Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-2: Πέρασε από το Ηράκλειο, προσπέρασε τον ΠΑΟΚ! (vids) 
Χάρη σε γκολ των Λιβάγια και Βέρντε (ένα γκολ σε κάθε ημίχρον ) η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα (0-2) από το Ηράκλειο σε βάρος του ΟΦΗ και παράλληλα ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης των playoffs της Super League, αφήνοντας τρίτο τον ΠΑΟΚ.
Χάρη σε αυτή τη νίκη, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν πλέον στη δεύτερη θέση της κατάταξης των playoffs της Super League, αφήνοντας τρίτο τον ΠΑΟΚ που
έχασε βαθμούς στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Τον... λογαριασμό των φιλοξενούμενων άνοιξε στο 42' ο Λιβάγια ύστερα από σέντρα του Λόπες, ενώ τον έκλεισε ο νεοεισελθών (μπήκε στο ματς στο 60') Βέρντε στο 65' με θαυμάσιο αριστερό σουτ. Ενδιάμεσα ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Φιγκεϊρέδο, όμως στο δυνατό σουτ που επιχείρησε στο 45' η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ...
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουόλι, Κουτρουμπής (79' Νάστος), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης (87' Δεληγιαννίδης), Σακόρ (67' Στάικος), Νέιρα, Μεγιάδο, Σεμέντο (79' Νοικοκυράκης), Μάνος (67' Βαζ), Φιγκεϊρέδο.
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (86' Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (60' Βέρντε), Λιβάγια (86' Σβάρνας), Ολιβέιρα (75' Αραούχο).

2η αγωνιστική

Σάββατο (13/6)
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-0
Κυριακή (14/6)
ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-2 (42' Λιβάγια, 65' Βέρντε)
Ολυμπιακός - Άρης 3-1 (27’ Καμαρά, 28’ Καμαρά, 38’ Μασούρας, 64’ Ιντέγε) 

Βαθμολογία playoff

*Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι πέντε: Ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής παίρνουν μέρος στα προκριματικά του Champions League, ενώ τρία παραμένουν τα εισιτήρια για το Europa League.
*Ο Κυπελλούχος συμμετέχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.
*Εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει την έξοδο του στο Champions League τότε το εισιτήριο πάει στον 3ο της βαθμολογίας και τ' άλλα δύο εισιτήρια στον 4ο και τον 5ο της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα των playout:
Με τον Λουίς Φερνάντεθ, αλλά δίχως τους τραυματίες Ντάνι Σουάρεθ και Ματίας Ιγκλέσιας θα παραταχθεί στο αυριανό (15/6 19:30) ματς με τον Πανιώνιο ο Αστέρας Τρίπολης. Η τελευταία προπονήση των Αρκάδων κύλησε χωρίς απρόοπτα, με τον κόουτς Μίλαν Ράσταβατς να κάνει γνωστή μετά το τέλος του προγράμματος την αποστολή για το ματς με τους Νεοσμυρνιώτες.
Σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται κανονικά ο Λουίς Φερνάντεθ ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού από το ματς της πρεμιέρας με την ΑΕΛ, ενώ εκτός παραμένει ο τραυματίας Ντάνι Σουάρεθ, όπως και ο επίσης τραυματίας, Ματίας Ιγκλέσιας.
Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: Παπαδόπουλος, Μιχαήλ, Τασουλής, Πασαλίδης, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Ματρικάρντι, Αντζουλάς, Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεθ, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μουνάφο, Μπέλοκ, Ριέρα, Ντέλετιτς, Σίτο, Δουβίκας, Λουίς Φερνάντεθ, Κρέσπι, Μπαράλες.


2η αγωνιστική

Σάββατο (13/6)
Βόλος - Ξάνθη 1-0 (45'+2' Τσαούσης)
Ατρόμητος - Λαμία 1-1 (45'+5' Γκάλο - 44' Αντέτζο)
Δευτέρα (15/6)
Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος (19:30)
Παναιτωλικός - ΑΕΛ (20:00)

Βαθμολογία playout

*Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας και η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της SuperLeague 2 (πρώην Football League). Ο νικητής θα κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.