Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

ΣΧΟΛΙΟ της Καθ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη : ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΕΣΧΑΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 https://odosdrachmis.gr/wp-content/uploads/2017/11/1.jpghttp://sporeas.gr/wp-content/uploads/2012/05/%CE%9C%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-Copy2-297x300.jpg

ΣΧΟΛΙΟ της Καθ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη :

Και μόνο τα μπράβο και τα χειροκροτήματα των Γερμανών αρκούν, (σε αυτή τη φρικτή για την Ελλάδα συγκυρία),   για τον αυτόματο χαρακτηρισμό αυτής της πράξης.  Και οι Έλληνες βουλευτές, πριν τολμήσουν να δώσουν θετική ψήφο σε αυτό το εξάμβλωμα, ας σκεφθούν ο καθένας από αυτούς για τον εαυτό τους, το ρόλο που δέχονται να διαδραματίσουν σε αυτή την υπόθεση. Και,
βέβαια, ας λάβουν υπόψη ότι εδώ τελειώνει η πολιτική τους σταδιοδρομία, διότι δεν θα είναι πολλοί οι Έλληνες , που θα είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν προδότες. Ενώ, αν τώρα παραιτηθούν, θα ζητήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού, σχεδόν, ως ΗΡΩΕΣ. Τώρα, για το συνάδελφο καθηγητή και πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, θέλω να ελπίζω ότι οι πλέον ή επαρκείς επιστημονικές του γνώσεις σε θέματα νομικά, πολιτικά, αλλά  και πατριωτικά θα τον βοηθήσουν να λάβει τη ΜΟΝΗ σωστή απόφαση, εν προκειμένω, ώστε να μην περάσει στην ιστορία ως αυτό που, μέχρι στιγμής, κινδυνεύει να εκπροσωπήσει. 

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

πρ.Πρύτανης και Καθηγήτρια  στο Πανεπiστήμιο Μακεδονίας
 ================
Στις 13 Ιουνίου 2018 - 10:15 π.μ., ο χρήστης E. BILLIS <empillis@ath.forthnet.gr> έγραψε:
Την κατωτέρω Εσχατο-Προδοτική  συμφωνία στην οποίαν αναφέρεται κατωτέρω ο Μίκης Θεοδωράκης, θα υπογράψει ΜΟΝΟΝ ποιος άλλος:  Ο “του ΙΣΤΑΜΕ υπάλληλος του εφιάλτη ΓΑΠ, ο “We are the World”, ο “για όλα τα δεινά του Συριακού λαού φταίει το Συριακό καθεστώς”, ο «της τριμερούς με Τουρκία συμμαχίας «προστασίας» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ούτε καν Βουλή (την φοβούνται ακόμα και τώρα) , ούτε δημοψήφισμα, ούτε τίποτε.
Μόνον ο  “Έλληνας” «Μέττερνιχ» του ΙΣΤΑΜΕ, Κοτζιάς.

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΕΣΧΑΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:
Αθήνα, 12.6.2018
Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας.
Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.
Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.
Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.
Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.
Μίκης Θεοδωράκης
Για την αποστολή
Ευριπίδης Μπίλλης
«Φασίστας» του ετερόκλητου όχλου των συλλαλητηρίων κτλ

Demosthenes Konstantatos