Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ανείπωτη τραγωδία με 18χρονο σε τρόλεϊ. Ελεύθεροι οδηγός και ελεγκτής

trolei
Ανείπωτη τραγωδία το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου επιβατών σε τρόλεϊ το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο “Ζάππειο-Άγιος Ιερόθερος”, ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του, καθώς πήδηξε από το όχημα στον δρόμο, για να αποφύγει τον έλεγχο.
Aυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο ελεγκτής ζήτησε από τον νεαρό το εισιτήριό του, εκείνος του εξήγησε ότι δεν είχε χτυπήσει ανεβαίνοντας το τρόλεϊ, ο ελεγκτής τον προειδοποίησε ότι αν δεν του έδειχνε ταυτότητα θα τον συνόδευε στο Αστυνομικό Τμήμα, και ενώ η αντιδικία συνεχιζόταν, ο 18χρονος πάτησε το κόκκινο κουμπί με το οποίο ανοίγουν οι πόρτες του οχήματος, πήδηξε στον δρόμο και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος αρχικά στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα” και από εκεί στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου τα ξημερώματα άφησε τη τελευταία του πνοή.
Σήμερα το πρωί, η Τροχαία Περιστερίου προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του οδηγού του τρόλεϊ, αλλά και του ελεγκτή.
Οι δυο τους πάντως αφέθηκαν ελεύθεροι, αν και ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.
Ο εισαγγελέας, επίσης, ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.
Αρμόδια πηγή ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική».

υστερογραφα.