Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Ανετράπη σκάφος σκάφος στο Κατακάλι . – Σώοι και οι επτά επιβαίνοντες


Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό, το απόγευμα της Κυριακής, μετά από ανατροπή σκάφους.
Όπως αναφέρει το korinthostv, το σκάφος με επτά επιβαίνοντας ανετράπη σε ερημική παραλία, στην περιοχή Σιδερώνας , στο Κατακάλι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας, ανάμεσά τους βρισκόταν και ένα βρέφος.
Σκάφος από το Λιμεναρχείο Ισθμίας έσπευσε στο σημείου και περισυνέλλεξε σώους τους επιβαίνοντες. Με τη συνδρομή περιπολικού τους μετέφεραν στο Λιμεναρχείο Ισθμίας όπου διεξάγεται προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος.

Αγία Σοφία: Συνομιλία Ιερώνυμου – Βαρθολομαίου – Ισχυρή στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Πατριαρχείο


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είχε το μεσημέρι της Κυριακής τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο μετά τις εξελίξεις γύρω από την Αγιά Σοφιά.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και την ακλόνητη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβούν Κυβέρνηση και Εκκλησία».

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναικό και περιμένει τον ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-3: Πήρε την ουσία και περιμένει τον ΠΑΟΚ (vid)

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση της 2ης προνομιούχου θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο 8' η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Μάνταλου από τα δεξιά, ο Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Διούδη.

Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Tης Λέττας Καλαμαρά

Πολύ κουβέντα για το τίποτα για τον κατακτητή της Κωνσταντινούπολης Ερντογάν, καθώς γράφει στα παλαιά του υποδήματα κάθε αντίδραση για τη μετατροπή της Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τζαμί. Αξιοθρήνητοι οι Έλληνες εκπρόσωποι της σάπιας νομενκλατούρας μας, αφού λεηλάτησαν και συνεχίζουν ακάθεκτοι να λεηλατούν

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΛΟΙΟ

Του Χρήστου Κατσαρού

Η Τουρκία το αποφάσισε τελικά, μετατρέπει την Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου σε μουσουλμανικό τέμενος. Ήδη μας είχε δώσει δείγματα γραφής των προθέσεών της εδώ κι 1,5 μήνα, όταν επέτρεψε την ανάγνωση του Κορανίου εκεί, στις 29 Μαΐου, ανήμερα της επετείου της αλώσεως της Βασιλίδος από τους Οθωμανούς. Διπλό το μήνυμα, τόσο προς την Ελλάδα

Πυρκαγια στην Αρχαια Κορινθο 12-7-202020

Ηχηρές παρεμβάσεις Αρχιεπισκόπου , Παπα Φραγκίσκου ,Δενδια για την Αγιά Σοφιά

Επιμένει στους γρίφους ο Ιερώνυμος: Εγώ θα μιλήσω τελευταίος
Μετά την απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προέβη, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ακόλουθη δήλωση:
«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί. Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν».
Επίσης ηχηρή παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου για την Αγία Σοφία. Ο Ποντίφικας μιλώντας στους πιστούς τόνισε: «Η θάλασσα με πηγαίνει πολύ μακριά. Στην Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία και είμαι πολύ πονεμένος».
Η παρέμβαση του Πάπα δεν ήταν αναμενόμενη καθώς υπήρχαν φόβοι για αντιδράσεις στους καθολικούς της Κωνσταντινούπολη αλλά έπαιξε σημαντικότατο ρόλο η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο Βατικανό και το Πατριαρχείο.

Τι είπε ο Δένδιας

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι η πρόταση να σιγήσουν τα… κλαρίνα – Τι είπε Σύψας στον ΣΚΑΪ


Κορωνοϊός: Στο μικροσκόπιο πανηγύρια και εισαγόμενα κρούσματαΕξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα πανηγύρια, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψα, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε και στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού των τελευταίων ημερών στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, υπάρχουν προτάσεις για την απαγόρευση των πανηγυριών στην Ελλάδα αργότερα το καλοκαίρι, υπό τον φόβο

Εκτακτο - Κορωνοϊός-Ραγδαίες εξελίξεις: Αύξηση των κρουσμάτων, συναγερμός στη Κοζάνη και συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

Υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια θα συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα 13 Ιουλίου, στις 12:00, η επιτροπή λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΙ.
Θυμίζουμε ότι αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια.
Από αυτά, ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις δηλώνουν κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας

Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας ολοκληρώθηκε…



Του Κυριάκου Βελισσάριου.
Δεν περίμενε φυσικά κανείς τίποτα διαφορετικό. Το απόγευμα της Παρασκευής, το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας ολοκλήρωσε την ιστορική, θρησκευτική και ηθική βεβήλωση του ναού-συμβόλου της Ορθοδοξίας, επιτρέποντας στον Ταγίπ Ερντογάν να… κάνει ό, τι θέλει.

Ιερή εξέγερση… Η οργή των Ελλήνων για την Αγία Σοφία, έγινε viral

 Ιερή εξέγερση… Η οργή των Ελλήνων για την Αγία Σοφία, έγινε viral
Του Μανώλη Κομνηνού

Είναι κάτι που όλοι μπορούσαν να προδικάσουν και να περιμένουν. Η ολοκλήρωση της βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας από τον Ταγίπ Ερντογάν οδήγησε σε “ιερή εξέγερση” των Ελλήνων. Όχι φυσικά του πολιτικού κόσμου, που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά κατώτερος των περιστάσεων. Αλλά των

Πέθανε ο Πητ Παπαδάκος


Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 61 ετών ο γνωστός αστρολόγος Πητ Παπαδάκος, με την είδηση να γίνεται γνωστή από την οικογένειά του μέσω του facebook.

Οι σχολές που οδηγούν στο Δημόσιο -«Μάχη» θα δώσουν οι υποψήφιοι για μια θέση

 
«Πόλεμος» αναμένεται και φέτος για μία θέση στις Στρατιωτικές, Αστυνομικές σχολές και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Αυτό παρατηρείται κάθε χρόνο μεταξύ των υποψηφίων, εξαιτίας, αφενός της πολύ υψηλής ζήτησης και αφετέρου ότι οι συγκεκριμένες σχολές είναι από τις ελάχιστες που οδηγούν άμεσα στον δημόσιο τομέα.
Έτσι και φέτος μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και μία σειρά άλλων τμημάτων τα οποία

Μέγας Αλέξανδρος: Ο τάφος με την πανοπλία του λύνει οριστικά το μυστήριο της Βεργίνας

 
 Η θέση ταφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου παραμένει ένας από τους άλυτους γρίφους της Ιστορίας. Και ίσως να μην λυθεί ποτέ που θάφτηκε το σώμα του απόλυτου στρατηλάτη, αλλά πλέον είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι ότι κατέχουμε προσωπικά αντικείμενα που εκείνος είχε χρησιμοποιήσει.
Στις 8 Νοεμβρίου 1977 έρχεται στο φως το ταφικό μνημείο της Βεργίνας. Είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας (ίσως και της ζωής) του Μανώλη Ανδρόνικου. Του Έλληνα αρχαιολόγου που λίγο αργότερα θα διατυπώσει την άποψη ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος του Φίλιππου Β’, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.