Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣ​ΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Φ. ΤΑΥΡΗ & ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ. ΑΝΤ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ​Ν ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙ​Α


Μετά από αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων στη Χαλυβουργία έγινε, σήμερα, συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με το Γραμματέα Συνδικαλιστικών φορέων κ. Φίλιππο Ταυρή και τον Αναπληρωτή Γραμματέα κ. Αντώνη Μπιρμπιλή.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του σωματείου έθεσαν τα προβλήματα του χώρου, όπως αυτά ξεκίνησαν και έχουν ενταθεί μετά από 8 μήνες απεργίας.

Ζήτησαν την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου άμεσα να ανοίξει ένα τραπέζι διαλόγου και να αναζητηθούν λύσεις στο πρόβλημα..

Ταυτόχρονα, διατύπωσαν το αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των απεργών  και επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν από την έλλειψη ενσήμων τους τελευταίους 8 μήνες για την ένταξη των απολυμένων στο Ταμείο ανεργίας και για τον υπολογισμό της σύνταξης σε όσους συνταξιοδοτούνται.

Η Γραμματεία Συνδικαλιστικών φορέων, αφού επεσήμανε ότι μόνο με ανοιχτή επιχείρηση ο εργαζόμενος έχει δουλεία, τόνισε ότι αναγνωρίζει  το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει και το δικαίωμα της διαφωνίας όσων έχουν διαφορετική άποψη.

Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει παρεμβάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και θα ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να εξαντλήσει τη διερεύνηση του προβλήματος που προκύπτει από την έλλειψη ενσήμων, καθώς επίσης και την επανεκκίνηση του αναγκαίου διαλόγου στο πλαίσιο του νόμου περί διαβούλευσης.

Επισήμανε, επίσης, στους εκπροσώπους των εργαζομένων  ότι η σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης είναι αναγκαία προϋπόθεση. Όμως, αυτή η διαδικασία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ευθύνη των δυο μερών- εργαζομένων και εργοδότη- στη βάση των ελευθέρων συλλογικών διαπραγματεύσεων.