Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


Σαν σήμερα , πριν δύο χρόνια, στις 18 Μαίου 2014, διεξήχθησαν Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.( πρώτος γύρος).

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΒΕΡΒΑΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΟΛΙΑΝΑ

Η μάχη στα Βέρβενα και στα Δολιανά (18 Μαϊου 1821)


Ο Νικηταράς γράφεται στην Ιστορία ως «Τουρκοφάγος»
Λίγες μόλις μέρες, μετά την  ιστορική μάχη του Βαλτετσίου (12 Μαϊου 1821) η οποία καλλιέργησε υψηλό  ηθικό στις καρδιές των επαναστατημένων  Ελλήνων αλλά και κλόνισε σε τεράστιο βαθμό την μέχρι τότε επικρατούσα φήμη σχετικά με το αήττητο των Τούρκων,  συντελέστηκε στα Αρκαδικά χώματα , στα Βέρβενα και στα Δολιανά ,  μια ιδιαίτερη μάχη.
Η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν υστερούσε σε τίποτα σε λαμπρότητα και σημασία από όσες συγκρούσεις , μεγάλες ή μικρότερες , είχαν μέχρι τότε λάβει μέρος στη σύντομη ζωή της ελληνικής επανάστασης.
Η μάχη των Δολιανών ήταν η ιστορική συγκυρία να λάμψει η μορφή του Νικήτα Σταματελόπουλου, του Νικηταρά , μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του Αγώνα της Παλιγγενεσίας, μια προσωπικότητα που χαρακτηρίστηκε από την ανιδιοτελή φιλοπατρία του, την ταπεινότητα και τη στωικότητα ,  με τις οποίες αντιμετώπισε την κατάντια και την εξαθλίωση , στην οποία τον υπέβαλε το κράτος του Κωλέττη , του Μαυροκορδάτου, του Κουντουριώτη και των υποτακτικών τους, αμέσως μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό.
Μετά την κατατρόπωση του Κεχαγιάμπεη στο Βαλτέτσι, οι Τούρκοι προσπαθούν να αιφνιδιάσουν εκ νέου, κινούμενοι εναντίον του στρατοπέδου των Βερβένων
ξεκινώντας τη νύχτα από το κάστρο της Τριπολιτσάς. Ο απώτερος σκοπός τους ήταν η διάλυση του στρατοπέδου των Βερβένων, μέσω του οποίου θα δημιουργείτο πέρασμα στην πορεία προς τη Μεσσηνία, μιας και ο κλοιός των πολιορκητών στην Τριπολιτσά άρχιζε να σφίγγει.
Όπως εκτέθηκε πρόσφατα, κατά τη στρατηγική σκέψη του Κολοκοτρώνη, οργανώθηκαν στρατόπεδα σε τέσσερα στρατηγικά σημεία στα βουνά της περιφέρειας του λεκανοπεδίου της Τριπολιτσάς,  με απώτερο στόχο,  αρχικά τον αποκλεισμό της από πάσης μορφής ανεφοδιασμού ώστε  οι τουρκικές γραμμές να είναι αποκομμένες , στην επιχείρηση της άλωσης  (Βαλτέτσι, Χρυσοβίτσι, Πιάνα, Βέρβενα), των οποίων οι θέσεις επιλέχθηκαν από τον Κολοκοτρώνη.
Οι επαναστάτες οργάνωσαν  τα ορμητήρια τους στο Βαλτέτσι, στην Πιάνα, το Χρυσοβίτσι και στα Βέρβενα. Το στρατόπεδο των Βερβένων , αν και δεν πρόσφερε τη δυνατότητα της άμεσης παρατήρησης της Τριπολιτσάς, εντούτοις είχε την ιδιομορφία να προσφέρει δυνατότητα επικοινωνίας και σύνδεσης , με τα υπόλοιπα τρία.
Το στρατόπεδο των Βερβένων αριθμούσε περισσότερους από 2.000 ετοιμοπόλεμους  Έλληνες , από πολλά γνωστά μέρη της Πελοποννήσου . Ανάμεσά τους οι Μανιάτες Μαυρομιχαλαίοι , οι Κυνούριοι Καράμπελας , Κονδάκης  καθώς φατρίες από τα υπόλοιπα  μέρη της Αρκαδίας
Οι τουρκοι , κατά την κίνησή τους, χωρίστηκαν σε τρία τμήματα. Το πρώτο κατευθύνθηκε προς τα Βέρβενα ,το δεύτερο, στο οποίο ηγείτο  ο ίδιος Μουσταφάμπεης και το οποίο ενισχύετο  και με  τα κανόνια, κατευθύνθηκε προς τα Δολιανά, ώστε να ξεκαθαρίσει το χωριό από τη μικρή δύναμη αγωνιστών που βρισκόταν εκεί, ως προφυλακή του στρατοπέδου των Βερβένων, και στη συνέχεια να ενωθεί με το πρώτο τμήμα στα Βέρβενα.
Το τρίτο αφού κατευθύνθηκε προς το Δραγούνι (ανατολικά των  Βερβένων και των Δολιανών) διέλυσε  τη ελληνική φρουρά, στο οποίο ηγείτο ο Κυνούριος Δ.Διγενής και κινήθηκε προς τα Βέρβενα , προς επίρρωση των άλλων δύο τμημάτων.

Η σύγκρουση στα  Βέρβενα
Το πρώτο εκ των τριών  τουρκικών τμημάτων  επιτίθεται  ορμητικά προς το στρατόπεδο των Βερβένων.  Οι Έλληνες μαχητές όμως , οχυρωμένοι μέσα στα πετρόχτιστα σπίτια, τους πύργους του χωριού, αλλά και στα  οχυρμωατικά ταμπούρια που είχαν φτιάξει,  προβάλλουν σθεναρή αντίσταση με κάθε τρόπο  και αναγκάζουν τους εχθρούς να αποσυρθούν στα βορειοανατολικά στο ύψωμα του Λούβρου.
Αποσυρόμενοι εκεί , οι Τούρκοι επιδιώκουν  μάταια να κάμψουν το ηθικό των πολιουρκουμένων, προσπαθώντας να στήσουν τις σημαίες (μπαϊράκια) τους σε εκείνο το σημείο , χωρίς να τα καταφέρουν  και όσοι το αποπειράθηκαν , έπεσαν νεκροί, πράγμα που ενίσχυσε το ηθικό των Ελλήνων και καταρράκωσε τους Τούρκους.
Με αναπτερωμένο το ηθικό, εξαπολύεται η ελληνική αντεπίθεση, τρέποντας σε άτακτη φυγή το τουρκικό τμήμα , το οποίο σπέρνει  την αρκαδική γη με πολλά κουφάρια.Είναι  τέτοια η μανία των υπερασπιστών του στρατοπέδου των Βερβένων , ώστε κυνηγούν τους Τούρκους μέχρι τη δύση του ηλίου.Οι τούρκοι φτάνει μέχρι τα Δολιανά, αλλά δεν ενώνεται με το δεύτερο τμήμα και συνεχίζει την άτακτη υποχώρηση προς την Τριπολιτσά.

Η σύγκρουση  στα Δολιανά
Το δεύτερο  τουρκικό τμήμα,  υπό την ηγεσία του Κεχαγιάμπεη, κατευθύνθηκε προς τα Δολιανά. Για καλή τύχη των Ελλήνων, στο μέρος , έτυχε να βρίσκεται ο Νικηταράς με 200 άνδρες του, ο οποίος ετοιμαζοταν να αναχωρήσει για την Αργολίδα, για την επιχείρηση της πολιορκίας του Άργους. Η παρατήτηση της τουρκικής κίνησης προς την περιοχή ωστόσο, τον υποχρέωσε να αναβάλει την πορεία του και να σταθεί στο χωριό, για να κρατήσει άμυνα κατά των τούρκων. Ο Νικηταράς και τα παληκάρια του αλλά και τους κατοίκους του χωριού οχυρώθηκαν μέσα στις πέτρινες κατοικίες του οικισμού, αναμένοντας τους τούρκους. Η τουρκική δύναμη πολιόρκησε τα Δολιανά από το πρωί μέχρι τη δύση, χωρίς όμως να καταφέρουν να καταστείλουν την αντίσταση των Ελλήνων.
Ο Μουσταφά Μπέης, που πολιορκεί τον Νικηταρά μέσα στα Δολιανά, βλέποντας το τουρκικό τμήμα  που μετά την πανωλεθρία των Βερβένων, κινήθηκε προς τα Δολιανά , χωρίς όμως να καταφέρει να συνδεθεί μαζί του και επέστρεψε στην Τριπολιτσά , δίνει εντολή υποχώρησης. Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και φεύγουν για να σωθούν και αυτοί με τη σειρά τους προς την κατεύθυνση της Τρίπολης.
Ο Νικηταράς μένει στην ιστορία ως Τουρκοφάγος
Η κίνηση των μέχρι πριν λίγα λεπτά πολιορκητών τούρκων  να υποχωρήσουν, αλλάζει τις ισορροπίες της μάχης και εξυψώνει το ηθικό  των μέχρι πρότεινος πολιουρκημένων Ελλήνων. Η άτακτη φυγή των τούρκων ωθεί τον  Νικηταρά και τους άνδρες του να βγουν από τα σπίτια και να καταδιώξουν με μανία τους Τούρκους, προκαλώντας τους σημαντικές απώλειες.
«Το ορδί των Βερβένων τους επήρε από κοντά. Αφού εζύγωσαν κοντά εις τα Δολιανά ετσάκισαν και οι Τούρκοι οπού πολιορκούσαν τον Νικήτα, και έτσι εβγήκε ο Νικήτας με τους ανθρώπους του, και τους εκατέβασαν έως τον κάμπον κυνηγώντας.. και έτσι εμούδιασαν οι Τούρκοι και δεν εβγήκαν άλλη φορά διά εκστρατείαν..». (Θ.Κολοκοτρώνης- Απομνημονεύματα)
Οι απώλειες των τούρκων  είναι τεράστιες. Και θα ήταν ακόμα  τρομακτικότερες , αν δεν έπεφτε ισχυρή βροχή , κατά τη διάρκεια της νύχτας που πραγματοποιήθηκε η καταδίωξη.Ο Νικηταράς έδειξε για πρώτη φορά την μεγάλη πολεμική του ικανότητα, σκοτώνοντας τόσους εχθρούς, ώστε πήρε έκτοτε το προσωνύμιο Τουρκοφάγος. Η ιστορία έχει συγκρατήσει στις σελίδες τον αρκά αγωνιστή Κατουριάρη , ο οποίος αιχμαλώτισε τα τουρκικά κανόνια
  «Μετά δέ την μάχην ενύκτωσε και η βροχή ήτο πολλή, και έπειτα εγένετο σκότος ψηλαφητόν. Ήτο η κατάρα του προφήτου Δαβίδ λέγοντος ‘η οδός αυτών σκότος και ολίσθημα’, ο δέ Ελληνικός Άγγελος, ο φόβος, τους κατεδίωκεν….Αν είχαν οι Έλληνες μίαν ώραν ακόμη ημέραν ήθελαν τους κατασφάξει όλους…» (Φωτάκος)
«Σταθείτε Πέρσαι  να πολεμήσουμε..»
Παροιμιώδης  έμεινε στην Ιστορία, η ιαχή του Νικηταρά προς τους ατάκτως υποχωρούντας Τούρκους, να σταθούν να πολεμήσουν. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, με περισσή μανία  και αυταπάρνηση, ο γενναίος αυτός άνδρας , εξαιτίας της αμορφωσιάς του , εξακολουθώντας να πιστεύει ότι οι τούρκοι , προερχόμενοι από τον ίδιο γεωγραφικό χώρο , όπου πριν από 2.300 χρόνια , οι Πέρσες εκστράτευσαν για να κατακτήσουν την γη των προγόνών του,  τους κυνηγά με το ξεγυμνωμένο σπαθί , τους αποκαλεί   Πέρσες , θεωρώντας τους ,απογόνους του Ξέρξη και τους «παρακαλάει» να σταθούν να δείξουν την αντρειοσύνη τους.
Η εξέλιξη αυτών  των δύο μαχών  εξύψωσε το ηθικό των Ελλήνων. Θρυμμάτισε το τουρκικό γόητρο και διέσπειρε πλέον την αίσθηση του φόβου στην πλευρά του εχθρού και αποτέλεσε την αφετηρία να επακολυθήσουν και άλλες επικές νίκες , στα Δερβενάκια, στην Τριπολιτσά κ.α.
Ο Φωτάκος γράφει : «…«έλαβαν οι Έλληνες τόλμην μεγάλην να μην φοβούνται πλέον τους Τούρκους και άρχισαν να ερωτούν πού είναι οι Τούρκοι, όχι σαν πρώτα ότε έλεγαν, έρχονται οι Τούρκοι και έφευγαν…»
Γορτύνιος 79
arcadiaportal.gr

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να στηρίζει τις νέες αγορές Γεγονός πλέον η απευθείας αεροπορική σύνδεση Δανίας - Πελοποννήσου



http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/styles/newsmain/public/2016/05/17dania.jpg?itok=zst7sBFLΣχολιάζοντας την έναρξη των δρομολογίων από Δανία προς το Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” η Αντιπεριφερειάρχης κα. Νικολάκου δήλωσε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλωσορίζει και εκφράζει την ικανοποίηση της για την έναρξη των νέων πτήσεων από την Δανία προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, και την ευρύτερη ανάπτυξη της Πελοποννήσου στη δυναμική αγορά της Σκανδιναβίας.

Αυτοδιοικητικό Κίνημα: Απίστευτοι κυβερνητικοί χειρισμοί οδηγούν τους δήμους και τους αιρετούς στην οικονομική αγχόνη

Με το άρθρο 38 παρ. 1 του απ-ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 ΦΕΚ 85/12-5-2016, η κυβέρνηση αφαιρεί από τους Δήμους της χώρας, ποσοστό πόρων ίσο με το 5,88% του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ κόστους μισθοδοσίας τους.

Συγκεκριμένα επιβαρύνει, με 13,33% επί των πάσης φύσης αποδοχών του προσωπικού, τη δαπάνη μισθοδοσίας, αφού εισάγει για πρώτη φορά συνταξιοδοτική δαπάνη σε βάρος του εργοδότη, δηλαδή του Δήμου και κάθε νομικού προσώπου αυτού.

«Ακάλυπτοι» εκατοντάδες φορείς της Αυτοδιοίκησης – Ανάμεσα τους ΚΕΔΕ & ΕΝΠΕ (λίστες)

Εντός δέκα ημερών θα πρέπει να έχουν υποβάλει εκατοντάδες Νομικά Πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης τα οικονομικά τους στοιχεία  στο υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει εξαιρετικά επείγουσα ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ του ΥΠΕΣΔΑ οι υ̟πόχρεοι Φορείς ̟παρακαλούνται ό̟πως ενσωματώσουν τα οικονομικά τους στοιχεία το αργότερο έως την 27η Μαΐου 2016». Το εντυπωσιακό είναι ότι ανάμεσα στα Νομικά Πρόσωπα  δεν έχουν καταθέσει όπως οφείλουν βάση του νόμου, τα οικονομικά τους στοιχεία, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α).είναι και οι δύο φορείς που εκπροσωπούν την Αυτοδιοίκηση, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Ειδικού Γραμματέα ΣΕΠΕ



Τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ιωάννη Σούκο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 17 Μαΐου 2016.
Προϊόν της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας, ήταν η απόφαση για συνεργασία των δομών της Περιφέρειας και του ΣΕΠΕ στην Πελοπόννησο, ώστε να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων και αλληλοϋποστήριξη με στόχο την εκατέρωθεν διευκόλυνση του έργου.
Αποφασίστηκε επίσης η ανάπτυξη συνεργασίας σε θέματα συνθηκών εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να ενσωματωθεί η σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία, και η συνδιοργάνωση για το σκοπό αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα ημερίδας στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κα Αδαμαντία Κεχαγιά, Προϊσταμένη Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πελοποννήσου, και η κα Τίνα Πάλλα, στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας.

Πέτρος Τατούλης «Σημαντική διπλωματική συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ρωσίας» - Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Κοινοβουλευτικής Κοινοπολιτείας των Χωρών της Ευρασίας




«Ανοίγουμε ένα νέο πεδίο διεθνών συνεργασιών και αναπτυξιακών προοπτικών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εδραιώνοντας τη διεθνή της παρουσία στις χώρες της Ευρασίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Οργανισμό της Κοινοβουλευτικής Κοινοπολιτείας των χωρών της Ευρασίας με τον Επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Χαρκόβ, στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 17 Μαΐου 2016.

Mε επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Ζήση Α. Βαπορίδη "Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Ζήση Α. Βαπορίδη, Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου και άλλοι μύθοι της περιοχής, που κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, η Θρακική Εστία Καβάλας και η Κάπα Εκδοτική. Το βιβλίο παρουσίασαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρής Γκόνης και ο δικηγόρος και συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης, αποσπάσματα από τον «Λυκούργο» ανέγνωσε ο ηθοποιός Δημήτρης Κοντός, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Νομού Καβάλας Νίκος Τσουμπάκης. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο συγγραφέας, μέσα από το βιβλίο του «κατάφερε να ταξιδέψει τον κάθε αναγνώστη μέσα από τα μονοπάτια του χρυσοφόρου Παγγαίου», ενώ προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να τιμούν τον δήμο Παγγαίου, «ο οποίος συνδυάζει την παραθαλάσσια τουριστική ανάπτυξη με την ανάπτυξη ενός εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει το βουνό του Παγγαίου».

Η Θράκη και η σχέση της με τον Λυκούργο

Vassilis Thom: Τα φώτα δεν είναι πάντα…λαμπερά

Ο σχεδιαστής της Μπεκατώρου, της Καινούργιου, του Λάκη Γαβαλά κ.α είναι ο Vassilis Thom
Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας του collection (δείτε την εδώ)  ο σχεδιαστής μόδας Vassilis Thom μιλά στο Πινάκιο για τις προκλήσεις που έχει συναντήσει στο χώρο του και πως τις έχει ξεπεράσει. Μιλά για την συνεργασία του με την Μαρία Μπεκατατώρου, τον Λάκη Γαβαλά  αλλά και για τα τις πηγές έμπνευσης του για την νέα του συλλογή.  Προτείνει το στιλ του φετινού καλοκαιριού και ταυτόχρονα αποκαλύπτει πως οι κλειστές πόρτες που βρήκε τον έκαναν πιο δυνατό, πιο αποφασιστικό αλλά και πιο δημιουργικό.Ταυτόχρονα ανοίγει το φάκελο της νευρικής ανορεξίας και μιλά για τα ανορεξικά μοντέλα. Μάλιστα ο ίδιος αυτό το διάστημα δίνει την δική του μάχη για να δείχνει η ζυγαριά του αυτό που πρέπει καθώς με την έντονη δραστηριότητα του και ο ίδιος είχε χάσει πολλά κιλά. Διαβάστε την αποκαλυπτική συνέντευξη που ακολουθεί.
Διαβάστε περισσότερα »

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Δύο νέες κοπέλες στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ήταν αυταπάτες, αλλά συνειδητά ψέματα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η απόδειξη ότι ο κ. Τσίπρας απλώς είπε ψέματα όταν ομολόγησε τις αυταπάτες του (και επομένως ότι εκ των υστέρων ανακάλυψε πως είχε πέσει θύμα του) βρίσκεται στο γεγονός ότι η λέξη αυταπάτη είχε αποκτήσει συνθηματικό χαρακτήρα για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τόσο συχνά αυτή τη συγκεκριμένη λέξη, είτε για να διακηρύξει ότι ο ίδιος δεν τρέφει αυταπάτες, είτε για να κατηγορήσει τους αντιπάλους του ότι αυτοί τρέφουν αυταπάτες, είτε για να απειλήσει τους αντιπάλους του να μην τρέφουν αυταπάτες, σημαίνει ότι έχει μεγάλη εξοικείωση με την έννοια του όρου και απόλυτη βεβαιότητα ότι ο ίδιος δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να αυταπατάται.

Η ΑΕΚ Κυπελλούχος νίκησε 2 -1 τον ανύπαρκτο Ολυμπιακό

Κύπελλο Ελλάδας: Κιτρινόμαυρος θρίαμβος! Η ΑΕΚ “γλέντησε” τον Ολυμπιακό
Κυπελλούχος Ελλάδας για 15η φορά στην Ιστορία της στέφθηκε η ΑΕΚ. Η Ενωση επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στον τελικό του άδειου ΟΑΚΑ και πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο μετά το 2011. Οι Μάνταλος (39'), Τζεμπούρ (51') έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ μείωσε ο Τσόρι Ντομίνγκες στο 84΄ για τους πρωταθλητές.