Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ένταση για το νερό των Αγ. Θεοδώρων στο δ.σ. Λουτρακίου

Λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ κατοίκων οικισμών των Αγίων Θεοδώρων και μελών της δημοτικής αρχής σημειώθηκαν χθες το βράδυ όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου οι συγκεκριμένοι πολίτες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για την έλλειψη νερού στην περιοχή τους. Όπως είπαν μάλιστα, ορισμένες περιοχές δεν έχουν νερό ακόμη και έξι συνεχείς ημέρες!
Απαντώντας ο δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Κ. Λογοθέτης ανέφερε ότι το πρόβλημα με το νερό στους Αγ. Θεοδώρους παρατηρείται για πολλά χρόνια και οφείλεται εν πολλοί στο γεγονός ότι ορισμένοι κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής όχι μόνο το υπερκαταναλώνουν αλλά και δεν πληρώνουν: «Οχτώ χρόνια υπάρχουν επαγγελματίες που δεν πληρώνουν νερό. Και όταν πήγαμε να διακόψουμε την παροχή νερού βρήκαμε και μία άλλη παροχή να δίνει σε κάποια επιχείρηση νερό χωρίς μετρητή. Πόσοι επίσης κάτοικοι έχουν μποστάνια και ποτίζουν εκεί; Κανένας δεν γνωρίζει;», τόνισε με έμφαση.

Πάγκαλος: “Ο Βενιζέλος δεν είναι τζόβενο, να δώσει τη θέση του σε έναν 30άρη”

Για άλλη μία φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τις δηλώσεις του θα προκαλέσει πολιτική αναταραχή.Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ανοίγει ξεκάθαρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον Alpha, λέγοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι κανά τζόβενο και σημειώνοντας ξεκάθαρα πως πρέπει να δώσει τη θέση του σε έναν 30άρη.

Εκτός όμως από το ΠΑΣΟΚ, από τα βέλη του πρώην υπουργού δεν ξέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πάγκαλος παρομοίωσε το κόμμα της Κουμουνδούρου με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως γιατί ο κόσμος καταδικάζει τη βία από την ακροδεξιά και δεν καταδικάζει τη βία του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, εξαπέλυσε μύδρους και κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον κ. Στρατούλη τον οποίο χαρακτήρισε αστείο, αλλά και τον κ. Λαφαζάνη.

Για την περιβόητη φράση “μαζί τα φάγαμε” ο κ. Πάγκαλος δεν φαίνεται μετανιωμένος και μάλιστα δηλώνει πως όσοι για παράδειγμα δεν ζητούσαν πάντα αποδείξεις έκλεβαν το δημόσιο και παραδέχθηκε ότι ούτε και ο ίδιος ζητούσε πάντα αποδείξεις.

newsit.gr 

Αναβάθμιση και επέκταση ΕΕΛ Καλαμάτας


Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013

Δελτίο Τύπου 26-06-2012



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου "Aναβάθμιση και επέκταση ΕΕΛ Καλαμάτας» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 22 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού  5.245.950,00 €.
Το προτεινόμενο έργο αποτελείται από 1 υποέργο και αφορά  : α) στην αποκατάσταση της δυναμικότητας της ΕΕΛ στο επίπεδο των 120.000 ισοδύναμων κατοίκων ,όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός του 1994 και β) στην αναβάθμιση μονάδων της ΕΕΛ Καλαμάτας που είναι λειτουργικά ανεπαρκείς, ώστε  αυτή να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις επεξεργασίας της επόμενης 20 ετίας , έχοντας υπόψη τη σημερινή κατάσταση , τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής καθώς και τη διεύρυνση μέσω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ του δήμου Καλαμάτας.

Πιο συγκεκριμένα


Tα  έργα επέκτασης αφορούν :

Ο κ. Τσίπρας ... κάνει αντιπολίτευση στην ίδια τη χώρα


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στα όσα ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Τσίπρας μια ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής, αντί να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, επιλέγει για άλλη μια φορά να κάνει αντιπολίτευση στην ίδια τη χώρα. Προφανώς, αυτό εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά στον ελληνικό λαό για υπεύθυνη αντιπολίτευση

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ​, ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ & ΣΤ. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟ​Υ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΕΛΚ


Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 και θα ασχοληθεί με την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (28-29 Ιουνίου 2012).

Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 16 κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μετέχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπόι.

Τον κ. Χατζηδάκη θα συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρος Παπασταύρου.




Τι είπε στην Κ.Ο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος- Νέοι εκπρόσωποι στη Βουλή

       
Τι είπε στην Κ.Ο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος- Νέοι εκπρόσωποι στη Βουλή

Την κατανομή νέων ρόλων στο ΠΑΣΟΚ που μέλλεται να αλλάξει, ανακοίνωσε σήμερα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος., ενώ αναχώρησε το απόγευμα για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Αναλυτικότερα:

Τι τρέχει στα δημοτικά συμβούλια του νομού Κορινθίας ;

Diaprisios.GR - ΘΕΜΑ

Κάτι φαίνεται ότι τρέχει σε μερικά δημοτικά συμβούλια του νομού Κορινθίας.

Υπάρχουν θέματα που "πνίγονται" κανονικά από διάφορους και δεν αποκτούν ποτέ την πραγματική τους διάσταση.

Έχουμε μάλιστα πληροφορίες ότι ορισμένοι σύμβουλοι θεωρούνται "ενοχλητικοί" και τους έχουν σταλεί "ραβασάκια" να ... χαλαρώσουν για να μη χαλάνε τη ... σούπα.

Σε τουλάχιστον δύο δήμους υπάρχει μια γενική διάθεση να μην υπάρχει ... διάθεση για αντιπολίτευση και για σωστή επικοινωνία γενικότερα.

Ψάχνουμε το θέμα και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες να μεταδώσουμε. Το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον σε αυτούς τους 2 δήμους η ... μεταβατική κατάσταση έχει ήδη ξεκινήσει και υπάρχουν και μερικές άγαρμπες κινήσεις που επιβεβαιώνουν την πληροφορία.

Συντονιστείτε ...

Γιατί όπως έχουμε πει ... εδώ δεν είμαστε για να γράφουμε τα ίδια ... αλλιώς !



Διαπρύσιος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣ​ΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Φ. ΤΑΥΡΗ & ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ. ΑΝΤ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ​Ν ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙ​Α


Μετά από αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων στη Χαλυβουργία έγινε, σήμερα, συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με το Γραμματέα Συνδικαλιστικών φορέων κ. Φίλιππο Ταυρή και τον Αναπληρωτή Γραμματέα κ. Αντώνη Μπιρμπιλή.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του σωματείου έθεσαν τα προβλήματα του χώρου, όπως αυτά ξεκίνησαν και έχουν ενταθεί μετά από 8 μήνες απεργίας.

Ζήτησαν την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου άμεσα να ανοίξει ένα τραπέζι διαλόγου και να αναζητηθούν λύσεις στο πρόβλημα..

Ταυτόχρονα, διατύπωσαν το αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των απεργών  και επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν από την έλλειψη ενσήμων τους τελευταίους 8 μήνες για την ένταξη των απολυμένων στο Ταμείο ανεργίας και για τον υπολογισμό της σύνταξης σε όσους συνταξιοδοτούνται.

Η Γραμματεία Συνδικαλιστικών φορέων, αφού επεσήμανε ότι μόνο με ανοιχτή επιχείρηση ο εργαζόμενος έχει δουλεία, τόνισε ότι αναγνωρίζει  το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει και το δικαίωμα της διαφωνίας όσων έχουν διαφορετική άποψη.

Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει παρεμβάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και θα ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να εξαντλήσει τη διερεύνηση του προβλήματος που προκύπτει από την έλλειψη ενσήμων, καθώς επίσης και την επανεκκίνηση του αναγκαίου διαλόγου στο πλαίσιο του νόμου περί διαβούλευσης.

Επισήμανε, επίσης, στους εκπροσώπους των εργαζομένων  ότι η σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης είναι αναγκαία προϋπόθεση. Όμως, αυτή η διαδικασία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ευθύνη των δυο μερών- εργαζομένων και εργοδότη- στη βάση των ελευθέρων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το επικίνδυνο παιχνίδι της Μέρκελ

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της Γερμανίας, έναντι της υπόλοιπης… παιδικής χαράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραμένει η διπλωματική ωμότητα με την οποία το Βερολίνο θέτει τους όρους της… παράδοσης των ηττημένων του οικονομικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη, τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όχι φυσικά μονάχα στην Ευρώπη, αλλά συνολικά στην παγκόσμια οικονομία.
Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποτελούν το πολιτικό δίδυμο που έχει καταφέρει να επιβάλλει σε ολόκληρη την ευρωζώνη μια οικονομική στρατηγική ακραίας και αδιέξοδης λιτότητας, προκειμένου να παραμείνουν ισοσκελισμένοι οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών. Έστω κι αν κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται με το υψηλό τίμημα της πλήρους υπονόμευσης της ανάπτυξης, αλλά και του ξεριζώματος του κοινωνικού κράτους και των παρεμβάσεων αλληλεγγύης τις οποίες έχει ανάγκη κάθε σύγχρονη κοινωνία. Για να διατηρήσει τη συνοχή της, και να συνεχίσει να ταξιδεύει προς το μέλλον.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩ​Ν ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΓΙΑ ΜΚΟ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ»
ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΟΥ
στην δική της κερδοφορία μέσω παροχής συμβούλων επ’ αμοιβή.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών κ.Γιάννη Στουρνάρα, να δώσει άμεσες απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος έκανε την εξής κοινή δήλωση:
«Με την τοποθέτηση του κ.Γιάννη Στουρνάρα στο Υπουργείο Οικονομικών, επικαιροποιούνται βασικά ερωτήματα για μία περίεργη ΜΚΟ, που παραμένουν αναπάντητα εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Δημοσιεύματα, αναρτήσεις και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές αναφέρονται σε ΜΚΟ που χρεώνεται στη σύμπραξη ΓιάννηΣτουρνάρα - ΣτέφανουΜάνου και η οποία "σκοπόέχει να καταθέτει επιχειρηματικές προτάσεις αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας".
Σύμφωνα, πάντα με τα δημοσιεύματα, η ΜΚΟ αυτή έχει εκπονήση επιχειρηματικό σχέδιο («Σχέδιο Αρχιμήδης») το οποίο έχει υποβάλει όχι μόνο σε κρατικά όργανα αλλά ακόμη και σε διεθνή δικηγορικά γραφεία συμβούλων επιχειρήσεων όπως στη Roland Berger, που συνέταξε το σχέδιο «Εύρηκα», προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία στις δύο πρωτοβουλίες.
Η Roland Berger δεν είναι κοινωφελής οργανισμός αλλά επιχείρηση αποσκοπούσα
1.    Ποιά η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη ΜΚΟ.
2.  Ποιός φορέας την χρηματοδοτεί.
3.  Ποιά είναι η ακριβής δραστηριότητά της.
4.  Ποιές οι σχέσεις της με την Roland Berger.
Εάν ο Υπουργός Οικονομικών κρίνει ότι δεν θέλει να απαντήσει, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιφυλάσσονται να φέρουν το θέμα στη Βουλή, όπως θα φέρνουν προς κοινοβουλευτικό έλεγχο οτιδήποτε σχετίζεται με τη διαφάνεια και φυσικά, την δημόσια περιουσία»