Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα στην Τρίπολη Αστέρας και Πανιώνιος / Βήματα παραμονής ο Παναιτωλικός 3 - 0 την Λάρισα

Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 0-0: Έχασε ευκαιρία ο «Ιστορικός» Την ευκαιρία να διπλασιάσει τις νίκες του στα play out της Super League έχασε ο Πανιωνίος, που αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Αστέρα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στην Τρίπολη. Παρότι οι «κυανέρυθροι» δεν ήταν καλύτεροι, είχαν την ευκαιρία του αγώνα αφού στο 90’ ο Γρίβας δεν μπόρεσε να βάλει το κεφάλι

Πένθος στη Μητρόπολη Φωκίδας για την καταστροφική φωτιά στο μοναστήρι Βαρνάκοβας

 
Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος σήμερα θρηνεί! “Στέκει συγκλονισμένη και δακρυρροούσα μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία, κατώδυνη στην ψυχή και στην καρδιά, ενεή στο τραγικό ολοκαύτωμα του εν χρήσει καθολικού της Ιεράς Μονής της Θεοτόκου, της επωνομαζομένης Βαρνάκοβας και ιδιαιτέρως μπροστά στην ολοσχερή καταστροφή της θαυματουργού και εφέστιας εικόνας Της”.
Με αυτά τα λόγια, ο μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος, προσπαθεί να περιγράψει τα συναισθήματα για την καταστροφή από τον πύρινο εφιάλτη. Το κακό είχε ξαναγίνει πριν από τρία χρόνια. Τώρα, η φωτιά ήρθε να αποτελειώσει ό,τι γλίτωσε τότε… Το σημαντικότερο από αυτά είναι η θαυματουργή εικόνα

Κορωνοϊός: Στα 13 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 184 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Στα 13 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 184 οι νεκροί
Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου, είναι 13, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Το σύνολο των περιστατικών ασθένειας στη χώρα μας είναι πλέον 3.134.
Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος εξαιτίας του COVID-19 και έτσι το σύνολο των νεκρών ανέρχεται στους 184.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Πράσινο Ταμείο: Παράταση στους ΟΤΑ έως 30 Οκτωβρίου για την Πρόσκληση Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών


Πράσινο Ταμείο: Παράταση στους ΟΤΑ έως 30 Οκτωβρίου για την Πρόσκληση Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών

Το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου επικαιροποίησε την Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση της προκήρυξης και της διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών.Συγκεκριμένα, αποφάσισε:
- την τροποποίηση όσον αφορά στους δυνητικούς δικαιούχους ΟΤΑ Α΄ βαθμούτου Προγράμματος

...

Ν/Σ:Καταργείται εισφορά των Δήμων και Περιφερειών στις Τράπεζες για Δάνεια

Χορήγηση δημοτολογικών & ληξιαρχικών πράξεων -Σε ΦΕΚ η νέα διαδικασία / NEA από aftodioikisi.gr

Θέσεις Εργασίας στο Μπολάτι Κορινθίας



Θέσεις Εργασίας στο Μπολάτι Κορινθίας

Η ECORAP A.E., ζητά να προσλάβει άτομα στο Μπολάτι Κορινθίας στις εξής θέσεις εργασίας:

  • 1 οδηγός οχήματος Ε’ κατηγορίας
  • 1 χειριστής μηχανημάτων έργου 
Τηλέφωνο επικοινωνίας - πληροφορίες: 27410 56001
Βιογραφικά στο email: eco@rapgroup.gr 


ECORAP AE

Βαλκάνια: Οι εθνικισμοί στο κόκκινο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μεγάλη Αλβανία, Μεγάλη Ουγγαρία, Μεγάλη Κροατία: Εικοσιένα χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, σπίθες μεγαλοϊδεατισμών εξακολουθούν να απειλούν την «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης». Ένα γραμματόσημο εδώ, ένας χάρτης εκεί, μια σύλληψη παραπέρα, μια δήλωση, μια απάντηση, μια ειρωνεία, η συζήτηση για ανταλλαγή εδαφών. Εδώ είναι Βαλκάνια! Και εκεί είναι η… ΕΕ.
«Αποδείξαμε ότι στα Βαλκάνια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον εθνικισμό και να υπερβούμε την εσωστρέφεια με όραμα για το μέλλον», είχε με (ανιστόρητη) βεβαιότητα δηλώσει ο κ. Τσίπρας στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, από τα Σκόπια, όπου έλαβε μέρος σε ημερίδα του Economist για τα Δυτικά Βαλκάνια και μετά

Δήλωση Γ.Ψυχογιού για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι.


Στις 14 Φεβρουαρίου του 2018 με τη δυναμική μας παρουσία και ισχυρά επιχειρήματα σαν βουλευτές της κυβέρνησης (όχι αντιπολίτευσης!) του ΣΥΡΙΖΑ αποτρέψαμε από κοινού με εκπροσώπους του Δήμου και φορείς της περιοχής το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι.
Προβάλαμε την οικονομική, αναπτυξιακή και κοινωνική διάσταση της λειτουργίας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.ΠΕΛ. ΓΙΑ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΥΣΩΝΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίπολη 15-06-2020

Με την σύμφωνη γνώμη της νυν και πρώην περιφερειακής αρχής, των στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αναβλήθηκε για άλλη μια φορά να τοποθετηθεί η περιφερειακή αρχή στο Πε.Συ., πάνω στα δίκαια αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς.
Ακόμα και να πάρει απόφαση το Πε.Συ. για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών που επλήγησαν από τον καύσωνα!

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η εξής:

Πρόταση απόφασης του Πε. Συ. για  «αποζημιώσεις παραγωγών από καταστροφές του  καύσωνα στην ελαιοπαραγωγή»
Για άλλη μια χρονιά-τρίτη συνεχή- οι ελαιοπαραγωγοί θα χάσουν το εισόδημά τους.  Με τον καύσωνα μεταξύ 15-19 Μάη 2020  έγινε μεγάλη καταστροφή στην καρπόδεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις - περιοχές είναι μάλιστα καθολική. Αυτό έρχεται ως συμπλήρωμα στις προηγούμενες καταστροφικές χρονιές, με τις ζημιές από την ελλιπή δακοκτονία, που από την μία εκτοξεύτηκε το κόστος παραγωγής, τα χρέη κ.τ.λ., και από την άλλη η τιμή του λαδιού κατρακύλησε κάτω από το κόστος παραγωγής.
  Η περιφέρεια  οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα και να στηρίξει τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών για:
- Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.
- Αποζημίωση στο 100% της παραγωγής και του κεφαλαίου. Η δικαιολογία ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι αβάσιμη. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση. Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δισ. στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να αποζημιώσει τους ελαιοπαραγωγούς. Έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια.
-  Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-  Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
-  Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.
- Nα εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Καμιά καθυστέρηση στις διαδικασίες για την δακοκτονία στη φετινή παραγωγή. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου επιστημονικού – τεχνικού προσωπικού, στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας
Γιάννης Κελάρης

Παρών ο Αντιπεριφερειάρχης ΚορινθίαςΤάσος Γκιολής στο 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου. - 1η ημέρα Πανελαδικών εξετάσεων.


Νωρίς το πρωί σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου και 1η ημέρα συμμετοχής των νέων μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στο 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου.

Μήνυμα Γ.Ψυχογιού για τις Πανελλαδικές

Γ. Ψυχογιός: Σταματήστε να ρίχνετε νερό στο μύλο της ακροδεξιάς - βίντεο

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που σήμερα ρίχνονται στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων! Μια δύσκολη δοκιμασία μέσα σε μια πρωτόγνωρη χρονιά.
Ένας αγώνας μέσα στους πολλούς που έχουν ήδη δώσει και θα κληθούν να δώσουν τα παιδιά μας. Ένα αγώνας κρίσιμος, όχι όμως χωρίς αύριο, όχι τελικός.

Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Ψηφιοποίηση των χειρογράφων και καταλογογράφηση των εντύπων της Ιεράς Μονής (Ι.Μ.) Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας»


 ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ - Posts | Facebook
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020,  ο κ. Νίκας με αφορμή τη συζήτηση του θέματος για σύναψη της προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης ύψους 93.300€, έκανε αναφορά στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Ιεράς Μονής (Ι.Μ.) Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας, για το έργο «Ψηφιοποίηση των χειρογράφων και καταλογογράφηση των εντύπων της Ιεράς Μονής (Ι.Μ.) Κοιμήσεως Θεοτόκου

Τάσος Γκιολής: Ο ΙΣΘΜΟΣ αλλάζει... ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΙΣΘΜΟΥ



Ο ΙΣΘΜΟΣ αλλάζει...αγαπάμε τον τόπο μας και αυτό βγαίνει μπροστά.
Σας ευχαριστώ πολύ μέσα απο την καρδιά μου...συνεχίζουμε δυνατά όλο το καλοκαίρι για να δώσουμε χρώμα στην πύλη του Μοριά.

Εργασίες συντήρησης των δρόμων, των πεζοδρομίων και των κόμβων στην

Πανελλαδικές 2020: Τη Δευτέρα η πρεμιέρα – Πώς θα κινηθούν οι βάσεις, τι αλλάζει και το πρόγραμμα


Στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται αύριο 100.000 υποψήφιοι για να διεκδικήσουν 77.970 θέσεις στα ελληνικά αμφιθέατρα.
Η αυλαία ανοίγει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 26 Ιουνίου με την πανελλαδική εξέταση των μαθημάτων της Χημείας και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
Διπλό σύστημα, μειωμένη ύλη, αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των μορίων, αύξηση των εξεταστικών κέντρων και αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ των

«Έφυγε» σε ηλικία 79 ετών ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Σωτήρης Παπαπολίτης

«Έφυγε» σε ηλικία 79 ετών ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Σωτήρης Παπαπολίτης
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σωτήρης Παπαπολίτης, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία.
Ο Σωτήρης Παπαπολίτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1941. Σπούδασε στη Νομική Σχολή, Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μεταπτυχιακά στο Τορόντο.
Ήταν γιος του Σάββα Παπαπολίτη του αρχηγού της ΕΠΕΚ και συνιδρυτή της Ένωσης Κέντρου.
Το 1963 ήταν διευθυντής στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Σοφοκλή Βενιζέλου. Εντάχθηκε στη ΝΔ το 1979 και το 1980 τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας στο Υπουργείου Χωροταξίας.
Το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.
Πολιτεύτηκε για τελευταία φορά το 1996, ενώ το 2000 αποχώρησε από τη ΝΔ.

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-2: Πέρασε από το Ηράκλειο, προσπέρασε τον ΠΑΟΚ! (vids) 
Χάρη σε γκολ των Λιβάγια και Βέρντε (ένα γκολ σε κάθε ημίχρον ) η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα (0-2) από το Ηράκλειο σε βάρος του ΟΦΗ και παράλληλα ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης των playoffs της Super League, αφήνοντας τρίτο τον ΠΑΟΚ.
Χάρη σε αυτή τη νίκη, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν πλέον στη δεύτερη θέση της κατάταξης των playoffs της Super League, αφήνοντας τρίτο τον ΠΑΟΚ που