Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Άφησε το... καλύτερο για το τέλος - Ιστορικό διπλό στη Γερμανία ο ΠΑΟΚ

Europa League: Περήφανος `αετός`! Ιστορικό διπλό στη Γερμανία
Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο ΠΑΟΚ, καθώς νίκησε στη Βεστφαλία την Ντόρτμουντ με 1-0 χάρησε πολύ όμορφο γκολ του Μακ, υποχρεώνοντας μάλιστα τους Γερμανούς στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Ο «δικέφαλος» απαλλαγμένος από το άγχος του αποτελέσματος και παρότι παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές έκανε τη νίκη της σεζόν, έστω και αν δεν είχε βαθμολογικό αντίκτυπο.
Οι γηπεδούχοι είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα στο 10' έφτασαν κοντά στο γκολ όμως η μπάλα από το σουτ του Καγκάβα κατέληξε στο δοκάρι.
Μετά από το 20άλεπτο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει μπροστά ενώ στο 26' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Τζαβέλλα που ήταν αφύλακτος μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε.
Στο 33' μετά από πάσα του εξαιρετικού Μυστακίδη ο Μακ βρέθηκε μόνος στην πλάτη της άμυνας και με σουτ έκανε το 0-1. Η Ντόρτμουντ άγγιξε την ισοφάριση όμως ο Ρόις «σημάδεψε» το δοκάρι του Γλύκου.
Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί έγιναν πολλές φορές απειλητικοί, είτε όμως ο Γλύκος είτε το δοκάρι (στο 75' με τον Ομπαμεγιάνγκ) δεν επέτρεψαν την ισοφάριση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κίπερ του ΠΑΟΚ τραυματίστηκε και ολοκλήρωσε το παιχνίδι υποφέροντας.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τούχελ): Βάιντενφελερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Χούμελς, Στένζελ, Μπέντερ (46' Μκχαταριάν), Γιανουζάι, Ρόις (46' Βάιλ), Καγκάβα (66' Αμπουμεγιάνγκ), Ράμος.
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (77' Ροντρίγκες), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (66' Λέοβατς), Μπερμπάτοφ (71' Σαμπό).