Τρίτη 5 Μαΐου 2026
«Στέλιος Κυριακίδης: Ένας άθλος για την Ελλάδα, ένας θεσμός για τον τόπο μας» 35α Κυριακίδεια | 80 Χρόνια μετά τον θρίαμβο της Βοστώνης Πύργος Κορινθίας | Κυριακή 17 Μαΐου 2026
Το 1946, σε μια περίοδο που η πατρίδα μας δοκιμαζόταν σκληρά, ο Στέλιος Κυριακίδης στάθηκε στην εκκίνηση του Μαραθωνίου της Βοστώνης με το εθνόσημο στην καρδιά και τη φράση «Για την Ελλάδα» στα χείλη. Με τον ιστορικό του άθλο, κατάφερε να συγκινήσει την παγκόσμια κοινότητα, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός είναι η απόλυτη δύναμη ενότητας, ελπίδας και προσφοράς.
Σήμερα, 80 χρόνια μετά από εκείνον τον θρίαμβο, συνεχίζουμε τη διαδρομή του στον τόπο που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Σας προσκαλούμε στα 35α Κυριακίδεια, έναν ερασιτεχνικό αγώνα δρόμου που απευθύνεται σε δρομείς όλων των ηλικιών και επιπέδων —από έμπειρους αθλητές μέχρι ερασιτέχνες— που θέλουν να τρέξουν μαζί μας στις διαδρομές της ιστορίας, κρατώντας ζωντανό το μήνυμα της θέλησης και της αλληλεγγύης.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 17 Μαΐου 2026
Τόπος εκκίνησης & τερματισμού: Πύργος Κορινθίας (Κεντρική πλατεία)