Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Πάτρα: Μυστήριο με τον θάνατο των τριών παιδιών

 Πάτρα: Μυστήριο με τον θάνατο των τριών παιδιών – Οι τελευταίες δραματικές στιγμές της Μαλένας 

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα με την εκπομπή Tlive να φέρνει στο φως πληροφορίες για το τελευταίο 24ωρο της πρώτης κόρης της οικογένειας .

Πρόκειται για τη Μαλένα που έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019 όταν ήταν 3,5 ετών από ηπατική ανεπάρκεια και λευχαιμία.

Η εκπομπή παρουσιάζει τις 26 κρίσιμες ημέρες του κοριτσιού, ενώ αναφέρονται και λεπτομέρειες για τον τελευταίο 24ωρο της ζωής της στο νοσοκομείο. Πρόκειται για καταθέσεις της μητέρας από την προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο του παιδιού.

Ολα ξεκίνησαν στις 19 Μαρτίου όταν διαγνώστηκε με μια φλεγμονή στη δεξιά γνάθο, πήρε αντιβίωση, αλλά η φλεγμονή δεν υποχωρούσε και υπήρχε η υποψία λευχαιμίας και έγινε νέος έλεγχος. Στις 30 Μαρτίου η Μαλένα πήγε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, υποβλήθηκε σε μια σειρά από εξετάσεις για έξι μέρες που βγήκαν καθαρές.

Τους είπαν να επιστρέψουν από 15 μέρες, κάνουν εξετάσεις και το παιδί διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία β’ βαθμού και έπρεπε να νοσηλευτεί στο ογκολογικό τμήμα.

Την έβδομη μέρα της νοσηλείας έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου την επόμενη την όγδοη να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Το παιδί είχε άψογη εικόνα κλινικά και έτρωγε και έπαιζε με διάθεση.

Την ένατη μέρα της νοσηλείας ξύπνησε και έπαιξε στον παιδότοπο και έφαγε σουβλάκι στη μία το μεσημέρι. «Στις 16.30μ.μ. μπήκε στο δωμάτιο νοσηλεύτρια και της έδωσε ένα φάρμακο για το στομάχι και έτσι ξύπνησα και εγω» αναφέρει η μητέρα στην κατάθεση. «Στις 16.40μ.μ. το παιδί τινάχτηκε με κοίταξε έβγαλε ένα βρόγχο και και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα. Της μίλησα της φώναξα Μαλένα Μαλένα, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που συνήθιζε να κρατά και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών. Βρίσκω τους γιατρούς και λέω τρέξτε. Μπήκαμε στο δωμάτιο και το παιδί ήταν μπλε. Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την μονάδα εντατικής θεραπείας για να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκαρδίας αδρεναλίνης και ατροπίνης με ρωτούσαν τα κιλά της και έφερναν το ένα οξύμετρο μετά το άλλο γιατί δεν λειτουργούσαν. Μετά από δέκα λεπτά έφτασαν οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και με έβγαλαν από το δωμάτιο. Μετά από 20 λεπτά εμφανίστηκε ο γιατρός της μονάδας εντατικής θεραπείας και μας ανακοίνωσε ότι το παιδί δεν δείχνει σημάδια επαναφοράς και ότι θα προσπαθήσει για άλλα 25 λεπτά όπως και έκανε. Στις 18.05 βγήκε και μας ανακοίνωσε τον θάνατό της η διευθύντρια του τμήματος και ότι πρέπει να γίνει νεκροψία νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου, καθώς το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση», ανέφερε η μητέρα μεταξύ των άλλων.