Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η πιο μεγάλη... ώρα για τον Ολυμπιακό στο φετινό Champions League έφτασε! - Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ραντεβού με την Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης" και μόνο με… αυτοκτονία δεν θα χαμογελάσουν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ (Live)
Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία του, αφού απόψε υποδέχεται την Άρσεναλ στο “Γ. Καραϊσκάκης” με στόχο την πρόκριση στους “16” του Champions League.
Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε καλύτερη βαθμολογική κατάσταση από τους Λονδρέζους και μπορούν να πάρουν αυτό που αξίζουν φέτος. Δηλαδή, την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε τους εξής έντεκα για να ξεκινήσουν στο παιχνίδι: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά, Πάρντο, Ιντέγε. Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Καπίνο, Μποτία, Σαλίνο, Τσόρι, Καμπιάσο, Φινμπόγκασον, Ερνάνι

Έκπληξη από τον Βενγκέρ. Επιλέγει τον Κάμπελ και αφήνει εκτός τον Τσαμπερλεϊ στην αρχική 11άδα της Άρσεναλ: Τσεχ, Μερτεσάκερ, Κοσιενλί, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Εζίλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Ζιρού, Γουόλκοτ, Κάμπελ.  Στον πάγκο της Άρσεναλ: Οσπίνα, Ντεμπισί, Γκάμπριελ, Τσέιμπερς, Γκιμπς, Τσάμπερλεϊν. Ο Γουόλκοτ είναι για πρώτη φορά σε αρχική 11άδα μετά τον τραυματισμό του στις 27 Οκτωβρίου.
Οι Πειραιώτες μπορούν να πάρουν την πρόκριση με τέσσερα διαφορετικά αποτελέσματα. Αρχικά με νίκη, εν συνεχεία με ισοπαλία, αλλά και με ήττα, σε δύο περιπτώσεις, 1-0 ή 2-1.
Αντίθετα, σε περίπτωση που η Άρσεναλ πάρει το “διπλό” με 3-2, τότε έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων και παίρνει το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση, όπως το κάνει και με οποιαδήποτε νίκη με δύο τέρματα.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου έχει ως εξής:

1. Μπάγερν Μονάχου 17-3  12β. 
2. Ολυμπιακός6-10   9β.
3. Άρσεναλ   9-10  6β.
4. Ντινάμο Ζάγκρεμπ  3-12  3β.

 Ο Ολυμπιακός έχει τεθεί αντιμέτωπος με την Άρσεναλ άλλες τρεις φορές στο παρελθόν σε τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, έχοντας πανηγυρίσει και τις τρεις.
Η ιστορία των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού απέναντι σε αγγλικές ομάδες είναι «ερυθρόλευκη».
Συγκεκριμένα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας σε 8 εντός έδρας αγώνες με ομάδα από την Αγγλία είχαν 5 νίκες, 2 ήττες και ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.