Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Ευρωπαϊκή συνάντηση στην Αθήνα για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 Ευρωπαϊκή συνάντηση στην Αθήνα για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης 

 

Συνεδρίασε την Παρασκευή 9 Ιουνίου στην Αθήνα, για πρώτη φορά, το Προεδρείο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συνεδρίαση έγινε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Στην ατζέντα των θεμάτων περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων και συνάντηση – συζήτηση με Έλληνες δημάρχους για θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Αυτοδιοίκηση.


Δημοσκόπηση MRB: Ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι αναποφάσιστοι

 dimoskopisi_ekloges_xr

Την ακτινογραφία των αναποφάσιστων περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.
Δημοσκόπηση MRB: Ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι αναποφάσιστοι

Η μεγάλη πλειοψηφία της συγκεκριμένης μερίδας του εκλογικού σώματος (11,9% στην πρόθεση ψήφου του πρώτου μέρους της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε την Πέμπτη) απαντά πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα πότε θα ψηφίσει. Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι εκ των αναποφάσιστων απαντούν «κανένας» στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε την Πέμπτη, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκέντρωνε 36,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,6%. 

Τι λένε οι αναποφάσιστοι για τα ποσοστά των κομμάτων

Όλα έτοιμα για την έκθεση ”Κορινθία – Πελοπόννησος 2023”

 

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι προετοιμασίες για την έκθεση ”Κορινθία – Πελοπόννησος 2023”, που θα γίνει στο λιμάνι της Κορίνθου.

Πρόκειται για εμπορική έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Θα προβληθούν προιόντα και υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί απ’ τις 15 έως και τις 18 Ιουνίου 2023.

Διοργανώνεται απ’ την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του δήμου Κορινθίων, των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων της χώρας και της ΔΕΘ Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λάβουν χώρα διάφορα δρώμενα.

Ήδη, οι ετοιμασίες στο χώρο της έκθεσης, ολοκληρώνονται.

Επίσκεψη στο Δερβένι του υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ Κορινθίας Νίκου Ταγαρά

  

Το Δερβένι επισκέφθηκε σήμερα,ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Κορινθίας και τ. υφυπουργός Νίκος Ταγαράς, όπου συνάντησε φίλους και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν, αλλά και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.και  τους ενημέρωσε για το έργο που επιτελέστηκε στην Κορινθία και σε ολόκληρη την Ελλάδα την τετραετία 2019-2023, όπως και για αυτά που θα γίνουν άμεσα. Επενδύουμε στους πολίτες. 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα