Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Συναγερμός στην Πάτρα: Στην εντατική 9χρονος με κορονοϊό – 32 κρούσματα σε υγειονομικούς

 

Ηχηρό καμπανάκι σήμανε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα από τη νοσηλεία σε ΜΕΘ ενός 9χρονου παιδιού αλλά και από τα 32 κρούσματα σε υγειονομικούς του Νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα. Ανάμεσά τους 11 υγειονομικοί της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου διαγνώστηκαν θετικοί στη βρετανική μετάλλαξη του ιού.

Ο 9χρονος, είναι γιος μιας νοσηλεύτριας από τους 11 που διαγνώστηκαν θετικοί στο νοσοκομείο Πατρών. Ο σύζυγός της μίλησε στην ΕΡΤ: » Η σύζυγος (νόσησε) από 18 του μηνός. Όλοι νοσήσαμε, εγώ και τα δύο παιδιά την Τετάρτη που μας πέρασε, κάναμε το τεστ και βγήκαμε θετικοί «.

Οι γιατροί περιμένουν τις απαντήσεις των ειδικών εργαστηρίων της Αθήνας για το αν ο 9χρονος είναι επίσης φορέας της βρετανικής μετάλλαξης της covid. Η νοσηλεύτρια και μητέρα του δεν είχε εμβολιαστεί.

Ο 9χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα από τις 11 το πρωί.   Υποστηρίζεται η αναπνοή του και οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, δήλωσε ότι ο 9χρονος «νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Υποστηρίζεται με οξυγόνο, το λεγόμενο hi flow, έχει πνευμονία».

Το παιδί επικοινώνησε ήδη μέσω skype με τη μητέρα του και σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Και οι 11 θετικοί γιατροί και νοσηλευτές που μολύνθηκαν από τη βρετανική μετάλλαξη δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε ο διοικητής 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, το ποσοστό εμβολιασμού υγειονομικών στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα φτάνει το 50%.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, δήλωσε σχετικά κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης ότι «από αμέλεια, από αδιαφορία, από κακή ενημέρωση, δεν ξέρω κυρίως οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες και λιγότερο οι γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί».

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου γιατροί των δύο νοσοκομείων της Πάτρας χτύπησαν το καμπανάκι σε συναδέλφους τους αλλά και πολίτες ζητώντας πολύ αυστηρή τήρηση των μέτρων, αλλά και συμμετοχή στο πρόγραμμα του εμβολιασμού, γιατί τα στοιχεία δείχνουν ευρεία διασπορά του φονικού ιού σε όλη την Πάτρα.

Πηγή: ΕΡΤ