Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Συναγερμός στην Πάτρα: Στην εντατική 9χρονος με κορονοϊό – 32 κρούσματα σε υγειονομικούς

 

Ηχηρό καμπανάκι σήμανε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα από τη νοσηλεία σε ΜΕΘ ενός 9χρονου παιδιού αλλά και από τα 32 κρούσματα σε υγειονομικούς του Νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα. Ανάμεσά τους 11 υγειονομικοί της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου διαγνώστηκαν θετικοί στη βρετανική μετάλλαξη του ιού.

Ο 9χρονος, είναι γιος μιας νοσηλεύτριας από τους 11 που διαγνώστηκαν θετικοί στο νοσοκομείο Πατρών. Ο σύζυγός της μίλησε στην ΕΡΤ: » Η σύζυγος (νόσησε) από 18 του μηνός. Όλοι νοσήσαμε, εγώ και τα δύο παιδιά την Τετάρτη που μας πέρασε, κάναμε το τεστ και βγήκαμε θετικοί «.

Σχεδιάζεται το έργο ψεκασμού για τα κουνούπια στην Πελοποννήσου.

 

Τηλεδιάσκεψη για το ζήτημα των ψεκασμών για την αντιμετώπιση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 8,4 εκατ. ευρώ και αφορά χρονικό διάστημα δύο χρόνων. Η διαχείριση του έργου θα γίνει απ’ τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ Μεσσηνίας, με την συμβολή υπαλλήλων της »Πελοπόννησος Α.Ε».


Ευρωπαϊκή λίστα Ολυμπιακού: Με Σωκράτη, Ρέαμπτσιουκ και Λαλά οι επιλογές

  

Ο Ολυμπιακός έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα για τα παιχνίδια του UEFA Europa League και όπως ακριβώς αναμενόταν έχει μέσα τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τους Σωκράτη, Ρέαμπτσιουκ και Λαλά.
Η λίστα που δηλώθηκε από την ομάδα του Ολυμπιακού στην UEFA για τους αγώνες του UEFA Europa League – που έχει μέσα Σωκράτη, Λαλά και Ρέαμπτσιουκ – έχει ως εξής:

Λίστα Α

Ανδρούτσος, Μπα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χολέμπας, Ντρέγκερ, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Καραργύρης, Λαλά, Σα, Μασούρας, Χασάν, Εμβιλά, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος Ραντζέλοβιτς, Ρέαμπτσιουκ, Μπρούμα, Βαλμπουενά, Βρουσάι.

Λίστα Β

Κατσογιάννης, Κίτσος, Λιάτσος, Νικόλης, Σουρλής, Σταμούλης, Τσάβος, Τσέλιος,
Τζολάκης

Διπλή εμπρηστική επίθεση στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του βουλευτή Kωνσταντίνου Μπογδάνου

 

Θύμα διπλής εμπρηστικής επίθεσης έπεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο του σπιτιού του, στην Κηφισιά, αλλά και στο αυτοκίνητό του.

Το αυτοκίνητο του βουλευτή καταγράφηκε ολοσχερώς, ενώ σημειώθηκαν ζημιές στην εξώπορτα.

Ο βουλευτής πρόλαβε και μετακίνησε το αυτοκίνητο της συζύγου του, πριν προλάβει να επεκταθεί και σ’ αυτό η φωτιά, που αντιμετωπίσθηκε και χάρη στην κινητοποίηση των γειτόνων που έσπευσαν με πυροσβεστήρες να βοηθήσουν.

«Οι τραμπούκοι εχθροί της δημοκρατίας έκρυψαν για μια ακόμα φορά τα άνανδρα πρόσωπά τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Δεν θα νικήσουν, δεν θα φοβίσουν, ούτε αυτοί, ούτε οι διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές τους», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έξω από το σπίτι του, αμέσως μετά την επίθεση.

 

Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Απέτυχε η διερευνητική του Ρομπέρτο Φίκο

 Πόλεμο στα μέσα κηρύσσουν οι λαϊκιστές στην Ιταλία 

Ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Ρομπέρτο Φίκο συναντήθηκε πριν λίγο με τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας Ρομπέρτο Ματαρέλα στο μέγαρο Κυρηνάλιο.

Ο Φίκο είχε λάβει διερευνητική εντολή από τον Ιταλό πρόεδρο την περασμένη Παρασκευή και απόψε πληροφόρησε τον Ματαρέλα ότι «δεν κατάφερε να

Κορωνοϊός: Η έκρηξη των κρουσμάτων επαναφέρει το σενάριο για σκληρό lockdown – Ποια άλλα μέτρα είναι στο τραπέζι

  

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1261 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού και σας θυμίζουμε Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά που καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων ήταν στις 29 Δεκεμβρίου 2020. Ο ΕΟΔΥ τότε είχε ανακοινώσει 1047 νέα κρούσματα στη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η επιτροπή ειδικών είναι ανήσυχη καθώς βλέπει ότι το μέτρο με SMS δεν φαίνεται να αποδίδει, ενώ πιο πιθανό είναι να εισηγηθεί «κλεισίματα» παρά «ανοίγματα».

Το σκληρό lockdown είναι μέσα στα άμεσα μέτρα που ενδεχομένως θα

ΑΣΕΠ: Έρχονται μόνιμες θέσεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού

  ΑΣΕΠ: Έρχονται μόνιμες θέσεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού 

 

ΑΣΕΠ: Έρχονται μόνιμες θέσεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr στο ΑΣΕΠ έχουν φτάσει δύο αιτήματα για μόνιμες θέσεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για:

-14 θέσεις ΠΕ και ΤΕ στο υπουργείο Τουρισμού.

-25 θέσεις ΠΕ στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι σχετικές προκηρύξεις αναμένονται έως το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΣΕΠ: Έρχεται μεγάλη προκήρυξη για 249 θέσεις ΠΕ, ΤΕ & ΔΕ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Αυτοί θα εκλεγούν, χωρίς να τους ψηφίσει κανείς, Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Ειδικές διατάξεις εύκολης εκλογής περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, για όσους έχουν διατελέσει τουλάχιστον 8 χρόνια Δήμαρχοι μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 και επιθυμούν να γίνουν Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ειδικότερα:

Ολόκληρο το Νομοσχέδιο με το νέο εκλογικό σύστημα των ΟΤΑ

  

Έφθασε σε Αιρετούς της ΚΕΔΕ το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με το νέο εκλογικό σύστημα των ΟΤΑ.

Περιλαμβάνει δεκάδες άρθρα, εκ των οποίων  τα άρθρα 1 έως 39 αφορούν ειδικά την εκλογή των Δημοτικών Αρχών και τα άρθρα 40 έως 65 ειδικά την εκλογή των Περιφερειακών Αρχών, ενώ στο άρθρο 75 είναι η μετονομασία των Κοινοτήτων.

 

Γιατί ΔΕΝ ακούμε φέτος για κρούσματα γρίπης; Δείτε τι συμβαίνει; Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr

Παρόλο που έχουμε εισέλθει στη χειμερινή περίοδο της γρίπης και των κρυολογημάτων, τα επίπεδα των εποχικών λοιμώξεων από ιούς της γρίπης, ρινοϊούς και άλλους πιο αβλαβείς κοροναϊούς παραμένουν υπερβολικά χαμηλά. Η εξήγηση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν είναι άλλη από την πανδημία Covid-19 και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του πλανήτη εξαιτίας της. ...................

read more

 

Σοβαρό. Θα έχουμε ταυτόχρονα τρία κύματα. Κοροναϊού, Μετάλλαξης και γρίπης (ανάλυση από βιολόγο)

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Κάθε μόριο γενετικού υλικού το οποίο βρίσκεται ή εισέρχεται, όπως στην περίπτωση του ιού, στο κύτταρο, μπορεί δυνητικά να μεταλλαχθεί. Αυτό συμβαίνει λόγω λαθών της μοριακής μηχανής του κυττάρου κατά την αντιγραφή, κατά τον πολλαπλασιασμό δηλαδή του γενετικού υλικού.

Πυρετώδεις έρευνες πραγματοποιούνται για να καθοριστεί το πόσο έχουν διαδοθεί τα νέα στελέχη του ιού, το πόσο διαφέρει η ασθένεια που προκαλείται από τα νέα στελέχη και το κατά πόσο επηρεάζονται οι διαθέσιμες θεραπείες, τα εμβόλια αλλά και τα διαγνωστικά εργαλεία. ...................

read more

10o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ Θεάτρου, Χορού, Μουσικής, Εικαστικών

 

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», μετά την αναβολή της περσινής διοργάνωσης λόγω της πανδημίας, προγραμματίζει να ανοίξει και πάλι τις «πόρτες» του τον Μάιο 2021, στον υπαίθριο χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ.

Με την ευχή και την ελπίδα ότι την άνοιξη 2021 οι συνθήκες θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών δράσεων σε ανοιχτούς χώρους, προσκαλούμε καλλιτεχνικές ομάδες ή μεμονωμένους καλλιτέχνες από τους τομείς του Θεάτρου, του Χορού, της Μουσικής και των Εικαστικών Τεχνών να καταθέσουν τις προτάσεις