Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Βουλή: Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε η αγορά Belharra και Rafale – Δείτε πώς ψήφισαν τα κόμματα

Rafale: Έπιασαν δουλειά οι «ριπές του ανέμου» - Πρώτη πτήση πάνω από το Αιγαίο 

Με ευρεία πλειοψηφία κύρωσε η Βουλή το βράδυ της Τρίτης (15/2) τις συμβάσεις για τις φρεγάτες Belharra και τα αεροπλάνα Rafale.

Οι συμβάσεις περιλαμβάνουν την αγορά τριών φρεγατών τύπου Belharra, 44 τορπιλών για τα υποβρύχια αλλά και 6 νέων αεροσκαφών Rafale, που θα ενισχύσουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας και τη θωράκιση της εθνικής της κυριαρχίας.

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν θετικά.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επί της αρχής «παρών», στήριξε την αγορά των Belharra και των τορπιλών, αλλά καταψήφισε την αγορά των Rafale.

KKE και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν το νομοσχέδιο, τις φρεγάτες και τα αεροσκάφη, δηλώνοντας «παρών» στην αγορά των τορπιλών.

 

Ημερίδα ΕΕΤΑΑ-ΚΕΔΕ-ΠΕΔ Πελοποννήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                              

Το χρηματοδοτικό πλαίσιο της Νέας προγραμματικής Περιόδου και οι ευκαιρίες

για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αθήνα, 17/2/2022

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) σε συνεργασία  με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.)Πελοποννήσου, διοργανώνειΕνημερωτική Ημερίδα που απευθύνεται στους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα:

“Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027

και τις ευκαιρίες για τους ΟΤΑ α΄βαθμού”.

 

Στόχος της Ημερίδας είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και προετοιμασία των Ο.Τ.Α., για την αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21Φεβρουαρίου2022 στην πόλη τηςΒυτίνας (Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας)και μπορούν να την παρακολουθήσουν αιρετά στελέχη της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμαρχοι, αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι ΔΕΥΑ, κ.λπ.).

 

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Ημερίδας.

Καθησυχαστικός αλλά σε «επαγρύπνηση» ο Άκης Τσελέντης για μικροσεισμούς στο Ξυλόκαστρο

 https://www.achaianews.gr/images/2022/02/14/xylo2.webphttps://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2022/02/002.-39.jpg

Kαθησυχαστικός αλλά σε «επαγρύπνηση» παρουσιάζεται με ανάρτησή του στο FACEBOOK ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης. σχετκά με μια ακολουθία μικροσεισμών νοτιοανατολικά του Ξυλοκάστρου.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΕΛΕΝΤΗ:

"Από χθες γράφουμε μία ακολουθία μικροσεισμών νοτιοανατολικά του Ξυλοκάστρου η οποία δε φαίνεται να έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα του Ξυλοκάστρου.

Είχαμε και στο παρελθόν αντίστοιχο φαινόμενο το οποίο δεν ακολουθήθηκε από ισχυρό σεισμό. Το Γεωδυναμικό έχει όργανα στην περιοχή και παρακολουθεί με ενδιαφέρον το φαινόμενο υπολογίζοντας τα στοιχεία της ακολουθίας.

Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για σμηνοσειρά αλλά το βεβαρυμένο ιστορικό της περιοχής το λαμβάνουμε πάντα υπόψη και ακολουθούμε πάντα τα γνωστά μέτρα αντισεισμικής προστασίας." 


Βοήθεια στο Σπίτι: Εκδόθηκαν τα Προσωρινά Αποτελέσματα για τις 368 μόνιμες θέσεις Π.Ε

Σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2022 εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 4Κ/2020  , για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, 368 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού της Χώρας.