Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Δοκιμασίες εκτός για τα φαβορί του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής

ΑΕ Ερμιονίδας: Απέκτησε και Μαυρόπουλο | onsports.gr
 Με τους αγώνες της 14η ( προτελευταίας του πρώτου γύρου) αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής στον 4ο όμιλο. Της αγωνιστικης δεσπόζει το ντέρμπι του Μεσσηνιακού με την  Αχαϊκή στην Καλαμάτα, την ίδια ώρα που  ΑΕ Καραϊσκάκης,  Ερμιονίδα ,  Καλαμάτα και Παναργειακός δοκιμάζονται έκτός έδρας σε Νεα Μανωλάδα ( Δόξα), Μεσολόγγι (ΑΕΜ) , Ναύπλιο (Παναυπλιακό και Τρίπολη ( Παναρκαδικό), αντίστοιχα με ομάδες που προσπαθούν να βρουν τον προσανατολισμό τους για την παραμονή στη κατηγορία. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αγώνες ΠΦΟ Πανόπουλου – Κόρινθος, Ατρόμητος Αχαΐας – Αρης Αιτωλικού και Εθνικός Σαγέικων – ΠΑΟ Βάρδας

Η  14η αγωνιστικής του 4ου ομίλου:
ΠΦΟ Πανόπουλου – Κόρινθος
Εθνικός Σαγέικων – ΠΑΟ Βάρδας
Ατρόμητος Αχαΐας – Αρης Αιτωλικού
Πανναυπλιακός – Καλαμάτα
Παναρκαδικός – Παναργειακός
ΑΕ Μεσολογγίου – ΑΕ Ερμιονίδας
Μεσσηνιακός – Αχαϊκή
Δόξα Νέας Μανωλάδας – ΑΕ Καραϊσκάκης

Σπουδαία νίκη για Πανηλειακό επί του Αστέρα Μαγούλας στην Ελευσίνα

Σπουδαία νίκη για Πανηλειακό

Η δράση στην Football League,συνεχίστηκε σήμερα με διεξαγωγή ενός αγώνα για τον 1ο όμιλο. Τη νίκη της ημέρας πέτυχε ο Πανηλειακός, που επικράτησε εύκολα 0 - 2 εκτός έδρας του Αστέρα Μαγούλας στο δημοτικό στάδιο Ελευσίνας.

Από τον αγώνα, δεν έλειψαν και περιορισμένα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στην αρχή της αναμέτρησης - ήταν δυναμική η παρουσία 250 φιλάθλων της ομάδας του Πύργου από τον Πύργο και την Αθήνα – με τον Πανηλειακό να παίρνει τη νίκη που τον έβγαλε από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Το συγκρότημα του Βασίλη Βούζα στο 38’ κατάφερε να πάρει προβάδισμα με τον Βοσκόπουλο, ενώ κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στο 69’ ο Φλίγκος δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα αφού η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο δοκάρι σταμάτησε και το σουτ του Αλτιπαρμακόφσκι στο 84’! Τελικά το 2-0 για τον Πανηλειακό έγινε στο 89’ με τον Λιόση να… υπογράφει τη νίκη των φιλοξενούμενων.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Πριόνας): Μπαλασάκης, Τριάντος, Νόνης, Σαμαρόπουλος (76' Ρήγας), Κοτίτσας, Κορνελάτος (57' Στρατάκης), Αντωνόπουλος, Έβερετ, Δημητριάδης, Μαρτίνεθ, Κανελλόπουλος (58' Ξύδης)
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Βούζας): Πίτκας, Λαμπρόπουλος, Κυριάκος (85' Γανωτής), Βοσκόπουλος, Κοτσώνης, Λιόσης, Κωνσταντινίδης, Γαλανόπουλος, Φλίγκος, Λαλίν (58' Αλτιπαρμακόφσκι), Μπιτάνγκ (76' Μίλιεβιτς)
 Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες της Κυριακής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 16ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Παρασκευή 17/1
Χανιά - Παναχαϊκή 0-0
Καλλιθέα - Ολυμπιακός Βόλου 0-2 (7', 26' Γκούρμα)
Σάββατο 18/1
Αστέρας Μαγούλας - Πανηλειακός 0-2 (38' Βοσκόπουλος, 88' Λιόσης)
Κυριακή 19/1
Επισκοπή - Αχαρναϊκός 15:00
Φωστήρας - Βύζας Μεγάρων 15:00
Παναιγιάλειος - Γλυφάδα 15:00
Φωκικός - Ηρακλής Ψαχνών 20:00

Οταν ο «Γιωρίκας» μιλάει, το Αγρίνιο χαμογελάει - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-1


 
Ο Πανθρακικός έκανε το λάθος να προηγηθεί και να δείξει πως είναι ικανός να “παραβιάσει” το απόρθητο κάστρο του Αγρινίου.

Οταν οι παίκτες του Μάκη Χάβου συνειδητοποίησαν πως πράγματι απειλούνται σοβαρά από τους αντιπάλους τους, τότε τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Με ένα καταπληκτικό Β΄ημίχρονο, οι Αγρινιώτες κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1 που είχε διαμορφωθεί στο 4΄από την κεφαλιά του Εμποου και να πανηγυρίσουν την 7η νίκη τους στο πρωτάθλημα και μάλιστα με το εμφατικό 3-1!
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα “καναρίνια” ήταν ο Γιώργος Θεοδωρίδης, ο οποίος με δυο γκολ (53΄, 83΄) το ένα καλύτερο από το άλλο, έκανε τους οπαδούς του Παναιτωλικού να παραληρούν και τα μεγάφωνα του “κλουβιού” να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα από τους ήχους της ποντιακής λύρας.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν τις λύσεις στις κόντρα επιθέσεις των φιλοξενουμένων που τους είχαν αποσυντονίσει στο πρώτο μέρος και με πίεση και συνεχές πρέσινγκ στην μεσαία γραμμή να βρει τις λύσεις, έστω και με τα μακρινά σουτ του “Γιωρίκα”.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Νταλμά, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Παναιτωλικού.
Ο Πανθρακικός θα έχει να το λέει πως είναι η δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, μετά τον Λεβαδειακό που παραβιάζει την εστία του Ράφαελ!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Γκόλιας (66' Νταλμά), Κούσας, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Τζούνιορ (74' Γοδόι), Σφακιανάκης, Γκάλο, Μπούντιμιρ (79' Μπόγιοβιτς), Μπακάκης, Μπικέι.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Εμπό, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Μακρυδημήτρης (86' Μολίνα), Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Ιγκόρ (57' Χασομέρης).

Με οδηγό τον Ολαϊτάν, o Oλυμπιακός "καθάρισε" στην επανάληψη 2-0 τον Λεβαδειακό

olaitan
Με γκολ των Ολαϊτάν και Χολέμπας ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Λεβαδειακού κερδίζοντας 2-0 στο Καραϊσκάκη για την 20η αγωνιστική 


Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με τον Ρομπέρτο να είναι θεατής του ματς κι έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο 7' με τον Βάις να πλασάρει άουτ όντας μόνος προ κενής εστίας και με τον Πρζιρόφσκι εξουδετερωμένο!
Ωστόσο, από το 10λεπτο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν ρυθμό, με τον Λεβαδειακό να κρατάει τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του Πρζιρόφσκι με διπλή ζώνη άμυνας.

Οι αλλαγές του Μίτσελ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, άλλαξαν την νωθρή εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος και οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν  τον αξιόμαχο Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη επιστρέφοντας στις νίκες μετά το «Χ» στο Περιστέρι.

Ολαϊτάν, Φουστέρ μπήκαν στο 46' αντί των Μήτρογλου, Βάις και άλλαξαν άρδην το παιχνίδι με τον πρώτο να είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Οι δυο τους μάλιστα, συνεργάστηκαν στο 1-0 του 54' που έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Ο Χολέμπας σέντραρε από αριστερά, ο Σαβιόλα κοντρόλαρε ωραία κι έσπασε στον επερχόμενο Φουστέρ, ο οποίος τροφοδότησε τον Ολαϊτάν κι αυτός με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Ο Νιγηριανός στράικερ ήταν εξαιρετικός κι εκτός του γκολ δημιούργησε άλλες τέσσερις-πέντε πολύ καλές φάσεις δικαιώνοντας τον Μίτσελ που τον έριξε στο ματς.
Τη νίκη κλείδωσε στο 82 ο Χολέμπας με «κεραυνό» έπειτα από ασίστ της τρίτης αλλαγής του Ισπανού, του Ντομίνγκες, '.
Στο 87' ο Λεβαδειακός έμεινε με 10 παίκτες, λόγω (σωστής) δεύτερης κίτρινης στον Μάντζιο, που έφυγε αδιαμαρτύρητα για τα αποδυτήρια την ώρα που ο Καραγεωργίου διαμαρτυρόταν έντονα στον πάγκο με αποτέλεσμα να τον αποβάλλει κι αυτόν ο Μαντάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανωλάς, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Βάις (46' Φουστέρ), Σαβιόλα (73' Ντομίνγκες), Μήτρογλου (46' Ολαϊτάν)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Πετράτσι (85' Σκέμπης), Ροτζέριο, Μάντζιος, Κώτσιος, Κονέ (65' Μάγκας), Γεωργίου, Καπό (65' Νικολακάκης), Χαραλάμπους, Ιντζίδης

Στουρνάρας: Δεν σκλήρυνε τη στάση της η τρόικα

stourdilwseis
Σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
 Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Στουρνάρας, ο αναπληρωτής κ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης, Εργασίας κ. Βρούτσης, Υγείας κ. Γεωργιάδης, Επικρατείας κ. Σταμάτης

Μετά την ολοκλήρωση της ο Στουρνάρας είπε τα εξής μιλώντας με τους δημοσιογράφους.

Δημοσιογράφος: Μίνι υπουργικό ενόψει της έλευσης της Τρόικας;
Ι. Στουρνάρας: Και οι προηγούμενες συσκέψεις και αυτές σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο Πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας.
Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ, ισχύει ότι η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και δεν δέχεται τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων;
Ι. Στουρνάρας: Όχι, δεν σκλήρυνε η στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες.
Δημοσιογράφος: Δεν δέχονται τα ισοδύναμά μας;
Ι. Στουρνάρας: Όχι, όχι δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα.
Δημοσιογράφος: Θα ζητήσουν και υπογραφή του κ. Τσίπρα για το δάνειο;
Ι. Στουρνάρας: Όχι, δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα.
Δημοσιογράφος: Σε σχέση με το δημοσιονομικό του 2014 είπατε ότι θα προτείνουμε μέτρα 1,2 δισ. Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα;
Ι. Στουρνάρας: Ε, θα τα δείτε. Γεια σας.

ysterografa.gr

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ηλιόπουλος

iliopoulos29912Προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησής του κατέθεσε στο Συμβούλιο Εφετών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

Με αίτησή του ο βουλευτής, που προφυλακίστηκε στις 11 του μήνα μετά την απολογία του στις Εφέτες Ανακρίτριες της υπόθεσης, ζητά την άρση της κράτησής του υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτουν σε βάρος του ενδείξεις ενοχής . Αναφέρει επίσης ότι το ένταλμα που εκδόθηκε για να οδηγηθεί στην φυλακή στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και επομένως είναι «μη νόμιμο» και «εσφαλμένο». Υποστηρίζει επίσης ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και πως θα παραστεί στο δικαστήριο.

«…Όπως απεδείχθη από την ανακριτική διαδικασία, ουδόλως αποδείχθηκαν τα αναφερόμενα στο κατηγορητήριο και ειδικότερα ότι α) ο προσφεύγων δήθεν μετείχε στον σχεδιασμό της δήθεν εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής με τη δήθεν ιδεολογική εκπαίδευση και κατήχηση από μέρους του των νέων μελών της οργάνωσης β) είχε δήθεν την ευθύνη κινητοποιήσεων αυτών στις προαποφασισμένες δήθεν δράσεις – επιθέσεις της οργάνωσης…», αναφέρεται στην προσφυγή του κατηγορούμενου βουλευτή.

Σε άλλο δε σημείο της προσφυγής του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «στόχος μου και πρωταρχικό μου μέλημα σε όλη την εξέλιξη της παρούσας υποθέσεως ήταν και είναι η απόδειξη της αλήθειας και άρα της αθωότητάς μου. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η υπόληψή μου στον κύκλο μου που τόσο βάναυσα στιγματίσθηκε από την εις βάρος μου ποινική δίωξη. Τα παραπάνω δηλώνουν βεβαίως ότι κανένα απολύτως μέτρο δικονομικού καταναγκασμού εις βάρος μου δεν απαιτείται να ληφθεί προκειμένου να καταστεί βέβαιο ότι θα παραστώ στο ακροατήριο και ότι σε κάθε περίπτωση η επιβολή περιοριστικών όρων αντί της προσωρινής κράτησης, επαρκεί πλήρως»

ysterografa.gr

Τσίπρας: Η Μέρκελ φόρεσε ζουρλομανδύα στην Ε.Ε.

tsipraseuropeanΕπίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο συζήτησης του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ολλανδίας (SP) με θέμα: «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία».
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η Δημοκρατία στην Ευρώπη βρίσκεται σε υποχώρηση, ενώ εξήγησε ότι ο κύριος  λόγος της υποψηφιότητάς του ως πρόεδρος της Κομισιόν είναι  ο τερματισμός της λιτότητας και η επανάκτηση της Δημοκρατίας.
Χαρακτήρισε τον νεοφιλελευθερισμό ως βασική αιτία για την ανεργία, καθώς και η έλλειψη διαφάνειας και αξιοπιστίας.
«Καταλαβαίνω την κα Μέρκελ να αντιδρά με θυμό, όταν η Ευρωπαϊκή Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ απειλούν την Ευρώπη της ιδεολογίας της, την Ευρώπη των συμφερόντων της, που έχει χτίσει αργά αλλά σταθερά κατά τα χρόνια της κρίσης. Αλλά δύσκολα κατανοώ τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά. Ήρθε στην εξουσία ως εχθρός της λιτότητας,  θα την αφήσει ως τυφλός νεοφιλελεύθερος, ένα φίλος της λιτότητας και ένας επευφημητής της κας Μέρκελ».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Μέρκελ , μαζί με τη νεοφιλελεύθερη γραφειοκρατική ελίτ στις Βρυξέλλες, αντιμετωπίζουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, σαν οικονομικές στρεβλώσεις και την εθνική κυριαρχία ως μια ενόχληση. Γι ‘αυτό αναγκάζουν την Ευρώπη να φορέσει το ζουρλομανδύα της λιτότητας.
«Η κρίση στην Ευρώπη συνεχίζεται . Όσο περισσότερο διαρκεί τόσο περισσότερο αποσταθεροποιεί τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης . Όσο περισσότερο διαρκεί απειλεί τη σταθερότητα της Ευρωζώνη . Έχει αποκαλύψει τόσο τις ανεπάρκειες όσο και τα όριά της αυτή η διαδικασία», επισήμανε χαρακτηριστικά.

ysterografa.gr

Προφυλακιστέος ο Μπέλτσιος

beltsios
Προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, ο πρώην στενός συνεργάτης του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Γιάννης Μπέλτσιος κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.
Ο Μπέλτσιος απολογήθηκε επί περίπου 3 ώρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε διακίνηση παράνομων αμοιβών στην υπόθεση των υποβρυχίων που φέρονται να ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ.
Με την προφυλάκιση του Γιάννη Μπέλτσιου ήδη οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση προμηθειών του υπουργείου Άμυνας είναι πέντε.

ysterografa.gr

Η Κόρινθος '06 πέρασε με τεσσάρα από το Αγγελόκαστρο - Οι αγώνες της Κυριακής

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0Z2oZH9r-GhV3xDUTzG8Dtl5oFSh1YCo5vxKC0_zhGkI9NFaNF3f_ayhCEhbKdu852_th91QKeGAQ_6RilvdAtvPq8PeWi1N8tdxLTiqAD9ih1HsVI1iOkB27yIXW49ICP1B_AvmK51w/s400/SAM_1862.JPG
Με νίκη με το ευρύ 0 - 4  πέρασε η Κόρινθος '06 από το Αγγελόκαστρο επί του τοπικού Αετού στην αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Α2 Κορινθίας .
Η αγωνιστική  συνεχίζεται την Κυριακή, όπου στο πρόγραμμα δεσπόζουν αμφίρροπες μάχες σε κορυφή και ουρά. Στο Βέλο, ο πρωτοπόρος ΑΟ Ζευγολατιού υποδέχεται τον Τενεάτη, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο, ο Ηρακλής Λεχαίου φιλοξενεί την Θύελλα Κάτω Διμηνιού.
Στα Ροζενά ο Πανευρωστινιακός αντιμετωπίζει τον Εθνικός Ξυλοκέριζας, ενώ ο Σολωμός φιλοξενεί τον Αετό Κρυονερίου
Στα Εξαμίλια, κοντράρονται ο Ολυμπιακός Άσσου με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου, ενώ  ο Ισθμιακός στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" θα υποδεχθεί την Προοδευτική Περιγιαλίου. Τέλος μεγάλο ντέρμπι για την παραμονή διεξάγεται στον Άγιο Βασίλειο, ανάμεσα στην Πρόοδο και τους Νέους Στιμάγκας.

Η 17η αωνιστικκη:
18-01-14 15:00 
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06              0 - 4
19-01-14 15:00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΟ ΣΟΛΩΜΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ  

Πήραν φόρα για τίτλο και δεν σταματούν Παννεμεατικός και ΑΟ Λουτρακίου - "Ντου" φιλάθλων και ξύλο στο Συνοικισμό

Πήραν φόρα και δεν σταματούν Παννεμεατικός και ΑΟ Λουτρακίου όπου "χέρι - χέρι" ισόβαθμοι στο βαθμολογικό "ρετιρέ"  της Α1 κατηγορίας Κορινθίας, συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους με στόχο την κατάκτηση του τίτλου που οδηγεί στη Γ  Εθνική.
Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής ημέρας του πρωτάθλήματος, ο Παννεμεατικός πέρασε με 0 - 2 από το Δερβένι επί του Αστέρα  ο οποίος γνώρισε την 4η απανωτή ήττα του, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ ο ΑΟ Λουτρακίου επικράτησε εύκολα, στο Θώδειο, με το ευρύ 5 - 0 επί του Ατρομήτου Χιλιομοδίου.
Νικηφόρα και με 0 - 2 πέρασε ο Ολυμπιακός Λουτρακίου από το Ξυλόκαστρο , κόντρα στον Πανκαμαριακό, ενώ με το ίδιο σκορ πέρασε και ο Πέλοπας Κιάτου από το Σοφικό επί του Πανσολυγειακού.
Η Θύελλα Πετρίου επικράτησε με 4 - 1 το Σπαθοβούνι, ενώ στο ντέρμπι της ημέρας η Ελλάς Βέλου και Ηρακλής Ξυλοκάστρου, έμειναν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. 
Από σοβαρά επεισόδια στο τέλος του αγώνα σημαδεύτηκε η αναμέτρηση στον Συνοικισμό, ανάμεσα στον Κύψελο Κορίνθου και τους Αγίους Θεοδώρους, όπου η νικήτρια αναδείχτηκε  η ομάδα της Κορίνθου με σκορ 2-1. Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να δοθεί τέλος στις συμπλοκές ποδοσφαιριστών, ενώ υπήρξε και εισβολή οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο.
Τέλος η Αναγέννηση Κιάτου κέρδίσεστα "χαρτιά" τον εντός έδρα αγώνα της με τον Σαρωνικό Γαλατακίου, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα
Η 17η αγωνιστική
 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ                              2 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ              0 - 2
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ               0 - 2
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ -ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ           4 - 1
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ             0 - 2
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ       0 - 0
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ   5 - 0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ -ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤ.     3 - 0 α.α.  

 Η βαθμολογία
( Σε 17 αγώνες)


ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
41- 8
42
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
39- 8
42
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
31-14
35
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
36-20
35
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
20-19
30
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
32-18
27
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
28-19
26
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
24-18
25
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
27-27
25
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
22-22
25
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
24-32
24
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
17-19
22
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
20-40
16
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
22-36
14
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
11-44
  3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
  0-51
-2

30 χρόνια χωρίς τον Βασίλη Τσιτσάνη - Η μουσική παρακαταθήκη του!

tsitsanis1180112.JPG

 
Σαν σήμερα, στις 18 Ιανουαρίου του 1984, ο Βασίλης Τσιτσάνης αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Brompton του Λονδίνου, έπειτα από επιπλοκές μιας εγχείρησης στους πνεύμονες. Ο θάνατος του μεγάλου συνθέτη και δεξιοτέχνη, σημειώνεται ανήμερα των γενεθλίων του. Η μουσική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ελληνικής μουσικής.
Ο Βασίλης Τσιτσάνης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ού αιώνα (του οποίου τραγούδια ακούγονται μέχρι και σήμερα). Ήταν μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών

Εγκληματική οργάνωση αγοραπωλησίας βρεφών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, με την σύλληψη επτά ατόμων εκ των οποίων τα έξι είναι μέλη της οργάνωσης και ο ένας ο ενδιαφερόμενος αγοραστής-υποψήφιος πατέρας του παιδιού. Τα μέλη της οργάνωσης αποτελούσαν :53χρονος δικηγόρος, η 24χρονη βουλγάρα που είναι μητέρα του βρέφους των 10 ημερών που βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης και θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και ακόμη τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας. Δύο άντρες ηλικίας 45 και 40 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 66 ετών.
Σχετική ανακοίνωση για το θέμα, το οποίο ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, εξέδωσε σήμερα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης απετράπη η παράνομη υιοθεσία βρέφους 10 ήμερων, η οποία θα γινόταν έναντι του χρηματικού ποσού των 5000 ευρώ.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, τέσσερις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της βιολογικής του μητέρας, τέσσερις φάκελοι με έγγραφα από τα οποία προκύπτουν τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσιών άλλων βρεφών και το χρηματικό ποσό των 875 ευρώ και 100 δολαρίων Η.Π.Α
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει:

Πιπιλή: Οι εκλογές δεν δίνουν ψωμάκι στον κόσμο

Fotini-Pipili
Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τη ρητορική την οποία ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τις πρόωρες εκλογές, άσκησε η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιπλή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
“Θα βρει τοίχο μπροστά του ο κ. Τσίπρας αν εκβιάσει πρόωρες εκλογές.
Οι εκλογές δεν δίνουν ψωμάκι στον κόσμο, ούτε σβήνουν κόκκινα δάνεια”, σημείωσε μεταξύ άλλων η Φωτεινή Πιπιλή.

Κικίλιας: Να δείξουμε ότι… πάθαμε και μάθαμε

Vassilis-KikiliasΓια την ανάγκη μιας Συνταγματικής Αναθεώρησης που θα είναι συμβιωτική με τη σύγχρονη εποχή και τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας, μιλάει ο βουλευτής Α’ Αθηνών και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής Βασίλης Κικίλιας, με άρθρο του στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”.
Ακολουθεί το άρθρο του Βασίλη Κικίλια:

Ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών - Περαχωριτών "ο Ίβυκος" κόβει την πίτα του στθς 25/1.

Εμφάνιση ΙΒΥΚΟΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2014.jpg

Κόρινθος: Νέος επικεφαλής ο Γρηγόρης.Καρπούζης του συνδιασμού ''Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ'" μετά την παραίτηση Γιώτη





O γνωστός δικηγόρος Κορίνθου και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου  Κορινθίων κ. Γρηγόρης Καρπούζης, είναι ο νέος επικεφαλής  του συνδυασμού  ''Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" μετά την παραίτηση του αρχηγού Κώστα Γιώτη.
Τον κ. Καρπούζη πρότεινε για νέο αρχηγό ο κ. Γιώτης που ήταν παρών κατά την  συνεδρίαση του συνδιασμού το μεσημέρι της Πέμπτης  στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων όπου το αποδέχτηκαν οι σύμβουλοι.της μείζωνος αντιπολίτευσης του Δήμου Κορινθίων.

Το Μαγκαζίνο του Openkorinthos - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ

{images:title}
Ο Αλέξανδρος ασχολείται με την πολιτική επικοινωνία και εργάζεται στην Ουάσινγκτον. Είναι απόφοιτος του Deree και του George Washinton Universiy. Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο.

Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;  
Να έχω στη ζωή μου ένα στόχο για τον οποίο να είμαι διατεθημένος να ρισκάρω τα πάντα.
Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;
Η δίψα μου για την επόμενη μέρα.
Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;
Χτες το βράδυ
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας, είναι;
Ο ενθουσιασμός.
Το βασικό ελάττωμά σας;
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!
Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Στα πρωτοεμφανιζόμενα...
Η τελευταία φορά που κλάψατε;
Στις 16 Σεπτέμβρη
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
Με τον Κάτων το νεότερο.
Ποιοι είναι οι ήρωές σας σήμερα;
Ο Ρον Πωλ, για τον οποίο εργάστηκα το 2012. Ο Τομ Πάλμερ, για τον οποίο εργάζομαι τώρα, και ο πατέρας μου.
Το αγαπημένο σας ταξίδι;
Στη Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2008.
Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
Φρεντερίκ Μπαστιά, Φρίντριχ Χάγεκ, και Αϋν Ραντ.
Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;
Την αξιοπιστία.
…Και σε μια γυναίκα;
Την αφοσίωση.
Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
Θάνος Μικρούτσικος
Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;
You are my sunshine
Το βιβλίο που σας σημάδεψε
"Ο Δρόμος προς τη Δουλεία" του Φ.Α. Χάγεκ.
Η ταινία που σας σημάδεψε;
Inherit the wind με Jack Lemon και George C. Scott.
Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
Η Στέλλα.
Το αγαπημένο σας χρώμα;
Το γαλάζιο

Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;
Τη στάση ζωής που υιοθέτησα μόλις απολύθηκα από το στρατό.
Το αγαπημένο σας ποτό;
Τζιν Τόνικ στην παραλία Ξυλοκάστρου.
Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;
Για το ότι δεν κάνω αυτοκριτική κάθε μέρα.
Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ’ όλα;
Τους πολιτικούς που στο όνομα του κοινού καλού εξαπατούν τους παραγωγικούς και τίμιους πολίτες.
Όταν δεν εργάζεστε,  ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
Να αφιερώνω χρόνο στους αγαπημένους μου ανθρώπους.
Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Ο καρκίνος.
Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέμματα;
Όταν έχω δώσει το λόγο μου να μην αποκαλύψω κάτι και πρέπει να απαντήσω κάτι που σχετίζεται με το λόγο που έδωσα.
Ποιο είναι το μότο σας;
Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρία.
Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
Ακούγοντας το My Way του Σινάτρα και κρατώνατας το χέρι της...
Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
Την αλήθεια.
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;
Βαθιάς αυτοκριτικής.

openkorinthos.gr

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός Βόλου, «Όργια στα Χανιά» καταγγέλει η Παναχαϊκή

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός Βόλου
 Η προέλαση του Ολυμπιακού Βόλου στον 1ο όμιλο της Football League συνεχίστηκε και την 16η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-0 την Καλλιθέα στο «Γρηγόρης Λαμπράκης», πετυχαίνοντας την 9η σερί νίκη τους και έχουν απολογισμό 11 νίκες και μία ισοπαλία στους τελευταίους δώδεκα αγώνες τους!
Επιπλέον, οι Βολιώτες έκαναν το 4 στα 4 εκτός έδρας και συνολικά έχουν 5 νίκες στους 6 τελευταίους αγώνες μακριά από το Βόλο, με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 10 τερμάτων υπέρ και κανενός κατά! Ετσι, συνεχίζουν στην κορυφή της βαθμολογίας με 41 βαθμούς, 11 περισσότερους από τα δεύτερα, Χανιά, που ήρθαν ισόπαλα 0-0 με την Παναχαϊκή.
Ο Ολυμπιακός Βόλου «καθάρισε» το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο, όταν πέτυχε και τα δύο του γκολ με τον Γκούρμα στο 7' και στο 27'. Αυτές ήταν οι μοναδικές τελικές προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια η ομάδα του Κριστόφ Βαζέχα αντέδρασε, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και να αποτρέψει τη δεύτερη φετινή της (πρώτη της εντός έδρας) ήττα στο πρωτάθλημα. Πρέπει να σημειωθεί ότι την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη ο αγώνας η αστυνομία προχώρησε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της σε επτά συλλήψεις οπαδών που μετείχαν σε ομάδα που μπήκε στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

«Λευκή» ισοπαλία στα Περιβόλια
Χανιά και Παναχαϊκή έμειναν στο 0-0 στα Περιβόλια, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Football League.
Οι γηπεδούχοι έμειναν, έτσι, για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη, ενώ οι Πατρινοί για δεύτερο, αλλά σαφώς είναι οι κερδισμένοι, καθώς τα Χανιά είναι στη δεύτερη θέση, με 30 βαθμούς πλέον, ενώ η Παναχαϊκή έφτασε τους 24 και είναι μόνη στην 5η θέση.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή καταγγέλοντας «όργια στα Χανιά» στην αναμέτρηση με την ομώνυμη ομάδα της Κρήτης για την 16η αγωνιστική της Football League. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκής:

«Όργια στα Χανιά.
Περιμένουμε τον παρατηρητή διαιτησίας για να πληροφορηθούμε την τύχη του γιου του Ανούσου του αγαπημένου παιδιού του Θωμά Μητρόπουλου και του Σπάθα και των δυο εποπτών από την Αθήνα ειδικά του Ντάλλα.
Ζούμε αξέχαστες μέρες Αμπάρκιολη και Κάμπαξη αλλά γινόμαστε συνεχώς πιο ισχυροί και στο τέλος θα νικήσουμε γιατί έχουμε μεγάλη ομάδα.
Κύριε Κουρίδη, κύριε Χατζή, κύριε Δούρο, κύριε Μπριάκο ερχόμαστε ότι και να γίνει και μαζί μας έρχονται και οι εισαγγελείς».

Με  την αναμετρήση του Αστέρας Μαγούλας με  τον Πανηλειακό, συνεχίζεται σήμερα στις 15:00 η αγωνιστική δράση της 16ης αγωνιστικής στο Νότιο όμιλο.
Η αποστολή του Αστέρα Μαγούλας: Η 18άδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη του ματς.
Η αποστολή του Πανηλειακού: Πίτκας, Φλίγκος, Βοσκόπουλος, Αλτιπαρμακόφσκι, Mπονγκ, Λαμπρόπουλος, Λαλίν, Κυριάκος, Γαλανόπουλος, Μανιάτης, Κοτσώνης, Σαραμαντάς, Κωνσταντινίδης, Λιόσης, Μπιτάνγκ, Χαλούλος, Γανωτής, Αποστολόπουλος, Μίλιεβιτς, Κασνέτση.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος


Παρασκευή 17 Ιανουαρίου
Χανιά - Παναχαϊκή 0-0
Καλλιθέα - Ολυμπιακός Βόλου 0-2

Σάββατο 18 Ιανουαρίου
(15:00) Αστέρας Μαγούλας - Πανηλειακός

Κυριακή 19 Ιανουαρίου
(15:00) Επισκοπή - Αχαρναϊκός
(15:00) Φωστήρας - Βύζας
(15:00) Παναιγιάλειος - Γλυφάδα
(20:00) Φωκικός - Ηρακλής Ψαχνών

20ή στροφή της superleague - Πρώτη σέντρα στο Αγρίνιο και μετά οι «μάχες» Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Βάις: «Δεν βλέπω το λόγο να φύγω από τον Ολυμπιακό» 

Αρκετές αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Super League.
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά το 0-0 στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη (17:15). Παράλληλα, ο δεύτερος της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ έχει επικίνδυνη έξοδο στη Νέα Σμύρνη, όπου καλείται να παίξει κόντρα στον Πανιώνιο (19:30) που καίγεται για βαθμούς. Χρονικά, η πρώτη σέντρα του Σαββάτου, θα γίνει στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός θα φιλοξενήσει τον Πανθρακικό (15:00).

Την Κυριακή, ο Ατρόμητος δοκιμάζεται στην Θεσσαλονίκη με τον Αρη, που επίσης ψάχνει απεγνωσμένα για βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει επίσης δύσκολη αποστολή στη Βέροια.
Χωρίς φαβορί θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Τρίπολης, Εργοτέλης - Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα - Καλλονή.
Η αυλαία της 20ής «στροφής» θα πέσει την Δευτέρα (20/1) με το κρητικό ντέρμπι Πλατανιάς - ΟΦΗ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Παναιτωλικός – Πανθρακικός 15:00
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 17:15
Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 19:30

Κυριακή 19 Ιανουαρίου
Άρης – Ατρόμητος 15:00
Απόλλων – Αστέρας Τρίπολης 17:15
Εργοτέλης – Skoda Ξάνθη 17:15
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ Καλλονής 17:15
Βέροια – Παναθηναϊκός 19:30

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Πλατανιάς – ΟΦΗ 19:30

Τα "Νέα"... πυροβολούν με το πρωτοσέλιδό τους

Ta-Nea
Το Συγκρότημα Λαμπράκη παρεμβαίνει με ένα ηχηρό πρωτοσέλιδο στις πολιτικές εξελίξεις, καθώς τα “Νέα Σαββατοκύριακο” που κυκλοφορούν σήμερα, επιλέγουν να υψώσουν τους τόνους για τις θέσεις τις οποίες παίρνουν το τελευταίο διάστημα τα πολιτικά κόμματα, στον απόηχο της σύγκρουσης για το Μνημόνιο, χωρίς να εξαιρούν και την τρόικα από τις συνολικές ευθύνες.
“Η Ελλάδα παγιδευμένη ανάμεσα στην τρόικα και τους λαϊκιστές της”, σημειώνουν χαρακτηριστικά με το βασικό πρωτοσέλιδο θέμα τους τα “Νέα Σαββατοκύριακο” που κυκλοφόρησαν σήμερα.
Η εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη κάνει λόγο για “κινούμενη άμμο” στην οποία κινείται η Ελλάδα, και σημειώνουν με νόημα ότι η χώρα βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στις απαιτήσεις της τρόικας και τις απειλές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δυσκολεύεται στα τελευταία βήματα για την έξοδο από την κρίση.

Αλ Σάλεχ: Αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ... θα μεταναστεύσω

Afroditi-Al-Salex
Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο συγκρουσιακών επεισοδίων, τόσο με τη Χρυσή Αυγή όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο ρητορικής και παράθεσης επιχειρημάτων.
Με τη συνέντευξη την οποία παραχωρεί σήμερα στη “Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία” ανοίγει ακόμη ένα αντίστοιχο μέτωπο, καθώς σε ερώτηση για το πώς θα έβλεπε μια ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, που θα άνοιγε στο κόμμα της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον δρόμο για την εξουσία, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ κάθε άλλο παρά… διπλωματικά απαντάει.
“Θα μεταναστεύσω αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, την οποία η “Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία” επιλέγει να προβάλει και με “χτύπημα” στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

ysterografa.gr

Μέσω των δήμων το δωρεάν Wi-fi που υποσχέθηκε ο Σαμαράς – όλη η επιστολή προς τους δημάρχους

Για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε όλη τη χώρα  δεσμεύτηκε σε συνέντευξή του το Νοέμβριο του 2013 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. «Μπορώ σήμερα να υποσχεθώ ότι θα έχουμε δωρεάν ασύρματο WiFi ιντερνετ σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο», δήλωσε ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση  για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η δυσπιστία που δείχνουν οι νέοι στο πολιτικό σύστημα.
Δύο μήνες μετά η δέσμευση αυτή του πρωθυπουργού φαίνεται ότι μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται, όπως δείχνει η επιστολή που έλαβαν οι δήμαρχοι της χώρας από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι καλούνται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να υποδείξουν στο υπουργείο τα σημεία τα οποία συγκεντρώνουν τον  περισσότερο κόσμο στο δήμο τους, καθώς και τα σημεία στα οποία οι δημότες παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα.
Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθούν οι συγκεκριμένες τοποθεσίες με ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ (free Wi-fi).
Όπως αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο Γενικός Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, οι δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν στο ελάχιστο οικονομικά από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου, ενώ εάν δεν στείλουν συμπληρωμένο το έγγραφο με τις προτεινόμενες τοποθεσίες εντός προθεσμίας θα θεωρηθεί ότι δεν ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν στη δράση.
Δείτε την επιστολή προς τους δημάρχους εδώ.
Δείτε το έντυπο που καλούνται να συμπληρώσουν οι δήμαρχοι εδώ.

aftodioikisi.gr

MRB: Οι Έλληνες εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη – “Ναι” στο ευρώ

 Αποκαλυπτική δημοσκόπηση Newsit/MRB: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους πολίτες στην Δικαιοσύνη - Ναι στην παραμονή στο ευρώ
Την εκτίμηση των πολιτών στη Δικαιοσύνη, την εμπιστοσύνη τους στον χειρισμό της κυβέρνησης σε θέματα, όπως η Χρυσή Αυγή, τα εξοπλιστικά και το ΤΤ, αλλά και την επιθυμία τους να παραμείνουν στο Ευρώ, αποτυπώνει πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του ιστότοπου Newsit, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14/15 Ιανουαρίου, σε δείγμα 800 ατόμων. Η δημοσκόπηση αυτή είναι άκρως πολιτική παρά το γεγονός ότι δεν περιέχει τα κλασικά ερωτήματα για την πρόθεση ψήφου ή τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό. Η δημοσκόπηση  δείχνει ότι οι πολίτες δείχνουν αβίαστα την εκτίμησή τους στις κινήσεις της δικαιοσύνης, ενώ εμπιστεύονται σε μεγάλο ποσοστό την ΝΔ, σε λιγότερο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο μεγάλος χαμένος φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο και θεωρούν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο ειδικά για τα θέματα των εξοπλισμών και τα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στο ερώτημα για το πώς αξιολογείται η στάση των κομμάτων απέναντι σε «ανοικτές» υποθέσεις της Δικαιοσύνης, όπως η ΧΑ, τα εξοπλιστικά και το ΤΤ, 67 και πλέον στους 100 ερωτηθέντες (67,7%) απαντούν «θετικά». Από αυτούς, ποσοστό 47,5% δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς της ΝΔ και 33,8% σ΄εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ότι, δε, αφορά την υπόθεση, που μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 34,6% αξιολογούν ότι αυτή θα είναι τα εξοπλιστικά, σε 19,7% η ΧΑ και σε 16,4% το ΤΤ.
Στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο Ευρώ και την ΕΕ ή να αποχωρήσει, 59,5% των πολιτών απαντούν πως πρέπει να παραμείνει, σε αντίθεση με 21,2%, που εκτιμούν ότι πρέπει η χώρα να βγει από το Ευρώ, αλλά να παραμείνει στην ΕΕ και 12,5%, που ως λύση βλέπουν την έξοδο και από τα δύο.
Τέλος, οι πολίτες απαντούν και στο ερώτημα περί οφέλους, που μπορεί να αποφέρει στη χώρα η ελληνική Προεδρία. Σε ποσοστό 43,6%, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα οφέλη θα είναι χειροπιαστά.
 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.


 Συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Η συνεδρίαση  θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1) Αίτημα συμβουλίου Τ.Κ. Συκέας περί ηλεκτροφωτισμού παραλίας Τοπικής Κοινότητας Συκέας.
2) Αίτημα Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Στομίου περί επιστροφής χώρου του που είχε παραχωρηθεί στην Κοινότητα Στομίου.
3)  Έγκριση υποβολής πρότασης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» του Υπουργείου Εσωτερικών –Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης «ΕΦΔ Ε.Ε.Τ.Α.Α.» της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
4) Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΣΔΙΤ».
5) Ανάθεση κατόπιν διαπραγμάτευσης της προμήθειας τροφίμων.
6) Αναπλήρωση μέλους του ΔΣ στη ΔΕΥΑΞΕ, κατόπιν παραίτησης
7) Αντικατάσταση τακτικού μέλους στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, κατόπιν παραίτησης.
8) Aναπλήρωση μέλους του ΔΣ στη ΖΗΡΕΙΑ ΑΕ κατόπιν παραίτησης
 9)Aναπλήρωση μέλους του ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κατόπιν παραίτησης.
10) Aναπλήρωση μέλους του ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κατόπιν παραίτησης.
11) Αναπλήρωση μέλους στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης» κατόπιν παραίτησης.
12) Αναγνώριση ως κύριας δημοτικής της οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό υπ αρ 32 «ΔΕΡΒΕΝΙ-ΡΟΖΕΝΑ-ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ-ΤΑΡΣΟΣ-ΣΤΕΝΟ» με τον οικισμό Άνω Αιγιαλό.
13)  Έγκριση αριθμ.4/2014 απόφασης ΔΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
14) Τροποποίηση προϋπολογισμού.
15) Τροποποίηση προϋπολογισμού.
16) Τροποποίηση προϋπολογισμού.
17) Τροποποίηση προϋπολογισμού.
18) Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής έργων.
19) Ορισμός μελών επιτροπής καλής εκτέλεσης εργασιών και μεταφορών.
20) Ορισμός γνωμοδοτικής επιτροπής για την επισκευή, συντήρηση και αγορά ανταλλακτικών των οχημάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
21) Ορισμός επιτροπής καταστροφής αντικειμένων άνευ αξίας και επιτροπή Ακαταλληλότητας Οχημάτων και Μηχανημάτων του Δήμου.
22) Ορισμός μελών επιτροπής σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
23) Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής υλικών ΕΚΠΟΤΑ, άρθρου 28.
24) Ορισμός εποπτών Λαϊκών Αγορών του Δήμου για το Α΄ εξάμηνο έτους 2014.

Ολυμπία Οδός: Ξεκίνησαν τα έργα σε όλο το μήκος από Κόρινθο μέχρι Πάτρα - Σε ρυθμούς κατασκευής και πάλι, δείτε τα τμήματα κατασκευής


Ο κύβος ερρίφθη και στην Ολυμπία Οδό οι εργασίες έχουν ξεκινήσει. Το έργο που θα δούμε να κατασκευάζεται και να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2015 αφορά το τμήμα Κόρινθος-Πάτρα και έχει συνολικά 120χλμ.

Αυτή την εποχή υπάρχουν εργοτάξια σε όλο το μήκος του οδικού άξονα με την διαδικασία των προσλήψεων για την κάλυψη όλων των θέσεων αλλά και την σύναψη υπεργολαβιών να είναι σε εξέλιξη. Υπολογίζεται πως μέχρι τον Μάρτιο όλες οι διαδικαστικές ενέργειες θα έχουν τελειώσει και τα έργα στην κυριολεξία «θα πάρουν φωτιά».

Ανθρωποκυνηγητό στην Κορινθία για ληστές βενζινάδικου! Έπιασαν τον έναν μετά από καταδίωξη στο Δερβένι (Video)

 
Σκηνές Άγριας Δύσης εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής στο 103ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών.
 Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20.00, όταν άγνωστος φορώντας κουκούλα και κρατώντας πιστόλι εισέβαλε και διέπραξε ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο 103ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών στα “Μακντόναλντ” στο Βέλο. Στη συνέχεια άρπαξε ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε έγγραφα και περίπου 450 ευρώ και έσπευσε να εξαφανιστεί πεζός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο μαζί με τον συνεργό του, ο οποίος τον περίμενε. Φεύγοντας από το σημείο και κινούμενοι επί της Εθνικής οδού, για περισσότερα από 40χλμ. δεν σταμάτησαν σε μπλόκο της Αστυνομίας που είχε στηθεί στο 142ο χιλιόμετρο, στον κόμβο του Δερβενίου, αλλά επιχείρησαν να διαφύγουν μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.
Ακολούθησε καταδίωξη και μετά από τρία χιλιόμετρα, ο οδηγός τελικά έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και βγήκε από το δρόμο, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν δράστη, έναν 27χρονο Αλβανό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πιστόλι  και τα χρήματα της ληστείας που κατασχέθηκαν
Αυτή την ώρα βρίσκεται στην περιοχή σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του συνεργού του, που κατάφερε να διαφύγει..

video korinthostv