Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΑΣΕΠ: Έρχονται δύο προκηρύξεις με 875 μόνιμες θέσεις σε δήμους

 
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την κατάρτιση και δημοσιοποίηση δύο προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, που αφορούν 875 μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.
Τα σχετικά αιτήματα για την κατάρτιση των προκηρύξεων έχουν σταλεί από το υπουργείο Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ, ήδη από τον Ιούνιο και οι προκηρύξεις αναμένεται να βγουν στον «αέρα» το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αφού κατά πάγια τακτική της Ανεξάρτητης αρχής δεν δημοσιοποιούνται προκηρύξεις τον Αύγουστο
Οι δύο προκηρύξεις είναι:

Προς νέα απώλεια υπαλλήλων οι ΟΤΑ – Τι προβλέπει Ν/Σ σε διαβούλευση

Αποσπάσεις υπαλλήλων από Δήμους και Περιφέρειες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ο.Τ.Α. προέλευσης προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας  ....

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

https://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2017/11/08/104899/main/NTORA.jpg 

Πολιτικό Γραφείο
Ντόρας Μπακογιάννη


Αθήνα 23 Ιουλίου 2018

Η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, για την καταστροφή του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :  

Πέτρος Τατούλης «Ο πλούτος της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου είναι οι άνθρωποί του»


Εμφάνιση IMG_7278.JPG«Οι Αρκάδες έρχονται εδώ για να μιλήσουν, να διαβουλευθούν με τις εγχώριες δυνάμεις και τους θεσμούς και να ανταλλάξουν απόψεις. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα των παγκοσμίων συνεδρίων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έναρξη των εργασιών του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Αρκάδων την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018.

Ισπανία: O Πάμπλο Κασάδο διάδοχος του Ραχόι στο Λαϊκό Κόμμα

00--6

Eirini Sotiropoulou, 23 Jul 10:07 AM

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας εξέλεξε ως νέο του ηγέτη τον 37χρονο Πάμπλο Κασάδο, μια απόφαση που σηματοδοτεί μια στροφή προς τα δεξιότερα για το συντηρητικό κόμμα που κυβερνούσε τη χώρα από το 2011 έως τον περασμένο Ιούνιο. ...Read More

EurActiv Greece



Παγκόσμια Ημέρα Sjogren, 23 Ιουλίου


Αυτοάνοση διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από ελαττωμένες δακρυϊκές και σιελώδεις εκκρίσεις, προκαλώντας οφθαλμική ξηρότητα (ξηρά κερατοεπιπεφυκίτιδα) και ξηροστομία. Το σύνδρομο Sjögren είναι μια συστηματική αυτοάνοση πάθηση, που προσβάλλει κατ’ εξοχήν τους εξωκρινείς αδένες και προπαντός τους δακρυϊκούς και σιελογόνους. Στο σύνδρομο Sjögren η ποσότητα και η ποιότητα του σάλιου και των δακρύων που παράγονται μειώνεται, γεγονός που οδηγεί σε μια χαρακτηριστική ξηροστομία και ξηροφθαλμία που αναφέρονται ως «σύνδρομο sicca» (σύνδρομο ξηρότητας). ....................

KAΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ:Εκδρομη στο Καλλιφωνοχώρι

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Τα πολιτικά ζητήματα λύνονται στην κάλπη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πανηγυρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει (στις 17 Ιουλίου) την αίτηση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων που ζητούσαν να ανασταλεί η συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018 μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και των Σκοπίων.
Η προσφυγή είχε γίνει με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη συμφωνία παραβιάζει το άρθρο 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται ψήφισή της από την Βουλή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, επειδή περιλαμβάνει αλλαγή γεωγραφικών όρων (της περιοχής της Μακεδονίας).

ΤΑ 4 "ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ" ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Της Λέττας Καλαμαρά

Την εύκολη λύση της διάθεσης των χρημάτων των βαριά φορολογουμένων πολιτών μέσω της δέσμευσης εθνικών πόρων 75 εκατ. ευρώ από το ισχνό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), επέλεξε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και ο Υπουργός του κ. Νίκος Παππάς για να χρηματοδοτήσει τα 4 "εμβληματικά έργα" πληροφορικής, όπως τα έχει χαρακτηρίσει από τις 7 Μαίου 2018 ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας.

ΔΕΡΒΕΝΙ και ΖΑΧΟΛΙΤΙΚΟΣ πριν το 1960

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/37334802_1075129215987252_6776685067046486016_n.jpg?_nc_cat=0&oh=206b4195bac9905be7fc3623add98c01&oe=5BE50E2F 
 Του ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΛΟΥ
Προ ολίγων ημερών αναρτήθηκε στο Fb, από τον κ. Αθανάσιο Μαραμαθά μια σπάνια αεροφωτογραφία που μετρά πάνω κάτω 60 χρόνια ζωής. Η φωτογραφία που αναδημοσιεύσαμε τόσο εγώ , όσο και ο κ. Αθανάσιος  Γεραρής, απεικονίζει τον Ζαχολίτικο ποταμό και οι γύρω παραποτάμιες όχθες, καθώς και η ακτογραμμή που ήταν πιο βαθιά από την υπάρχουσα σημερινή.
 
 Η λήψις εκτιμάται ότι έγινε λίγο πριν το 1960, περίπου το 1958. 
Όπως διακρίνεται στην φωτογραφία  η αριστερή πλευρά από το ποτάμι έρημη με λιγοστά σπίτια.Κατώ από την ΠΕΟ διακρίνονται οι οικίες Χασάπη ( σήμερα πολυκατοικία ) και Μεντζελίδη. Η ανοικοδόμηση της παραπόταμος αυτής συνοικίας άρχισε την δεκαετία του 60 και του 70. Η πλειοψηφία των οικιστών προέρχονται από το Χελυδόρι. Μετά την σιδηροδρομική γέφυρα διακρίνονται τα Λαλέικα με το πατρικό μου και τα σπίτια Σελιανίτη και Ζιοζώκου 
( παππού μου), τα οποία πήρε το 1964 η νέα εθνική οδός Αθηνών Πατρών. Διακρίνεται επίσης ο παλιός ανηφορικός δρόμος προς τα Μεντουριάνικα, όπως και η δέση μέσα στο ποτάμι
Μετά τηγεφυρα της ΠΕΟ, δεξιά το αρχικό κτίριο του Σχολείου, χωρίς τα νεότερα κτίσματα, αριστερά κολλητά με το σχολείο ο θερινός κινηματογράφος και το γραφείο της Κοινότητας Δερβενίου και στην άκρη δεξιά το αρχικό κτίριο του τουριστικού περιπτέρου, που σήμερα έχει χαθεί μέσα στις συνεχείς επεκτάσεις.
Στη Δυτική όχθη  μετά το σχολείο διακρίνονται οι οικίες της τότε οδού Αγίου Νικολάου (σήμερα Κων/νου   Αδαμοπούλου όπου κτιζόταν το ξενοδοχείο "ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ" του Σταθακόπουλου και ο αραιοκατοικημένος  κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμης ,δρομος ( 28ης Οκτωβρίου τότε, Ρώμου Φιλύρα σήμερα. Διακρινονται επίσης το γυμναστήριο καθως και κατοικίες στο μεσιανό  δρόμο που έβγαζε στον Αγιο Ιωάννη..

Πότε ανοίγουν τα σχολεία για τη χρονιά 2018-2019

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUdK_WIQsGwmHecozNxB636CC8Ps-5QWNE2J0zkL4G7Bil1KQrMdSintlTrhJiytw3Bi6y0UBIJQXaA3VIIuR93iiZXR2eLPRjA9W-vNvOVRq5SIbjv6aq-tDAiPYX5AD2rEG_edLqF4w/s1600/gymnasio+lykeio+d+kor+orizontes.jpg Αλήθεια πότε ανοίγουν τα σχολεία; Υπάρχει κάποια στάνταρ ημερομηνία ή κάθε χρόνο ισχύει κάτι διαφορετικό; Ας δούμε!
Κάθε χρόνο τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου, εκτός αν πέφτει σε Σαββατοκύριακο οπότε ανοίγουν την πιο κοντινή εργάσιμη ημέρα.
Αυτό σημαίνει ότι:
Το διδακτικό έτος 2018-2019 θα ξεκινήσει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018.

Έκκληση της αστυνομίας : "Μην ανεβάζετε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο"

policenews-93.jpg
H Αστυνομία προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου και ειδικότερα προς τους χρήστες πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο.

Σεξ το καλοκαίρι: η σεξουαλικότητα των 2 συντρόφων

seks-to-kalokairi-i-seksoualikotita-ton-2-syntrofon.jpgΗ αρχή του καλοκαιριού σηματοδοτεί για τους περισσότερους το ξεκίνημα μια ευχάριστης περιόδου όπου σηματοδοτείται από την αλλαγή του καιρού, την προοπτική της απόδρασης και των διακοπών.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr

Τι προσέχουμε στα ζώα με την ζέστη. Σημάδια θερμοπληξίας και παροχή πρώτων βοηθειών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBPOl_a6yieakEr7flMw-Gkbu3XYR6NiHbShiIWzOmAJR68ocISt4FgtsAQQBWx1kuT5E4xwkg3j01UPmoGv8IGnVHYiRE4WEbesr1zhNQvSc2-m90WjIf0FOsI84HvzKnjgR-DLPGONWB/s1600/images-11.jpg
Το πιο απειλητικό για τη ζωή των κατοικίδιων είναι να τα αφήσετε σε όχημα όταν επικρατεί ζέστη. Τα σκυλιά δεν έχουν τη δυνατότητα της εφίδρωσης, όπως οι άνθρωποι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σκυλί τους θα είναι εντάξει, εάν το αφήσουν με τα παράθυρα ανοιχτά, αλλά ακόμη και με τα παράθυρα ορθάνοιχτα, το αυτοκίνητο μπορεί γρήγορα να γίνει αρκετά θερμό ώστε να προκαλέσει θερμοπληξία, εγκεφαλική βλάβη, ακόμα και θάνατο. Οπότε αφήστε τα κατοικίδια ζώα σας στο σπίτι κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού.
Αναγνωρίστε εγκαίρως τα σημάδια της αφυδάτωσης: ξηρή και “σκασμένη” μύτη, ξηρό στόμα και παχύ σάλιο, υπερβολικό λαχάνιασμα, εμετό, διάρροια, απώλεια όρεξης, αστάθεια, σκουρόχρωμα ούρα, ληθαργική συμπεριφορά, θολό βλέμμα. ....................

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας


 http://media.real.gr/filesystem/images/20180722/engine/pyrkagia_252863_121370_type13262.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                     

                                                                                            Κόρινθος, 22/07/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: « Απαγόρευση  κυκλοφορίας  οχημάτων και  παραμονή  εκδρομέων σε  εθνικούς  δρυμούς, δάση και  ευπαθείς  περιοχές  της  Π.Ε.  Κορινθίας  »

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο  23/07/2018.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών  για αύριο 23/07/2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018(ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

       α. Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων
Μαυρολίμνη στη δεξαμενή, Στραβά – Σχίνο, Αγ. Μαρίνα – Πίσσια, Γερμανικός στη θέση Ν. Πολιτεία, Λουτράκι – Φανερωμένη, Πλάτανος – Φανερωμένη  (Αγ. Αθανάσιος), Αγ. Θεόδωροι – Πράθι (πυροφυλάκιο), θέση Λιοντάρι – Κατσιβίρι, Πίσσια – Λουτράκι δρόμος προς Όσιο Πατάπιο, Βουλιαγμένη – Ηραίο, Εκκλησιαστικό Λύκειο (έλεγχος στις εισόδους Αγ. Ειρήνη, Καλλιθέα)
      β.  Δήμος Κορινθίων
Από Φανερωμένη προς παλαιό μοναστήρι, διασταύρωση Αθικίων – Άγ. Ιωάννη προς Άγ. Δημήτριο, από Κασιντή προς Τσάλικα, από ράντσο Σκούρα προς Τσάλικα, από οδό by pass (Σοφικό) προς Τσάλικα, από Αθίκια προς Ρυτό (δρόμος σκουπιδότοπου), από Αθίκια προς Φανερωμένη, από Σοφικό προς Στήρι, από Κόρφο προς  Στήρι, Ξέστι – Στήρι – Ντοροβάτα, Ρυτό προς εκκλησία Μάζι (κλισαμάζι).
      γ.  Δήμος Σικυωνίων
Λαύκα : είσοδος Λυκόρεμα –διασταύρωση, δρόμος Αγ.Σωτήρα -τέλος χωριού
Κλημέντι : από κατασκήνωση προς Αγ. Κων/νο και από κατασκήνωση προς Βελίνα.
Βελίνα : είσοδος Βελίνας (1ος χωματόδρομος - κρουνός) προς  Αγ. Τριάδα και στην κεντρική διασταύρωση δύο χωματόδρομοι προς δάσος  Αγ. Τριάδας.
Δάσος Μουγγοστό: 1η είσοδος από Κουτρουμπή και 2η από Θροφαρί .
Λέχωβα : Δρόμοι προς  Λέχωβα από Αστεροσκοπείο, από πηγή Κρυονερίου, από Καίσαρι,από Τιτάνη και από Γονούσα.
Πανόραμα – Διάσελο Κυνηγού.
      δ. Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
 Μέση ΣυνοικίαΤρικάλων – Λίμνη Δασίου (Ψηλή Ράχη, διασταύρωση με δρόμο  Ζήρεια - Γκούρα).
Επαρχιακός δρόμος Καρυάς – Σαραντάπηχου (θέση Δέλτα Δασικών δρόμων και Δοκίμι προς πυροφυλάκιο Προφήτη Ηλία ).

Παράλληλα συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

 Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

                                                      Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                                                                  ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ Ι. ΚΑΛΛΙΡΗΣ
 


Ο Πρόεδρος της Βουλής για την απώλεια του Μάνου Ελευθερίου

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2018/07/Screen-Shot-2018-07-22-at-12.09.49-PM.png

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Μάνου Ελευθερίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης δήλωσε: