Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



Άρθρο του Ανδρέα Μητσόπουλου*


Στην πρωτοφανή δήλωση ότι “η τάση αυτή τη στιγμή είναι η χώρα μας να μην προχωρήσει σε νομική διεκδίκηση των Ελγινείων Μαρμάρων γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το δικαστήριο”, προέβη ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ταυτιζόμενος ουσιαστικά με την πάγια αντίληψη της Μεγάλης Βρετανίας για μη επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων. Προεξοφλώντας μάλιστα δικαστική ήττα της Ελλάδος στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενισχύει ακόμη περισσότερο τα επιχειρήματα των Βρετανών και ακυρώνει τον αγώνα της κυβέρνησης Σαμαρά για την παγκόσμια δημοσιότητα των δίκαιων αιτημάτων της Ελλάδας σχετικά με την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα. 
        
          Ως γνωστόν, τα λεγόμενα «ελγίνεια μάρμαρα», είναι τα μάρμαρα και γλυπτά του Παρθενώνα, που ο Τόμας Μπρούς ο Ζ΄, Κόμης του Έλγιν, με την ιδιότητα του Βρετανού πρεσβευτή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατόρθωσε με την έκδοση οθωμανικού φιρμανιού, να κλέψει το 1806 και να τα μεταφέρει στην πατρίδα του.
          Έτσι, τα τελευταία 200 χρόνια περίπου, φυλάσσονται παρανόμως στο Βρετανικό Μουσείο τα μάρμαρα και γλυπτά του Παρθενώνα και συγκεκριμένα, γλυπτά των αετωμάτων, των μετοπών που απεικονίζουν μάχες μεταξύ Λαπίθων και Κενταύρων, αλλά και της Ζωφόρου του Παρθενώνα και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 1/2 των εναπομεινάντων αντικειμένων από την γλυπτική διακόσμηση του Παρθενώνα.
          Δέον να αναφερθεί ότι ο ενεργών την πράξη της διακεκριμένης κλοπής, όπως αυτή χαρακτηρίζεται σήμερα στον Ποινικό Κώδικα, Κόμης του Έλγιν, δεν περιορίσθηκε σε αυτές τις ανίερες πράξεις, αλλά αποψίλωσε και άλλα σπουδαία οικοδομήματα της Αθηναϊκής Ακρόπολης, αποσπώντας αμύθητης αξίας αρχαίους θησαυρούς από το Ερεχθείο, τα Προπύλαια και το Ναό της Απτέρου Νίκης. Κινήθηκε επίσης και αφαίρεσε αρχαιολογικά ευρήματα από το Δαφνί, την Ελευσίνα, την Αίγινα, την Δήλο, το Σούνιο, την Κόρινθο, τη Νεμέα, την Τίρυνθα, τις Μυκήνες, το Άργος, την Αρχαία Ολυμπία και την Θήβα, δείχνοντας το ποιόν του και την έλλειψη σεβασμού του για την Αρχαία Ελλάδα.
          Ενάντια σε αυτήν την ιστορική αδικία, οι μέχρι σήμερα Ελληνικές Κυβερνήσεις, πίεζαν διαχρονικά προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να επιτευχθεί η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο, στην Ελλάδα, που αποτελεί κοιτίδα του Ανθρώπινου Πνεύματος παγκοσμίως, ενώ οι Βρετανοί δήλωναν ανένδοτοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεχόμενοι μόνο να μας δανείσουν τα Μάρμαρα για μικρό χρονικό διάστημα, υπό τον όρο να αναγνωρίσει η Ελλάς, δικαίωμα κυριότητας του Βρετανικού Μουσείου επί αυτών, πράγμα που αν συμβεί ποτέ θα ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.
          Το Βρετανικό κράτος, επιβραβεύοντας την διακεκριμένη κλοπή του Κόμη του Έλγιν, παραμένει αφενός μεν, διαχρονικά ηθικός αυτουργός αυτής της επαίσχυντης πράξης, αφετέρου δε, κλεπταποδόχος. Φαίνεται δυστυχώς, ότι η Παιδεία που προσέφεραν οι Αρχαίοι ημών φωτισμένοι Πρόγονοι, οι οποίοι δίδαξαν Φιλοσοφία, Τέχνες, Επιστήμες, Λογική, Πολιτική, Δημοκρατία, Αρχές και Αξίες που προάγουν ακόμα και τους βάρβαρους σε πολιτισμένους ανθρώπους, δεν αφομοιώθηκε αρκούντως από όλους. Μια Παιδεία χάρις την οποία υπάρχει σήμερα, έστω ένα γλωσσικό μόρφωμα για να συνεννοούνται, η διεθνής αγγλική «γλώσσα», η οποία δανείστηκε τουλάχιστον 150.000 ελληνικές λέξεις, που βρίσκονται διάσπαρτες σε έργα του Ομήρου, του Ησιόδου, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Ηροδότου, του Ιπποκράτη, του Θουκυδίδη, του Γαληνού και πολλών άλλων φωτισμένων προσωπικοτήτων.
          Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η λοιδορία κάποιων ασήμαντων, που δεν υποκλίνονται στο Αθάνατο Αρχαιοελληνικό Πνεύμα, που παραμένει άσβεστο, αξεπέραστο και Ιδεώδες Ανώτερου Πολιτισμού; Πώς αλλιώς μπορεί κάθε λογικός, καλοπροαίρετος, αντικειμενικός και πολιτισμένος άνθρωπος, να χαρακτηρίσει τις στρεβλώσεις και αγκυλώσεις του Βρετανικού κράτους, σχετικά με την μη επιστροφή των κλαπεισών αρχαιοελληνικών αρχαιοτήτων, την στιγμή που ακόμη και το σαθρό επιχείρημα ότι η Ελλάς δεν διαθέτει αξιόλογο μουσείο προς φύλαξη των, έχει καταρρεύσει οριστικά, λόγω της ύπαρξης πλέον, του σύγχρονου Μουσείου της Ακροπόλεως.
          Κι όμως. Η προπεριγραφείσα αποικιοκρατική αντίληψη των Βρετανών υποστηρίζεται εμμέσως πλην ουσιαστικώς από τις απαράδεκτες ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ελληνικός Λαός, ως κληρονόμος μιας τέτοιας ανυπέρβλητης εθνικής κληρονομιάς και ως θεματοφύλακας της Ιστορίας του, πρέπει να αντιδράσει και παρά την οικονομική δυσπραγία του να καταδικάσει αμείλικτα κάθε αντεθνική κίνηση, που πηγάζει από μαρξιστικές διεθνιστικές θεωρίες που υποτιμούν την έννοια του Έθνους.  
          Η νεοσταλινική κυβέρνηση των εθνομηδενιστών, ινστρουκτόρων και κομισαρίων του ΣΥΡΙΖΑ, καλό είναι να συνέλθει και να απογαλακτιστεί από τις ξεπερασμένες ιδεοληψίες της και να εργασθεί αόκνως, προς την κατεύθυνση της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα και των υπολοίπων κλαπέντων ευρημάτων, ρίχνοντας στη μάχη του πνεύματος το απαύγασμα του πνευματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της σύγχρονης Ελλάδος, ώστε να πεισθεί κάθε ευήκοον ους της Υφηλίου, για το αναφαίρετο δικαίωμα που διατηρούμε ως Έθνος, ως προς την παλιννόστησή τους.
          Ας κατανοήσουν όλοι καλά, ότι οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού είμαστε εμείς. Όσο κι αν η Νέα Τάξη προσπαθεί να διαταράξει την εθνική μας ομοιογένεια, με την κατευθυνόμενη εισβολή των λαθρομεταναστών, εμείς παραμένουμε σε συντριπτικά ποσοστά καθαρόαιμοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, μεταφέροντας για τουλάχιστον 20.000 έτη, τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους.
          Γι’ αυτό και μόνο γι’ αυτό, κάθε αρχαιοελληνικό πολιτιστικό προϊόν, πρέπει να βρίσκεται εδώ. Στην Ελλάδα. Στον τόπο που γέννησε και ανέθρεψε ΗΡΩΕΣ και ΜΕΓΑΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ. Κι εμείς τα παιδιά τους, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να θαυμάζουμε και να διδασκόμαστε από τον πολιτισμό μας, ούτως ώστε, αργά ή γρήγορα, να καταστήσουμε την Πατρίδα μας Ένδοξη εκ νέου.
          Το Ελληνικό Κράτος λοιπόν, οφείλει αφενός μεν, να μην αδιαφορεί επιδεικτικά σε τέτοιου είδους σοβαρά θέματα που άπτονται της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, αφετέρου δε, να διεκδικεί ό,τι του ανήκει από την πολιτιστική κληρονομιά του Έθνους, αλλά και να υπενθυμίζει τακτικά στους Φιλέλληνες Βρετανούς τουρίστες που επισκέπτονται την Πατρίδα μας και δηλώνουν λάτρεις του Αρχαιοελληνικού Πνεύματος, ότι δεν πρέπει να μένουν άπρακτοι, αλλά να ασκούν πίεση με κάθε πρόσφορο τρόπο, στους ιθύνοντες της χώρας τους, διατρανώνοντας επιχειρήματα που συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι η θέση των Ελληνικών Μαρμάρων είναι ο τόπος που αυτά προτοείδαν το «ΦΩΣ». Τέρμα πια ο ανθελληνισμός και η προσβολή των εθνικών μας δικαίων. Το επιτάσσει η Ιστορία, ο Πολιτισμός και τα Αρχαία Ελληνικά Πνεύματα που θα εμπνέουν την Ανθρωπότητα έως το τέλος αυτής. 

                                       ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 
                                                       ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
                                     ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
          “Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ  ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ”