Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η πιο μεγάλη... ώρα για τον Ολυμπιακό στο φετινό Champions League έφτασε! - Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ραντεβού με την Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης" και μόνο με… αυτοκτονία δεν θα χαμογελάσουν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ (Live)
Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία του, αφού απόψε υποδέχεται την Άρσεναλ στο “Γ. Καραϊσκάκης” με στόχο την πρόκριση στους “16” του Champions League.
Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε καλύτερη βαθμολογική κατάσταση από τους Λονδρέζους και μπορούν να πάρουν αυτό που αξίζουν φέτος. Δηλαδή, την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε τους εξής έντεκα για να ξεκινήσουν στο παιχνίδι: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά, Πάρντο, Ιντέγε. Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Καπίνο, Μποτία, Σαλίνο, Τσόρι, Καμπιάσο, Φινμπόγκασον, Ερνάνι

Αποκλείστηκε πριν αγωνιστεί! Η Μπάγερν "πίκρανε" τον Ολυμπιακό

Αποκλείστηκε πριν αγωνιστεί! Η Μπάγερν `πίκρανε` τον Ολυμπιακό
Οι μικροί του Ολυμπιακού νίκησαν την Άρσεναλ με 2-0, αλλά έμειναν εκτός “Top-16” του Youth League λόγω... Μπάγερν. Οι Νέοι του Ολυμπιακού αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Youth League καθώς η Μπάγερν Μονάχου έκανε την έκπληξη, επικρατώντας της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 1-0 στο φινάλε του ομίλου. Έτσι, η νίκη τους επί της Άρσεναλ με 2-0 -που ακολούθησε του αγώνα των βαυαρών- ήταν άνευ σημασίας.
Η βαθμολογία 
Αρσεναλ 10 (6 αγ.)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 10 (6 αγ.)
Ολυμπιακός 10 (6 αγ.)
Μπάγερν Μονάχου 4 (6 αγ.)

Ο Πρόεδρος της Βουλής σε παρουσίαση βιβλίου

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack 
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης θα προλογίσει το νέο βιβλίο του πρώην Υπουργού κ. Γιώργου Νικητιάδη με τίτλο «‘‘Μαύρο’’ και ‘‘Δαγκωτό’’ - Σταυρός προτίμησης ή λίστα;» σε εκδήλωση που διοργανώνεται στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σήμερα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στις 7 μ.μ.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης και το Προεδρείο του Σώματος θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah Al-Sisi αύριο Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015, στις 10:30.
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και άλλους αξιωματούχους της χώρας του.

Πού διορίζονται οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από το 2008 έως το 2010 (λίστα)

Στην αποκατάσταση των επιτυχόντων των διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 2008, το 2009 και το 2010 προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη, 135 επιτυχόντες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τοποθετούνται σε υπηρεσίες του Δημοσίου.
-Οι περισσότεροι από αυτούς (113), διορίζονται σε φορείς του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας και συγκεκριμένα σε ΑΤΕΙ, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, Περιφερειακές Υπηρεσίες Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Αρεταίειο.
-Έντεκα (11) επιτυχόντες διορίζονται σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,
-Ένας (1) στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών
-Τέσσερις (4) στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και
-Έξι (6) στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Από τους επιτυχόντες, οι 40 είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ(ΠΕ), οι 8 πτυχιούχοι ΤΕΙ(ΤΕ) και οι 87 απόφοιτοι Λυκείου (ΔΕ).

aftodioikisi.gr

Πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης: Στη δημοσιότητα τα ονόματα νέων δικαιούχων

Στη δημοσιότητα βγήκαν τα αποτελέσματα των αιτημάτων επανεξέτασης για τις παροχές του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, με βάση τα οποία ωφελούνται ακόμα περισσότεροι δικαιούχοι.

Τις αποδείξεις του 2015 ζητά τώρα η εφορία

550_334_468109.jpgΓλιτώνουν το φόρο δωρεές έως 5.000 ευρώ οι οποίες έγιναν μετά την επιβολή των capital controls και έως το τέλος του έτους από γονείς σε παιδιά και από παπούδες σε εγγόνια. Με διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο θα προβλέπεται η σχετική απαλλαγή ενώ θα διευκρινίζεται ότι υποχρέωση συλλογής αποδείξεων ισχύει και για το 2015 όπως ακριβώς ίσχυσε και πέρυσι.
Το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε κενό στο νόμο για τις αποδείξεις μετά τη μείωση του ποσοστού από το 25% στο 10% του ετήσιου εισοδήματος προκειμένου να κατοχυρωθεί η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.

"Ξεκαλοκαιριάζοντας στον ποταμό": το μυθιστόρημα του Χρήστου Σαμπανίδη από τις εκδόσεις Θίνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χρήστος Σαμπανίδης
Ξεκαλοκαιριάζοντας στον ποταμό
Μυθιστόρημα
Εκδόσεις ΘΙΝΕΣ, Αθήνα 2015
σελίδες 232, τιμή: 14,91 Ευρώ
ISBN: 978-618-80209-6-2

Καλοκαίρι 2013, στις εκβολές ενός ποταμού, μια παρέα από ανθρώπους όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων ανακαλύπτει τις μικρές «ανέξοδες» χαρές που προσφέρει απλόχερα η παραλία.
Άνθρωποι κάνουν σέρφινγκ, παίζουν ρακέτες, ψαρεύουν, συζητούν και μοιράζονται μεταξύ τους τα όνειρα, τις ανησυχίες τους για το αβέβαιο μέλλον, την αγάπη για την καθημερινότητα.
Άνθρωποι που συμβιώνουν άλλοτε αρμονικά και άλλοτε όχι με τον κύκνο, τους γλάρους, τις νυχτερίδες, τα νερόφιδα και τα αδέσποτα της παραλίας.
Η αμεριμνησία του καλοκαιριού διαρρηγνύεται από περιστατικά που σημαδεύουν βίαια τις ψυχές των συνδαιτυμόνων στα αυτοσχέδια γλέντια με την άφθονη ρακή.
Η κρίση καραδοκεί.
Κεντρικά πρόσωπα είναι  ένας καθηγητής και ένας περιπλανώμενος-άστεγος με τους σκύλους του, που δένονται με στενή φιλία μέσα από το αναπάντεχο που τους επιφυλάσσει το τέλος του καλοκαιριού.

Ο Χρήστος Σαμπανίδης γεννήθηκε το 1964 στο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες μετανάστες. Το 1966 επέστρεψε στην Ελλάδα, στη Σπάρτη όπου και μεγάλωσε.
Σπούδασε στη Ρουμανία, στη Σχολή Φυσικής Αγωγής του Βουκουρεστίου. Από το 1989 ζει μόνιμα στην Κρήτη και εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολεία της περιοχής του Ηρακλείου. Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα Γλυκειά μου θλίψη, Ηράκλειο 2009 και τη συλλογή διηγημάτων Ο Καθρέπτης, Ηράκλειο 2012.

Τεχνών Προώθηση


Η Ελίζα Βόζεμπεργκ εκπρόσωπος του ΕΛΚ στο σεμινάριο των Ευρωπαίων δημοσιογράφων στο ΕΚ για το προσφυγικό



http://newpost.gr/storage/photos/c_800px_400px/201412/vozemberg.jpgΜεταξύ των κεντρικών ομιλητών στο πλαίσιο του διήμερου σεμιναρίου για Ευρωπαίους δημοσιογράφους, που διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα "Μετανάστευση και Άσυλο: μία πρόκληση για την Ευρώπη", συμμετείχε η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, ως μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και υπεύθυνη για θέματα μετανάστευσης της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με το δημοψήφισμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την μίσθωση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα αστέρια της showbiz παίζουν μπάσκετ για το Χαμόγελο του Παιδιού



Καλάθια πολλών… αστέρων αναμένεται να μπουν την επόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο κλειστό «Α. Παπανδρέου» του Περιστερίου!



Όχι, το ιστορικό γήπεδο δεν θα φιλοξενήσει κάποιο μεγάλο μπασκετικό γεγονός…

Τα καλάθια θα μπουν από αστέρια του ελληνικού πενταγράμμου, της τηλεόρασης και γενικότερα του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου!

Και θα είναι καλάθια ανθρωπιάς για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού!

Ο 4ος φιλανθρωπικός αγώνας που διοργανώνουν οι Παλαίμαχοι Άρη Σύρου και οι δημοσιογράφοι της Σύρου (Κυριακή 13/12, ώρα 18:00) έτυχε θεαματικής ανταπόκρισης, καθώς δεκάδες είναι οι καλλιτέχνες/δημοσιογράφοι που θα δώσουν το παρών!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη,  απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί με τις ανακοινώσεις του, να ισχυρίζεται ό,τι θέλει.
Ωστόσο, ας απαντήσουν: Ισχύει ή όχι η επιστολή- πρόσκληση του κ. Τσακαλώτου προς το ΔΝΤ στις 24 Ιουλίου 2015»;

v  Επισυνάπτεται η επιστολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το ΔΝΤ.

Η ιστορία μιας λακκούβας στο Περιστέρι

Στο πνεύμα των ημερών και των γιορτών θα σας διηγηθούμε την ιστορία μιας μικρής λακκούβας που μεγάλωσε. Η μικρή λακκούβα «γεννήθηκε» τον περασμένο Ιούλιο στην οδό Μαραθώνος στο Περιστέρι. 
Όλοι οι κάτοικοι την γνώρισαν από την πρώτη στιγμή, ενώ εκείνη έκανε αισθητή την παρουσία της κάθε φορά που «συναντούσε» τα αυτοκίνητα της γειτονιάς.   Μια και δυο οι κάτοικοι τηλεφωνούσαν στις υπηρεσίες του Δήμου μα κανενός δεν ίδρωνε το αυτί… 
Και ξαφνικά κάποιος κάτοικος συνάντησε τον Δήμαρχο της πόλης και του μίλησε για την «ζωηρή» λακκούβα.  
Την άλλη μέρα ως δια μαγείας το συνεργείο ήρθε, αλλά αντί να κλείσει την λακκούβα την μεγάλωσε. Έριξε βέβαια μπόλικο χώμα το οποίο όμως παρασύρθηκε με τις δυνατές βροχές. Τώρα πια η μικρή λακκούβα μεγάλωσε… και πλέον δεν μπορεί να την αποφύγει κανείς.  Ελπίζουμε τουλάχιστον να καλυφθεί μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να μην "κολλήσει" σε αυτήν το έλκιθρο του Άγιου Βασίλη.
 
 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Δεκεμβρίου 2015 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ



Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά τη συζήτηση του θέματος της κατάρτισης του τοπικού σχεδίου απορριμμάτων τονίσαμε την καθυστέρηση με την οποία ασχολείται ο Δήμος για το μείζον αυτό θέμα και θέσαμε τους παρακάτω προβληματισμούς:

1. Το σχέδιο όπως παρουσιάσθηκε είχε σαφή δείγματα προχειρότητας (αντιγραφή πινάκων από οδηγούς, παντελής έλλειψη μετρήσεων ποσοτικών και ποιοτικών (ένδειξη της αδιαφορίας και της προχειρότητας με την οποία λειτουργεί η δημοτική αρχή), οικονομικούς και ποσοτικούς στόχους κλπ. Βέβαια η παράταξη μας η οποία προεκλογικά παρουσίασε και πρότεινε σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, αντιγραφή του οποίου μας παρουσιάσθηκε εχθές, δέχθηκε παρά τις ελλείψεις του να το συζητήσει.

2. Η μέθοδος επεξεργασίας των περιεχομένων των πράσινων κάδων αναφέρεται αόριστα και τίθεται ως ευχολόγιο ότι μετά την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και την κομποστοποίηση, το υπόλοιπο που θα πρέπει να οδηγηθεί σε ΧΥΤΥ θα είναι 10% Είναι γνωστό σε όλους όσους έχουν ενσκήψει με σοβαρότητα στο θέμα, ότι αυτό το ποσοστό θα υπερβαίνει το 50% με αποτέλεσμα την ταχεία μετατροπή του ΧΥΤΥ σε ΧΥΤΑ.

3. Δεν αναφέρεται η συνεργασία με όμορους Δήμους κάτι το οποίο θα κάνει βιώσιμο το σχέδιο εφόσον εφαρμοσθεί αλλά και που το επιβάλουν και οι ισχύουσες οδηγίες.

4. Σαν χώρος λειτουργίας του ΧΥΤΥ ορίζεται από το σχέδιο το Στεφάνι. Ζητήσαμε τη μελέτη η οποία υπέδειξε τον συγκεκριμένο χώρο ανάμεσα σε πιθανούς άλλους και μας δόθηκε η απάντηση ότι το επέλεξε το προηγούμενο συμβούλιο. Τονίσαμε ότι ο ρόλος των Δημοτικών συμβουλίων δεν είναι να ορίζει τους χώρους αλλά να εγκρίνει ή να απορρίπτει προτάσεις επιστημόνων οι οποίες με βάση τα κριτήρια που ορίζει η Ευρωπαϊκή και η Εθνική νομοθεσία και με τη χρήση επιστημονικών μεθόδων όπως τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, καθορίζουν και προτείνουν τους σχετικούς χώρους. Εδώ τονίσαμε ότι ο ΧΥΤΥ θα πρέπει να είναι σε περιοχή που θα βρίσκεται στο κέντρο βάρους του Δήμου ώστε να καταστήσει τη μεταφορά των απορριμμάτων όσο γίνεται περισσότερο συμφέρουσα οικονομικά, κάτι που μάλλον δεν απασχολεί αυτή τη δημοτική αρχή. Έτσι ζητήσαμε να μην συγκεκριμενοποιηθεί ο χώρος αλλά να προκύψει με βάση επιστημονικές μεθόδους και επειδή δεν έγινε δεκτό, ψηφίσαμε το σχέδιο επιφυλασσόμενοι στη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ.

5. Θέσαμε το ζήτημα της παράλληλης υλοποίησης του σχεδιασμού της Περιφέρειας και ρωτήσαμε ποια είναι η θέση του Δήμου σε αυτήν την περίπτωση. Θα ακολουθήσουμε τον σχεδιασμό Τατούλη; Θα διαφοροποιηθούμε; Τι υποχρεώσεις έχουμε προς την Περιφέρεια; Τι θα μας κοστίσει η παράλληλη εφαρμογή των σχεδίων; Τα χρήματα που θα δαπανηθούν και είναι πολλά εκατομμύρια Ευρώ, θα πάνε χαμένα; Και φυσικά δεν πήραμε απαντήσεις αφού είναι πασιφανές ότι η δημοτική αρχή μελετά και σχεδιάζει «στο πόδι».

Χαιρόμαστε όμως που, έστω και με καθυστέρηση, αγκαλιάστηκε ακόμη μια πρόταση μας και ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα η υλοποίηση του σχεδίου και η ορθή εφαρμογή του ώστε και έσοδα να αποκτήσει ο Δήμος αλλά και να απαλλαγούμε από το φαινόμενο που δυστυχώς βιώνουν οι συμπολίτες μας.



ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ


http://www.simmaxiapoliton.gr/2015/12/8-2015.html

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ



 
Η Συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθήνας, κα Σοφία Βούλτεψη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής, βουλευτής Επικρατείας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

To site του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας


sypek.gr - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Σας ενημερώνω οτι έχει δημιουργηθεί το site του Συλλόγου μας.Επειδή είναι ακόμα καινούργιο θα μπαίνετε από τη γραμμή διευθύνσεων και οχι απο τη γραμμή αναζήτησης.Στο Www.sypek.gr 

Ηλίας Μιχόπουλος


Ξύπνα Ευρώπη - Ξύπνα Ελλάδα

Γράφει ο
Σάββας Καλεντερίδης
 
Την υπόθεση καταστροφής του κράτους που λέγεται Συρία, την ανέλαβαν από το 2011 οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Η στρατηγικοί στόχοι που ήθελαν να πετύχουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, με τη συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν:
  • Να περιοριστεί ή να εξαλειφθεί η επιρροή της Ρωσίας από την περιοχή.
  • Να μην έχει φυσική συνέχεια ο χερσαίος και ο εναέριος χώρος του (σιιτικού) Ιράκ με το αλαουιτικό κράτος που θα ιδρυθεί στα παράλια της Συρίας, για να μην μπορεί να περάσουν αγωγοί ιρανικού ενδιαφέροντος και να μην έχει ελεύθερη αεροπορική πρόσβαση το Ιράν και η Ρωσία σ’ αυτό.
  • Να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Κατάρ-Σαουδική Αραβία, μέσω της περιοχής που κατέχει σήμερα το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, στην Τουρκία και εκείθεν στην Ευρώπη.

Τελικά ο Τζόκερ ήταν ο Τσακαλώτος!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ιδιαίτερα επιθετικός εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που φαίνεται ότι έχει υιοθετήσει στον υπέρτατο βαθμό το αξίωμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».
Έτσι, χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής όχι για να απολογείται εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του εαυτού του, αλλά για να πραγματοποιεί συνεχείς επιθέσεις στην αντιπολίτευση, να υψώνει και να κουνά το δάχτυλο του κατηγόρου και να ειρωνεύεται.
Τα βάζει με την αντιπολίτευση, τα βάζει με την Ευρώπη, τα βάζει με τη Σοσιαλδημοκρατία, τα βάζει με τον Γιούνκερ και την πρότασή του (επί της οποίας ψήφισε το περίφημο «Όχι» για να το κάνει μετά «Ναι», ζητά από τον προϊστάμενό του πρωθυπουργό να επιβάλει στους συναδέλφους του υπουργούς να… εφαρμόσουν το «παράλληλο πρόγραμμα» - την ώρα, βέβαια, που ο ίδιος θα εφαρμόζει το πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου που ο ίδιος συμφώνησε.

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜMATEΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ



Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη, με τους ισχυρισμούς Τσίπρα και Παππά ότι κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:



Επιστολή Τσακαλώτου προς Λαγκάρντ, 24 Ιουλίου 2015: «Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο»

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ - ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015




ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Το  Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, ιδρύθηκε το 2010, με   Αριθμό Απόφασης του ΥΠ.ΠΟ.Τ. 75681/30-7-2010, ΦΕΚ 1597/Β/4-10-2010 και έδρα το Δερβένι  Κορινθίας. Καλλιτεχνικός Διευθυντής από την ίδρυση του ως σήμερα είναι ο Στέλιος  Γκόλγκαρης. Στα επίσημα εγκαίνια του Ωδείου τον Οκτώβριο του 2010, διοργανώθηκε συναυλία με το έργο Canto General, των Πάμπλο Νερούδα και Μίκη Θεοδωράκη, όπου παραβρέθηκε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης  και με την  παρουσία του τίμησε το Ωδείο και τον Δήμο μας γενικότερα.
Το Δ.Ω.Ε., είναι το μοναδικό Δημοτικό Ωδείο από την Πάτρα ως την Αθήνα και το μόνο τμήμα πολιτισμού του Δήμου μας που μπορεί να δώσει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών (Πτυχία και Διπλώματα) μουσικής, για επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών του. Στο Ωδείο λειτουργούν τα τμήματα: Πιάνου, Αρμονίου, Κλασικής Κιθάρας, Ηλεκτρικής Κιθάρας, Βυζαντινής Μουσικής, Παραδοσιακής Μουσικής, Μονωδίας, Φωνητικής, Χορωδίας, Μουσικοκινητικής Αγωγής (Orff)  και Θεωρητικών Μαθημάτων. Τα μαθήματα γίνονται από διεθνώς καταξιωμένους καθηγητές και τα δίδακτρα είναι από τα χαμηλότερα στην Ελλάδα.





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
 Logo.doe
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΕΡΓΑ
ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015 
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ
ΔΕΡΒΕΝΙ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΩΡΑ  ΕΝΑΡΞΗΣ  20:00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρόσκληση και χρήσιμες πληροφορίες για το 2ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΕΔιΣ



ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κατσής και ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Καθηγητής κ. Παντελεήμων Σκλιάς έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στην τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Cambridge, κ. CHRISTOPHER HILL σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:45 στην αίθουσα «Tulip» του Club Hotel Casino Loutraki.

Πρόγραμμα Τελετής Αναγόρευσης: