Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Καταργούνται 118 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Την τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Βάσει της απόφασης καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά, ενώ συγχωνεύονται αντίστοιχα....

12 νηπιαγωγεία και 17 δημοτικά.
Πρόκειται για το τρίτο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων.
Το 2011 είχαν καταργηθεί και συγχωνευθεί 800 σχολεία σε όλη την επικράτεια και τον επόμενο χρόνο 120.
Το ύψος της εξοικονόμησης πόρων θα φτάσει στα 76.000 ευρώ για το 2013 (δεδομένου ότι οι αλλαγές υλοποιούνται στο μέσο του οικονομικού έτους) ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.
Παράλληλα, το υπουργείο προχωρά στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, ενώ υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία και προάγονται δύο δημοτικά, τα οποία θα ενισχυθούν με οργανικές θέσεις όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των σχολικών εγκαταστάσεων.

Τα υπό ίδρυση σχολεία θα στελεχωθούν με εκπαιδευτικούς όταν λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Τα τρία δημοτικά σχολεία ιδρύονται στην Κηφισιά, στην Ηγουμενίτσα και στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων.

Από ένα νηπιαγωγείο θα αποκτήσουν η Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και ο Αλιμος Αττικής.

Τα δημοτικά σχολεία που καταργούνται είναι επτά στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, από τρία στο νομό Ροδόπης και στο νομό Ευρυτανίας, από δύο στην Δ' Αθήνας και στους νομούς Ημαθίας και Λακωνίας, και από ένα στην Α' Αθήνας, στη Β' Θεσσαλονίκης και στους νομούς Ξάνθης, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Καρδίτσας, Πέλλας, Σερρών, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
 Δείτε εδώ τη λίστα με τα σχολεία που καταργούνται - συγχωνεύονται

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους 25 από τους 38 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας

 

Κοινή επιστολή παραίτησης από τα δημοτικά αξιώματά τους συνυπογράφουν οι 25 από τους 38 Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενοι σε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οικείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ).


Ο Αμερικανός… Στρος-Καν διάδοχος του Μπερνάνκι!

Larry Summers
Twitter @EmOikonomidis
Αν η Ιστορία έχει κέφια, θα αφιερώσει ύμνους στον Μπεν Μπερνάνκι και στον ρόλο κυματοθραύστη που επεφύλαξε για τον εαυτό του ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, στο tipping point μις κρίσης η οποία ξέσπασε… με το ζόρι το 2008, όταν η διακυβέρνηση Μπους του νεώτερου αποφάσισε να οδηγήσει σε χρεοκοπία τη “Lehman Brothers”, και είχε σκανδαλιστικές ομοιότητες με τη Μεγάλη Ύφεση του προηγούμενου αιώνα.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «Θετικό βήμα η απαλλαγή υποχρέωσης υποβολής ΜΠΕ κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης χαιρετίζουν με ικανοποίηση την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, την οποία συνυπογράφει ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννης Μανιάτης, με την οποία απαλλάσσεται από την υποχρέωση υποβολής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μεγάλος αριθμός κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων, αφού πλέον λαμβάνουν αυτόματα περιβαλλοντικούς όρους με τη συμπλήρωση μιας απλής αίτησης.

Με αυτό τον τρόπο απλοποιούνται οι διαδικασίες, συντομεύεται ο απαιτούμενος χρόνος για την αδειοδότηση των έργων με στόχο να γίνουν πιο ελκυστικές οι επενδύσεις στον κτηνοτροφικό τομέα, που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις αυτές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση προκειμένου η κάθε Περιφέρεια της χώρας να αναπτύξει τη δική της περιφερειακή οικονομία, στηριζόμενη στα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος



Το πιο ακριβό πράγμα στον κόσμο που μπορείς να πουλήσεις είναι η ελπίδα και το πιο ισχυρό όπλο είναι ο φόβος.
Όταν στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, οι αιχμάλωτοι έμπαιναν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, δεν τολμούσαν να επιδιώξουν να αποδράσουν αμέσως γιατί φοβόντουσαν ότι θα σκοτωθούν σίγουρα ή θα πιαστούν και θα εκτελεστούν αλλά ήλπιζαν ότι θα το καταφέρουν κάποια στιγμή και θα ξεφύγουν.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι αποδράσεις από στρατόπεδα συγκέντρωσης - όπως και από φυλακές - ήταν πάντα ελάχιστες συγκριτικά με τον αριθμό των κρατουμένων. Επομένως, η ελπίδα ήταν που έδινε την αισιοδοξία για την συνέχιση της επιβίωσης, αλλά ο φόβος ήταν που καθόριζε τις πράξεις. Σε αυτόν τον τόνο σκέψης, το τελικό αποτέλεσμα, πραγματιστικά και μόνο αν το δει κάποιος, είναι ότι ο αριθμός των "ελπιδοφόρων" θυμάτων, δηλαδή όσων πέθαναν από την πείνα και τις κακουχίες μέσα σε φυλακές και στρατόπεδα, είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από όσων πέθαναν κατά την απόπειρα απόδρασης, όπως και ο αριθμός των τελικά επιζησάντων είναι μικρός συγκριτικά με όσους πέθαναν κατά την περίοδο κράτησης τους......
Τι θέλει να πει ο "ποιητής" ; 
Περισσότερα : logia-starata.blogspot.gr

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί για απάτη, μέσω sms

sms
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους, μέσω απατηλών μηνυμάτων που αποστέλλονται σε κινητά τηλέφωνα
Στο επίμαχο μήνυμα αναγράφεται ότι ο κάτοχος της τηλεφωνικής σύνδεσης έχει κερδίσει σημαντικό χρηματικό ποσό από διαγωνισμό και στη συνέχεια προτρέπεται να στείλει προσωπικά του στοιχεία στο διαδίκτυο για την προπληρωμή φόρων του ποσού ή για την εκταμίευση του.
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες, για την αποφυγή εξαπάτησής τους, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται σε χρήστες κινητών τηλεφώνων, σύντομα μηνύματα sms, για δήθεν κέρδη από διαγωνισμό.
Στο μήνυμα αναφέρεται ότι ο αποδέκτης κέρδισε σημαντικό χρηματικό ποσό σε διαγωνισμό (λοταρία) με την ονομασία “The Millions Mobile Award”, ενώ στη συνέχεια, για να εισπράξει το ποσό, προτρέπεται να αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με τα προσωπικά του στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση eurostakes@msn.com.
Συγκεκριμένα, το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Millions Mobile Award. To claim Funds, Kindly Email us: EML 424756, Your Name &Number to: eurostakes@msn.com»
Σημειώνεται ότι εάν κάποιος χρήστης πεισθεί και επικοινωνήσει με τους επιτήδειους, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του ζητούνται χρήματα για δήθεν προπληρωμή φόρων ή εξόδων εκταμίευσης των κερδών.
Παρακαλούνται οι πολίτες να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και συγκεκριμένα:
· Να μην ανταποκρίνονται σε μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν χρηματικά ποσά σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή.
· Να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων.
· Να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό.
· Να καταγγέλλουν άμεσα τις περιπτώσεις αυτές.
Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476464 & 210-6476461 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη λήψη οδηγιών.
Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και ειδικότερα στην επιλογή «Οδηγός του Πολίτη» έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για ανάλογα περιστατικά .

υστερογραφα

Τζορτζ Αλεξάντερ Λούις, το όνομα του βασιλικού μωρού. Θα καλείται “πρίγκιπας Γεώργιος του Κέμπριτζ”

Royal-baby
Τζορτζ Αλεξάντερ Λούις. Αυτό είναι το όνομα που αποφάσισαν να δώσουν στον νεογέννητο γιο τους η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.
Το βασιλικό μωρό θα έχει τον διακριτικό τίτλο “πρίγκιπας Γεώργιος του Κέμπριτζ”.

Κραυγές Μιχαλολιάκου : Σαν σήμερα ο ερχομός της κλεπτοκρατίας

mixaloliakosΑντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου, αναφορικά με την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να γιορτάζεται η αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά o «ερχομός της κλεπτοκρατίας».
«Είναι 24 Ιουλίου και γιορτάζουν λέει τον ερχομό της δημοκρατίας. Γιορτάζουν τον ερχομό της κλεπτοκρατίας, των σκανδάλων, της προδοσίας, τον ερχομό ενός καθεστώτος που κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ίμια, που υπέγραψε το μνημόνιο», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής στην ομιλία του, στο περιθώριο της διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες», που πραγματοποίησε το κόμμα τυ.

 Κατά την ομιλία του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής  εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στο δήμαρχο Αθηναίων Καμίνη χαρακτηρίζοντας τον ως άθλιο, στον υπουργό Δένδια και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο Σαβιόλα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός!

saviola
Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός έφτασε λίγο μετά τις 20:30 ο Χαβιέ Σαβιόλα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους.
Ο Αργεντινός στράικερ έφθασε στην Ελλάδα λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα, τον υποδέχθηκαν άνθρωποι του Ολυμπιακού
Το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Αργεντινό σούπερ σταρ έμεινε… ακινητοποιημένο για περίπου 10 λεπτά, με τους περίπου 2000 οπαδούς του Ολυμπιακού να τον αποθεώνουν.
 O Σαβιόλα, που έμοιαζε να τα έχει χαμένα με την υποδοχή, ανταπέδωσε μ' ένα χειροκρότημα και μπήκε στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Στην είσοδο τον υποδέχτηκε ο Κώστας Καραπαπάς
Στις 20.50 έφτασε πεζός στα γραφεία ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος επίσης αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και ο ατζέντης του παίκτη που ήταν από χθες στη χώρα μας, είχε φροντίσει ώστε να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες της μεταγραφής. Μάλιστα, ο ατζέντης έχει βάλει την υπογραφή στο προσύμφωνο και πλέον απομένει μόνο η υπογραφή του ίδιου του Σαβιόλα που αναμένεται να μπει τις προσεχείς ώρες.
Ο διεθνής Αργεντινός μέσος θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Πειραιά και οι ετήσιες αμοιβές του θα είναι ύψους δύο εκατομμύρια ευρώ, χωρίς σ' αυτό το ποσό να υπολογίζεται η εφορία. Υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος της μεταγραφής (αμοιβή Σαβιόλα, μανατζερικά, εφορία) θα ξεπεράσει τα αγγίξει τα 6 εκατομμύρια ευρώ!Το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού έχει συνάντηση αυτή τη στιγμή με τον πρόεδρο των πειραιωτών, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά θα δειπνήσειμε τον διεθνή άσο και τον ατζέντη του και θα τον καλωσορίσει στους πρωταθλητές Ελλάδας.
Ετσι λοιπόν, ο Αργεντινός άσος μπαίνει στη λίστα των μεγάλων ονομάτων που έχουν περάσει κατά καιρούς από το λιμάνι κι αναμφισβήτητα θα αποτελέσει το πιο μεγάλο deal του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τη διάρκεια της 3ετούς θητείας του στον προεδρικό θώκο των Πειραιωτών.


Δένδιας: Παρανοϊκή η φήμη περί απόλυσης 4.000 αστυνομικών

dendias
«Παρανοϊκή φήμη» χαρακτήρισε τις διαδόσεις περί απόλυσης τεσσάρων έως πέντε χιλιάδων αστυνομικών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.
Κληθείς από τον προεδρεύοντα της Επιτροπής, Γιάννη Τραγάκη να διαψεύσει την σχετική φήμη, ο κος Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν υπάρχει τέτοια φήμη, είναι παρανοϊκή φήμη».

“Σπάει” στα τρία και πωλείται η ΔΕΗ!

dei
Τρία στάδια περιλαμβάνει το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, μέσω σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προβλέπει την ξεχωριστή ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ως το 2014 και διάσπαση της ΔΕΗ σε «μικρή» και «μεγάλη», με την πρώτη να αποκρατικοποιείται έως το 2015 και τη δεύτερη να πωλείται σε επενδυτές έως το 2016.
Η απόφαση είχε ληφθεί τον Μάιο από το υπουργείο Οικονομικών και από το υπουργείο Περιβάλλοντος και σήμερα πήρε ΦΕΚ.

ΤΩΡΑ ΟΜΟΡΦΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΥΜΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

http://www.derveni.eu/video.jpg

Ηλιοβασίλευμα στο Δερβένι. Ο Ηλιος μας αποχαιρετά αφήνοντας τις τελευταίες ακτίνες να καθρεπτίζονται στα νερά του Κορινθιακού καθώς αυτός χάνεται εκεί που σμίγουν ο Μοριάς και η Ρούμελη.

Θολό Ηλείας: Ψάρεψαν ξιφία βάρους 100 κιλών!

Τρεις ψαράδες από την Φασκομηλιά Φιγαλείας ψάρεψαν πριν λίγα εικοσιτετράωρα έναν ξιφία βάρους, όχι 10, όχι 50 αλλά 100 κιλών και ύψους... άνω των 2 μέτρων, ανοιχτά του Θολού.

Οι ψαράδες έμειναν έκπληκτοι μπροστά στο τεράστιο αυτό ψάρι ενώ για να μετακινηθεί χρειάστηκαν τουλάχιστον 4 άτομα ενώ ακόμα και το δέσιμο του ήταν δύσκολη υπόθεση.

Οι ψαράδες δήλωσαν χαρούμενοι για την ψαριά τους ενώ είναι σχεδόν σίγουρο πως το ψάρι δεν μοιράστηκε μόνο μεταξύ της οικογένειας αλλά και συγγενικών προσώπων.
filiatranet.blogspot.gr
 ΟΙ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟΙ

Ντύνεται στα ερυθρόλευκα ο Σαβιόλα! Στο Λιμάνι και ο Μίγκελ Τόρες!

saviola5_600_319

Το μετεγγραφικό “μπαμ” του καλοκαιριού έκανε ο Ολυμπιακός,

Εντός της ημέρας αναμένεται στην Ελλάδα, ο Χαβιέ Σαβιόλα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει για τα επόμενα 2 χρόνια στον Ολυμπιακό

 Ο Ολυμπιακός "δούλευε" αρκετό καιρό για την υλοποίηση της μετεγγραφής του Χαβιέρ Σαβιόλα ο οποίος απέρριψε την πρόταση της Σάντος και μπήκε στο αεροπλάνο, για να έρθει στην Ελλάδα.

 Ο Αργεντινός επιθετικός είπε το “ναι” στην πρόταση των νταμπλούχων Ελλάδας και αναμένεται το βράδυ στην Αθήνα για να βρεθεί στα γραφεία του Ολυμπιακού (20:30) και να βάλει την υπογραφή του σε 2ετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Το συμβόλαιο του 32χρονου επιθετικού θα του αποφέρει “καθαρά” περί τα 1.5 εκατ. ευρώ ετησίως, με επιπλέον μπόνους για την επίτευξη στόχων ύψους 400.000 ευρώ.


miguelΣτην Ελλάδα έρχεται για λογαριασμό του Ολυμπιακού και ο Μιγκέλ Τόρες της Χετάφε. Πρόκειται για ακραίο μπακ, που αγωνίζεται και δεξιά και αριστερά. Πρόκειται για εισήγηση του Μίτσελ, ο οποίος τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στην ομάδα της Μαδρίτης.
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχει συμφωνία με τον 27χρονο, ο οποίος πέρυσι είχε 21 συμμετοχές στην Primera Division και 4 στο Κύπελλο Ισπανίας.

Ήπειρος: Βρέθηκαν δύο κρησφύγετα των Αλβανών δραπετών - ΕΚΑΜ και ΟΥΚ κοντά στον Κούπα - Απόψε η κηδεία του Κόλα!


 Η ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, που βρέθηκαν σε εγκαταλειμμένο σπίτι στο Άνω Ζάλογγο, υποδεικνύει τους κακοποιούς Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Όπως όλα δείχνουν το εγκαταλειμμένο σπίτι, ήταν κρησφύγετο των δραπετών έως τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν επιχείρησαν να διαφύγουν προς την Αλβανία και έπεσαν σε ενέδρα ανδρών της ΕΚΑΜ, με τους οποίους συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μ. Κόλα.

Ανήθικη επίθεση μέσα στη Βουλή από την Ελένη Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής στον Γ. Δραγασάκη: "Βγήκε απο τη μπουζού η κόρη σου η πρεζού;"

Πυρά κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και επίθεση σε προσωπικό επίπεδο κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, εξαπέλυσε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια αξιοποιώντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης στο πρώτο θερινό τμήμα.

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναφερόμενη στην απαγόρευση διανομής τροφίμων από το κόμμα της, στην Πλατεία Αττικής, κατήγγειλε ότι απαγορεύθηκε σήμερα η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή έως τα μεσάνυχτα αν και «ο κ. Δένδιας και η ΓΑΔΑ μένουν αδιάφοροι στο παρεμπόριο που γίνεται κάθε Κυριακή στην πλατεία Αττικής».

«Ελάτε λοιπόν κύριε Δένδια να μας συλλάβετε», ανέφερε η βουλευτής.

Αναφέρθηκε επίσης στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλο με το εξής σχόλιο: «ο επαρχιώτης φέρελπις νέο πασόκος Τριαντάφυλλος, είναι ένας από τους 153 βουλευτές που είπε ναι στο Μνημόνιο. Αν πάταγε το ποδάρι του στις επιτροπές θα ήξερε αν έχουμε διαβάσει το νομοσχέδιο. Ας επιστρέψουν τα χρήματα στον λαό που το κόμμα του χρωστάει εκατομμύρια και να μην πιάνει στο στόμα του τη Χρυσή Αυγή. Ύστερα ας μιλήσουμε και για λαθραίους».

Σχολιάζοντας τις χθεσινές επισημάνσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, για αναφορές της Χρυσής Αυγής που παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα, η βουλευτής, του επιτέθηκε σε προσωπικό επίπεδο με ιταμές αναφορές για την κόρη του.

"Ας μας πει τώρα, που βρίσκεται η κόρη του. Βγήκε απ' τη “μπουζού” η “πρεζού” και έμπορος όπλων" είπε από το βήμα της Βουλής αφήνοντας τους πάντες άφωνους...
 
Τον κάλεσε, επίσης, να ανατρέξει στους νεκρούς της Marfin και στις ανακοινώσεις που βγήκαν «από τα συντρόφια του υπέρ των Αλβανών εγκληματιών για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ποιος υπονομεύει το Σύνταγμα και τους νόμους της πατρίδας μας. Δεν έχουμε προσωπικά με τον κ. Δραγασάκη είναι η πολιτική η αντιπαράθεση αλλά μην μας πουλάει πνεύμα και από πάνω».

Οι προσβλητικές αναφορές της κ. Ζαρούλια διεκόπησαν από τον προεδρεύοντα Ιωάννη Καλαντζή. «Είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα και να αναφέρεστε σε παιδιά; Για τον κύριο Δραγασάκη πείτε ότι θέλετε. Είστε και εσείς μάνα. Όχι στα παιδιά αναφορές».

«Σκεφτόμαστε και τα παιδιά της Χρυσής Αυγής» επέμεινε όμως η βουλευτής.

Το σημερινό επεισόδιο έρχεται σε συνέχεια μιας κλιμακούμενης φραστικής επιθετικής τακτικής από τη Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις της Βουλής και μετά τις επισημάνσεις του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι δεν θα γίνονται πλέον ανεκτά υβριστικά σχόλια που διασύρουν το Σώμα.

newsit.gr

Ανακοίνωση για επιδοτούμενες θέσεις στο ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου

Α ν α κ ο ί ν ω σ η
Σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) θα συμμετάσχει στη συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΚΤ δράση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με τριάντα (30) επιδοτούμενες θέσεις στη δομή ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου (Α’ ΒΑΡΔΙΑ) με ωράριο λειτουργίας 14:00-17:00 (κατά τους χειμερινούς μήνες) & 08:30-11:30 (κατά τους θερινούς μήνες) «Ελεύθερες δραστηριότητες» και τριάντα (30) επιδοτούμενες θέσεις στη δομή ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου (Β’ ΒΑΡΔΙΑ) με ωράριο λειτουργίας 17:00-20:00 (κατά τους χειμερινούς μήνες) & 11:30-14:30 (κατά τους θερινούς μήνες) «Δημιουργική απασχόληση».
Παρακαλούνται όλες οι ωφελούμενες μητέρες, που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους (παιδιά από την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα) σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και πληρούν τις προϋποθέσεις της αρ. πρωτ. 1360/19-6-2013 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ, να καταθέσουν με προσωπική τους ευθύνη αιτήσεις συμμετοχής – δηλώσεις για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2013-2014 μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου από τις 25/07/2013 έως και τις 01/08/2013 και ώρα 12:00 μ.μ. ή να τις αποστείλουν απευθείας στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τις 25/07/2013 μέχρι και τις 02/08/2013 και ώρα 14:00 μ.μ. (Προσοχή: Αιτήσεις που θα υποβληθούν στο πρωτόκολλο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες).
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.
Πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και την αίτηση μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ www.eetaa.gr, στο ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου από 8:30 έως 14:30 (Τηλ. 27430-22343 Υπεύθυνη: Κα Στεργίου Βασιλική) και στη ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. από 07:30 έως 15:30 (Τηλ. 27433-60228 Κος Δεκούσης Γεώργιος)
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων μητέρων θα παρασχεθεί τεχνική υποστήριξη για την συμπλήρωση της αίτησης από το προσωπικό του ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου.
                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
         ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ                              ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
    Αντώνης Κλαδούχος                                            Αντώνιος Νάτσιος

Θεατρική παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη στο Ξυλόκαστρο

Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης   | Κυριακή 28 Ιουλίου  Ώρα 21.15
Θεατρική παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Τάσος Νούσιας.
Είσοδος 20€/15€ φοιτητικό/10€ ΑΜΕΑ πολύτεκνοι και παιδικό

Θέατρο Σκιών Αθανασίου - «Ο Καραγκιόζης Πειρατής» στο Δερβένι

Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου   | Κυριακή 28 Ιουλίου  Ώρα 20.30
Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου θα παρουσιάσει το έργο «Ο Καραγκιόζης Πειρατής».
Είσοδος 5€

Ανακοίνωση για επιδοτούμενες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς Ξυλοκάστρου & Δερβενίου

Α ν α κ ο ί ν ω σ η
Σας ενημερώνουμε ότι το ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ θα συμμετάσχει στη συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΚΤ δράση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με πενήντα (50) επιδοτούμενες θέσεις στη δομή ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ και είκοσι πέντε (25) επιδοτούμενες θέσεις στη δομή ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ Δ.Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
Παρακαλούνται όλες οι ωφελούμενες μητέρες, που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους (προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση) και πληρούν τις προϋποθέσεις της αρ. πρωτ. 1360/19-6-2013 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ, να καταθέσουν με προσωπική τους ευθύνη αιτήσεις συμμετοχής – δηλώσεις για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2013-2014 μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία του ΝΠΔΔ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ από τις 25/07/2013 έως και τις 1/08/2013 και ώρα 12:00 μ.μ. ή να τις αποστείλουν απευθείας στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τις 25/07/2013 μέχρι και τις 2/08/2013 και ώρα 14:00 μ.μ. (Προσοχή: Αιτήσεις που θα υποβληθούν στο πρωτόκολλο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες).
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.
Πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και την αίτηση μπορείτε να αναζητήσετε :
  1. vστην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ www.eetaa.gr,
  2. vστον Παιδικό Σταθμό Ξυλοκάστρου υπεύθυνη: Κα Κούσπαρη Ελένη τηλ.2743028311,
  3. vστον Παιδικό Σταθμό Δερβενίου υπεύθυνη: Κα Σαφτουλή Γεωργία τηλ.2743032804
  4. vστα γραφεία του ΝΠΔΔ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ υπεύθυνη: Κα Ράλλη Αντωνία τηλ.2743360255

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων μητέρων θα παρασχεθεί τεχνική υποστήριξη για την συμπλήρωση της αίτησης από το προσωπικό του ΝΠΔΔ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντώνης Κλαδούχος

Όταν η Χρυσή Αυγή… ειρωνεύεται τη Δημοκρατία

Xrysh-Aygh
Οι συμβολισμοί έχουν τη βαθιά σημασία και αξία τους στην πολιτική. Ειδικά σε εποχές σύγχυσης και αποπροσανατολισμού σαν τη σημερινή. Γι’ αυτό και η στρατηγική… χλεύης απέναντι στη Δημοκρατία, την οποία ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, με αποκορύφωμα την επιλογή της να πετάξει το γάντι στην επίσημη πολιτεία, για να διοργανώσει συσσίτιο ανήμερα της 39ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, προκαλεί και εξοργίζει.
Το ακραίο μόρφωμα του οποίου ηγείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος πατάει πάνω στη συλλογική, εθνική κατάθλιψη την οποία βιώνουν οι Έλληνες λόγω της κρίσης, αλλά και της απόλυτης απαξίωσης ενός πολιτικού συστήματος, που στον πυρήνα και στις παρυφές του φέρει ακέραια την ευθύνη για το εθνικό κατάντημα και την ηθική χρεοκοπία του τόπου.
Η Χρυσή Αυγή… κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Εκείνοι που θα πρέπει να προβληματιστούν είναι οι υπόλοιποι. Δηλαδή εκείνοι που θα έπρεπε να την αντιμετωπίσουν πολιτικά, και να ακυρώσουν στην πράξη και την καθημερινότητα των Ελλήνων, τους λόγους που οδηγούν μάζες συμπολιτών μας να την ανέχονται, αν όχι να τη στηρίζουν.
Γιατί, η κατάσταση πλέον ξεφεύγει επικίνδυνα…

ysterografa.gr

Η Ελλάδα της κρίσης (σε… 26 λεπτά) από το BBC

Twitter @EmOikonomidis
greek-crisisΑκόμη και στην εποχή της ραγδαίας εξάπλωσης και διαδραστικής ικανότητας του διαδικτύου και κυρίως των social media, η δύναμη της εικόνας παραμένει εκκωφαντικά αποτελεσματική. Ειδικά όταν συνοδεύεται από ήχο και λόγια, στην κατεύθυνση της δραματοποίησης όσων αφηγούνται και καταγράφουν οι εικόνες που περνούν μπροστά από τα μάτια του θεατή.
Κάπως έτσι, το BBC παρουσιάζει σε ένα ντοκιμαντέρ περίπου 26 λεπτών, την Ελλάδα στην εποχή της κρίσης, με την εικόνα να επικεντρώνεται στην Αθήνα και την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που οδήγησε σε σοβαρές ρωγμές στους τομείς της πρόνοιας και της περίθαλψης. Κυρίως δε σε αυτόν της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η απεσταλμένη του βρετανικού καναλιού στην Αθήνα περπατάει τα σοκάκια της πόλης, συνομιλεί με πολίτες που δοκιμάζεται και “κοκκινίζει” την υπογράμμιση του αριθμητικού μεγέθους της ανεργίας: 30%.
“Έξι χρόνια κρίσης και τέσσερα χρόνια σκληρής λιτότητας γονάτισαν τους Έλληνες”, είναι η χαρακτηριστική εισαγωγή του ντοκιμαντέρ. Και φυσικά δεν είναι τυχαία η επιλογή του BBC να επικεντρωθεί στις αρρυθμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς οι Βρετανοί έχουν συγκεκριμένη αρχιτεκτονική στην “ανάγνωση” της ορθής ή μη λειτουργίας ενός κράτους.
Το σύστημα Υγείας βρίσκεται στην κορυφογραμμή των προτεραιοτήτων. Και στην Ελλάδα βρισκόταν (πολύ) κάτω από την βάση, πριν ακόμη η κρίση γκρεμίσει (και όχι απλά χτυπήσει) την πόρτα μας.

Video




ysterografa.gr

Καραμανλής: Υπάρχουν στη ζωή των εθνών κρίσεις…

Konstantinos-Karamanlis-Ethnarxis
Twitter @EmOikonomidis
Μετά από 7 χρόνια… ακλόνητης εκτροπής των θεσμών και του ιστορικού αποτυπώματος ενός έθνους μπροστά στο οποίο η ανθρωπότητα είχε συνηθίσει να κοντοστέκεται, να θυμάται και να χαμογελάει με θαυμασμό, χρειάστηκε η βαριά σκιά ενός μεγάλου ηγέτη, που επέστρεψε από την αυτοεξορία του με “δανεικό” αεροσκάφος, για να αλλάξει αναίμακτα το πολίτευμα.
Και η Ελλάδα να επιστρέψει στη δημοκρατική νομιμότητα, κάνοντας έτσι το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα για μια εθνική επανεκκίνηση. Μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, στο κέντρο των εξελίξεων, με ενεργή συμμετοχή στη διεκδίκηση ενός καλύτερου, κοινού μέλλοντος, την ώρα που η παράμετρος της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης δεν υπήρχε παρά μόνο… στο πίσω μέρος του μυαλού εκείνων που τελικά την εγκαθίδρυσαν για να την αξιοποιήσουν.
Με αφορμή την επέτειο “του Καραμανλή”, όπως η Ιστορία έχει αναγνωρίσει, για την καθοριστική συμβολή του Εθνάρχη σε μια πολιτειακή μεταβολή σχεδόν χωρίς προηγούμενο (ή… επόμενο), θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά. Απόψεις ρεαλιστικές ή στα όρια της εκτροπής από την κοινή λογική.

 Αυτή άλλωστε είναι η μεγαλύτερη συμβολή του Καραμανλή στην ιστορική διαδρομή του τόπου. Χάρη σε εκείνον, μπορούμε σήμερα, σε συνθήκες Δημοκρατίας, να κρίνουμε και να σχολιάζουμε… αφ’ υψηλού δράσεις, πράξεις, σχεδιασμούς και παραλείψεις. Επειδή έχουμε Δημοκρατία.
Μια Δημοκρατία που ο ίδιος εμπνεύστηκε και υλοποίησε, για να κακοποιηθεί στη συνέχεια. Και να βιώνουμε σήμερα μια εθνική χρεοκοπία, πρωτίστως ηθικών διαστάσεων και σε επίπεδο απουσίας ηγεσίας με όραμα, στην εποχή της “παιδικής χαράς” που έχει την αφετηρία της στην Ενωμένη Ευρώπη.
Εκείνες τις οριακές στιγμές της 24ης Ιουλίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε χρησιμοποιήσει μια αποστροφή με διαχρονική αξία και… προσαρμοστικότητα στην πραγματικότητα την οποία βιώνει σήμερα η Ελλάδα: “Υπάρχουν στη ζωή των εθνών κρίσεις που μπορούν να μεταβληθούν σε αφετηρία εθνικής αναγέννησης και ενός καλύτερου μέλλοντος”.
Με δυο φυσικά απαραίτητες προϋποθέσεις, τις οποίες… σκοπίμως παρέλειψε να αναφέρει: Να υπάρχουν οι ηγέτες που θα παρασύρουν τη χώρα στο μέλλον που πρέπει να διεκδικήσει. Και να υπάρχει… λαός πρόθυμος να παραμερίσει την εθνική απογοήτευση, να πιστέψει και να παλέψει.

Video

  ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Ο Αντώναρος διαψεύδει τα “Νέα”. Και απορεί…

Evangelos-Antonaros
Την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Αντώναρου προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα της στήλης “Μικροπολιτικός” στην εφημερίδα “Νέα”, που τον εμφανίζει να έχει συναντηθεί σε ξενοδοχείο με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, ενώ στο ρεπορτάζ εμπλέκεται και το όνομα του Ευρυπίδη Στυλιανίδη, αμφότεροι πολιτικά πολύ κοντά στον Κώστα Καραμανλή.
Ο τελευταίος κυβερνητικός εκπρόσωπος της περιόδου Καραμανλή, απάντησε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, εκφράζοντας την έντονή αντίδρασή του: “Καλοκαιρινοι ευφανταστοι προβοκατορες όσοι γράφουν ότι δήθεν συνάντησα τον Νίκο Παππα του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο δεν γνωρίζω κάν προσωπικά”, έγραψε με νόημα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο πρώην βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας δεν έκρυψε και την απορία του για το “που στοχεύουν” τέτοιου είδους δημοσιεύματα, κάτι άλλωστε το οποίο διαφαίνεται και από την αποστροφή του για “ευφάνταστους προβοκάτορες”.

ysterografa.gr

ΠΑΣΟΚ: Επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη η Χρυσή Αυγή

pasokara1Το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων να μην επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες»  εξέδωσε την εξής ανακοίνωση.

«Η σταθερή απόφαση του Δήμου Αθηναίων να μην αφήνει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να εφαρμόζουν τα άθλια σχέδια τους στις πλατείες της πρωτεύουσας τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και για την ασφάλεια των πολιτών. Επιλέγει την ημέρα που θυμόμαστε την αποκατάσταση της δημοκρατίας για να στείλει το δικό της φιλοχουντικό μήνυμα.

Η Αθήνα ήταν, είναι και θα παραμείνει δημοκρατική πόλη».

ysterografa.gr

Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής το… συσσίτιο

sisitioΌπως συνέβη και τον Μάιο έτσι και σήμερα η διανομή του συσσιτίου «μόνο για» θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον σταθμό Λαρίσης, ύστερα από απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. για οποιαδήποτε εκδήλωση στην πλατεία Αττικής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου  «η σημερινή εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στην οδό Δηλιγιάννη 50 στον σταθμό Λαρίσης, στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στις 6μμ. Το παρών θα δώσει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου».

ysterografa.gr

Κορκίδης: Είμαι Ολυμπιακός και… Νέα Δημοκρατία

Vassilis-Korkidis
Στη δημοσιογραφικά “προβοκατόρικη” ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για το αν σκέφτεται να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με άλλους παράγοντες του χώρου της οικονομίας, και να συνάψει σχέση… ελεύθερης συμβίωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής.
“Είμαι Ολυμπιακός και Νέα Δημοκρατία”, σχολίασε, συμπληρώνοντας ότι είναι της άποψης πως δεν αλλάζεις ομάδα και κόμμα.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκόδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Life” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τη Σύλβια Κλιμάκη, η οποία αντικαθιστά την Εύα Αντωνοπούλου, καθώς η τελευταία κάνει χρήση της καλοκαιρινής άδειάς της από τον σταθμό.

Δένδιας: Οι νεοναζί να εξαντλήσουν αλλού τον «φιλανθρωπικό» τους οίστρο

Eπίθεση στην Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με αφορμή την προαναγγελία εκδήλωσης του κόμματος, σήμερα το απόγευμα, κατά την οποία θα μοιράζονταν τρόφιμα μόνο σε Έλληνες.
«Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας
«Οι »φιλεύσπλαχνοι» νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον »φιλανθρωπικό» τους οίστρο» συμπλήρωσε.
Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θα επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να προχωρήσει στην  διανομή τροφίμων στην πλατεία Αττικής

«Μπλόκο» και από την ΓΑΔΑ στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

Tην απαγόρευση όλων των συναθροίσεων για σήμερα, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, αποφάσισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, με αφορμή τη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αττικής, και τη διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε η ΓΑΔΑ ανεφέρεται το εξής:
«Mε Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, σήμερα από 12.00 ώρα έως και την 24.00 ώρα, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς Αχαρνών-Ιουλιανού-Φιλαδέλφειας-Δομοκού-Νέστορος-Κωνσταντινουπόλεως-Αγίου Μελετίου-Αχαρνών».
Η απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, επικαλείται τις διατάξεις του Συντάγματος που προβλέπουν την απαγόρευση συναθροίσεων όταν επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Για την απόφαση διευκρινίζεται ότι, κίνητρο είναι το κάλεσμα για τη διανομή τροφίμων και ρούχων από τη Χρυσή Αυγή και η αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, που χαρακτηρίζει παράνομη τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για τη χορήγηση άδειας.
Τονίζεται, επίσης, ότι η εκδήλωση αυτή της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει προαναγγείλει ότι θα μοιράσει τρόφιμα και ρούχα μόνο σε Έλληνες αποκλείοντας τις άλλες κοινωνικές ομάδας της περιοχής, δημιουργεί κοινωνικές αντιθέσεις και έριδες. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι πληροφορίες της αστυνομίας είναι ότι άτομα που δραστηριοποιούνται στον αναρχικό χώρο, θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εκδήλωση προκαλώντας γενικευμένα επεισόδια.
Υπενθυμίζεται ότι επίθεση εναντίον της Χρυσης Αυγής εξαπέλυσε σήμερα και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δενδιας.

Διαθεσιμότητα: Αναζητούν 5.000 υπαλλήλους 11 υπουργείων

Εκτός από τους υπαλλήλους του ΠΔ Παυλόπουλου, ειδικά τους περίπου 20.000 ΥΕ και ΔΕ η κυβέρνηση όπως έγραψε η aftodioikisi.gr βάζει στο στόχαστρο τους υπαλλήλους των υπουργείων αλλά και τους 10.200 διοικητικούς ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι συνολικά από τα υπουργεία θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας περί τους 5.000-5.100 υπαλλήλους.  Δηλαδή, εκτός από τους 1.342 από το υπουργείο Υγείας θα προστεθούν ακόμη, σύμφωνα και με ρεπορτάζ του Τύπου:
-Παιδείας 900-1000 διοικητικοί
-Άμυνας 600 από το πολιτικό προσωπικό
-Προστασίας Πολίτη 712, επίσης από το πολιτικό προσωπικό
-Ανάπτυξης 490
-Περιβάλλοντος 262
-Αγροτικής Ανάπτυξης 269
-Εργασίας 41
-Τουρισμού 170
-Ναυτιλίας 62
-Εξωτερικών 152
Επιπλέον, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση των δομών δήμων, ώστε να προχωρήσει η διαθεσιμότητα σε μορφή, αρχικά, ενδοδημοτικής κινητικότητας που έχουν ζητήσει πολλοί δήμαρχοι.
Παράλληλα, όπως, επίσης, αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης θα προχωρήσουν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ) με βάση και τη γνωστή λίστα Σταμάτη, προκειμένου να γεμίσουν οι «δεξαμενές» των απολύσεων και της διαθεσιμότητας.

Παπαχρήστος: Τη χούντα την έδιωξε ο λαός…

Giorgos-PapachristosΜια διαφορετική διάσταση στην ιστορική επέτειο της 24ης Ιουλίου, που συμβολίζει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, με την πτώση του καθεστώτος των συνταγματαρχών και την έλευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αθήνα, δίνει ο Γιώργος Παπαχρήστος με όσα επισημαίνει στη στήλη του στα “Νέα”.
“Η χούντα έπεσε στις 23 Ιουλίου  1974, όχι στις 24 Ιουλίου που έφτασε στην Αθήνα ο Καραμανλής. Το ξέρω γιατί το έζησα. Όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες.
Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία, όπως την επέβαλε ο Καραμανλής, ο οποίος βαυκαλιζόταν να πιστεύει ότι αυτός έριξε τους δικτάτορες. Τη χούντα την έδιωξε ο λαός. Αυτή είναι η αλήθεια. Εντάξει;”, σημειώνει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα “Νέα” αναφορικά με τα γεγονότα του Ιουλίου του 1974, και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
ysterografa.gr

Διαθεσιμότητα: Καμπανάκι για τους συμβασιούχους του Παυλόπουλου

Μέσω των υπουργείων Υγείας, Παιδείας αλλά και των ΟΤΑ στους οποίους υπηρετεί ένα μεγάλο μέρος των περίπου 35.240 συμβασιούχων που είχαν γίνει αορίστου χρόνου με το ΠΔ Παυλόπουλου(164/2004), θα επιχειρήσει να γεμίσει τη «δεξαμενή» των περίπου 17.300 «διαθέσιμων» μέχρι το τέλος του χρόνου, η κυβέρνηση.
Το παραπάνω σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αν και πρόκειται για ένα ακόμη οριζόντιο μέτρο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να το «σερβίρει» μέσω αξιολόγησης, καθώς ένα μεγάλο τμήμα των συγκεκριμένων υπαλλήλων (οι πληροφορίες λένε ότι είναι άνω των 20.000) είτε είναι χαμηλών προσόντων (ΔΕ και ΥΕ) είτε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπάρχουν και παρατυπίες κατά τη μονιμοποίηση τους (πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας κλπ).
Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζητήθηκε και το θέμα των συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές. Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο θα έχουν δει την έξοδο από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του 2014, ώστε να προστεθούν στον αριθμό των 13.000 απολύσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2014.
Επιπλέον θα επιχειρηθεί στις «δεξαμενές» της κινητικότητας να μπουν μετά από αξιολόγηση δομών και προσωπικού:
-Διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ
-Υπάλληλοι ΟΤΑ στο πλαίσιο της διαδημοτικής κινητικότητας
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε και το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) που μπαίνουν σε καθεστώς αναδιάρθρωσης ώστε τουλάχιστον οι δύο τελευταίες να οδηγηθούν σε ιδιωτικοποίηση.
Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και το θέμα της διαθεσιμότητας των δασοπυροσβεστών, ωστόσο απορρίφθηκε αμέσως λόγω και της θερινής περιόδου.

Βρούτσης: Διασφαλίσαμε τις επικουρικές των επόμενων γενεών

vroutsis6
«Σήμερα διασφαλίζουμε ότι οι επόμενες γενεές θα πάρουν επικουρικές συντάξεις», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι αυτό ήταν απολύτως ανέφικτο πριν την ενοποίηση 21 ταμείων σε ένα (ΕΤΕΑ – Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) και τη μετατροπή τεσσάρων ταμείων σε ΝΠΙΔ.
Με αφορμή την έγκριση της τοποθέτησης του Αναστάσιου Παπανικολάου στη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως υπήρχε ένα σύστημα στρεβλώσεων που δημιούργησαν ένα κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα, στο οποίο «κρέμονται» 91 διαφορετικά ασφαλιστικά συστήματα για να προσθέσει πως η ενοποίηση αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση -κι αυτό διότι πλέον γίνονται οικονομίες κλίμακος και εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η βιωσιμότητα, ώστε οι επόμενες γενιές να πάρουν επικουρικές συντάξεις. «Η προηγούμενη κατάσταση οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο να μην ξαναδοθούν ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.
Ο κ. Βρούτσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική στέγασης των υπηρεσιών και των Ταμείων, καθώς και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας πως εξοικονομήθηκαν ήδη 8 εκατ. ευρώ. Σημείωσε ότι επί επτά μήνες καταγράφηκαν με ακρίβεια τετραγωνικού μέτρου όλα τα ακίνητα, η αποτύπωση των οποίων εισάγεται σε ηλεκτρονική βάση (ΕΣΤΙΑ) που θα λειτουργήσει σύντομα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία: από τα 504 κτίρια, τα 342 είναι σε ιδιοχρησία και τα 413 μισθωμένα. Συγκεκριμένα το ΕΤΕΑ έχει 57 ακίνητα, εκ των οποίων τα 48 είναι κτίρια και τα εννέα οικόπεδα. Από αυτά, τα 41 ακίνητα -με αντικειμενική αξία 109 εκατ. ευρώ- είναι σε ιδιοχρησία κι έχουν έκταση 155.894 τ.μ.
Τέλος, ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις συντάξεων που χρήζουν ελέγχου, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως επουδενί δεν υπονοεί πως αυτές είναι παράνομες. Όπως δημοσιοποίησε, μετά την λειτουργία του συστήματος Ήλιος, εντοπίστηκαν: δύο άτομα που εισπράττουν 10 συντάξεις, δύο άτομα που παίρνουν εννιά συντάξεις, 21 με οκτώ συντάξεις και επιπλέον 109 περιπτώσεις συνταξιούχων που λαμβάνουν έξι συντάξεις.

ysterografa.gr

ΕΣΗΕΑ: Η κυβέρνηση επιχειρεί να διχάσει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

esiea
Με ανακοίνωση της με τίτλο «Η κυβέρνηση επιχειρεί να διχάσει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ» η ΕΣΗΕΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη νέα δημόσια τηλεόραση.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τι αλλάζει με το πολυνομοσχέδιο σε φορολογία, δημόσιο, υγεία, εκπαίδευση, εργασία

Όλο το πολυνομοσχέδιο, Τι αλλάζει  Φόρο Εισοδήματος , ΟΤΑ,  διαθεσιμότητα,  κινητικότητα,  κατάργηση δημοτικών αστυνομικών, τις νέες διαδικασίες του ΑΣΕΠ, κ.α

Το ονόμασαν «πολυνομοσχέδιο» διότι πίσω από τον τίτλο «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις»,  κρύβει σε κάθε άρθρο ξεχωριστά την ανατροπή δεδομένων που αλλάζουν άρδην τη ζωή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Το ψηφισθέν τελικά πολυνομοσχέδιο, με όλες τις αλλαγές που επήλθαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή περιλαμβάνει σε κεφάλαια των άρθρων του το Φόρο Εισοδήματος , θέματα ΟΤΑ, τη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα, την κατάργηση των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων, των εκπαιδευτικών, τις νέες διαδικασίες του ΑΣΕΠ, τον κατώτατο μισθό, άρθρα που αφορούν τους ιατρούς, τους φαρμακοποιούς, τους φυσιοθεραπευτές,  τη δικαιοσύνη κ.α.
Αναλυτικότερα:

Ευρωβαρόμετρο: Το 98% των Ελλήνων θεωρεί την οικονομία της χώρας «κακή»

Ευρωβαρόμετρο: Το 98% των Ελλήνων θεωρεί την οικονομία της χώρας «κακή»Το... 98% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν ως «κακή» την κατάσταση της εθνικής οικονομίας! Ποσοστό απαισιοδοξίας κατά 28% μεγαλύτερο από τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες για τις χώρες - μέλη της Ε.Ε για την περίοδο 10-24 Μαϊου. Το 68% των Ελλήνων θεωρούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη σε ότι αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά εργασίας και ακριβώς το ίδιο ποσοστό, δηλώνει ότι η σημερινή κατάσταση δεν τους επιτρέπει να κάνει σχέδια για το μέλλον, απλά ζει χωρίς προσδοκίες προκειμένου να βγάλει σε πέρας την κάθε μέρα...
 eklogika.gr

ΔΗΜΑΡ: Όχι στη λογική του ξαφνικού θανάτου στο Δημόσιο

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ØÇÖÏÄÅËÔÉÏÕ ÅÐÉÊÑÁÔÅÉÁÓ ÔÇÓ ÄÇÌ.ÁÑ. (EUROKINISSI / ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)
Να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα τη διαδικασία διοικητικής μεταρρύθμισης στα κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά της πλήρους αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις, του αναγκαίου χρόνου, της νομιμότητας των διαδικασιών της στήριξης της όλης διαδικασίας στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού, καλεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοκητικής Μεταρρύθμισης.
Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει τη λογική του ξαφνικού θανάτου υπηρεσιών του δημοσίου, ενώ για τις απολύσεις, επισημαίνεται ότι αυτές μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο αν αφορούν σε καταδικασθέντες με αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων, σε εισαχθέντες με πλαστά δικαιολογητικά, σε συστηματικά απέχοντες από την εργασία και σε όσους κριθούν ανίκανοι προς εργασία μετά από αξιολόγηση.
«Αν η κυβέρνηση συνεχίσει στην ίδια γραμμή της αποδοχής των ιδεοληψιών της Τρόικας θα οδηγήσει τα πράγματα στην απορρύθμιση του δημόσιου τομέα και την κατάρρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες»,υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ .
Εξάλλου, σε σχόλιο της με αφορμή τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει ότι «η παραδοχή του ότι ο ρόλος του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι συντονιστικός και εποπτικός και ότι η επιτυχία των σχετικών προγραμμάτων εξαρτάται από την συμβολή των υπολοίπων υπουργών, επιβεβαιώνει πλήρως την επιχειρηματολογία του κ. Μανιτάκη σε σχέση με την πορεία του προγράμματος κινητικότητας όσο βρισκόταν στη θέση του Υπουργού».

Θαλάσσια ανεμώνη στον βυθό της Μήλου



Η φωτογραφία ανήκει στον Γιάννη Κυραννό και την αναδημοσιεύουμε από το Miloslife- 

http://pinakio.blogspot.gr

Σπύρος Γιαννιώτης: Όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο ανατρίχιασα

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης ανατρίχιασε όταν άκουσε τον εθνικό ύμνο














«Να εκπροσωπείς τη χώρα στου στο εξωτερικό είναι μοναδικό. Αλλά το να φτάσεις στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να ακούς τον Εθνικό σου ύμνο στη Βαρκελώνη, είναι απερίγραπτο συναίσθημα, προκαλεί ανατριχίλα», υπογράμμισε σε δηλώσεις του στον  Real Fm,  σήμερα το πρωί  μεταξύ άλλων ο Σ. Γιάννιωτης για την μεγάλη του επιτυχία και πρόσθεσε:
«Όταν κολυμπάω, προσπαθώ να βελτιώσω τον εαυτό μου. Προσπαθώ να εκπροσωπώ τη χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο. Προσπαθώ να κολυμπήσω και να κάνω τη δουλειά μου».

 .

Έλεν Τόμας: Αντίο σε μια «Φρουρό της Δημοκρατίας»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Καθήκον των δημοσιογράφων είναι να ακολουθούν την αλήθεια, οπουδήποτε και αν τους οδηγεί, ανεξάρτητα από την πολιτική» (Έλεν Τόμας).

Με το βιβλίο της «Φρουροί της Δημοκρατίας», η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Έλεν Τόμας, ο σκαπανέας της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας, ο «καθιστός Βούδας», η «πρώτη κυρία του αμερικανικού Τύπου», η πρωτοπόρος που άνοιξε δρόμους και επέβαλε την γυναικεία παρουσία στη δημοσιογραφία, η ακατάβλητη φρουρός της αλήθειας και του δημοσίου συμφέροντος, υπόδειγμα θάρρους και αντικειμενικότητας, μέντορας αναρίθμητων γυναικών δημοσιογράφων, πολυβραβευμένη και αμφιλεγόμενη, μας έδειξε πριν από μερικά χρόνια πώς πρέπει να είναι και τι πρέπει να υπηρετεί η δημοσιογραφία.

Η Έλεν Τόμας δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Άφησε την τελευταία της πνοή το περασμένο Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013, λίγο πριν κλείσει τα 93 (θα τα γιόρταζε στις 4 Αυγούστου, ημέρα γενεθλίων και του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα, με τον οποίο είχε μοιραστεί την πρώτη γενέθλια τούρτα του μετά την ανάδειξή του στο ανώτατο αξίωμα).

Παρέμβαση του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, στα πλαίσια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Όπως είναι γνωστό, αυτές τις ημέρες συζητείται στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει απασχολήσει το σύνολο των Κυβερνήσεων και το οποίο εξακολουθεί να αναζητά λύση. Το νομοσχέδιο φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων, δίνοντας δυνατότητα σε περισσότερους ιδιοκτήτες να ενταχθούν με ευνοϊκότερους όρους στις ρυθμίσεις. Πλην όμως παραμένει ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο αφορά στους οικισμούς που έχουν χτιστεί σε δασικές εκτάσεις.
Μιλούμε για οργανωμένους, αναγνωρισμένους οικισμούς που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, όπως οι οικισμοί των Αγίων Θεοδώρων, ο οικισμός Βαμβακιές Σχίνου, και εκατοντάδες άλλοι σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι εξακολουθούν να απειλούνται με κατεδαφίσεις. Μιλούμε επίσης για μεμονωμένους οικιστές, οι οποίοι εξαπατήθηκαν από καταπατητές και αγόρασαν οικόπεδα ως οικοδομήσιμα, για να μάθουν στη συνέχεια ότι επρόκειτο για δασικές εκτάσεις.
Αυτοί οι οικισμοί έχουν αναγνωριστεί από τους οικείους Δήμους και Νομαρχίες, έχουν συνδεθεί με υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, έχουν κοινοτικό φωτισμό, εκκλησίες, χρηματοδοτούνται από κρατικούς φορείς για έργα υποδομής. Παρά το γεγονός ότι η επίσημη πολιτεία τους αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες όπως ακριβώς όπως τους νόμιμους οικισμούς, παρέχοντας υπηρεσίες, αλλά και εισπράττοντας τέλη και φόρους, ωστόσο σήμερα, βάσει παλαιότερων αποφάσεων χαρακτηρισμού, απειλούνται με κατεδάφιση.
Όπως είπα στον κύριο Υπουργό, πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη να παταχθεί αμείλικτα η καταστροφή των δασών μας και ότι πρέπει κάποτε να μπει ένα οριστικό τέλος στις καταπατήσεις. Πλην όμως, η πολιτεία οφείλει να έχει ρεαλισμό, αλλά και ανθρώπινο πρόσωπο και οφείλει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί. Διότι φέρει και η πολιτεία ευθύνη για την άτακτη και παράνομη δόμηση, για την ανοχή που έχει επιδείξει και για την απουσία οποιουδήποτε πολεοδομικού σχεδιασμού.
Πολλά σπίτια σε τέτοιους οικισμούς αποτελούν κύρια και μοναδική κατοικία, βρίσκονται εκεί εδώ και δεκαετίες και οι οικισμοί έχουν διαχρονικά λάβει την στήριξη του επίσημου κράτους. Οι ιδιοκτήτες είναι στην πλειοψηφία τους άνθρωποι που με το υστέρημά τους έχτισαν μία εξοχική κατοικία, συνταξιούχοι που κατοικούν εκεί μόνιμα, οικογένειες που δεν έχουν δυνατότητα να παραθερίσουν αλλού. Θεωρώ ότι τέτοιοι οικισμοί δεν είναι δυνατόν να κατεδαφιστούν.
Πρότεινα στον Υπουργό την άμεση αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων κατεδάφισης, τουλάχιστον μέχρι την κύρωση και ανάρτηση των νέων, οριστικών δασικών χαρτών, οι οποίοι δεν μπορεί να συνεχίζουν να βασίζονται σε υλικό του πενήντα και του εβδομήντα. Είναι απαραίτητη η σύνταξη των δασικών χαρτών με βάση επίκαιρα δεδομένα, τα οποία θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την παλαιότητα και το μέγεθος των οικισμών, τη σύνδεσή τους με δίκτυα κοινής ωφέλειας, αλλά και τα πολεοδομικά σχέδια των οικείων δήμων. Μόνο έτσι θα μπορέσει η πολιτεία και τους οικιστές να αντιμετωπίσει δίκαια, αλλά και τα δάση να προστατεύσει, θέτοντας τους απαραίτητους χρονικούς και χωρικούς περιορισμούς και να φροντίζοντας για την απαρέγκλιτη τήρησή τους.»

ΑΕΚ, δείξε στους Έλληνες τον δρόμο!

Toυ Φώτη Σαραντόπουλου

Θα το ξαναπώ: Το ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα, είναι πολύ μπροστά από την πολιτική.

Αν οι κυβερνώντες παρακολουθούσαν όσα γίνονται αυτές τις ημέρες στην ΑΕΚ, θα είχαν καταλάβει και τι πρέπει να κάνουν για την Ελλάδα.



ΑΕΚ δεν είμαι, αλλά το μοντέλο πρέπει να το μελετήσουν και να το καταλάβουν όλοι οι Έλληνες.
Ας τα βάλω σε μία σειρά, για να σας ξεμπερδέψω.
 Περισσότερα : logia-starata.blogspot.gr/

«Ανήθικο» το υπάρχων εφαρμοζόμενο «φορολογικό πλαίσιο – σύστημα» της χώρας

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης

Με τη λήψη σπασμωδικών διοικητικών μέτρων ή με περισσότερη αστυνόμευση της αγοράς, με τη χρησιμοποίηση ενός μηχανισμού που νοσεί πραγματικά, δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποτελέσματα στο μέτωπο της φοροαποφυγής. Χρειάζεται εκ βάθρων ανάλυση και αλλαγή του εφαρμοζόμενου φορολογικού συστήματος.

Ο επιχειρηματίας που πνίγεται από τη μείωση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας του(λόγω ύφεσης και υπερφορολόγησης), οι οποίες απειλούν πλέον την επιβίωσή του, αλλά και ο καταναλωτής που λόγω δραματικής μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός του, αναζητά καλύτερη τιμή στο όποιο προϊόν αγοράζει , εμπλέκονται κατά το ίδιο σχεδόν ποσοστό σε μια μη φορολογημένη συναλλαγή δεδομένου πως υπάρχει κοινό όφελος.
Περισσότερα:  logia-starata.blogspot.gr

Τα Πελοποννησιακά προϊόντα στο Λονδίνο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1400c6856ac62f8e&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hjhbxwrm1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374667900941&sads=s-1MqT79soqcq4m5Xm0wg_NFpFA
 
Στην «καρδιά» του Λονδίνου θα βρίσκονται πλέον τα Πελοποννησιακά προϊόντα, μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να διοργανώσει μόνιμη έκθεση στην περιοχή Southgate, όπου είναι συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός μεγάλος αριθμός εισαγωγικών εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας και όπου λειτουργεί ετήσιος εκθεσιακός χώρος, παρέχοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα σε Πελοποννήσιους εξαγωγείς να διαθέτουν γραφεία για επιχειρηματικές συναντήσεις και συνεδριακό χώρο για εξειδικευμένες παρουσιάσεις των προϊόντων τους.

Ξαναστήνουν την παλιά ΕΡΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξαναστήνουν την παλιά ΕΡΤ
Αποκλείονται οι νέοι, οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα και οι ικανότεροι

Διαβάζοντας την προκήρυξη για τις προσλήψεις στον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση επιμένει στις καταστροφικές, πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος.
Για του λόγου το αληθές:

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ:
ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1401086a5fd846ba&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374667207544&sads=iHM5nxM3upw6ISUT699OiLzsH7M
O Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, σε συνέχεια της αξιολόγησης των θαλάσσιων υδάτων του, σας ενημερώνει ότι κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής ΑλλαγήςΕιδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), διοργανώνει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το «Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης της Χώρας».
Το Υπουργείο θα προβάλλει μέσα από το πρόγραμμα αυτό, παραλίες που έχουν επιλεγεί βάσει κριτηρίων από την αρμόδια Υπηρεσία του, όπως αυτή του Λουτρακίου (έργα του ΕΠΠΕΡΑΑ στη γύρω περιοχή, καλά ύδατα από ελέγχους της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ).
Με κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας, «Απαντάμε με πράξεις, για να απολαμβάνετε περισσότερες καθαρές ακτές», ειδικές ομάδες -στελεχωμένες με το κατάλληλο προσωπικό - θα διανέμουν στους λουόμενους ειδικά, για κάθε ακτή, ενημερωτικά έντυπα, καθώς και αναμνηστικά.
Η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, θα λάβει χώρα την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 και ώρες 12:00 έως 18:00, στην πλατεία Κρήνης της παραλιακής ζώνης του Λουτρακίου, όπου θα υπάρχει και εκθεσιακό περίπτερο ενημέρωσης των πολιτών (μπροστά από το Ξενοδοχείο Αχίλλειον).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ- Γ' ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»
MUNICIPAL ORGANIGATION «PROMITHEAS»
OF THE MUNICIPALITY OF LOUTRAKI-AG.THEODOROI
FOUNDATION FOR THE SPREAD OF BALKAN AND EUROPEAN CULTURE «RIGAS FEREOS» OF RUMANIA

ΓΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
«ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
3Ο ΙNTERNATIONAL ANTHOLOGY OF LITERATURE
«THE CROSSROADS OF THE WORLD»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜ.ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΣΘΜΙΑΣ.doc ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜ.ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΣΘΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δ Η Μ Ο Σ Ισθμία 24 - 07 - 2013
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Αριθμ. Πρωτ. 82
Ι Σ Θ Μ Ι Α Σ Με αποδεικτικό
Πληροφορίες : Ρουστέμη Πηγή
Τηλέφωνο : 2741037211
FAX : 2741037236

ΠΡΟΣ:
Τους Συμβούλους Της Δημοτικής Κοινότητας ΙΣΘΜΙΑΣ.


Θ Ε Μ Α : «Πρόσκληση σε συνεδρίαση »


Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Ισθμίας στις 29 Ιουλίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1) Λήψη απόφασης-γνωμοδότησης, περί: Α) Ανώτατου αριθμού αδειών, κατά κατηγορία επαγγελμάτων, που πρόκειται να χορηγηθούν το έτος 2014 και προσδιορισμό ισάριθμων, συγκεκριμένων θέσεων για την άσκηση των υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων. Β) Ανώτατου αριθμού των αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου τύπου Β΄, για το έτος 2014 και Γ) Ανώτατου αριθμού των αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου τύπου Α΄, για το έτος 2014.
2) Λήψη ή μη απόφασης για διαγραφές χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους Τελών Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) έτους 2010.
3) Χορήγηση ή μη ανανέωσης άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων, για το έτος 2013 και παράταση ωραρίου, στην ΑΘΗΝΑ ΝΕΖΗ για κατάστημα «ΚΑΦΕ-ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ» στο Καλαμάκι Ισθμίας.



Ο Πρόεδρος της Δημοτικής
Κοινότητας Ισθμίας



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ