Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

H πιό μεγάλη ώρα ήταν εφιάλτης. Ο Ζιρού "έσβησε" τ΄ ονειρα του Ολυμπιακού

Ο Ζιρού έκανε το όνειρο... εφιάλτη

Έπαιξε και... έχασε. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο στάδιο «Καραϊσκάκης» κόντρα στην Άρσεναλ κυνηγώντας... δυόμισι αποτελέσματα, αλλά τελικά είδε το όνειρό του να μετατρέπεται σε εφιάλτη. Ο οποίος είχε και ονοματεπώνυμο. Αυτό του Ολιβιέ Ζιρού που με τρία δικά του γκολ υπέγραψε τη νίκη-πρόκριση των Βρετανών με 3-0.
Πλέον ο Ολυμπιακός που σε καμία περίπτωση δεν ήταν χειρότερος από τους Λονδρέζους, αποχαιρετά το Champions League και θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο Europa League, όντας και η μοναδική ελληνική ομάδα που παραμένει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι βολεύονταν και με την ισοπαλία ή με μία... μικρή ήττα, έδειξαν από το ξεκίνημα πως ήθελαν το παιχνίδι. Ωστόσο αυτή τη φορά κάτω από τα αντίπαλα δοκάρια ήταν ο Τσεχ που δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο να καθαρίσει τις φάσεις που έγιναν μπροστά από την εστία του.
Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Ρομπέρτο όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών» όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω σε κάποιο από τα τρία γκολ του Ζιρού.
Ο Γάλλος με τρία δικά του γκολ, έστω και αν το τρίτο ήταν με πέναλτι, πήρε από το χέρι την Άρσεναλ και την οδήγησε στη μεγαλειώδη νίκη στο Φάληρο.
Για 25 περίπου λεπτά ο Ολυμπιακός είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην άμυνα και προσπαθούσε να βρει χώρο. Ωστόσο το πρώτο καμπανάκι χτύπησε σε εκείνο το σημείο με το δοκάρι του Φλαμινί, αλλά μάλλον δεν το... άκουσαν οι «ερυθρόλευκοι».

Στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση των Βρετανών, στο 29' ο Ράμσεϊ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ζιρού με κεφαλιά «νίκησε» τον Ρομπέρτο που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να μπλοκάρει. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν και πάλι να βγουν μπροστά ωστόσο το ημίχρονο τους βρήκε πίσω στο σκορ.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ζιρού χτύπησε στο πόδι, όμως δεν αντικαταστάθηκε και το... πλήρωσε ο Ολυμπιακός. Στο 49' ο Κάμπελ, που χειροκροτήθηκε, έβγαλε εξαιρετική πάσα για τον Ζιρού στο κέντρο της άμυνας κι εκείνος με αριστερό πλασέ έκανε το 0-2.
Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 66' όταν ο Ομάρ έκανε χέρι στην περιοχή και ο Γάλλος επιθετικός ευστόχησε από τα 11 μέτρα.
Ο Ολυμπιακός πλέον δεν είχε τις δυνάμεις για να βρει τα τρία γκολ που θα έκαναν την ανατροπή. Ωστόσο οι παίκτες του δεν «παράτησαν» το ματς και στο τέλος κέρδισαν το χειροκρότημα από τον κόσμο, που αναγνώρισε και την πολύ καλή παρουσία της ομάδας φέτος στους ομίλους.
Άλλωστε το ευρωπαϊκό ταξίδι δεν τελειώνει εδώ και ο Μάρκο Σίλβα με τους παίκτες του θα έχουν την ευκαιρία να επαναλάβουν τις μεγάλες φετινές εμφανίσεις στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ. Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (72' Ντομίνγκεζ), Φορτούνης, Πάρντο (86' Φινμπόγκασον), Σεμπά (77' Ερνάνι), Ιντέγε.
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσ. Βενγκέρ): Τσεχ, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Εζίλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Ζιρού (90+2' Τσέιμπερς), Γουόλκοτ (72' Γκιμπς), Κάμπελ (90+1' 'Οξεντεϊλ Τσάμπερλεϊν)