Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στις 19 Ιανουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009 πως «λεφτά υπάρχουν», με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές.
Τον πρώην πρωθυπουργό έστειλε στα δικαστήρια μετά από μήνυσή του ο

Μολότοφ στο Πολυτεχνείο - Κλειστή η Πατησίων


Μολότοφ στο Πολυτεχνείο - Κλειστή η Πατησίων
Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε πριν λίγο με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύει κοντά στο Πολυτεχνείο. Εξαιτίας των επεισοδίων, η κυκλοφορία στην Πατησίων, έχει προς το παρόν διακοπεί. Οι άγνωστοι μετά την επίθεσή τους, φέρονται να έχουν οχυρωθεί, εντός του Πολυτεχνείου.

Δεν θέλουν να φύγουν από τα αυτοκίνητα οι εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Κορίνθου - Πατρών

Στο έλεος του χιονιά η χώρα, πού υπάρχουν προβλήματα
Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής έχει κινητοποιηθεί απόψε, για να προσφέρει βοήθεια σε οδηγούς και επιβάτες, που είναι αποκλεισμένοι στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου.
Ειδικότερα, τα πληρώματα 15 οχημάτων της Πυροσβεστικής από την Πάτρα, το Αίγιο και την Ακράτα, προσεγγίζουν αποκλεισμένους οδηγούς και επιβάτες και τους ενημερώνουν, πως αν θέλουν, μπορούν να τους μεταφέρουν σε ασφαλή χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι δεν θέλουν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους, δηλώνοντας πως θα παραμείνουν μέσα σε αυτά, μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.
Πάντως, όσοι θέλησαν να μετακινηθούν, οι πυροσβέστες τους μετέφεραν στους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στο Αίγιο και στην Ακράτα.

Η τραγωδία της ΑΕΚ συνεχίζεται - Δεν είδε άσπρη μέρα ούτε στη χιονισμένη Τρίπολη. Ο Αστέρας την αποτελείωσε

Ήττα της ΑΕΚ στη χιονισμένη Τρίπολη, νίκη ο Ατρόμητος
Η ΑΕΚ προηγήθηκε στη χιονισμένη Τρίπολη, είδε τον Αστέρα να κάνει την ανατροπή, ισοφάρισε με δεύτερο γκολ του Πέκχαρτ, όμως μετά την αποβολή του Βράνιες... παραδόθηκε και γνώρισε την ήττα με 3-2. 
 Μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την ήττα στο φινάλε ο Αστέρας Τρίπολης σήκωσε κεφάλι και υποχρέωσε σε ήττα την ΑΕΚ βάζοντάς της ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. 
 Οι Αρκάδες πραγματοποίησαν μία ψυχωμένη εμφάνιση στην παγωμένη Αρκαδία, δεν το έβαλαν κάτω ούτε όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά ούτε όταν ισοφαρίστηκαν σε 2-2 και τελικά επιβραβεύτηκαν με ένα τρίποντο, το πρώτο τους στη Σούπερ Λίγκα μετά το διπλό επί του ΠΑΣ Γιάννινα στις 5 Νοεμβρίου.

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΣΙΟΥ.

ANAKOIΝΩΣΗ
animated
Γίνεται γνωστό, ότι η προγραμματισμένη για την Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017,  ομιλία του Ακαδημαϊκού, Πολ. Μηχανικού & Συγγραφέα κ. Θεοδόση Τάσιου με Θέμα: «η Αισθητική σημασία της Θρησκευτικής Ποίησης (Υμνολογίας)» που θα ελάμβανε χώρα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα της Ι. Μητροπόλεως μας, στα πλαίσια του κύκλου ομιλιών «ΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» αναβάλλεται.
 Η σειρά των ομιλιών θα συνεχιστεί κανονικά από την μεθεπόμενη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017, με ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και θέμα: «Η Διδασκαλία των Θρησκευτικών ή τα Θρησκευτικά στην Εκπαίδευση».  
imkorinthou.org

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών στην Πατρών - Κορίνθου - Νεκρός ο 77χρονος στη Ναυπακτία

Δυτική Ελλάδα:Έκκληση από τους εγκλωβισμένους της Εθνικής Οδού στο thebest-"Αν δεν περάσει ΤΩΡΑ εκχιονιστικό θα μας κλείσει το χιόνι!ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ" Προβλήματα από τον λευκό επισκέπτη
Σε προσωρινό κλείσιμο και της παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών - Αιγίου - Κορίνθου από τις 6.30 το απόγευμα προχώρησε  ο πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στη  172η χ/θ (ρεύμα προς Πάτρα - Αίγιο) και 175η χ/θ (ρεύμα προς Αθήνα - Αίγιο)  προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων, τα οποία δουλεύουν στο τμήμα Αίγιο - Πάτρα. Το προσωρινό κλείσιμο κρίθηκε επιβεβλημένο για να αποφορτιστεί η παλαιά Εθνική οδός στην οποία σημειώνεται συνεχής έντονη χιονόπτωση.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο

ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΣΤΗ ΛΥΓΙΑ

Φωτογραφία του Lakis Kekeris.Φωτογραφία του Lakis Kekeris.
Η ώρα είναι 9 , και στη Λυγιά το χιόνι που πέφτει αυτή τη στιγμή είναι αμείωτο . Τα πάντα τά έχει σκεπάσει όλα δίπλα στη θάλασσα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΚΗΣ ΚΕΚΕΡΗΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Φωτογραφία της Gianna Antonopoulou.
Φωτογραφία του Giannis Douskas.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑΝΝΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΣΚΑΣ

Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο, 2-0 τον Λεβαδειακό

Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο, 2-0 τον Λεβαδειακό
Με τον Τόνσο να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, σκοράροντας και τα δύο τέρματα του Ατρόμητου (25΄, 90΄+3΄), οι Περιστεριώτες υπερασπίστηκαν την έδρα τους με 2-0, απέναντι στον Λεβαδειακό, και επέστρεψαν στις νίκες, για την εξ αναβολής 2η αγωνιστική της Super League.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάχα, Κιβρακίδης (85' Κοντοές), Κυριακίδης, Μπίτολο, Λημνιός (59’ Μπρίτο), Πλατέλλας (72' Βασιλείου), Τόνσο, Λε Ταλέκ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Ουόν, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Παππάς (69' Καψάσκης), Κουλιμπαλί (81' Βασιλείου), Μπάντζιος, Γιακουμάκης (84' Σένκα), Καραμπουέ.


Στη Βέροια  αναβλήθηκε η αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τον Ηρακλή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, ο αγώνας, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει την Κυριακή στις 17:15.

Στο πιο σημαντικό ματς της ημέρας, στις 19:30 η ΑΕΚ αγωνίζεται στην χιονισμένη Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, στο πιο σημαντικό ίσως ματς της αγωνιστικής, θα επισκεφτεί την Κυριακή την Ξάνθη, την ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά του από τις υπόλοιπες, στη δεύτερη θέση, αλλά 11 βαθμούς πίσω από τους «ερυθρόλευκους». 

Επίσης, ο ΠΑΟΚ θα «ανοίξει» την Τούμπα ξανά για το 2017 φιλοξενόντας τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο Αγρίνιο θα βρεθεί ο Πανιώνιος απέναντι στον Παναιτωλικό.


Συνοπτικά το πρόγραμμα της εξ αναβολής 2ης αγωνιστικής της Super League και η βαθμολογία:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/1

Ατρόμητος - Λεβαδειακός 2-0
(25΄, 90΄+3΄ Τόνσο)

17:15 Βέροια - Ηρακλής (Δημ. Στάδιο Βέροιας) ΑΝΑΒΟΛΗ

19:30 Αστέρας Τριπ. - ΑΕΚ ("Θεόδωρος Κολοκοτρώνης")

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/1
15:00 ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (Γήπεδο Τούμπας)

17:15 Παναιτωλικός - Πανιώνιος (Γήπεδο Παναιτωλικού)

17:15 Πλατανιάς - ΑΕΛ (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων)

19:30 Ξάνθη - Ολυμπιακός (Ξάνθη Arena)

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/119:30 Παναθηναϊκός - Κέρκυρα ("Απόστολος Νικολαίδης")

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)

Ολυμπιακός 34
Ξάνθη 25
Παναθηναϊκός 22
Πανιώνιος 22
ΑΕΚ 21
Ατρόμητος 21 -14αγ.
ΠΑΟΚ 20
ΠΑΣ Γιάννινα 19
Πλατανιάς 17
Παναιτωλικός 16
Κέρκυρα 13
ΑΕΛ 13
Αστέρας Τρίπολης 12
Λεβαδειακός 12 -14αγ.
Βέροια 8
Ηρακλής 7

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς

Σε ηλικία 91 ετών Πέθανε ο δημοσιογράφος του Βήματος Στάθης Ευσταθιάδης

Πέθανε ο δημοσιογράφος του Βήματος Στάθης Ευσταθιάδης
Αθήνα
Πέθανε το Σάββατο ο δημοσιογράφος του Βήματος Στάθης Ευσταθιάδης. Μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν στο γραφείο του και αρθρογραφούσε για τη διεθνή πολιτική σκηνή στο «Βήμα της Κυριακής» και στο vima.gr.

Ο Στάθης Ευσταθιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Φοίτησε στο Βαρβάκειο και στη συνέχεια στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Λωζάννης και στο Τμήμα Διπλωματίας και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ηταν δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και του International Press Institute, που εδρεύει στη Βιέννη, και διαπιστευμένος ανταποκριτής του Βήματος από τη δεκαετία του '60 στην Ουάσινγκτον και στον ΟΗΕ.

Τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Δημοσιογραφίας Μπότση και της Ακαδημίας Αθηνών για το ήθος και την έντιμη δημοσιογραφία. Ηταν επίσης μέλος της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και του Τιμητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ.

To τελευταίο άρθρο του Στάθη Ευσταθιάδη δημοσιεύτηκε στο Βήμα των Θεοφανείων το Σάββατο 7 Ιανουαρίου με τίτλο «Οι πονοκέφαλοι και οι προτεραιότητες του Τραμπ».

Για την απώλεια του Στάθη Ευσταθιάδη, από τη ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του συναδέλφου Στάθη Ευσταθιάδη. 
Από τους πλέον έμπειρους διπλωματικούς συντάκτες - μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του - ενημέρωνε έγκυρα και έγκαιρα, μέσα από την αρθρογραφία του, για όλες τις σημαντικές εξελίξεις στην διεθνή πολιτική σκηνή. 
Διακρίθηκε και βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Δημοσιογραφίας Μπότση και την Ακαδημία Αθηνών, για το ήθος και την έντιμη δημοσιογραφία. 
Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».
Newsroom ΔΟΛ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες

REUTERS/Jose Manuel Ribeiro/File Photo
Ήταν μία από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της Πορτογαλίας στη μεταδικτατορική περίοδο. Πέθανε σε ηλικία 92 ετών.
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 92 ετών, ο Σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες.

Ήταν μία από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα στην Πορτογαλία, ερχόμενος στο προσκήνιο μετά την κατάρρευση της δικτατορίας Σαλαζάρ, το 1974.

Έναν χρόνο νωρίτερα, ο Σοάρες είχε ιδρύσει το Σοσιαλιστικό κόμμα της Πορτογαλίας ενώ βρισκόταν αυτοεξόριστος στη Γερμανία. Υποστηρίχθηκε από τον τότε Σοσιαλδημοκράτη γερμανό καγκελάριο Βίλι Μπραντ, ο οποίος φοβόταν ότι η κομμουνιστική αριστερά θα επικρατούσε στο μεταδικτατορικό σκηνικό.

Παράλληλα, ο κ. Σοάρες συμμετείχε στην αποχώρηση της Πορτογαλίας από τις αποικίες της, αν και δέχτηκε σφοδρή κριτική τόσο για το γεγονός ότι διαπραγματευόταν με φιλο-σοβιετικά κινήματα όσο και για την απώλεια περιουσιών Πορτογάλων που επέστρεφαν στη χώρα από την Αφρική.

Εξελέγη πρωθυπουργός το 1976 και το 1983, όντας μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και την ενωμένη Ευρώπη.

Το 1986 εξελέγη στην προεδρία της Πορτογαλίας, όπου υπηρέτησε επί μία δεκαετία.

Ο Σοάρες είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Λισσαβόνας στις 13 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια έπεσε σε βαθύ κώμα, από το οποίο δεν ανέκαμψε ποτέ.

Πηγή: skai.gr 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕΝΤΟΥΡΙΑΝΙΚΑ

Φωτογραφία του Nikos Mpouzas.
Φωτογραφία του Nikos Mpouzas.
Φωτογραφία του Nikos Mpouzas.

Φωτογραφία του Nikos Mpouzas.

Φωτογραφίες: Νίκος Μπούζας

ΠΑΓΩΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ


EΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ - Προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου - Πάνω από 1000 οχήματα ακινητοποιημενα στον κομβο Αιγιου

Δυτική Ελλάδα:Έκκληση από τους εγκλωβισμένους της Εθνικής Οδού στο thebest-"Αν δεν περάσει ΤΩΡΑ εκχιονιστικό θα μας κλείσει το χιόνι!ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ" Προβλήματα από τον λευκό επισκέπτη
Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει σε όλη τη χώρα ο χιονιάς Αριάδνη. Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στην Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, καθώς από τον κόμβο  του Αιγίου μέχρι και την περιοχή του Ρίου, βρίσκονται  από το αποκλεισμένα - ακινητοποιημένα πάνω  από  1,000  οχήματα  μέσα στον άγριο χιονιά, από το μεσημέρι έως τώρα. Οι οδηγοί χωρίς καμιά ενημέρωση για το τι πρόκειται να συμβεί.! Η Αστυνομία δεν προλαβαίνει,Τα εκχιονιστικά δεν μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση..Η νύχτα έρχεται μαζί με πολικό ψύχος.!! Ας ελπίσουμε να γίνει γίνει απεγλωβισμός, υπάρχουν    μικρά  παιδιά, ηλικιωμένοι,άνθρωποι με προβλήματα, εμπορεύματα που πρέπει να πάνε σε προορισμούς,και καύσιμα που τελειώνουν..!!!

Όπως μας ενημερώνουν στην περιοχή της Παναγοπούλας «δίπλωσε», λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, μία νταλίκα, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Στο Λαμπίρι, πάλι λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξετράπησαν της πορείας τους αυτοκίνητα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Εν τω μεταξύ, έκλεισε, για λόγους ασφαλείας λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και

Πυκνή χιονόπτωση στο Δερβένι (Live εικόνα)


Πυκνό  χιόνι πέφτει εδώ και 2 ώρες στο Δερβένι , με την θερμοκρασία να δείχνει ένα βαθμό πάνω από το μηδέν

Αυξημένο κίνδυνο για άνοια έχουν όσοι ζουν κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους

drom.tom.jpgΑυξημένο κίνδυνο για άνοια έχουν όσοι ζουν κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους


Το να μένει κανείς κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας, υποστηρίζει μελέτη που εξέτασε 6,6 εκατομμύρια ανθρώπους που ζούσαν στο Οντάριο του Καναδά. Οι ερευνητές βρήκαν ότι μία στις δέκα περιπτώσεις άνοιας εμφανίζονται σε εκείνους που ζουν 50 μέτρα από έναν πολυσύχναστο δρόμο και ίσως να οφείλεται στη μόλυνση της ατμόσφαιρας από τα αυτοκίνητα και στον θόρυβο από την πολλή κίνηση. Το να μένει κανείς κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, αυξάνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη άνοιας κατά 7%.

Διαβάστε περισσότερα 

eat.bo.ets.jpgMην ζαλίζετε τα παιδιά με την υγιεινή διατροφή


Το φαγητό με το παιδί, θα πρέπει να εμπεριέχει και λίγη διασκέδαση, δεν πρέπει να είναι μόνο μάθημα, γιατί η όλη προσπάθεια μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Προσπαθώντας κάθε γεύμα του παιδιού να περιέχει όσο το

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.839 μόνιμες θέσεις –Οι προκηρύξεις


Σειρά προλήψεων ξεκινά το επόμενο διάστημα μέσω ΑΣΕΠ. Οι ενδιαφερόμενοι θα δώσουν «μάχη» για θέσεις σε  ΕΥΑΘ, ΕΚΑΒ και φορείς του υπουργείου Υγείας. Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι αιτήσεις.
Δείτε αναλυτικά:

Μπέρδεψαν τις ημερομηνίες στο ΣΥΡΙΖΑ

Μπέρδεψαν τις ημερομηνίες στο ΣΥΡΙΖΑ

Αυτά που ενοχλούν τους εθνομηδενιστές!