Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Με οδηγό τον Ολαϊτάν, o Oλυμπιακός "καθάρισε" στην επανάληψη 2-0 τον Λεβαδειακό

olaitan
Με γκολ των Ολαϊτάν και Χολέμπας ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Λεβαδειακού κερδίζοντας 2-0 στο Καραϊσκάκη για την 20η αγωνιστική 


Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με τον Ρομπέρτο να είναι θεατής του ματς κι έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο 7' με τον Βάις να πλασάρει άουτ όντας μόνος προ κενής εστίας και με τον Πρζιρόφσκι εξουδετερωμένο!
Ωστόσο, από το 10λεπτο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν ρυθμό, με τον Λεβαδειακό να κρατάει τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του Πρζιρόφσκι με διπλή ζώνη άμυνας.

Οι αλλαγές του Μίτσελ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, άλλαξαν την νωθρή εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος και οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν  τον αξιόμαχο Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη επιστρέφοντας στις νίκες μετά το «Χ» στο Περιστέρι.

Ολαϊτάν, Φουστέρ μπήκαν στο 46' αντί των Μήτρογλου, Βάις και άλλαξαν άρδην το παιχνίδι με τον πρώτο να είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Οι δυο τους μάλιστα, συνεργάστηκαν στο 1-0 του 54' που έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Ο Χολέμπας σέντραρε από αριστερά, ο Σαβιόλα κοντρόλαρε ωραία κι έσπασε στον επερχόμενο Φουστέρ, ο οποίος τροφοδότησε τον Ολαϊτάν κι αυτός με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Ο Νιγηριανός στράικερ ήταν εξαιρετικός κι εκτός του γκολ δημιούργησε άλλες τέσσερις-πέντε πολύ καλές φάσεις δικαιώνοντας τον Μίτσελ που τον έριξε στο ματς.
Τη νίκη κλείδωσε στο 82 ο Χολέμπας με «κεραυνό» έπειτα από ασίστ της τρίτης αλλαγής του Ισπανού, του Ντομίνγκες, '.
Στο 87' ο Λεβαδειακός έμεινε με 10 παίκτες, λόγω (σωστής) δεύτερης κίτρινης στον Μάντζιο, που έφυγε αδιαμαρτύρητα για τα αποδυτήρια την ώρα που ο Καραγεωργίου διαμαρτυρόταν έντονα στον πάγκο με αποτέλεσμα να τον αποβάλλει κι αυτόν ο Μαντάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανωλάς, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Βάις (46' Φουστέρ), Σαβιόλα (73' Ντομίνγκες), Μήτρογλου (46' Ολαϊτάν)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Πετράτσι (85' Σκέμπης), Ροτζέριο, Μάντζιος, Κώτσιος, Κονέ (65' Μάγκας), Γεωργίου, Καπό (65' Νικολακάκης), Χαραλάμπους, Ιντζίδης