Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τον... περιποιήθηκε κατάλληλα! Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι επί του ΠΑΟ, τον νίκησε με 14 πόντους διαφορά (80-66), αν και έφτασε μέχρι και τους 30...

Τον... περιποιήθηκε κατάλληλα!
Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο φετινό του ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός «επέστρεψε» από το -30 αλλά στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη (80-66) που τους φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά και αγκαλιά με το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ.
Οι δύο ομάδες βρέθηκαν στην ίδια... άσχημη αφετηρία μετά από τις εμφανίσεις και τις ήττες στην Ευρωλίγκα, ωστόσο εκείνος που ουσιαστικά έδειξε αντίδραση ήταν ο Ολυμπιακός. Παρότι θεωρητικά έπαιζε με την πίεση του «πρέπει» του γηπεδούχου, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκαν το γήπεδο κάνοντας το παιχνίδι τους και έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 30 πόντους.
Παράλληλα όταν ο Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο προσπάθησε -και κατάφερε ως ένα σημαντικό βαθμό- να ξαναμπεί στο παιχνίδι, είχε την ψυχραιμία και τις λύσεις ώστε να κρατήσει το προβάδισμα και να φτάσει στη... διπλή νίκη, μιας και καλύφθηκε και η διαφορά του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ.

 Μαγικός Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, έπεσε στο δεύτερο, αλλά έφτασε σε άνετη επικράτηση.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι. Μετά το 2-4, πάτησε το πόδι στο γκάζι και έπαιξε μπασκετάρα. Με σούπερ άμυνα και επίθεση, πήγε τη διαφορά σε διψήφιους αριθμούς, με σούπερ Σπανούλη, Στρόμπερι και Μιλουτίνοφ. Κάπως έτσι, το 27-9 της α’ περιόδου, ήταν απολύτως φυσιολογικό.
Στο β’ δεκάλεπτο, ο Θρύλος ήταν ΟΝΕΙΡΙΚΟΣ. Τόσο πολύ που εκτόξευσε τη διαφορά μέχρι και το +30 (49-19 με τριποντάρα του Σπανούλη). Ο αρχηγός του Θρύλου ήταν εξωπραγματικός, είχε φοβερή διαφορά από τους Χάκετ, Μιλουτίνοφ και Αθηναίου (έβαλε δύο συνεχόμενα τρίποντα) και έδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος γκαρντ στην Ευρώπη. Η διαφορά, βέβαια, στο τέλος του ημιχρόνου έπεσε στο... +24 για τον Ολυμπιακό, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν ΕΜΦΑΝΗΣ.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν δυνατά στο γ’ δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟ έκανε  ένα σερί 8-0 και 11-3 και κατάφερε σιγά-σιγά να ροκανίσει τη διαφορά. Στο τέλος της περιόδου είχε ρίξει τη διαφορά στα μισά, αλλά ακόμα κι έτσι ο Ολυμπιακός ήλεγχε τον αγώνα, είχε την τύχη στα χέρια του. Δύο τρίποντα, από τον Χάκετ και τον Παπαπέτρου (στην εκπνοή) κράτησαν τον Ολυμπιακό σε ασφαλή απόσταση και απλώς στο τέλος έπρεπε να κάνει τη δουλειά του.
Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε στην τελευταία περίοδο, ακόμα και όταν οι «πράσινοι» πλησίασαν στους 9 πόντους διαφορά. Οι φοβερές άμυνες του Μιλουτίνοφ και η αδιανόητη ενέργεια του Χάκετ, έκαναν τη διαφορά. Ο Θρύλος έκανε το καθήκον του, έδειξε σε όλους ότι είναι καλύτερη ομάδα στο παρκέ και κάλυψε πολύ εύκολα και το -4 του ΟΑΚΑ.
Φοβερή εμφάνιση από Σπανούλη, Στρόμπερι, Χάκετ και Μιλουτίνοφ, οι οποίοι με την πολύτιμη βοήθεια απ’ όλους όσοι αγωνίστηκαν, οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε αυτό το πολύ εύκολο 80-66.
Τα δεκάλεπτα: 27-9, 53-29, 66-54, 80-66
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 7, Σπανούλης 17 (3), Στρόμπερι 14 (2), Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 4, Όντομ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Αγραβάνης, Χάκετ 16 (3), Αθηναίου 6 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς, Φελντέιν 16 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 3, Κούζμιτς 3, Πάβλοβιτς 3, Μποχωρίδης, Φώτσης 9 (3), Ραντούλιτσα 12, Παππάς 2, Διαμαντίδης 8 (2).