 Το πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν την επιχείρηση εκκαθάρισης των δύο πλατειών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα από τα ξημερώματα.
 Στρατιωτικό ελικόπτερο πετούσε επάνω από την πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, ενώ σύννεφα καπνού από τα δακρυγόνα έχουν καλύψει την περιοχή.

newsit.gr

Η Τουρκία σε πλήρη αποσταθεροποίηση ο Ερντογάν στη γωνία - Η κρίση μόλις άρχισε!


 Ενώ συνεχίζεται η αστάθεια στη Μέση Ανατολή με τις συγκρούσεις σουνιτών-σιιτών και την αντιπαράθεση του ήπιου με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, η φιλελεύθερη μεσαία τάξη της Τουρκίας, που ξεπερνά το 50 % της κοινωνίας, υποστηρίζει την έννοια της «μουσουλμανικής δημοκρατίας» και θα αντιδράσει δυναμικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια νομιμοποίησης κάθε συντηρητικής πολιτικής που θα περιορίζει τις ελευθερίες και θα παρεμβαίνει στον τρόπο ζωής των πολιτών.
Επομένως η Τουρκία βρίσκεται ενώπιον δύο επιλογών: είτε θα ιδρυθεί μια φιλελεύθερη και πλουραλιστική δημοκρατία, είτε θα επικρατήσει ο ισλαμιστικός αυταρχισμός και η χώρα θα βρίσκεται σε μια διαρκή αστάθεια.

Η οικονομική πρόοδος είχε ως αποτέλεσμα την αστικοποίηση μεγάλου μέρους τους πληθυσμού, με τη διαρκή και συστηματική συσσώρευση των Τούρκων πολιτών στα μεγάλα αστικά κέντρα. Φυσικά, το γεγονός αυτό συνετέλεσε αφενός στην αποδοχή της αστικής κουλτούρας και του αστικού τρόπου σκέψης, αφετέρου στην απαίτηση του κόσμου για περισσότερη δημοκρατία. Όμως, οι τελευταίες εξελίξεις κατέδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο δεν ενίσχυσε τη δημοκρατία στη χώρα, αντιθέτως οι επιτυχίες στην οικονομία ενίσχυσαν περισσότερο την αυταρχικότητα του Ερντογάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Υποχρεωτικό φύλλο πορείας για περισσότερους από 6.000 εκπαιδευτικούς! Οι υπουργικές αποφάσεις


 4.712 καθηγητές μετατάσσονται σε δημοτικά σχολεία και διοικητικές θέσεις
- 1.316 εκπαιδευτικοί που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό θα καλύψουν κενές θέσεις
- Από σήμερα μέχρι τις 23 Αυγούστου οι αιτήσεις προτίμησης για τους υπό μετάταξη καθηγητές

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Τα πάνω κάτω στη ζωή 6.028 εκπαιδευτικών φέρουν οι αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για τις μετατάξεις και ο πλεονάζον προσωπικό που δόθηκαν δημοσιότητα χθες.
Οι αιτήσεις προτίμησης υποβάλλονται στο http://teachers.exams.minedu.gov.gr

Κύπρος 14 Αυγούστου 1974: 39 Χρόνια από την μαύρη επέτειο της δεύτερης τουρκικής εισβολής


 -Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης φάσης της εισβολής του βάρβαρου Αττίλα
-Στις 14 Αυγούστου 1974, οι ορδές του τουρκικού Αττίλα ολοκλήρωσαν το έγκλημα κατά της Κύπρου με τη κατάληψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας και της Μόρφου. 
-Σχεδόν 4 δεκαετίες μετά την τουρκική εισβολή και το δίκαιο δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί

 39 χρόνια, διαίρεσης, πόνου και νοσταλγίας.

Από το «παράθυρο» αυξήσεις στις συντάξεις βουλευτών και δημάρχων

Παράθυρο για την αύξησες στις συντάξεις, βουλευτών και δημάρχων ανοίγει εγκύκλιος του επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ, ΕΤΑΜ.
Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο που εκδόθηκε ως «εξαιρετικά επείγουσα» την περασμένη εβδομάδα,  δίνεται το δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικής προϋπηρεσίας, τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο ΕΤΑΜ, προκειμένου κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισης του όσο κατείχε δημόσια αξιώματα.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία με την εγκύκλιο αυτή οι πολιτικοί και αιρετοί της αυτοδιοίκησης, αποκτούν το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης.
Με την εγκύκλιο συντάξιμος χρόνος θεωρείται για βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργός, δημάρχους και νομάρχες και η θητεία που διένυσαν στο κοινοβούλιο ή στην τοπική αυτοδιοίκηση ακόμα και πριν τον Καλλικράτη και μπορούν να  εξαγοράσουν το χρόνο αυτό από τα Ταμεία που ήταν εκλεγμένοι πριν την θητεία τους.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΤΑΜ, η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών γίνεται εφάπαξ εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της απόφαση.

Δημόσιο: Εντείνεται το κυνήγι των κοπανατζήδων

Να σταματήσει τις «κοπάνες» από το Δημόσιο επιχειρεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εντείνοντας τους σχετικούς ελέγχους από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ).
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega με εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη οι έλεγχοι για τον εντοπισμό και την τιμωρία των κοπανατζήδων εντατικοποιούνται και επεκτείνονται στο σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών. Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη έλεγχοι στην Πολιτική Αεροπορία, σε υπηρεσίες της ΔΕΗ και του υπουργείου Παιδείας αλλά και σε δήμους τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας, τα αποτελέσματα των οποίων θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες.

Κύπρος, 39 χρόνια μετά: Νέες προκλήσεις, παλιοί κίνδυνοι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κοντεύουν σαράντα χρόνια. 39 φέτος και δεν προβλέπεται να βρεθεί λύση στα σαράντα, του χρόνου τέτοιον καιρό – αν και οι καιροί έχουν γίνει επικίνδυνα πιεστικοί.

39 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών (του πρώτου στην ουσία Αττίλα, αφού έφερε τους άλλους δύο, δίνοντας την αφορμή στην Τουρκία να «ασκήσει τα δικαιώματά της ως εγγυήτρια δύναμη»).

Ήταν 15 Ιουλίου του 1974. Ακολούθησε η πρώτη εισβολή, στις 20 Ιουλίου, όταν ο τουρκικός Αττίλας 1 επέδραμε στη μεγαλόνησο.

Και η δεύτερη, στις 14 Αυγούστου, ο Αττίλας 2, το τελειωτικό χτύπημα, ο εφιάλτης που σκλάβωσε το 40% της Κύπρου.

Ακολούθησε άφατος πόνος, ξεριζωμός, η αγωνία για τους αγνοούμενους έγινε πρώτα μια κραυγή, μετά βουβή ελπίδα και τέλος ένας διαρκής αποχαιρετισμός.