Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα δημοσκόπηση δείχνει μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης με ποσοστό 61%


Προβάδισμα 8 μονάδων στη Νέα Δημοκρατίαδίνει στην πρόθεση ψήφου η μεγάλη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr, με τη διαφορά να περιορίζεται στο 5% στην τελική εκτίμηση ψήφου και μετά την αναγωγή των αναποφάσιστων και της αδιευκρίνιστης ψήφου.
Από τη γενική εικόνα και τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι η δημοσκοπική επικράτηση της ΝΔ δεν οφείλεται σε αύξηση των δικών της ποσοστών, που στην πρόθεση ψήφου παραμένουν καθηλωμένα κοντά στο 20%, αλλά στην αποστασιοποίηση της μεγαλύτερης μερίδας των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που, όμως, δεν στρέφονται είτε προς την αξιωματική αντιπολίτευση, είτε προς κάποιο άλλο κόμμα, αλλά παραμένουν αναποφάσιστοι.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζει ποσοστό 21% έναντι 13% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2,1%, το Ποτάμι με 1,6%, η Ενωση Κεντρώων με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 1%.

Ποδοσφαιρική δράση το Σαββατοκύριακο στη Κορινθία , με αγώνες Κυπέλλου ( Α΄ φάση) καθώς και αρκετά φιλικά παιγνίδια


Ποδοσφαιρική δράση το Σαββατοκύριακο στη Κορινθία , με αγώνες Κυπέλλου 
( Α΄ φάση) καθώς και αρκετά φιλικά παιγνίδια προετοιμασίας εν όψει των νεων πρωταθλημάτων που αρχίζουν το επόμενο Σαββατοκύριακο ( 24/25 Σεπτεμβρίου)

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Το Σαββατοκύριακο διεξάγεται η πρώτη φάση του Κυπέλλου Κορινθίας.
Αύριο Σάββατο γίνονται στις 16:30 οι 5 πρώτοι αγώννες  του Κυπέλλου. Στο Ζευγολατιό ο Άρης Βασιλικού αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στο "Γιάννης Στέφας" στα Ίσθμια, ο Ισθμιακός μονομαχεί με τον ΑΟ Ρομά. Στα Εξαμίλια η Δάφνη υποδέχεται τον Άγιο Γεώργιο, ενώ στον Αγιο Βασίλειο η Πρόοδος φιλοξενεί τον Σαρωνικό Γαλατακίου, όπως στο Σολομό ο ΠΑΟ Κουταλά, την  ομάδα των Ταρσινών,
Την Κυριακή την ίδια ώρα για το Κύπελλο Κορινθίας την πρόκριση στην επόμενη φάση διεκδικούν αλλές 10 ομάδες. Στο Σταδιο του Βέλου η τοπική Ελλάδα αντιμετοπίζει τον Α.Σ. Λουτρακίου, ενώ στο "Γιάννης Στέφας" στα Ίσθμια, ο ΑΟ Περαχώρας μάχεται με τον Πανκαμαριακό.. Στις Κλένιες η τοπική ομάδα φιλοξενεί τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στα Αθίκια ο Αγιάννης υποδέχεται τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.Τέλος στο Πετρί ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών μάχεται με τον ΑΟ Ασπρόκαμπου

Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ( Πρόγραμμα)
 ΣΑΒΒΑΤΟ 17/09/2016 16.30’ 
 Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑ  - ΤΑΡΣΙΝΑ ‘97
 ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΡΟΜΑ
 ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ  -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 18/09/2016 16.30’
 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ  - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
 Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ  - Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Υπενθυμίζουμε οτί χωρίς αγώνα στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου έχουν περάσει οι ομάδες: Πανσολυγειακός, Θύελλα Πετρίου, Αστέρας Δερβενίου, Κόρινθος ΄06, Θύελλα Κάτω Διμηνιού, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Αίας Κορίνθου, Παννεμεατικός, ΠΑΣ Κύψελος, Αετός Κρυονερίου, Ολυμπιακός Άσσου, Αστέρας Κορίνθου, Απέσσας Χαλκίου, Τενεάτης Αθικίων, Πέλοπας Κιάτου, Εθνικός Ξυλοκέριζας, ΑΟ Μαψού, ΠΑΣ Κόρινθος, ΑΟ Σπαθοβουνίου, Ατρόνητος Χιλιομοδίου, Ποσειδών Κυρά Βρύσης και Ηρακλής Λεχαίου.


ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Τους τελευταίους φιλικούς τους αγώνες δίνουν οι ομάδες της Κορινθίας αυτό το Σαββατοκύριακο , εν όψει των νεων πρωταθλημάτων που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα ( 24/25 Σεπτεμβρίου)
  Το Σάββατο στις  17.30’στο Κιάτο  ( Πλαστικό) ο Πέλοπας Κιάτου αντιμετοπίζει σε φιλικό αγώνα τον Αστέρα Δερβενίου, ενώ στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής αγωνίζεται με την Κόρινθο ΄06 . Την ίδια ώρα στο Συνοικισμό ο ΠΑΣ Κόρινθος υποδέχεται τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ ο Παννεμεατικός εκδράμει για φιλικη κόντρα με το Πανσολυγειακό, στο Σοφικό. Στο Λεχαιο ο τοπικός Ηρακλής αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.
Την Κυριακή την ίδια ώρα στο "Κώστας Βυζάς" στο Δερβένι  η Λυκοποριά και ο Πανευρωστινιακός; μονομαχούν σε φιλικό αγώνα, ενώ ο ΑΟ Λεχαίου , στην έδρα του αντιμετωπίζει τον Αστέρα Κορίνθου

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/09/2016 17.30’
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -  ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
 ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
’Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/09/2016 17.30’
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ  - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  

Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση δεν έχει συγκροτημένο σχέδιο για τους πρόσφυγες


http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/KIRIAKOS-MITSOTASKIS-LAIKO-KOMMA-THES-1300.jpg
Κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την αντιμετώπιση του Προσφυγικού, άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του σε συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Την εφαρμογή της αρχής του αναλογικού επιμερισμού των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, όπως και την παροχή αρμοδιοτήτων για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στις τοπικές και περιφερειακές αρχές ζήτησε στην εισαγωγική του τοποθέτηση o κ.Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια ξεκάθαρη γραμμή με το παρελθόν

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/KIRIAKOS-MITSOTASKIS-LAIKO-KOMMA-THES-1300.jpg
«Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια ξεκάθαρη γραμμή με το παρελθόν. Από μένα κι από μας, τη ΝΔ, δεν πρόκειται να ακούσετε ούτε ψέματα, ούτε παραμύθια, ούτε προγράμματα Θεσσαλονίκης. Θα ακούσετε την αλήθεια, το ναι θα είναι ναι και το όχι θα είναι όχι»  τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε δημάρχους, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
«Αλλά κυρίως θα ξέρετε ότι θα έχετε πάντα μια έντιμη, αξιοπρεπή και ειλικρινή μεταχείριση, η οποία θα ξεφεύγει από τα κομματικά στεγανά και θα αντιμετωπίζει την τοπική αυτοδιοίκηση ως πραγματικό πυλώνα δημοκρατίας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος ορίστηκε τοποτηρητής στη χηρεύουσα Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

μητρπολίτης πέτρας
Η Συνοδική σύσκεψη των Ιεραρχών της Κρήτης συγκλήθηκε εκτάκτωνς και αναμένεται να καθορίσει πλήρως όλες τις λεπτομέρειες της εξόδιας Ακολουθίας και του ενταφιασμού του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.
O Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος  εκοιμήθη το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 64 ετών, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κρήτης, βρισκόταν στην Αθήνα, καθώς εκεί επρόκειτο να συζητηθεί στο ΣτΕ η υπόθεση της Μονής Τοπλού.
Σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε στο ραδιο 9,84 και το Γιώργο Σαχίνη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.Ειρηναίος, τη θέση του τοποτηρητή στη χηρεύουσα Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος.
Ο Μητροπολίτςη Πέτρας και Χερρονήσουν ειναι από όμορη Μητρόπολη και επιπλέον θα αναλάβει να διευθετήσει τα διαδικαστικά της κηδείας.
Πηγή: Neakriti

Λέμφωμα: Ο 5ος πιο συχνός καρκίνος στην Ευρώπη

int_2.jpgΕκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση για το Λέμφωμα Hodgkin διοργάνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Takeda, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα (15/9). 

Διαβάστε περισσότερα 
stogiatro.gr

Περί ομαλότητας και Εθνικής συνεννόησης

vaggelis_meimarakis
Η πολιτική αντιπαράθεση για τα όσα πράττει ή δεν πράττει η  δικαιοσύνη, δημιουργεί ένα κλίμα καχυποψίας και ανησυχίας στους πολίτες, ειδικά σε αυτή την περίοδο που αρχές και αξίες δοκιμάζονται ως φυσική συνέπεια ή ως αιτία της οικονομικής κρίσης.
Προφητικός ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης με δημόσια παρέμβασή του, τον Ιούλιο είχε παρουσιάσει σε άρθρο του στη εφημερίδα Real Νews, τη σχετική αναθεώρηση που πρέπει να γίνει στο Σύνταγμα της χώρας μας, για την «Ανάδειξη ηγεσίας της Δικαιοσύνης και σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου».

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ήρθε στο χωριό… (Κώστας Βίρβος)»

«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε την παράσταση περιοδεύοντα θιάσου με επικεφαλής γνωστό «πολιτικάντη», οι πανωλεθρίες του οποίου συνοδεύουν τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.
Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν έρχεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να εκπληρώσει το κομματικό του καθήκον απέναντι σε μια ομάδα παρατρεχάμενων που δεν ξεπερνούν τους 20.
Η Κυβέρνησή του έχει την απόλυτη ευθύνη για τα «μπαξίσια» που έταζε δεξιά και αριστερά , ενώ ο ίδιος είναι απόλυτα υπεύθυνος για την κατάσταση με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο.
Τα «καλαμπούρια» περί νέου σχεδιασμού να τα περιορίσει στα κομματικά του γραφεία και όχι από τη θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος, γιατί επί των ημερών του το περιβάλλον θρηνεί.

Είναι βέβαιο ότι η ανάκληση άδειας ολοκληρωμένης επένδυσης θα αποτελέσει νέα πανωλεθρία για τον ίδιο, παρόμοια με αυτή στις Σκουριές. Καλύτερα λοιπόν να παραμείνει κλεισμένος στο γραφείο του γιατί μόνο τότε η χώρα περιορίζει τις απώλειές της».   

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

«Βιώσιμες Αγορές Ακινήτων – Πολιτικό Πλαίσιο και Αναγκαίες Μεταρρυθμίσεις» - Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα από την Παγκόσμια Τράπεζα, τη Διεθνή Ομοσπονδία Τοπογράφων και το ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Τοπογράφων (FIG) και τηνΠαγκόσμια Τράπεζα (WORLD BANK), διοργανώνει στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2016 το High–Level FIG / WorldBank Conference on «Sustainable Real Estate Markets Policy Framework and Necessary Reforms». Βασικό σύνθημα του διήμερου συνεδρίου είναι: «Για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη φτώχεια, το φόβο και την ανισότητα, όπου η ζωή είναι ασφαλής και η ανάπτυξη σταθερή και βιώσιμη».

Στις ενότητες του συνεδρίου συμμετέχουν εκπρόσωποι των διοργανωτών, στελέχη κυβερνήσεων και υπουργείων, επιχειρηματικών και επιστημονικών φορέων, εταιρειών και επενδυτικών σχημάτων αλλά και επιστήμονες διεθνούς κύρους.

Θεματολογία:

Στο Λουτρακι βρέθηκε η φοιτήτρια που είχε εξαφανιστεί από τη Νέα Σμύρνη!

Βρέθηκε η φοιτήτρια που είχε εξαφανιστεί στη Νέα Σμύρνη!

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της εξαφάνισης της 27χρονης φοιτήτριας της ΑΣΟΕΕ η οποία είχε εξαφανισθεί από τις 27 Αυγούστου από το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την 27χρονη αναγνώρισε μια καμαριέρα από το ξενοδοχείο όπου έμενε στο Λουτράκι και ειδοποίησε τις αρχές. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο την ρώτησαν αν είναι η Μαρία Νέστορα και όταν απάντησε καταφατικά την ενημέρωσαν ότι οι δικοί της ψάχνουν. Εκείνη, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες απόρησε και κατευθύνθηκαν μαζί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η κοπέλα είχε πάνω της και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Επιστολή Πατούλη στους δημάρχους για την απορρόφηση 326 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές

 Την άμεση κινητοποίηση των δημάρχων όλης της χώρας ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προκειμένου να μπορέσουν οι δήμοι να απορροφήσουν 326 εκατ. ευρώ για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών ...

Η Βουλή συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής ανοίγει στο ευρύ κοινό

Εμφάνιση small 1.1.42.111_site.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλή των Ελλήνων, για πρώτη φορά φέτος, συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ανοίγει στους πολίτες χώρους του κτηρίου που δεν είναι επισκέψιμοι τον υπόλοιπο χρόνο, κατά τη διάρκεια των τακτικών ξεναγήσεων. Μεταξύ των χώρων αυτών θα είναι το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, το οποίο για πρώτη φορά ανοίγει την πόρτα του στο ευρύ κοινό.
Έτσι, το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει δύοξεναγήσεις, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στις 11 το πρωί, στις οποίες το κοινό μπορεί να συμμετέχει μετά από αίτημα.

Λίστα: Όλα τα δωρεάν Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα (προθεσμίες)

Για  όσους αποφάσισαν ότι το επόμενο βήμα μετά τον προπτυχιακό τίτλο σπουδών ή για άλλους που απλά θέλουν να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, είναι η απόκτηση ενός μεταπτυχιακού (Master) υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και τώρα να δηλώσουν εγγραφή σε αρκετά μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται δωρεάν από διάφορα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην Ελλάδα.
 Αναλυτικά η λίστα με τα Δωρεάν Μεταπτυχιακά ανά πανεπιστημιακό Ίδρυμα:

Υποσχέσεις Γιούνκερ για δωρεάν Wi-Fi σε ευρωπαϊκές πόλεις και χωριά

Υποσχέσεις Γιούνκερ για δωρεάν Wi-Fi σε ευρωπαϊκές πόλεις και χωριά
Δωρεάν wi-fi στους δημόσιους χώρους μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύει να παράσχει μέσα στα επόμενα 4 χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε ότι στόχος είναι τουλάχιστον μία πόλη σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα να έχει αναπτύξει έως το 2020 δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G.

Ομάδα άγνωστων χάκερ έχει βαλθεί να «ρίξει» το Διαδίκτυο

Ομάδα άγνωστων χάκερ έχει βαλθεί να «ρίξει» το Διαδίκτυο
Μια ομάδα άγνωστων χάκερ έχουν ξεκινήσει μια «εκστρατεία» με σκοπό να βρουν τον τρόπο προκειμένου να «ρίξουν» το Διαδίκτυο, προειδοποιεί ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Μπρους Σνάιερ.

Επιστήμονες απαντούν: Πώς να κρατάει περισσότερο η μπαταρία του κινητού

Επιστήμονες απαντούν: Πώς να κρατάει περισσότερο η μπαταρία του κινητού
Οι επιστήμονες δίνουν συμβουλές για βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι ο κάθε χρήστης θα έχει τη βέλτιστη απόδοση της μπαταρίας του smartphone του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, προτείνουν αρχικά να μην αφήνει

Κατέστρεψαν μερικά νησιά, αλλά… νίκησαν τη διαπλοκή!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι ειδήσεις που έρχονται από το μέτωπο του τουρισμού, το μοναδικό από το οποίο μπορεί η χώρα να περιμένει κάποιο έσοδο, είναι ζοφερές.
Κατ’ αρχήν, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν εντελώς καταστραφεί, λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί εκεί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 5 Μαΐου – όταν η κυβέρνηση είχε πια… νικήσει τη διαπλοκή – ο φετινός Αύγουστος ήταν ο χειρότερος από πλευράς τουριστικής κίνησης για τη Λέσβο.
Στο νησί έφθασαν58 πτήσεις τσάρτερ με 8.078 επιβάτες, όταν τον περσινό Αύγουστο στο νησί είχαν έλθει 16.588 επιβάτες με 124 πτήσεις τσάρτερ. Δηλαδή υπήρξε μείωση επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι κατά 51,30%.

Έπαιρνε 20.000 το μήνα σαν τραγουδίστρια –Τώρα περιμένει στην ουρά για ρύθμιση στη ΔΕΗ

newego_LARGE_t_248161_106543829
Αν και λατρεύει το τραγούδι, δεν της άρεσαν τα όσα έζησε στην νύχτα. Σε παλαιότερη συνέντευξή της στην Αννίτα Πάνια είχε πει ότι έβγαζε 20.000 ευρώ το μήνα.

Καμπουράκης: Ίσως καταλήξω στον ΟΑΕΔ και εγώ για ΣΥΡΙΖΑίικο voucher ελεημοσύνης

ImageHandler (14)
«Ποιο είναι το πορνείο και ποιο το μοναστήρι στο χαοτικό μπουρ…λο που ονομάζεται «Ελλάδα του Αλέξη»;» διερωτάται ο δημοσιογράφος.
Τα συναισθήματά του για την κατάσταση που επικρατεί στο Mega περιγράφει, αρθρογραφώντας σήμερα στο περιοδικό «Down Town», ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ίσως τελικά καταλήξω κι εγώ στον ΟΑΕΔ, εκλιπαρώντας για ένα συριζαίικο voucher ελεημοσύνης».
Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης, μεταξύ άλλων:

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΛΤΣΕΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ 40%

variosox
Αρχική τιμή 25,00€ - Τελική τιμή 15,00€ - Εκπτωση 10,00€
   Οι κάλτσες στέλνονται με αντικαταβολή.

Περιγραφή.
Οι ιατρικές ελαστικές κάλτσες είναι κάλτσες ειδικής κατασκευής που έχουν διαβαθμισμένη πίεση (δηλαδή, σφίγγουν το πόδι κάτω περισσότερο και όσο ανεβαίνουν προς τα πάνω σφίγγουν λιγότερο).
Ετσι, λοιπόν, η βασική τους δράση γίνεται στη γάμπα και συνίσταται στο να σπρώχνουν το φλεβικό αίμα προς τα επάνω. Η δράση τους,  δεν είναι μόνο να πιέζουν τις ήδη διεσταλμένες φλέβες του ποδιού (κιρσούς), αλλά κυρίως να πιέζουν τους μυς της γαστροκνημίας.

Πατήστε στο εδώ και αποκτήστε το εκπτωτικό κουπόνι.


stogiatro.gr

Η Ελλάδα να τιμά την υπογραφή της για να ανακτήσει τη διεθνή της αξιοπιστία, ανέφερε ο Γιώργος Στασινός σχετικά με την υπόθεση ΔΕΣΦΑ – SOCAR σε εκδήλωση του ΤΕΕ για την ελληνο-αζερική συνεργασία

Εμφάνιση DSC_0661_b.jpg

«Πρέπει η Ελλάδα να ανακτήσει τη διεθνή της αξιοπιστία και να τιμά την υπογραφή της» σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και τη συμφωνία με τη SOCAR, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε σημερινή εκδήλωση με  τίτλο «Η Ελληνο-Αζέρικη συνεργασία στους τομείς που παρουσιάζουν προοπτικές για τους Έλληνες Μηχανικούς και τις Ελληνικές Τεχνικές Εταιρίες». Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου των Μηχανικών σημείωσε ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις στη χώρα από μία εταιρεία που επενδύει αυτή τη στιγμή δεκάδες δις στην Τουρκία και συζητά με άλλες χώρες.

Κοινή δήλωση των Προέδρων των κοινοβουλίων των μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. στο Στρασβούργο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, η μεταναστευτική-προσφυγική κρίση, αλλά και το μείζον πρόβλημα της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την άτυπη συνάντηση των προέδρων των κοινοβουλίων των χωρών της Νότιας Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Στρασβούργο.
Στη συνάντηση που διεξήχθη στο περιθώριο της Διάσκεψης Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και έπειτα από κοινή πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικολάου Βούτση, και της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας, κ. Laura Boldrini, συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Κύπρου, της Μάλτας και της Πορτογαλίας.
Η ευρωμεσογειακή συνάντηση των προέδρων των κοινοβουλίων έρχεται ως συνέχεια της συνόδου των μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. στην Αθήνα, που είχε ως αποτέλεσμα τη Διακήρυξη της Αθήνας που συνυπογράφηκε από τις 7 χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Ακολουθεί η κοινή δήλωση των Προέδρων μετά τη συνάντηση ενώ επισυνάπτεται και το αγγλικό κείμενο.
Δήλωση στον Τύπο
Οι Πρόεδροι της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, κ. Δημήτρης  Συλλούρης, της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, κ. Claude Bartolone, της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Laura Boldrini, της Βουλής των Αντιπροσώπων της Μάλτας, κ. Angelo Farrugia, του Κοινοβουλίου της Πορτογαλίας, κ. Eduardo Ferro Rodrigues, της Ισπανικής Γερουσίας, κ. Pío García-Escudero Márquez, συνήλθαν ατύπως στο Στρασβούργο στις 15 Σεπτεμβρίου και συζήτησαν τις πολυάριθμες κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους, συμπεριλαμβανομένων της μετανάστευσης και οικονομικών ζητημάτων, καθώς και την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συμφώνησαν να αναπτύξουν περαιτέρω τις προτεραιότητες που ορίστηκαν πρόσφατα σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης κοινής ατζέντας.
Εκ παραλλήλου, στηρίζουν κοινές πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση της συνεργασίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως αυτές που ελήφθησαν πρόσφατα στην Μπρατισλάβα από τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας.
Οι Πρόεδροι συμφώνησαν να συνδέσουν όλα τα παραπάνω και με την ευρύτερη προσπάθεια της Διακήρυξης για «Μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση: Ο δρόμος προς τα εμπρός» που υπέγραψαν οι Πρόεδροι 15 Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων 13 κρατών μελών της Ε.Ε.
Συμφώνησαν να συνεδριάσουν εκ νέου στο άμεσο μέλλον

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

«Καλά νέα» για την Ορεινή Κορινθία ! - Προστατεύομενο προϊόν η Φάβα Φενεού !

Εμφάνιση dimitropoulos_korinthia1.jpg

Σε μια αντικειμενικά δύσκολη χρονιά όπου πολλά κτήματα δεν τρυγήθηκαν, υπήρξαν αρκετές καταστροφές σε πολλά μέρη του τόπου μας από ξηρασία, δυνατές βροχές και χαλάζι, όπου οι εκτιμήσεις/αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ αργούν προκλητικά, όπου οι τιμές πώλησης εντός και εκτός Ελλάδος δεν ήταν οι αναμενόμενες, μια ευχάριστη είδηση από την Ευρώπη ήταν αυτό που αρκετοί περιμέναμε.

Καλαρρύτες, το λίκνο της αργυροχοΐας


http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2014/01/29/10942191_IO_KALARITES_1.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenterΠετρόχτιστα σπίτια με τοξωτές εισόδους και λιθοσκέπαστες στέγες, εξαίρετα δείγματα γνήσιας ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, γραφικά καλντερίμια, βρύσες και τρεχούμενα νερά είναι οι υπέροχες εικόνες που συναντούν όσοι φθάνουν στους Καλαρρύτες (Καλαρίτες), το ξακουστό χωριό των Ιωαννίνων με την πλούσια ιστορική κληρονομιά.

Μέσα στη Λεωφόρο... Νίκη με ανατροπή του Άγιαξ με 2 - 1 επί του Πάο

Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΟ από τον Άγιαξ
Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον 7ο όμιλο του Europa League ο Παναθηναϊκός, την πρώτη εφετινή στα επίσημα παιχνίδια του κι ενώ ως απόψε μετρούσε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Οι «πράσινοι», παρότι προηγήθηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με τον Μπεργκ μόλις στο 5ο λεπτό, έχασαν με 2-1 από τον Άγιαξ, για τον οποίο σκόραραν οι Τραορέ στο 34΄ και Ρίντεβαλντ στο 67΄
Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες και ο Άγιαξ με 10 παίκτες λόγω των αποβολών των Ιβάνοφ, Γουακάσο και Ζίγες, όλοι με δύο κίτρινες.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα, πέτυχε γρήγορο γκολ, είχε ενθουσιασμό στο παιχνίδι του αλλά μετά το 30λεπτο έπεσε η απόδοση του και ο Άγιαξ βρήκε χώρο. Κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και στην επανάληψη να εκμεταλευτεί τις αδυναμίες του τριφυλλιού και να πάρει δίκαια τη νίκη. 
Το τραγικό λάθος του Μέστο έδωσε την ευκαιρία στον Άγιαξ να προηγηθεί. Ηταν το 66' όταν ο Μέστο αντί να διώξει την μπάλα προσπάθησε να περάσει τον αντίπαλο του, έχασε την μπάλα και στη συνέχεια έκανε πέναλτι στον Ντάικς. Ο Κλάασεν ανέλαβε την εκτέλεση του με τον Στιλ να αποκρούει με το πόδι καθώς η μπάλα πήγε στο κέντρο αλλά η μπάλα πήγε στον Ρίντεβαλντ που πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε σε κενή εστία. Η πράσινη άμυνα αδράνησε δύο φορές. Η είσοδος των Βιγιαφάνες, Λέτο δεν βοήθησαν τον Παναθηναϊκό.
Και σα να μην έφταναν αυτά ο Ιβανόφ προκάλεσε την τύχη του αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με εννιά παίκτες. Αψυχολόγητος και ο Γουακάσο που πήρε δεύτερη κίτρινη με την συμπλήρωση των 90 λεπτών. Σε ένα σκληρό μαρκάρισμα ζήτησε τον λόγο κάνοντας κίνηση με το κεφάλι εναντίων του αντιπάλου του και ο Μάρινερ του έδειξε απευθείας την κόκκινη. 
Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Μολέντο αλλά ο τερματοφύλακας του Άγιαξ κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουτρουμπής (68' Βιγιαφάνιες), Χουλτ, Λεντέσμα (64' Λέτο), Γουακάσο, Ζέκα, Λουντ (72' Σάμπα), Μπεργκ.
ΑΓΙΑΞ (Πέτερ Μπος): Ονανά, Φέλτμαν, Ντάβινσον Σάντσες, Φίρχεφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Κλάασεν (90' Σόνε), Γκούντελ, Ζιγές, Γιουνές (86' Σινγκράβεν), Μπερτράν Τραορέ (72΄Ντόλμπεργκ).

Ξέμειναν από γκολ ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα

ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 0-0 Μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League καθώς μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη μένοντας στο 0-0 με την Φιορεντίνα στην Τούμπα, ωστόσο η εικόνα του άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Ο «δικέφαλος» στάθηκε πολύ καλά κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, έφτιαξε ευκαιρίες για γκολ, κυνήγησε το παιχνίδι μέχρι το φινάλε και εν τέλει κατάφερε να πάρει τον βαθμό.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (57΄Σάκχοφ), Κάμπος (58' Κρέσπο), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (79΄Τιάμ).
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Σόουζα): Ταταρουσάνου, Ροντρίγκες, Μπαντέλι, Κάλινιτς, Αστόρι, Μαξιμιλιάνο Ολιβέιρα, Σαλσίδο (74΄ Μπερναντέσκι), Μπόρχα Βαλέρο, Τόμοβιτς, Ίλισιτς (63' Σάντσες), Μπαμπακάρ (76΄ Τέλλο).

Γιατί έκαναν έφοδο στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

zeygos-stournara-1300Έρευνα, μετά από έφοδο στο γραφείο της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ, διενεργεί ο εισαγγελέας διαφθοράς Ιωάννης Σέβης.
Η Σταυρούλα Νικολοπούλου Στουρνάρα κατέχει εταιρεία η οποία ερευνάται διότι μαζί με άλλες φέρεται να έπαιρνε διαφημιστικές δουλειές από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις οποίες ελέγχεται ήδη το ΔΣ του οργανισμού, ενώ η σύζυγος του Διοικητή δεν βρίσκεται επί του παρόντος υπό κατηγορία.
Από το γραφείο της κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία από τους υπολογιστές.
Φέρεται να βρέθηκαν εκτός από έγγραφα και δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που...

Περισσότερα  eleftherostypos.gr

Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι από το «κούρεμα» σε επικουρικές και μερίσματα - Αναλυτικοι πινακες με τα νεα μερισματα

 http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/07/suntaksiouxi-1000.jpg
Τέσσερα συν ένα «ψαλίδια» επιφυλάσσει το φθινόπωρο για 650.000 συνταξιούχους.
Διευκρινίζεται πως δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για τη σταδιακή εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε την άνοιξη.
Σύμφωνα με το Εθνος, 240.000 δικαιούχοι επικουρικών, 280.000 μερισματούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, 6.000 υψηλοσυνταξιούχοι, 11.000 πρώην τραπεζοϋπάλληλοι που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και 120.000 που έχασαν το ΕΚΑΣ ή έπεσαν κατηγορία βρίσκονται αντιμέτωποι με τακτικές και αναδρομικές περικοπές.
Στις 4 Οκτωβρίου, οπότε θα γίνει και η πληρωμή των επικουρικών οι