Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Όχι στη λογική του ξαφνικού θανάτου στο Δημόσιο

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ØÇÖÏÄÅËÔÉÏÕ ÅÐÉÊÑÁÔÅÉÁÓ ÔÇÓ ÄÇÌ.ÁÑ. (EUROKINISSI / ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)
Να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα τη διαδικασία διοικητικής μεταρρύθμισης στα κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά της πλήρους αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις, του αναγκαίου χρόνου, της νομιμότητας των διαδικασιών της στήριξης της όλης διαδικασίας στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού, καλεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοκητικής Μεταρρύθμισης.
Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει τη λογική του ξαφνικού θανάτου υπηρεσιών του δημοσίου, ενώ για τις απολύσεις, επισημαίνεται ότι αυτές μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο αν αφορούν σε καταδικασθέντες με αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων, σε εισαχθέντες με πλαστά δικαιολογητικά, σε συστηματικά απέχοντες από την εργασία και σε όσους κριθούν ανίκανοι προς εργασία μετά από αξιολόγηση.
«Αν η κυβέρνηση συνεχίσει στην ίδια γραμμή της αποδοχής των ιδεοληψιών της Τρόικας θα οδηγήσει τα πράγματα στην απορρύθμιση του δημόσιου τομέα και την κατάρρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες»,υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ .
Εξάλλου, σε σχόλιο της με αφορμή τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει ότι «η παραδοχή του ότι ο ρόλος του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι συντονιστικός και εποπτικός και ότι η επιτυχία των σχετικών προγραμμάτων εξαρτάται από την συμβολή των υπολοίπων υπουργών, επιβεβαιώνει πλήρως την επιχειρηματολογία του κ. Μανιτάκη σε σχέση με την πορεία του προγράμματος κινητικότητας όσο βρισκόταν στη θέση του Υπουργού».