Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Κύπελο Κορινθίας : Ο Ατρομητός Χιλιομοδίου 5 - 0 τον Πανευρωστινιακό - Πρόκριση και γοα Παννεμεατικό, Ελλάδα Βέλου και Θύελλα Πετρίου

Οι μίσοι αγώνες για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Κορινθίας  έγιναν σήμερα και  οι πρώτες τέσσερις ομάδες, που εξασφάλισαν την πρόκριση για τα προημιτελικά είναι:  ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου, ο Παννεμεατικός, η Ελλάδα Βέλου και η Θύελλα Πετρίου .
 Χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου, ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου, συνέτριψε με 5-0 τον Πανευρωστινιακό . Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» από το 1ο ημίχρονο , άνοιξαν το σκορ με το νεαρό Παπαθανασόπουλο.  Το 2-0 πέτυχε ο Θοδωρής Γεώργαρης. Ο Π.Β. Μπαλάφας ανέβασε το σκορ στο 3-0, για να κλείσει το ημίχρονο με το Δημήτρη Τσουμάνη, να διαμορφώνει το 4-0. Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο τελικό 5-0, με τον Π.Β. Μπαλάφα , να σημειώνει και το 2ο προσωπικό του τέρμα. Η ομάδα του Χιλιομοδίου τερμάτισε τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Λέκκας, για εξύβριση στον διαιτητή Ν. Μοντζέλης. 
 Στη Νεμέα, ο Παννεμεατικός επικράτησε 2-1 του Σολωμού. Σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος, με 2 γκολ του Παπουτσή για τους νικητές και του Δερβίση για τους φιλοξενούμενους
 Στον Συνοικισμό, η Ελλάς Βέλου νίκησε 0-2 τον Κύψελο και πήρε την πρόκριση. Ρούπας και Κλαδάκης (πέναλτι) σημείωσαν τα γκολ
Το πλέον, αμφίρροπο και συναρπαστικό, όπως εξελίχθηκε ματς, έγινε στους Αγίους Θεοδώρους, όπου η τοπική ομάδα και η Θύελλα Πετρίου, έμειναν στο 0-0 μετά και την παράταση και έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί, η Θύελλα πήρε την πρόκριση με 4-5.
Η φάση των "16" ολοκληρώνεται την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου (14:30) με τους υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος όπου περιλαμβάνει και 2 ντέρμπι σε Δερβένι και Λουτράκι . Στο Δερβένι ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει τον Πέλοπα Κιάτου ενώ στο Λουτρακί ο τοπικός Ολυμπιακός μάχεται τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Στο Κιάτο η Αναγέννηση θα αναμετρηθεί με τον Ισθμιακό και στα Αθίκια ο Τενεάτης αγωνίζεται με τους Νέους Στιμάγκας.
. .
Τα σημερινά αποτελέσματα
Ατρόμητος Χιλ. - Πανευρωστινιακός 5-0
Κύψελος - Ελλάς Βέλου 0-2
Αγ. Θεόδωροι - Θύελλα Πετρίου 0-0 (4-5 πεν.)
Παννεμεατικός - Σολωμός 2-1

Οι αγώνες της Τετάρτης  27/11
Τενεάτης - Νέοι Στιμάγκας
Ολυμπιακός Λουτρ. - Ηρακλής Ξυλ.
Αναγέννηση - Ισθμιακός
Αστέρας Δερβ. - Πέλοπας

"Καμπάνες" για τους ληστές του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας- 17 χρόνια σε αυτόν που μπήκε και άρπαξε τα εκθέματα

"Καμπάνες" για τους ληστές του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας- 17 χρόνια σε αυτόν που μπήκε και άρπαξε τα εκθέματα Οι δύο Βούλγαροι κατηγορούμενοι γλίτωσαν  με ποινές λίγων μηνών 
Το Τριμελές Κακουργιοδικείο Πατρών επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 ετών στον ληστή που εισέβαλε το  Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και άρπαξε τα εκθέματα.
Από έξι χρόνια καταδικάστηκαν οι άλλοι δύο σνεργάτες του και  σε επτά χρόνια ο τρίτος και ο τέταρτος της παρέας  και άπαντες οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Οι δύο Βούλγαροι κατηγορούμενοι γλίτωσαν  με ποινές λίγων μηνών και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
Η αδελφή ενός εκ των φυλακισμένων  κατέρρευσε στο άκουσμα της απόφασης και κλήθηκε ασθενοφόρο.

thebest.gr

Άφησε τη Βουλή...ξερή: Ο Καπερνάρος «βλέπει» βάση εκτόξευσης πυραύλων για το διάστημα στην Καλαμάτα!!!

Άφησε τη Βουλή...ξερή: Ο Καπερνάρος «βλέπει» βάση εκτόξευσης πυραύλων για το διάστημα στην Καλαμάτα!!!  Ο κ. Καπερνάρος ανέφερε πως λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Καλαμάτα προσφέρεται για κάτι τέτοιο

Εκπληκτη άφησε τη Βουλή ο Βασίλης Καπερνάρος με την τελευταία ερώτηση που κατέθεσε. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να απαντήσουν στο ενδεχόμενο μετατροπής του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο διάστημα, για τουριστικούς λόγους!
Ο κ. Καπερνάρος ανέφερε πως λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Καλαμάτα προσφέρεται για κάτι τέτοιο, ενώ επιχειρηματολόγησε μιλώντας για μία σημαντική ευκαιρία για επενδύσεις. Την άποψή του δεν συμμερίζονται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αλλά ούτε και σε εκείνο των Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο μεν Νότης Μηταράκης, στην απάντησή του διαβίβασε έγγραφο του Invest in Greece, με το οποίο ενημερώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση του οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση που να αφορά στον τομέα της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την πλευρά του επεσήμανε πως μία τέτοια μετατροπή προϋποθέτει οικονομοτεχνική μελέτη κόστους-οφέλους και σκοπιμότητας, δεδομένου ότι τέτοια αλλαγή χρήσης θα απαιτήσει υποδομές, επεκτάσεις και έργα κόστους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Διαλύεται ο ερασιτέχνης Ηρακλής

Διαλύεται ο ερασιτέχνης Ηρακλής 
 
Mε διάλυση απειλείται ο ΓΣ Ηρακλής, το ιστορικότερο σωματείο της Θεσσαλονίκης και από τα σημαντικότερα της χώρας. Με έγγραφο που απέστειλε στην Κεντρική Περιφέρεια Μακεδονίας, το Υπουργείο Οικονομικών αιτείται την διάλυση του ΓΣ Ηρακλής, γιατί θεωρεί ότι λειτούργησε σε
βάρος του καταστατικού του συλλόγου και ήταν κερδοσκοπικός οργανισμός. Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 105 του Αστικού Κώδικα, εισηγείται τη διάλυση του ερασιτέχνη Ηρακλή, αίτημα που υπογράφηκε από την Κεντρική Περιφέρεια Μακεδονίας.
Το αίτημα πήγε στο Πρωτοδικείο και πλέον η διάλυση του ιστορικού συλλόγου, που αριθμεί αισίως 105 χρόνια ύπαρξης, λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς, είναι στην τελική ευθεία.
Στο μεταξύ, ο ΓΣ Ηρακλής παραμένει ακέφαλος και χωρίς διοίκηση για να επιληφθεί του θέματος αυτού, ενώ γεννώνται σοβαρά ζητήματα με την ακίνητη περιουσία του συλλόγου, που είναι τεράστιας αξίας, με γήπεδα και εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, όπως το κλειστό γήπεδο μπάσκετ "Ιβανόφειο", το κλειστό γήπεδο βόλεϊ στους Χορτατζήδες και το αθλητικό κέντρο της Μίκρας, που ανήκουν στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ" ΑΠO ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ "ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ"

Εμφάνιση ekdilwsi 2.jpg




Στο πλαίσιο των δράσεων «Οι Καινοτόμοι. Εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα», που αναπτύσσονται από τη Νέα Δημοκρατία με την ευκαιρία της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα  (Ίδρυμα Κακογιάννη) εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στον Τουρισμό».
Ομιλητές στη σημερινή εκδήλωση ήταν η κα Όλγα Κεφαλογιάννη Υπουργός Τουρισμού, ο κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης Γενικός Διευθυντής ΙΝ.Σ.Ε.Τ.Ε., ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΕΜΕΣ Α.Ε., ο κ. Αντώνης Φιοράκης, founder & CEO Incrediblue και ο κ. Άκης Λαοπόδης, founder & CEO Offerial, ενώ συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος κα Βίκυ Βαμιεδάκη
Εμφάνιση ekdilwsi 1.jpg

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις σύγχρονες μορφές Τουρισμού και τη θέσπιση καινοτόμων τουριστικών προϊόντων, καθώς και στην αποτελεσματική προβολή της μοναδικότητας των τουριστικών προορισμών της Πατρίδας μας.
Σημειώνεται ότι στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική πρόταση στην αγροτική παραγωγή», ενώ χθες έγινε στην Αθήνα εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα». Αύριο θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στις start ups επιχειρήσεις».
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη εργαλείων στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη εναλλακτικών προτάσεων και η ενθάρρυνση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας σε ένα υγιές και στέρεο αναπτυξιακό μοντέλο.

Ψωνισαν με πλαστά χαρτονομίσματα των 20€ σε χωριά της Γορτυνίας!

Αρκαδία: Έκαναν τα ψώνια τους με πλαστά χαρτονομίσματα των 20€!
Συνελήφθησαν στη Γορτυνία, ένας 28χρονος Έλληνας και ένας 30χρονος Αλβανός, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες πραγματοποίησαν συναλλαγές σε δύο καταστήματα στα χωριά Ράφτη και Παλούμπα Γορτυνίας, πληρώνοντας με δύο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων όταν αντιλήφθηκαν ότι τα χαρτονομίσματα ήταν πλαστά ειδοποίησαν την αστυνομία και τα παρέδωσαν.

Στη συνέχεια, μετά την κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκαν, λίγες ώρες αργότερα, οι δύο παραχαράκτες να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Γορτυνίας και συνελήφθησαν. Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 379 ευρώ, καθώς και το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 28χρονου στην Τρίπολη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ακόμα παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος Αλβανός διέμενε παράνομα στη χώρα.

newsit.gr

''Βράζουν'' στoν ;Aγιο Πέτρο Κυνουρία για το κλειστό νηπιαγωγείο - Δείτε το βίντεο!

Αρκαδία: ''Βράζουν'' στην Κυνουρία για το κλειστό νηπιαγωγείο - Δείτε το βίντεο!
Για άλλη μια φορά έρχεται στη δημοσιότητα, το ζήτημα της έδρας του νηπιαγωγείου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, που αφαιρέθηκε πριν από λίγα χρόνια και δόθηκε στο διπλανό χωριό το Καστρί
Πριν από έναν χρόνο οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής είχαν πρωταγωνιστήσει στον αγώνα της διεκδίκησης της έδρας του νηπιαγωγείου.
Να ανοίξει πάλι το Νηπιαγωγείο λοιπόν φωνάζουν στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας. Ο Γιώργος Παινέσης ο οποίος Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής μίλησε και εξέφρασε τα επιχειρήματα του για τους λόγους που πρέπει να λειτουργεί το σχολείο.
Μίλησε για κάκιστο οδικό δίκτυο που έχει ως αποτέλεσμα να πηγαίνουν τα παιδιά στο Καστρί και να κινδυνεύουν αφού συχνά ταξιδεύουν με ομίχλη, βροχή και χωρίς σήμανση στους δρόμους. Ζήτησε από τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου να μην κρύβεται και επίσης να πάρει ξεκάθαρη θέση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Δείτε τις δηλώσεις του, στο βίντεο του kalimera-arkadia.gr...

Διευθυντής τράπεζας εγκέφαλος σπείρας απατεώνων

Διευθυντής τράπεζας εγκέφαλος σπείρας απατεώνων
Ήταν το πιο κατάλληλο άτομο στην πιο κατάλληλη θέση για να γίνει η απάτη. Ποιος δεν θα εμπιστευόταν τον διευθυντή μιας τράπεζας. Η σπείρα των οκτώ ατόμων είχε γεμίσει την αγορά με πλαστές επιταγές που έβγαζε με το αζημίωτο ο τραπεζικός

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 44χρονος ημεδαπός με την ιδιότητα του διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας, χορηγούσε μπλοκ επιταγών σε μία 29χρονη και έναν 47χρονο, οι οποίοι αγόραζαν διάφορα εμπορεύματα από εμπόρους.
Το κόλπο τους απλό. Έδιναν μεταχρονολογημένες επιταγές οι οποίες φυσικά ήταν ακάλυπτες, όμως για να μην γίνονται αντιληπτοί είχαν την κάλυψη του διευθυντή του υποκαταστήματος. Όταν οι έμποροι ρωτούσαν για τη φερεγγυότητα των πελατών αυτός τους διαβεβαίωνε ότι θα πάρουν τα χρήματά τους.
Οι αστυνομικοί ξεσκέπασαν το κύκλωμα, συνέλαβαν τόσο τον διευθυντή του καταστήματος, όσο και τη γυναίκα και τον άνδρα που εμφανίζονταν ως πελάτες, ενώ αναζητούν άλλα πέντε άτομα που συνεργάζονταν με τους απατεώνες.
Όπως αποκαλύφθηκε είχαν εκδοθεί συνολικά 220 φύλλα επιταγών και η ζημιά που προκάλεσαν σε 10 εμπόρους ξεπερνάει τα 312.000 ευρώ.

newsit.gr

Πέθανε ο βραβευμένος με δύο Νόμπελ Φρεντ Σάνγκερ

Πέθανε ο βραβευμένος με δύο Νόμπελ Φρεντ Σάνγκερ
Ο Φρεντ Σάνγκερ, ο μοναδικός βιοχημικός που είχε τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Νόμπελ για το πρωτοποριακό έργο του στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, πέθανε σε ηλικία 95 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.
Ο Σάνγκερ, που είχε δηλώσει για τον εαυτό του ότι είναι "απλώς ένας τύπος που χαζολογάει στο εργαστήριό του", είχε αναπτύξει με τους συνεργάτες του μια μέθοδο για τη "γρήγορη ανάγνωση" της αλληλουχίας των βάσεων του DNA, η οποία υπήρξε ο πρόδρομος της χαρτογράφησης του ανθρώπινου γονιδιώματος.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο Νόμπελ Χημείας το 1958 για την έρευνά του στη δομή της ινσουλίνης και 22 χρόνια αργότερα, το 1980, βραβεύτηκε ξανά με Νόμπελ, αυτή τη φορά για τη δουλειά του αναφορικά με την αλληλουχία του DNA.
Ο Κόλιν Μπλέικμορ, καθηγητής νευροεπιστημών και φιλοσοφίας του Κέμπριτζ, είπε ότι ο Σάνγκερ ήταν ένας "πραγματικός ήρωας της βρετανικής επιστήμης του 20ού αιώνα", προσθέτοντας πως το έργο του είχε καταλυτικές συνέπειες στη σύγχρονη βιοϊατρική επιστήμη.
"Η ανάπτυξη δύο τεχνικών κρίσιμης σημασίας, που αφορούσαν την αλληλουχία των βάσεων των πρωτεϊνών και των νουκλεϊνικών οξέων, άνοιξε το δρόμο στους τομείς της μοριακής βιολογίας, της γενετικής και της γονιδιωματικής", ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τον θάνατο του Σάνγκερ.

newsit.gr

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στο Μουντιάλ

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στο Μουντιάλ
Σε λίγους μήνες η Εθνική Ελλάδας θα συμμετάσχει στην κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου. Δείτε τους πιθανούς αντιπάλους και ποιες ομάδες αποφεύγει το συγκρότημα του Σάντος.
Το παζλ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας συμπληρώθηκε.
 Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας έχει οριστεί με βάση το FIFA ranking, ενώ τα υπόλοιπα τρία είναι με γεωγραφικά κριτήρια για αυτό και η Εθνική Ελλάδος αποφεύγει όλες τις ευρωπαϊκές εκτός από την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελβετία.

Αναλυτικά τα γκρουπ αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:

1o γκρουπ: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία.

2ο γκρουπ: Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιράν, Ν. Κορέα, Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Ονδούρες, Μεξικό.

3ο γκρουπ: Νιγηρία, Ακτή Ελεφ., Καμερούν, Γκάνα, Αλγερία, Χιλή, Εκουαδόρ, Γαλλία.

4ο γκρουπ: Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Βοσνία, Αγγλία, Πορτογαλία, ΕΛΛΑΣ, Κροατία.

Η κλήρωση για τους ομίλους της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014 θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου στην Κόστα ντο Σαουιπέ της Μπαΐα.

Κουνήθηκε πάλι η Φθιώτιδα - Σεισμός με επίκεντρο κοντά στο Ρεγγίνι

Κουνήθηκε πάλι η Φθιώτιδα - Σεισμός με επίκεντρο κοντά στο ΡεγγίνιΟ σεισμός ταρακούνησε για τα καλά την Λοκρίδα...
Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, ο σεισμός έγινε στις 15:58 και ήταν μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα Δυτικά- Βορειοδυτικά της Αταλάντης κοντά στο Ρεγγίνι.
Οι κάτοικοι της περιοχής ένιωσαν την σεισμική δόνηση και αναστατώθηκαν αφού στην μνήμη όλων ήρθαν οι σεισμοί του καλοκαιρού.

Δυο νέες κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον Πιστόριους

Oscar-Pistorious
Δυο νέες κατηγορίες σχετικά με… όπλα απαγγέλθηκαν σήμερα στον παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους.
Ο Πιστόριους ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 στο σπίτι του στο Γιοχάνενσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, άκουσε τους εισαγγελείς να του απαγγέλλουν κατηγορίες για τη χρήση όπλου, σε άλλες δυο περιπτώσεις, πριν το φονικό της Ρίβα Στίνκαμπ.
Οι συνήγοροι του Όσκαρ Πιστόριους ανέμεναν αυτή την εξέλιξη, το κλίμα ωστόσο παραμένει βαρύ για τον διάσημο αθλητή.

υστερογραφα

Οι δέκα εταιρίες «κολοσσοί» που ελέγχουν σχεδόν ότι κυκλοφορεί στην αγορά.

10etairies
Ενα πολύ εντυπωσιακό διάγραμμα που παρουσιάζει από που προέρχεται η παραγωγή σχεδόν όλων των προϊόντων που αγοράζουμε δημοσίευσε η αυστραλιανή ιστοσελίδα Herardsun.com. Στο διάγραμμα αυτό, φαίνονται δέκα μεγάλες εταιρίες να ελέγχουν μια τεράστια γκάμα προϊόντων, σχεδόν δηλαδή ότι κυκλοφορεί στην αγορά.

Χαρακτηριστικά, η Coca Cola ελέγχει το σύνολο των αναψυκτικών αλλά και αρκετά energy drinks ενώ η Nestle κατέχει ένα σωρό από δημητριακά αλλά εκτός από αυτά έχει ακόμα και… κρέμες προσώπου. Η «νικήτρια» ωστόσο στον αριθμό προϊόντων που διαθέτει είναι η P&G η οποία ελέγχει δεκάδες μάρκες εντελώς διαφορετικών προϊόντων.
Τα τελευταία χρόνια, η μείωση των εταιριών που «ελέγχουν» την αγορά είναι ραγδαία, καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες πωλούνται ή εντάσσονται σε μεγαλύτερες. Το διάγραμμα αυτό έρχεται να διαλευκάνει την ψευδαίσθηση της επιλογής, καθώς εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τα περισσότερα προϊόντα προέρχονται από τις ίδιες εταιρίες.
 
arouraios.gr

Να και κάτι που δεν ξέρατε! Από ποια περιοχή της Ελλάδας κατάγεται ο Κώστας Μήτρογλου.

A7FEFBFF1BF1B26578699A8C183E6E26

Ο Κώστας Μήτρογλου… είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός. Είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδος και ανήκει στο δυναμικό του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Σε πολύ μικρή ηλικία μετανάστευσε στη Νέκιρχεν-Φλιν, μια πόλη 30.000 κατοίκων, κοντά στο Ντούισμπουργκ, στη Γερμανία,όπου και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ μέχρι να πάρει την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.
Τέλος…έχει καταγωγή από την Καβάλα…και γεννήθηκε στις Κρηνίδες Καβάλας

arouraios.gr/

Αφήνει τους ΑΝ.ΕΛ. και επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία η βουλευτής Κόλλια-Τσαρουχά.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ90

Ως κίνηση αποστασιοποίησής από το κόμμα της και προσεταιρισμού της Ν.Δ. φέρεται το «λευκό» που ψήφισε στο θέμα της άρσης της ασυλίας του αρχηγού της Πάνου Καμμένου, η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Με δεδομένο ότι, μέχρι ώρας τουλάχιστον, δεν έχει γίνει γνωστό ότι οι ΑΝ.ΕΛ. της υπέδειξαν να κρατήσει αυτή τη στάση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, έχουν βουίξει από τις σχετικές φήμες οι διάδρομοι της Βουλής καθώς και τα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.
Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που ανέβασε στο twitter, στέλεχος μεγάλου δημοσιογραφικού συγκροτήματος, με εμπειρία στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ και «άκρες», σήμερα, στο Μαξίμου:
“Λευκό ψήφισε η Κόλλια των ΑΝΕΛ στην άρση ασυλίας του Καμμένου. Μάλλον βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιστροφή στη ΝΔ. Υπάρχει παρασκήνιο”.
Συντάκτης του σχολίου, ο Άρης Ραβανός!

arouraios.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Παντρεύτηκε δύο φορές την ίδια ημέρα με διαφορετικές γυναίκες. - Βιομηχανία ελληνοποιήσεων σε δήμο της Αχαΐας


Μεγάλο κύκλωμα παράνομων Ελληνοποιήσεων μέσω «εικονικών» γάμων Ελλήνων με αλλοδαπούς, ερευνά μετά από καταγγελία του Υπουργείου Εσωτερικών ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Νομό Αχαΐας.Τις έρευνες της σοβαρής αυτής υπόθεσης έχει αναλάβει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Το θέμα...

Συναγερμός για αλεπού με λύσσα στον Άσσο

Μια... λυσσασμένη αλεπού κινητοποιεί τις υγειονομικές υπηρεσίες και τον κυνηγετικό σύλλογο Κορίνθου.
Η αλεπού δάγκωσε σκύλο στον Άσσο και αποδείχτηκε ότι είχε προσβληθεί από λύσσα, μια ασθένεια που έχει εξαφανιστεί από τη χώρα εδώ και 25 χρόνια. Τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορίνθου καταδίωξαν το ζώο και την έπιασαν πριν από λίγο σε ενα χωραφι κοντά στο γήπεδο στον Άσσο Κορινθίας.

Κανονικά η κυκλοφορία στην παλιά εθνική Αθηνών-Κορίνθων στην Κακιά Σκάλα

 

Χωρίς προβλήματα κινούνται εδώ και λίγη ώρα οι οδηγοί στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. στο 49 χλμ. στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.
Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί προβλήματα λόγω κατολίσθησης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Καλαμάτας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Καλαμάτας, μετά την άμεση διαβίβαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου του σχετικού αιτήματος του Δήμου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.
Με την απόφαση αυτή κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Θουρίας, Καλαμάτας και οι Τοπικές Κοινότητες Σπερχογείας, Μικρομάνης, Ασπροχώματος και Άρι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης της 11ης Νοεμβρίου και των συνεχιζόμενων προβλημάτων. 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά
 Η Κλεοπάτρα μπορεί να έφτασε εξασθενημένη στην Ελλάδα αλλά φαίνεται πως ήρθε για να μείνει! Τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή...
Μετά την πρωινή νεροποντή που «βούλιαξε» την Αττική, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε, το μεσημέρι της Τετάρτης, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα χαλάσει από σήμερα το βράδυ με με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Αναλυτικά:

Α) Αύριο Πέμπτη (21-11-2013) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές και σταδιακά θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν τη Θράκη.
Στην Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (22-11-13).

Γ) την Παρασκευή (22-11-2013) τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αρβανιτόπουλος: Στο Καποδιστριακό υπάρχουν 313 υπάλληλοι με το ίδιο επίθετο – Τι θα γίνει με τους μισθούς των απεργών

Αρβανιτόπουλος: Στο Καποδιστριακό υπάρχουν 313 υπάλληλοι με το ίδιο επίθετο – Τι θα γίνει με τους μισθούς των απεργών
 Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, που έκρινε παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος περνάει στην αντεπίθεση, καταγγέλοντας μεταξύ άλλων ότι μόνο στο Καποδιστριακό υπάρχουν 313 υπάλληλοι που έχουν ακριβώς το ίδιο επίθετο. Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα η συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων.

Η απεργία αυτή είναι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και πρέπει να σταματήσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο υπουργός Παιδείας τονίζοντας ότι “η διαθεσιμότητα είναι ένα μέτρο κοινωνικό και είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας”.

Πρετεντέρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ακόμη και… τρισάγιο για τον Κουτσόγιωργα

Giannis-Pretenteris
Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και… ακόμη σκληρότερη κατά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που φλερτάρουν με την ιδέα της πολιτικής μετακόμισης στην Κουμουνδούρου, εξαπολύει ο Γιάννης Πρετεντέρης με το άρθρο του στα σημερινά “Νέα”.
Ο γνωστός δημοσιογράφος τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: “Δεν είναι η πρώτη έκπληξη που επιφυλάσσει αυτού του τύπου η Αριστερά: Είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να ανέβουν στην εξουσία.
Όχι μόνο θα ψωνίσουν από καλάθια με τα αζήτητα του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα οργανώσουν ακόμη και τρισάγια υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μένιου Κουτσόγιωργα. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό και κανέναν δισταγμό”, σημειώνει ο Γιάννης Πρετεντέρης με το άρθρο του στα “Νέα”.

ysterografa.gr

“Λουκέτο” στο Ταμείο Οδοποιίας

Ethniko-Tameio-Odopoiias
Τον δρόμο της… ΕΡΤ θα ακολουθήσει το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, με την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο κλείσιμό του, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δημοσίου, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών, όπως έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.
Στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας απασχολούνται 150 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα προστεθούν στη λίστα με τους συνολικά 4.000, για τους οποίους έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ως το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχει παραγραφή για Παπακωνσταντίνου! Εισήγηση παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο

Giorgos-PapaconstantinouΣύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, κατέθεσε την εξασέλιδη εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που τού αποδίδονται.
Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου συνεχίζει το σκεπτικό του, και υποστηρίζει ότι «ενόψει του ότι η, από τις εκλογές της 6ης Μαίου του 2012, προελθούσα Βουλή, της ΙΔ περιόδου, ουδόλως λειτούργησε και επομένως, αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμόδιοτητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄αυτού ποινική δίωξη».

ysterografa.gr

«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα της Ολγας Κεφαλογιάννη για το Δήμο Αθηναίων

Η ΝΔ δεν έχει ακόμη ασχοληθεί εντατικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά έχουν γίνει σε βάθος συζητήσεις για το δήμο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκαταλείφθηκε κάθε σκέψη για ανοχή στην υποψηφιότητα Γ. Καμίνη ή για στήριξη κάποιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας, όπως αυτή του Γ. Αμυρά. Αποφασίστηκε τελικά ότι η ΝΔ θα κατεβάσει δικό της πρόσωπο τα χαρακτηριστικά του οποίου (σύμφωνα με τον Παράτυπο στον Ελεύθερο Τύπο) περιγράφονται ως εξής: «αστική υποψηφιότητα, με δυνατότητα ευρύτερης απήχησης, αλλά σαφώς συνδεδεμένη με τη ΝΔ«.
Πέρα από περιγραφές, οι πληροφορίες του Παράτυπου, από πηγές που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα τους όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, αναφέρουν οτι το μεγάλο φαβορί είναι η Όλγα Κεφαλογιάνη. Σύντομα μάλιστα η υποψηφιότητά της θα «κλειδώσει» και επισήμως.

Αδ. Γεωργιάδης: «Ολοι οι υπάλληλοι του ΕΟΠΠΥ σε διαθεσιμότητα»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει ο ΕΟΠΠΥ έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να κλείσει», ξεκαθάρισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Όπως εξήγησε, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, ο ΕΟΠΥΥ θα μείνει μόνο ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας και το κομμάτι της αρωγής θα ενωθεί με το ΕΣΥ.
Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους διευκρίνισε ότι ένα κομμάτι των διοικητικών θα παραμείνει στον ΕΟΠΥΥ «για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του» και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στις υγειονομικές περιφέρειες.
«Θα βγάλουμε σε κινητικότητα και διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους, πλην εκείνους τους διοικητικούς που θα κρατήσει ο ΕΟΠΥΥ, και θα μεταφερθούν άπαντες στη νέα δομή», είπε.

aftodioikisi.gr

Απολύσεις: Ξαφνικός θάνατος για μικρούς και μεσαίους φορείς του Δημοσίου

Επιβεβαιώθηκε το σενάριο του ξαφνικού θανάτου φορέα του Δημοσίου προκειμένου να καλυφθούν τόσο οι υπόλοιπες απολύσεις του 2013 όσο και αυτές του 2014 μετά τη σημερινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της τρόικας. Μόνο, που όπως τόνιζαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  ο ξαφνικός θάνατος θα αφορά μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου αλλά και επιχειρήσεις των ΟΤΑ που έχουν τρεις συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις και όχι κάποιο μεγάλο.  Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός στην προ μηνός συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, μετά από αξιολόγηση δομών πρέπει να υπάρξει μείωση προσωπικου στα περίπου 600 ΝΠΙΔ και επιχειρήσεις του Δημοσίου.
Πάντως, οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εμφανίζοντας ικανοποιημένοι από τη σημερινή συνάντηση καθώς, όπως έλεγαν:

Ο Τσίπρας προβλέπει εκδίωξη της τρόικας… με σκούπες

Alexis-TsiprasΤο σημερινό τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους έξω από το κτίριο του ΥΠΟΙΚ, έβγαλε… είδηση.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος με συνέπεια ομιλεί περί της αναγκαιότητας αποχώρησης της τρόικας από την Ελλάδα, προχώρησε τη ρητορική του ένα βήμα παραπέρα. Διατύπωσε την πρόβλεψη ότι η αποχώρηση θα συνιστά εκδίωξη, και ότι θα προκύψει με… σκούπες.
“Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως κοντοζυγώνει η ώρα που αντί να καθαρίζετε τα γραφεία τους, θα καθαρίζετε την τρόικα και την κλεπτοκρατία από όλη τη χώρα”, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τον αγώνα των οποίων χαρακτήρισε έντιμο και δίκαιο.
Οι εκπρόσωποι των καθαριστριών κατήγγειλαν στον Αλέξη Τσίπρα ότι τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να του επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, και ο πρόδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη:
“Δεν έχουν χρόνο, έχουν την τρόικα πάνω. Εμείς από την πλευρά μας, ήρθαμε για να καταγγείλουμε τη στάση της κυβέρνησης που αρνούνται να σας συναντήσουν. Εχουν πολλή δουλειά για να υλοποιούν τις εντολές της τρόικας.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Στα πρόσωπά σας, βλέπω τα πρόσωπα χιλιάδων Ελλήνων που βιώνουν συνθήκες εξαθλίωσης, την ώρα που κάποιοι συνεχίζουν να κερδίζουν”, ήταν τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

ysterografa.gr

Γεννηθήτω νέα Βραζιλία!


Ξεχάστε αυτά που ξέρατε!...
Τώρα σάμπα θα χορεύουν ο Μητρογλίνιο, ο Σαμαρίνιο και τα άλλα παιδιά...
 
araxni74.blogspot.gr

ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ LEADER 2007-2013!


Η ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αιγιαλείας, στις 25/11/2013, 19:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο (ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) της ΔΗΚΕΠΑ.

Κατά την εκδήλωση, στελέχη της ΑΧΑΪΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. θα παρουσιάσουν το περιεχόμενο της 3ης Προκήρυξης του Προγράμματος LEADER και θα απαντήσουν σε ερωτήματα ενδιαφερομένων σχετικά με το Πρόγραμμα.

http://achaiasa.gr/
ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
achaiasa.gr
ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Δείτε την νέα έξυπνη ιδέα διαδικτυακού μάρκετινγκ που κάνει πάταγο σε Ελλάδα και Κύπρο.



Τον τελευταίο καιρό έχει διαδοθεί πάρα πολύ το διαδικτυακό μάρκετινγκ ως ένας εύκολος τρόπος για προώθηση προιόντων και υπηρεσιών μέσω συστάσεων από συνεργάτες σε γνωστούς και φίλους. Η άνθηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, το υψηλό ποσοστό ανεργείας και τη συρίκωνση των εισοδημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.
Έτσι πολύ εύκολα στρέφονται πολλοί στο να γίνουν συνεργάτες εταιρειών διαδικτυακού μάρκετινγκ με την ελπίδα να έχουν κάποιο μικρό ή μεγάλο εισόδημα. Οι περισσότερες τέτοιες εταιρείας από ότι έχουμε δει στηρίζονται σε λογική πυραμίδας ή υποχρεώνουν τους συνεργάτες να αγοράζουν προιόντα ή να τρέχουν πάρα πολύ και να γίνονται ενοχλητικοί σε όσους φίλους και γνωστούς έχουν για να τους κάνουν μέλη τους δικτύου τους.
Ωστόσο μόλις χθες μας ήρθε μια καινούργια ιδέα που φαίνεται ότι κάνει πάταγο καθώς σε λίγες μόνο μέρες έχει απκτήσει χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και δεν απαιτεί ούτε χρηματική συμμετοχή, ούτε υποχρεωτική αγορά προιόντων, ούτε να γίνεσαι τσιμπούρι στους γνωστούς σου για να ενταχθούν στο δίκτυο. Θα πει κάποιος και πως κερδίζει λεφτά το μέλος και η εταιρεία;
Mπορείτε να δείτε πιο κάτω
Για να δείτε την ιδέα και να εγγραφείτε δωρεάν κάντε κλικ εδώ

ενώ για δωρεάν εγγραφή εδώ  

.logiastarata.gr

Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων παιδιού - Για ποια δικαιώματα παιδιών μιλάμε στην Ελλάδα του 2013;

Δύο φορείς  (ΕΔΡΑ κ Μαζί για το Παιδί) παλεύουν για τα δικαιώματα 11.000 παιδιών στην Ελλάδα και παρουσιάζουν ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.
Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σήμερα 20 Νοέμβριου. Κάποτε τέτοια μέρα ο νους όλων έτρεχε σε τριτοκοσμικές χώρες εκεί όπου τα παιδιά ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Φέτος, δε χρειάζεται κανείς να «ταξιδέψει» τόσα χιλιόμετρα για να οσμίσει την εξαθλίωση καθώς σήμερα η Παγκόσμια ημέρα «γιορτάζεται» υπό την σκιά των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ που θέλουν παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία ή στην καλύτερη περίπτωση έχοντας για κολατσιό τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο μία φέτα ψωμί.
Το ίδιο σκληρή είναι η πραγματικότητα και σε φορείς που ασχολούνται με παιδιά. Οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτούς (σ.σ φορείς) προσπαθούν να κρατήσουν τα δικαιώματα των παιδιών στην ζωή, στην εκπαίδευση αλλά και στο αύριο σε αξιοπρεπή επίπεδα.
Διαβάστε την κατάσταση όπως αυτή σκιαγραφείται  μέσα από τα mini-report των φορέων: Έδρα και Μαζί για το Παιδί, οι οποίοι συνολικά φροντίζουν περίπου 11.000 παιδιά...
 
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων κ. Λογοθέτης Κωνσταντίνος, Σας προσκαλεί στη Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί,
την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00,
στις εγκαταστάσεις του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa,
σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Δήμο.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ

Εμφάνιση 298360_3763453520552_2026592729_n.jpg


Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε.  Ν.Δ. Κορινθίας, διεκδικεί εκ νέου ο νυν Πρόεδρος Δημήτρης Μήλιος, στις εσωκομματικές εκλογές της 1ης Δεκεμβρίου 2013. Ο Δημήτρης Μήλιος δηλώνει ότι κατά το ολιγόμηνο διάστημα που έχει διατελέσει Πρόεδρος, έχει συμβάλλει ιδιαιτέρως στην ενεργοποίηση της κομματικής οργάνωσης, οργανώνοντας συστηματικά δράσεις σε ολόκληρη την Κορινθία που έχουν σχέση με το άνοιγμα  του κόμματος στην κοινωνία.
          Ως Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε., ο Δημήτρης Μήλιος έδωσε προτεραιότητα στην επίλυση του Χωροταξικού του Νομού, ενώ χάρη στη συμβολή του εγκρίθηκε το Γ.Π.Σ. Κορίνθου και είναι υπό έγκριση τα Γ.Π.Σ. Κιάτου και Τενέας.
          Με παρεμβάσεις της ΝΟ.Δ.Ε. απετράπη η δημιουργία νέων λατομείων στην ευαίσθητη περιοχή Κλένιας-Αγιονορίου, ενώ προωθήθηκε η δημιουργία των 4 Λιμενικών Ταμείων Κορίνθου, Βραχατίου, Λουτρακίου και Κιάτου. Επίσης έγινε προσπάθεια για τη μείωση των αντικειμενικών τιμών του Δήμου Κορινθίων και γενικά υπήρξε πίεση στην κυβέρνηση για την επίλυση πληθώρας προβλημάτων.
          Μετά από 5 μήνες επιτυχημένης πορείας στην Προεδρία της Ν.Ο.Δ.Ε. Κορινθίας της Ν.Δ., ο Δημήτρης Μήλιος ευχαριστεί τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. για την στήριξη που του παρείχαν και υπόσχεται ακόμη περισσότερες επιτυχίες μετά την επανεκλογή του.