Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ανακοίνωση για την εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει η εφημερίδα Η ΑΥΓΗ στο Επιμελητήριο Κορινθίας, την Τρίτη 19 Ιουνίου, στις 20:00 με θέμα: ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΓΚΕΣ – ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ


Εμφάνιση e.p..jpg

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΓΚΕΣ – ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σας προσκαλεί στην εκδήλωση – συζήτηση  που διοργανώνει η εφημερίδα Η ΑΥΓΗ στο Επιμελητήριο Κορινθίας, την Τρίτη 19 Ιουνίου, στις 20:00.

Στο 2ο Ελληνο - Ρωσικό Φόρουμ στην Χαλκιδική η Περιφέρεια Πελοποννήσου


Εμφάνιση φωτο 1.jpg
Στο 2ο Ελληνο- Ρωσικό Φόρουμ συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που έλαβε χώρα στις 10-11 Ιουνίου στη Χαλκιδική και είναι ενταγμένο στις δράσεις του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2018.

Υπογραφή της σύμβασης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με ΣΔΙΤ


Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 12:00 μ.μ. στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη θα υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση υλοποίησης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, παρουσία του συνόλου της Περιφερειακής αρχής, στελεχών της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

ΣΧΟΛΙΟ της Καθ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη : ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΕΣΧΑΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 https://odosdrachmis.gr/wp-content/uploads/2017/11/1.jpghttp://sporeas.gr/wp-content/uploads/2012/05/%CE%9C%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-Copy2-297x300.jpg

ΣΧΟΛΙΟ της Καθ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη :

Και μόνο τα μπράβο και τα χειροκροτήματα των Γερμανών αρκούν, (σε αυτή τη φρικτή για την Ελλάδα συγκυρία),   για τον αυτόματο χαρακτηρισμό αυτής της πράξης.  Και οι Έλληνες βουλευτές, πριν τολμήσουν να δώσουν θετική ψήφο σε αυτό το εξάμβλωμα, ας σκεφθούν ο καθένας από αυτούς για τον εαυτό τους, το ρόλο που δέχονται να διαδραματίσουν σε αυτή την υπόθεση. Και,

ΙΣΑ: 'Εκκληση για τη 10χρονη Νεφέλη που πάσχει από σάρκωμα

ΙΣΑ: 'Εκκληση για τη 10χρονη Νεφέλη που πάσχει από σάρκωμα 
Στο αίτημα των γονιών ενός 10χρονου κοριτσιού που δίνει μάχη για τη ζωή του ανταποκρίθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απευθύνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου η μικρή Νεφέλη να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό για θεραπεία.
Η Νεφέλη διεγνώσθη τον Ιούλιο, με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπεία στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία. Σύμφωνα με το θεραπευτικό Πρωτόκολλο AEWS003.1 χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου και πρέπει να χειρουργηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο - Δεν έλειψε κανείς

 http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/16/16343cb625324cdbb5bde0f892665395.jpg?v=1&maxwidth=650&&watermark=magnify
Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και πλήθος φιλάθλων που αγάπησαν τον ηγέτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού Παύλο Γιαννακόπουλο έχουν συρρεύσει από νωρίς το πρωί στον Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου (εντός του περιβάλλοντος χώρου της Μητρόπολης), όπου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.
Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία του εμβληματικού ηγέτη του Παναθηναϊκού

Ο βουλγαρικός γρίφος για τη συμφωνία και η «Μακεδονία του Πιρίν»

Ο βουλγαρικός γρίφος για τη συμφωνία και η «Μακεδονία του Πιρίν» | in.gr
O παράγοντας «Βουλγαρία» περνά απαρατήρητος τις τελευταίες ώρες σχετικά με τη συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία. Ωστόσο, για πολλούς μπορεί να είναι καταλυτική η θέση της Σόφιας σε μια διακρατική συμφωνία που αφορά μεν Ελλάδα και ΠΓΔΜ αλλά που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Βουλγαρία.

Την Παρασκευή η συζήτηση για το Σκοπιανό στη Βουλή

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/eggr23.jpg
Στις 10 το πρωί της Παρασκευής θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τη Βουλή για τη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων για το ονοματολογικό.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με βάση την διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει συζήτηση προ της ημερήσιας διάταξης, ενώ το λόγο αναμένεται να πάρουν κι οι πολιτικοί αρχηγοί.
Σε αίτημά του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο κ. Τσίπρας ζητά να γίνει η ενημέρωση με τη διαδικασία των ανακοινώσεων και δηλώσεων της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής, όπως προβλέπει το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον κ. Βούτση αναφέρει:

Σκοπιανό: Πρόταση μομφής από τη ΝΔ αν δεν αποδείξει ο Τσίπρας ότι έχει πλειοψηφία

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/mitsotakis-vouli-1-500.jpg 

Η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζαέφ για το Σκοπιανό με την οποία βαφτίζεται η γειτονική χώρα σε Βόρεια Μακεδονία έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. 
Η Νέα Δημοκρατία βήμα-βήμα ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της και φαίνεται πως το τελευταίο της χαρτί θα είναι η κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.
«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του», δήλωσε η

Σημαντικά έργα στη Μεσσηνία υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης

Την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Καλαμάτας για τη βελτίωση – συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας Τ.Κ. Βρομόβρυσης υπέγραψε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ο κ. Τατούλης υπέγραψε ακόμη τη σύμβαση υλοποίησης του έργου της βελτίωσης – συντήρησης της 8ης Επαρχιακής Οδού Μονή Κατσιμικάδας στο Δήμο Τριφυλίας και τη δημοπράτηση του έργου του καθαρισμού της κοίτης – επισκευής τεχνικών έργων σε ρέματα του Δήμου Τριφυλίας.

Οι Στρατηγοί «όπλισαν»! Τελεσίγραφο σε βουλευτές και ΠτΔ για εσχάτη προδοσία και «Γουδί» -Ο Στρατηγός Φράγκος καλεί τους πολίτες σε αντίσταση- Παραίτηση βουλευτών Β.Ελλάδος & ανατροπή της κυβέρνησης!



Πολύ σοβαρό πλέον είναι το ενδεχόμενο να έχουμε επεισόδια στην Βόρεια Ελλάδα, στις πρέσπες και γενικότερα στην Μακεδονία μας καθώς η οργή του κόσμου ξεχειλίζει. Ο κόσμος ξεσηκώνεται και στην Φλώρινα το «αίμα βράζει».
Στην πρώτη του αντίδραση μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ της Ελλάδος και πρώην Υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Αμύνης, στρατηγός εν αποστρατεία, Φράγκος Φραγκούλης, μιλώντας στο SigmaLive, κάλεσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να παραιτηθεί, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία.
Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις απεύθυνε ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος λίγο μετά την ανακοίνωση και του δεύτερου

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, για “ανιστόρητη σύμπλευση με Τσίπρα”


Του Μανώλη Κομνηνού
Σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.
Ο Μεσσήνιος πολιτικός έχει συνδέσει την πολιτική διαδρομή του με το εθνικό ζήτημα, καθώς την επίμαχη περίοδο 1990-93, ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί το θέμα, μετά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, διαφώνησε, αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση, μετά από συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία,

Το Μαξίμου ανοίγει βεντέτα με τον Σαμαρά


Βεντέτα ανοίγει το Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα ο Μεσσήνιος πολιτικός, με δήλωσή του, για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.
Από το πρωθυπουργικό γραφείο δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω σχόλιο:

Ξέρουμε… για ποιόν χτυπάει η καμπάνα του Αμβρόσιου. Στον επόμενο τόνο… αφορισμός


Του Νίκου Φυλάγγελου

Από το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση, ο πειρασμός του σχολιασμού είναι μεγάλος.
Και όπως συμβαίνει με τους περισσότερους πειρασμούς, στο τέλος… υποκύπτεις.
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, χτυπάει πένθιμα τις καμπάνες.
Ποιός… πέθανε;
Η Μακεδονία μας, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.
Η “νεκρώσιμη ακολουθία” θα συνεχίσει μέχρι και την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες.
Μετά;
Θα δούμε.
Η κοινή λογική λέει… αφορισμός.
Τουλάχιστον.
Η σχετική ανάρτηση του Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου, έχει ως εξής:

Σκοπιανό: Διαφωνία Ιβάνοφ με Ζάεφ, ετοιμάζει διάγγελμα

 

Σε πολιτικό εμφύλιο κινδυνεύουν να βυθιστούν τα Σκόπια, με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον πρόεδρο Ιβάνοφ, με αφορμή τη συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ στο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία».
Ο πρόεδρος των Σκοπίων αρνήθηκε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό, και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας για το περιεχόμενο της συμφωνίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, «ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο Νικολά Ντιμιτρόφ προσπάθησαν να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο των προσκλήσεων του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ενέκρινε την χρηματοδότηση έργου συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων του Δήμου Νεμέας με 34.000,00 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσες ανάγκες των σχολικών υποδομών του Δήμου.



Γραφείο Τύπου Ν.Ε.
Κόρινθος, 13 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018




ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018
Α. 1. Κλήριγκ ονομάστηκε η μέθοδος διακανονισμού  που κυριάρχησε προοδευτικά στο εξωτερικό εμπόριο για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929-1932. Σύμφωνα με αυτή την μέθοδο οι διεθνείς συναλλαγές δεν γίνονταν με βάση το μετατρέψιμο συνάλλαγμα, αλλά με βάση διακρατικές συμφωνίες που κοστολογούσαν τα προς ανταλλαγή προϊόντα  που

Παγωμένες όλες οι Συμφωνίες με την Τουρκία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ανακοίνωση Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία πάγωσε την διμερή συμφωνία με την Ελλάδα για την επιστροφή των παράνομων μεταναστών.
Το πρόβλημα είναι ότι στην πράξη έχουν καταργηθεί όλες οι συμφωνίες – και αυτές με την ΕΕ, η οποία (ΕΕ) μέσα στον πανικό της συμφώνησε με την Άγκυρα ανταλλάγματα, όπως το άνοιγμα κεφαλαίων για την ενταξιακή πορεία της χώρας και η απελευθέρωση της βίζας, που δεν μπορούσαν, όπως αποδείχθηκε, να πραγματοποιηθούν.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ- ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ


Εμφάνιση OiDaimonesTisErimouEx.jpg
                                   ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ
                                   ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ


Η Λίζα, μια νεαρή Αμερικανίδα αρχαιολόγος από το Χάρβαρντ, διακατέχεται από πάθος να ανακαλύψει την αλήθεια για τα πραγματικά αίτια του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πεπεισμένη πως κάτι άλλο έχει συμβεί από ό,τι παρουσιάζεται ως επίσημη εκδοχή για τον θάνατό του, αποφασίζει να μεταβεί η ίδια στο Ιράκ και στα ερείπια της αρχαίας Βαβυλώνας, εκεί όπου εκτυλίχθηκαν οι τελευταίες μέρες της ζωής του μεγάλου στρατηλάτη.
 Παράλληλα, στη Βοστόνη, η γνωριμία της με τον Ιρακινό Αλί θα την οδηγήσει στα απάτητα μονοπάτια ενός σκοτεινού, αβυσσαλέου κόσμου παλαιών θρησκειών και μαγείας. Η επίσκεψή της στα αρχαία ερείπια της Χιλάχ θα αποβεί μοιραία... Ο κόσμος της μαγείας και των δαιμόνων θα αφυπνιστεί και θα ζωντανέψει απλώς και μόνο στο άκουσμα του ονόματός της,
ενώ ένα ανεξήγητο μυστήριο θα απειλήσει την ίδια την ύπαρξή της

Η Αλεξάνδρα Συμεωνίδου είναι συγγραφέας με διεθνή καριέρα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ως γαλλοτραφής ακολούθησε ανώτατες σπουδές στη Γαλλία (Γαλλική και Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Aix-En-Provence και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών - IEP).
Εργάστηκε στα γραφεία του ΕΟΤ στο Παρίσι, στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων. Κατόπιν προσελήφθη στην εφημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέση που εγκατέλειψε για να εργαστεί ως αεροσυνοδός στη Saudia Airlines. Εργάστηκε επίσης ως μεταφράστρια στον ΕΛΓΑ.Ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων, δοκιμίων και μελετών, καθώς και με τη μετάφραση γαλλικού θεάτρου της Αναγέννησης.
Είναι επίσημη blogger στη Huffington Post USA με πολλά δημοσιευμένα άρθρα.
Ανήκει στην Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, στη Société des Gens de Lettres με έδρα το Παρίσι, καθώς και στον Θεατρικό Οργανισμό ΘΕΣΠΙΣ.
Είναι μέλος πολλών γυναικείων οργανώσεων και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών. Ζει μεταξύ Λος Άντζελες, Αθηνών και Μυκόνου. Έχει μεταφράσει όλα τα έργα του Ρακίνα σε πρωτοποριακές μεταφράσεις, ενώ έχουν εκδοθεί τα ακόλουθα: Ανδρομάχη, Ιφιγένεια, Αλέξανδρος ο Μέγας.
Είναι συγγραφέας της best seller βιογραφίας της και μυθιστορημάτων όπως: Εφιαλτικές Νύχτες στην Έρημο της Αραβίας, Αγώνας χωρίς Έλεος, Ο Γιος του Σαουδάραβα, Τα Μυστικά του Ουρανού, Από τα Σανδάλια στη Γόβα Στιλέτο, Καφέ στη Σαβάνα, Η Απαγωγή.
Από τον Ιούλιο του 2014 το έργο της Εφιαλτικές Νύχτες στην Έρημο της Αραβίας κυκλοφορεί στα αγγλικά με τίτλο Nightmares in the Saudi Arabian Desert και έχει γίνει διεθνές best seller σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Καναδά κ.α., ενώ έχει μεταφραστεί και στα γαλλικά. Για το ίδιο βιβλίο βραβεύτηκε το 2007 με το λογοτεχνικό βραβείο Kleopatra από τη Franco-Hellenique d’Information στο Παρίσι.
Επίσης κυκλοφορούν στα αγγλικά τα έργα της Merciless Struggle (best seller), The Kidnap και Demons of the Desert. Έχει γράψει επίσης παιδικά παραμύθια.
Με την ίδια και το έργο της έχουν ασχοληθεί ο ελληνικός και ξένος Τύπος σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κύπρο, Ελλάδα, η τηλεόραση και όλα τα social media.
Twitter: @irisektor
Facebook:
https://www.facebook.com/alexandra.symeonidou
Email: irisektor@yahoo.fr

                                                                      Α946
                                                         ISBN 978-960-14-3302-8Εμφάνιση DyoStigmesZoisEx.jpg 

Γιάννης & Μαρίνα Αλεξάνδρου

ΔΥΟ ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΩΗΣ


Δυο στιγμές της ζωής το χθες και το σήμερα. Χθες, το ταξίδι στην αυτοκρατορική Κίνα, η άφιξη με το Οριάν Εξπρές στην Κωνσταντινούπολη κι αργότερα μια καινούρια αρχή στη Θεσσαλονίκη και στο προπολεμικό Λονδίνο. Στα μονοπάτια της ζωής, η Ξανθή διασταυρώνεται με τον Μάρκο, την ανεκπλήρωτη αγάπη από τη χαμένη πατρίδα. Μετά έρχεται ο Πάτρικ, ο πληθωρικός Άγγλος ρεπόρτερ, που μαζί διασχίζουν τη Μάγχη, ενώ στην Ευρώπη πέφτει η σκιά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η απελευθέρωση τη φέρνει πίσω στην Ελλάδα για να χτίσει με πάθος και πείσμα από την αρχή τη ζωή της. Σήμερα, η Σόνια, απόγονος του Μάρκου, εμπλέκεται ερωτικά με δύο άντρες, τον Λεωνίδα και τον Μάνο. Δυο φόνοι που θα διαδραματιστούν μπροστά στα μάτια της  είναι το μοιραίο σταυροδρόμι που θα την παγιδέψει στον ιστό της αράχνης των μεγάλων συμφερόντων και του ξεπλύματος χρημάτων. Ο αστυνομικός Στέφανος Λύτρας θα αναλάβει να ξεσκεπάσει τους φόνους, τη διαπλοκή και τα αφανέρωτα μυστικά, ώστε τα σκοτάδια να διαλυθούν και να έρθει η κάθαρση και η δικαιοσύνη. Ο μεγάλος πολυέλαιος της αίθουσας έπεσε στο δάπεδο κάνοντας τρομακτικό θόρυβο. Γυαλιά εκτινάχθηκαν παντού, τραυματίζοντας πολύ κόσμο. Κανείς δεν μπόρεσε να δει τον δολοφόνο, μέσα στον χαμό που ακολούθησε τους πυροβολισμούς. Ένα φαναράκι φώτιζε τον χώρο, που ήταν απέριττος, με μόνο ένα μεγάλο παχύ χαλί πάνω στο δάπεδο. Της είχαν πει ότι οι Κινέζοι Μαντσού είχαν ευγενικούς τρόπους και να μη φοβάται. Καθώς προχωρούσε πίσω από τη θεραπαινίδα, για να πάει στον αφέντη της, εκείνη έτρεμε…Τους συνεπήραν τα φιλιά και τα αγγίγματα. Κρυφές επιθυμίες που και οι δυο από παλιά είχαν θάψει μέσα τους. Ένας άντρας και μια γυναίκα ήταν, σε στιγμές δυνατού έρωτα. Επιθυμούσαν χρόνια ο ένας τον άλλο, από την πρώτη κιόλας ματιά, εκεί στο πατρικό της, στο Πέραν. Στάθηκε ψηλά στη γέφυρα του Λονδίνου, κοιτώντας το ποτάμι κάτω και την πόλη γύρω. Το βλέμμα της χάθηκε στον σκούρο ορίζοντα. «Δε θα αφήσω τη ζωή να με δαμάσει, θα τη νικήσω».    Ποιοι είχαν συμφέρον να κλείσουν τα στόματα και γιατί;
–Τι με ρωτάτε, αστυνόμε, του είπε νευριασμένη. Τι είδα; Ή τι αντιλήφθηκα; Ναι, είμαι πάρα πολύ φοβισμένη! Έναν θόρυβο άκουσα, σαν έκρηξη, και βυθιστήκαμε στο σκοτάδι...

O Γιάννης και η Mαρίνα Aλεξάνδρου γεννήθηκαν στην Aθήνα. Έχουν τεχνική εταιρεία. O Γιάννης σπούδασε μηχανολόγος ηλεκτρολόγος στο Πολυτεχνείο
του Άαχεν στη Γερμανία και έκανε διδακτορικό στους αυτοματισμούς στο Πολυτεχνείο του
Mιλάνου. Mιλάει γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά.
H Mαρίνα σπούδασε διακόσμηση στη Σχολή Bακαλό και στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών του Mιλάνου. Mιλάει γαλλικά και ιταλικά. Oι δυο τους έχουν έναν γιο.Το ζευγάρι είναι στον συγγραφικό χώρο πάνω από είκοσι χρόνια με μεγάλες επιτυχίες.

                                                              Α947
                                           ISBN 978-960-14-3300-4


Εμφάνιση OtanOMikrosNtominikT#514F41.jpg

Γεωργία Γιαννακούλια
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη
Σόλωνος 98, 10680, Αθήνα