Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Πυρόπληκτοι: Επέκταση της πλατφόρμας arogi.gov.gr – Απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ

 Πυρόπληκτοι: Επέκταση της πλατφόρμας arogi.gov.gr 

Πυρόπληκτοι: Το Υπουργείο Οικονομικών, με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχωράει σε επέκταση του πεδίου εφαρμογής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr για τη στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ταυτόχρονα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απλοποιεί τη διαδικασία για τη χορήγηση απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που εντάσσονται στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Ειδικότερα:

Τα μυστικά για τις αποζημιώσεις πυρόπληκτων αγροτών – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

 Τα μυστικά για τις αποζημιώσεις πυρόπληκτων αγροτών 

Με διαδικασίες-εξπρές θα τρέξουν οι αποζημιώσεις των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα από την 1η Μαΐου έως τα τέλη Αυγούστου 2021, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Στο πρόγραμμα επιχορήγησης εντάσσονται περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας, Δυτικής Αττικής, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ηλείας, Ευβοίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ανατολικής Αττικής και Βορείου Τομέα Αθηνών.

Συναγερμός για μεγάλη φωτιά στην Φθιώτιδα

 Φθιώτιδα: Συναγερμός για μεγάλη φωτιά στην Μενδενίτσα 

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε δασική έκταση στην περιοχή της Μενδενίτσας στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 8:30΄ το βράδυ του Σαββάτου, οι φλόγες καίνε πουρνάρια και δυστυχώς ο δυνατός άνεμος είναι σύμμαχος της φωτιάς.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ήδη αρκετές δυνάμεις από Λαμία και Λοκρίδα, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς αφού η νύχτα φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη σύμφωνα με το lamiareport.gr. 

Η πρόσβαση στην πυρκαγιά για να επιχειρήσουν οι επίγειες δυνάμεις δεν είναι τόσο εύκολη και φυσικά λόγω της νύχτας δεν μπορεί να υπάρξει βοήθεια από εναέρια μέσα.

Ο ΠΑΣ(ας) στην κορυφή «ξέρανε» και τον Παναθηναϊκό (1-0)

 Ο ΠΑΣ «ξέρανε» και τον Παναθηναϊκό (1-0) 

Αυτή η σχέση κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και πελατειακή… Γιατί ο ΠΑΣ Γιάννινα συνήθισε να κερδίζει τον Παναθηναϊκό στη διάρκεια του 2021. Είχε τρεις συνεχόμενες νίκες και το βράδυ του Σαββάτου πέτυχε την τέταρτη, επικρατώντας 1-0 με τη γκολάρα του Γκαρντάβσκι στο 6′.

Δεν είναι μόνο αυτό. Ο ΠΑΣ άρχισε ιδανικά το πρωτάθλημα, αφού στην πρεμιέρα άλωσε την Τούμπα με σκόρερ τον Κόντε και έπειτα επιβλήθηκε ενός άλλου μεγάλου, του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας το 2Χ2 και καμαρώνει στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς. Όχι και άσχημα για τον Άγιαξ της Ήπειρου, που άλλαξε προπονητή και αρκετούς βασικούς.

Ξεκίνησαν με το "δεξί" Ισθμιακός και Πέλοπας - Οι αγώνες της πρεμιέρας στην Α΄ Κορινθίας

 Πρωταθλητής ο Πέλοπας Κιάτου! - Onsports.gr

Πρεμιέρα με το "δεξί" στο Πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας σημείωσαν ο Ισθμιακός στον Α΄ όμιλο και ο Πέλοπας Κιάτου στον Β΄ όμιλο.  

Στο " Γιάννης Στέφας" των Ίσθμιων ο τοπικός Ισθμιακός επικράτησε με 1 - 0 επί του Ολυμπιακού Λουτρακίου, με τέρμα που σημείωσε ο Λίλιο στο 62΄, ενώ για την γηπεδούχο ομάδα ακυρώθηκε ως οφσάιντ έταιρο τέρμα που πέτυχε ο Βλάχος. 

Με το ίδιο σκορ ο Πέλοπας Κιάτου έφυγε με το "διπλό" από το Πετρί επί του Παννεμεατικού. Η ομάδα του Κιάτου κατόρθωσε και πήρε την νίκη με τέρμα του Μανιώτη στο 50΄ , αν και έπαιζε από 31΄ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Καλαντζή, με 2η κίτρινη κάρτα. Ο Παννεμεατικός είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν σε φαουλ ο Παπουτσής σημάδεψε το δοκάρι του τέρματος που υπερασπιζόταν ο Ριζάι.

Η πρώτη αγωνιστική συνεχίζεται αύριο Κυριακή  (19/9, 16:30)

Στον 1ο όμιλο, στο Θώδειο, ο ΑΟ Λουτράκι υποδέχεται τον Σαρωνικό Γαλατακίου , ενώ στο Χιλιομόδι, ο τοπικός Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον Κύψελο Κορίνθου. Στα Ίσθμια, οι Άγιοι Θεόδωροι υποδέχονται τον ΠΑΣ Κόρινθος την ίδια ώρα στο Στάδιο Κορίνθου,αγωνίζεται η Κόρινθος ’06 με τον Τενεάτη Αθικίων.

Στον 2ο όμιλο, στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι ο Αστέρας υποδέχεται την Ελλάδα Βέλου, ενώ στο πλαστικό γήπεδο του Κιάτου, η Θύελλα Κάτω Διμηνιού περιμένει τον Ολυμπιακό Άσσου. Στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός αγωνίζεται με τη Θύελλα Πετρίου και στο Ζευγολατιό, ο Άρης Βοχαϊκού αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.

Τα  αποτελέσματα   και το πρόγραμμα της πρεμιέρας :

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 166 νέα κρούσματα σήμερα ( 26 στην Μεσσηνία - 31 στην Αργολίδα- 58 στην Αχαΐα.)

Μείωση ,  κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχέση με χθες, (-48), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 166  νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρεις περιοχές παρουσιάζουν σήμερα  μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων! Συγκεκριμένα, αυτές οι περιοχές είναι:η Αχαΐα με 58 νέα κρούσματα , η Μεσσηνία με 26 και η Αργολίδα με 31

Εκατόν δύο (102) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 15  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 26 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 61 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (31), Αρκαδίας (16) και Λακωνίας (14).

Επίσης άλλα 64 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (58) και Ηλείας (8).   

Σήμερα  18 / 9 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 214 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 45.224 ( 21.554) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 18 / 9 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (58),  Μεσσηνίας  (26) ,  Κορινθίας (15), Ηλείας (8), Αργολίδας (31), Αρκαδίας (16) και Λακωνίας (14)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                18.349

Π.Ε. Κορινθίας             7.033

Π.Ε. Ηλείας                  5.514

Π.Ε. Μεσσηνίας           5.461

Π.Ε. Αργολίδας           4.016

Π.Ε. Αρκαδίας             3.213

Π.Ε. Λακωνίας            2.103