Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τον... περιποιήθηκε κατάλληλα! Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι επί του ΠΑΟ, τον νίκησε με 14 πόντους διαφορά (80-66), αν και έφτασε μέχρι και τους 30...

Τον... περιποιήθηκε κατάλληλα!
Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο φετινό του ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός «επέστρεψε» από το -30 αλλά στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη (80-66) που τους φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά και αγκαλιά με το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ.
Οι δύο ομάδες βρέθηκαν στην ίδια... άσχημη αφετηρία μετά από τις εμφανίσεις και τις ήττες στην Ευρωλίγκα, ωστόσο εκείνος που ουσιαστικά έδειξε αντίδραση ήταν ο Ολυμπιακός. Παρότι θεωρητικά έπαιζε με την πίεση του «πρέπει» του γηπεδούχου, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκαν το γήπεδο κάνοντας το παιχνίδι τους και έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 30 πόντους.
Παράλληλα όταν ο Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο προσπάθησε -και κατάφερε ως ένα σημαντικό βαθμό- να ξαναμπεί στο παιχνίδι, είχε την ψυχραιμία και τις λύσεις ώστε να κρατήσει το προβάδισμα και να φτάσει στη... διπλή νίκη, μιας και καλύφθηκε και η διαφορά του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ.

 Μαγικός Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, έπεσε στο δεύτερο, αλλά έφτασε σε άνετη επικράτηση.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι. Μετά το 2-4, πάτησε το πόδι στο γκάζι και έπαιξε μπασκετάρα. Με σούπερ άμυνα και επίθεση, πήγε τη διαφορά σε διψήφιους αριθμούς, με σούπερ Σπανούλη, Στρόμπερι και Μιλουτίνοφ. Κάπως έτσι, το 27-9 της α’ περιόδου, ήταν απολύτως φυσιολογικό.
Στο β’ δεκάλεπτο, ο Θρύλος ήταν ΟΝΕΙΡΙΚΟΣ. Τόσο πολύ που εκτόξευσε τη διαφορά μέχρι και το +30 (49-19 με τριποντάρα του Σπανούλη). Ο αρχηγός του Θρύλου ήταν εξωπραγματικός, είχε φοβερή διαφορά από τους Χάκετ, Μιλουτίνοφ και Αθηναίου (έβαλε δύο συνεχόμενα τρίποντα) και έδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος γκαρντ στην Ευρώπη. Η διαφορά, βέβαια, στο τέλος του ημιχρόνου έπεσε στο... +24 για τον Ολυμπιακό, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν ΕΜΦΑΝΗΣ.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν δυνατά στο γ’ δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟ έκανε  ένα σερί 8-0 και 11-3 και κατάφερε σιγά-σιγά να ροκανίσει τη διαφορά. Στο τέλος της περιόδου είχε ρίξει τη διαφορά στα μισά, αλλά ακόμα κι έτσι ο Ολυμπιακός ήλεγχε τον αγώνα, είχε την τύχη στα χέρια του. Δύο τρίποντα, από τον Χάκετ και τον Παπαπέτρου (στην εκπνοή) κράτησαν τον Ολυμπιακό σε ασφαλή απόσταση και απλώς στο τέλος έπρεπε να κάνει τη δουλειά του.
Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε στην τελευταία περίοδο, ακόμα και όταν οι «πράσινοι» πλησίασαν στους 9 πόντους διαφορά. Οι φοβερές άμυνες του Μιλουτίνοφ και η αδιανόητη ενέργεια του Χάκετ, έκαναν τη διαφορά. Ο Θρύλος έκανε το καθήκον του, έδειξε σε όλους ότι είναι καλύτερη ομάδα στο παρκέ και κάλυψε πολύ εύκολα και το -4 του ΟΑΚΑ.
Φοβερή εμφάνιση από Σπανούλη, Στρόμπερι, Χάκετ και Μιλουτίνοφ, οι οποίοι με την πολύτιμη βοήθεια απ’ όλους όσοι αγωνίστηκαν, οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε αυτό το πολύ εύκολο 80-66.
Τα δεκάλεπτα: 27-9, 53-29, 66-54, 80-66
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 7, Σπανούλης 17 (3), Στρόμπερι 14 (2), Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 4, Όντομ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Αγραβάνης, Χάκετ 16 (3), Αθηναίου 6 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς, Φελντέιν 16 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 3, Κούζμιτς 3, Πάβλοβιτς 3, Μποχωρίδης, Φώτσης 9 (3), Ραντούλιτσα 12, Παππάς 2, Διαμαντίδης 8 (2).

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΡΟΖΕΝΑ

Στον Ι. Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, στα Ροζενά, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016, και τέλεσε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.
Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τόνισε την ανάγκη να παραμείνουμε πιστοί στον Χριστό,
γιατί ο άνθρωπος μακριά από τον Θεό, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, γίνεται ή κτηνώδης ή δαιμονιώδης, κάτι το οποίο παντοιοτρόπως προσπαθούν να επιτύχουν οι διάφοροι «παράγοντές»,
που επιβουλεύονται την Πατρίδα μας και το μέλλον της.
KODAK Digital Still Camera
Αναφέρθηκε επίσης στην ερήμωση των χωριών και την αύξηση του πληθυσμού στα αστικά κέντρα,
που θα έχει ως άμεσο αντίκτυπο την διάλυση των χωριών και των παραδοσιακών δομών τους,
πράγμα που οδηγεί στον «θάνατο» της Ελληνικής Επαρχίας και του τρόπου ζωής των Ελλήνων ως έκφραση του Πολιτισμού μας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας άκουσε και απάντησε σε ερωτήματα και προβληματισμούς των Ιερέων και των συνεργατών της Εκκλησίας, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης, οι οποίοι με πρώτον τον Αιδεσιμολογιώτατο κ. Ιωάννη Γιαννακά, Αρχιερατικό Επίτροπο, έσπευσαν με πολύ χαρά να συναντήσουν τον Πνευματικό τους Πατέρα και να ωφεληθούν από τον εποικοδομητικό διάλογο μαζί του ως και τις συντονιστικές για το έργο τους οδηγίες.

 imkorinthou.org

Την άμεση απόσυρση της κυβερνητικής ρύθμισης για το ασφαλιστικό ζητά η ΚΕΔΕ. Διαβάστε το ψήφισμα

Την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού ζήτησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά τη συνεδρίαση της ...

airetos.gr

Ολοκλήρωση εκδήλωσης στην Λαμία με θέμα: Ενδοσχολική βία – εκφοβισμός - cyber bullying


 Δελτίο τύπου

 
Η “κοινωνία αξιών” ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη από μια σειρά δράσεων στην περιφέρεια.  Σκοπός  είναι η επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, η ενημέρωση για τα γενικά και ειδικά ζητήματα που τις απασχολούν και στόχος η παρουσίαση προτάσεων που θα βοηθήσουν στην επίλυσή τους σε συνεργασία με τις  τοπικές  αρχές και ανεξάρτητους φορείς.

Στα πλαίσια αυτά και μέσα από το θεσμικό της ρόλο η “κοινωνία αξιών” οργάνωσε εκδήλωση στη Λαμία με θέμα: Ενδοσχολική βία – εκφοβισμός - cyber bullying. Εκλήθησαν και συμμετείχαν με την εμπεριστατωμένη εισήγησή  τους οι ανεξάρτητοι επιστημονικοί φορείς: Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής, DUCKS και Εναλλακτική Οργανωτική. Μας  τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδας Ε. Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ν. Σταυρογιάννης, ο βουλευτής του Σύριζα Γ. Σαρακιώτης, η αντιδήμαρχος πολιτισμού Β. Αργείτη και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε διευκρινίστηκαν πολλές ερωτήσεις και προβληματισμοί και ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία επιβεβαίωσης και βελτιστοποίησης θέσεων και προτάσεων.

Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ της περιοχής και ιδιαιτέρως το STAR Κεντρικής Ελλάδας και το ραδιόφωνο Fm1 για την προβολή της εκδήλωσης.

Επικοινωνία του Προέδρου της Βουλής με τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Καλλιόπη Καρδαμίτση, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας της, μετά τον τραυματισμό της από επίθεση αγνώστων έξω από το σπίτι της.
Ο κ. Βούτσης εξέφρασε στην κ. Καρδαμίτση τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική ενέργεια και την αμέριστη συμπαράστασή του προς την ίδια, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά της.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

KAΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ



http://mytripoli.gr/media/k2/items/cache/071a135aa31a2397c57a607f4e716e01_XL.jpg
ΚΑΛΕΣΜΑ
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στην κατάληψη που πραγματοποιείτε στο Περιφερειακό υποκατάστημα Πελοποννήσου του ΟΓΑ στην Τρίπολη μαζί με τους εργαζόμενους του ΟΓΑ.
Καλούμε επίσης όλα τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων και της νεολαίας, που πλήττονται το ίδιο με εμάς από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, να στηρίξουν των αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Όλοι μαζί να διαδηλώσουμε ενάντια στο νέο ασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση με τη στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Συντονιζόμαστε με τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της Ελλάδας και διεκδικούμε μέτρα επιβίωσης που έχουν διαμορφωθεί στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.  

Σύλλογος Αγροτοκτηνοτροφικος




Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Απαραίτητη η προστασία της Ελληνικής Οινοποιίας. Ερώτηση κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή»



http://www.alldaynews.gr/wp-content/uploads/2015/01/kefalogiannis.jpg
Ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα προβλήματα που προκαλούνται στον Ελληνικό Οινοποιητικό Κλάδο από την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Κρασί.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη: «Η έκθεση για τους Ευρωπαϊκούς λιμένες το πρώτο βήμα για προσέλκυση επενδύσεων»



http://samostimes.gr/portal2/images/arthra/2015/04/europarliament_eliza_speech-505x330.jpg 
Ψηφίστηκε σήμερα στην επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, ύστερα σχεδόν από ενάμιση χρόνο συνεχών διαπραγματεύσεων, η έκθεση σχετικά με τους νέους κανόνες για την ελεύθερη οργάνωση των λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοδοτική διαφάνεια των λιμένων, εισηγήτρια της οποίας για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) είναι η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη. Στόχος της εν λόγω έκθεσης είναι η προώθηση δικαιότερου ανταγωνισμού, η μείωση των νομικών ασαφειών και η ενδυναμωση της διαφάνειας, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία των λιμενικών υπηρεσιών και την προσέλκυση επενδύσεων στα λιμάνια.

Δηλώσεις Προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

http://img.antenna.gr/images/6e67acbf-d26d-407c-8a50-04d66c6b07c2.jpg
Συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό, μετά από κοινή επιστολή που απηύθυνε προς τους αρχηγούς των κομμάτων εκ μέρους των επιστημονικών φορέων της χώρας ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Στη συνάντηση, εκ μέρους των επιστημονικών φορέων συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλης Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:
«Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έγινε με καλή διάθεση.
Του εξηγήσαμε ότι στο συλλαλητήριο των επιστημόνων δεν υπήρχαν πλούσιοι μηχανικοί, γιατί απλά πλέον αυτοί δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο μηχανικοί χωρίς δουλειά.
Ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι κατανοεί το πρόβλημα των υπερβολικών εισφορών και τις ιδιαιτερότητες του κλάδου των μηχανικών.
Παρόλα αυτά, υπάρχει τεράστια απόσταση από την κατανόηση του προβλήματος μέχρι την επίλυση.
Επειδή οι μηχανικοί δεν είναι φίλοι της ασάφειας, δημιουργικής ή μη, περιμένουμε συγκεκριμένες λύσεις από το Υπουργείο.
Μέχρι τότε συνεχίζουμε τον αγώνα.»

Γραφείο Τύπου ΤΕΕ

Σάλος από την στοχοποίηση των δημοσιογράφων από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Σάλος από την στοχοποίηση των δημοσιογράφων από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Σάλος έχει προκληθεί από το βίντεο που προβλήθηκε στην χθεσινή φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ταε Κβον Ντο, λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και με το οποίο στοχοποιούνταν δημοσιογράφοι.
Στο βίντεο με τίτλο: «Ένας χρόνος Αριστερά, 1 χρόνος μάχη», από το 00:33 παρουσιάζονται πρόσωπα δημοσιογράφων - παρουσιαστών ειδήσεων και παράλληλα ακούγεται μια φωνή να λέει ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι σε έναν συνασπισμό ντόπιων και ξένων συμφερόντων που επιδίωξαν να κλείσει οριστικά το παράθυρο ελπίδας. Στο ίδιο βίντεο απεικονίζονται διαπληκτισμοί δημοσιογράφων με στελέχη της κυβέρνησης αλλά και ρεπορτάζ και σχόλια συγκεκριμένων συναδέλφων.
Ο ταμίας της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Κοτταρίδης με επιστολή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι, όπως ενημερώθηκα πριν την έναρξη της χθεσινής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο σε γιγαντοοθόνες προβλήθηκαν αποσπάσματα από δελτία ειδήσεων και πολιτικές εκπομπές με προφανή στόχο τη συντήρηση κλίματος στοχοποίησης αλλά και Μέσων Ενημέρωσης. Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα κρούσματα επιθέσεων κατά συναδέλφων από στελέχη της κυβέρνησης, προφανώς στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας χειραγώγησης του Τύπου, ζητώ να υπάρξει άμεση επίσημη θέση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλοντας αυτά τα φαινόμενα και αυτές τις πρακτικές».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

newsit.gr

Συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό Aντικείμενο




 
TEE
Δελτίο Τύπου 
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

25 Ιανουαρίου 2016
Σε συνέχεια των αποφάσεων των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και του συνόλου των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών, με δεδομένη τη συνέχεια των συζητήσεων για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την Κυβέρνηση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που προωθείται τις επόμενες ημέρες κατά των προβλεπόμενων ρυθμίσεων που προτείνονται, συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης), από 25/1 έως 29/1/2016.


Στόχος όλων αγωνιστικών δράσεων των μηχανικών καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του σ/ν που καταστρέφει το Ταμείο των Μηχανικών, τον Κλάδο συνολικά, και ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναγκαία αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τον ΟΛΠ και το " Λιμάνι της Αγωνίας" του Δρίτσα καταγγέλλει ξεπούλημα ...


http://www.airetos.gr



Για ξεπούλημα του λιμανιού από την κυβέρνηση κάνει λόγο η δημοτική παράταξη του Πειραιά «Το Λιμάνι της Αγωνίας» με  ...


ΔΑΙΜΩΝ: Ηappy birthday ΣΥΡΙΖΑ


Έρχονται 3.500 προσλήψεις στην Υγεία – Πως θα γίνουν – Οι 7 δράσεις του υπουργείου


Την πρόσληψη 3.500 εργαζομένων στον τομέα της Υγείας επιβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, επισήμανε:
«Το συμπέρασμα έχει βγει και η διάγνωση έχει γίνει. Είναι ένα σύστημα το οποίο με διαχρονική παθογένεια, στρεβλώσεις, πεδία τα οποία ποτέ δεν είχαν αντιμετωπιστεί ριζικά. Δεν υπήρξε ποτέ ένα σοβαρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Έχουν γίνει αλλαγές που είχαν τη λογική να προσαρμοστούμε στις μνημονιακές απαιτήσεις, χωρίς να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να έχουμε καταγράψει τις ανάγκες. Φέτος, έπρεπε να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να σταματήσουμε μια πορεία συνεχούς αποδιοργάνωσης και διακινδύνευσης της λειτουργίας πολλών δημόσιων δομών.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ προειδοποιεί την Αθήνα για προσωρινό αποκλεισμό από την Σένγκεν


Ο
Πρόεδρος του ΕΛΚ
προειδοποιεί την Αθήνα
για προσωρινό αποκλεισμό
από την ΣένγκενΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι χώρες της ΕΕ που δεν εκπληρώνουν το ρόλο τους για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, θα πρέπει να ανασταλεί προσωρινά η συμμετοχής του στον χώρο Σένγκεν, είπε στη EurActiv ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Joseph Daul. Η κλιμάκωση της κρίσης των προσφύγων έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και εξέθεσε τις διαφορετικές προσεγγίσεις …

EurActiv.gr

H Lepen στο επετειακό video του ΣΥΡΙΖΑ

Η παρέα με τον Πάνο βλάπτει https://twitter.com/androulakisnick/status/691556577774587904 Παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA" - http://www.megatv.com/koinoniaoramega/default.asp?catid=39322&subid=2&pubid=35553317 tweet-nikos


Γραφείο Τύπου Νίκου Ανδρουλάκη
Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ - Μέλος του S&D
www.androulakinikos.gr
press@androulakisnikos.gr

18% πάνω μέσα σε έναν χρόνο οι τιμές σε βασικά τρόφιμα

Εως και 18% αυξάνονται μέσα σε έναν χρόνο οι τιμές σε βασικά τρόφιμα, παρά την πολυετή ύφεση της οικονομίας  ...

ΠΟΕ-ΟΤΑ προς Δούρου: Κάνεις το άσπρο –μαύρο, μας εμπαίζεις για τα απορρίμματα





Με μία πολυσέλιδη ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ απαντάει στην Περιφερειάρχη Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Την κατηγορούν μάλιστα ότι περιγράφει μία εικονική πραγματικότητα ...
airetos.gr

Ο χρήστης Nikos Dendias έγραψε το Tweet: Αντιλαμβάνομαι γιατί επιχειρεί δαιμονοποίηση της ΝΔ κ. Τσίπρας αλλά η καλή κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος είναι ένα παραμύθι #real

Γιώργος Στασινός, πρόεδρος ΤΕΕ: «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και τον διάλογο για να αλλάξει αυτό το σχέδιο ασφαλιστικού».

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgR_58TZ4nSADRnwJE3LUpY19JHvw3yF-tpEE5GduaLsowkraj_bxLid1nAw_z30ApTW4xyaAF50U3mLfGDA9yoQLBPGA9oX4iu57YnxrR9sGYImidBdtzwVLO-u1hred1aZHZBH_2a_EEV/s1600/foto_stasinos_872kb-719308.JPGΟι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε το Υπουργείο Εργασίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας αλλά πλέον το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό διευρύνεται, καθώς αντιδρούν συντονισμένα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ και δεκάδες άλλες επαγγελματικές ομάδες. Οι μηχανικοί στηρίζουν τις σημερινές κινητοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δεκάδων φορέων του χώρου της Υγείας στην Αθήνα. Το ΤΕΕ και οι μηχανικοί συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων αύριο Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Επίσης συντονίζονται με όλους τους φορείς και τους κλάδους για την γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη, προετοιμάζοντας πανελλαδική αποχή και μαζική κινητοποίηση για την ημέρα; της γενικής απεργίας, μαζί με όλους τους επιστημονικούς φορείς, τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Γυναικών Μάνης τιμά την Μανιάτισσα Ολυμπιονίκη Βούλα Κοζομπόλη.

O πολιτιστικός σύλλογος γυναικών Μάνης έκοψε την βασιλόπιτα στη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκε από την πρόεδρο κα Αθηνά Ξανθακη, για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό και έλαβε την τιμητική διάκριση του επίτιμου μέλους του συλλόγου, η γνήσια Μανιάτισσα, ολυμπιονίκης μας και πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και μετά την απονομή του συμβολικού βραβείου "πύργος της Μάνης" η κα Κοζομπόλη η οποία έχει διπλή καταγωγή απο τον Κάμπο Αβίας και την Κοίτα Λακωνίας δήλωσε : " Ευχαριστώ πολύ για την ιδιαίτερη για μένα τιμητική διάκριση. Είμαι περήφανη που είμαι Μανιάτισσα και θα είμαι δίπλα σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Μάνης. "

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

Παιδιά στο έλεος δουλεμπόρων

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον 25.000 ασυνόδευτα παιδιά ψάχνουν για στέγη στην Ευρώπη! Γλίτωσαν από τη φρίκη του πολέμου, αλλά έχασαν τους γονείς τους και ψάχνουν απεγνωσμένα για ασφαλές καταφύγιο. Όμως, αντί να τους βρουν επειγόντως στέγη, οι αρχές τα έχουν εγκαταλείψει στο έλεος των δουλεμπόρων.  

Το πιο παράλογο είναι ότι, ακόμη και στα παιδιά που έχουν συγγενείς στην Ευρώπη, δεν τους επιτρέπεται να τους συναντήσουν.